Ennyi Vista? Hogyan?

 ( Nagyapa | 2008. január 9., szerda - 16:27 )

www.hirek.prim.hu írta:

100 millió eladott Vista
2008. január 8.

Bill Gates a Las Vegas-i CES rendezvényen jelentette be a mérföldkőnek számító eredményt, miszerint vállalata ez idáig több mint százmillió Vista-licencet adott el.

http://w3.prim.hu/cikk-proxy/65089/

Nem tudom, lehet, hogy én vagyok túlzottan szkeptikus, de nekem erős túlzásnak tűnik ez a szám.
Mintha kissé tupírozva lenne, hogy "látva a fogyást, az emberek szinte megrohanják a boltokat"
Az "Állami Áruház" c. filmben is hasonlót alkalmazott Latabár Kálmán, amikor "mindent eladott". (bár ott már tolongtak a vásárlók)

Aztán gondolva a hírekre, hogy a Vista lassú, meg túlzottan erőforrásigényes és, hogy sokan inkább mégiscsak az XP-t választják... Nomeg, hogy vannak akik még várnak egy darabig a váltással... stb.

Tehát valóban nagy szám ez a 100 000 000?

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ezt én sem hiszem el. Valami itt nagyon el van rontva. :))) Vagy lehet, hogy a felét a microsoft emberei vették? 1 fő = 100 db vistát vásárolt. :))) :D :D

Az uj vasat nem tudod massal venni.
Ceg esetében(nem csak kis cég) meg ugy is tolod le róla és megy az XP.
azaz hivatalos nevén downgrade.

dehogynem

--
[Random Topical Haiku] (Slashdot.org) I've Got A Cool Site. What The Fuck? So Much Traffic! Now My Server's Down

Néhány hónapja vettem új gépet, Knoppix volt hozzá. :-)

pontosan, nagyon kedvesen elmondja a microsoft-os néni mit hogyan kell csinálni.
Tehát amiket vettünk (4 db vostro 1700) azokon már a zikszpé fut.
A Dell pedig már rendesen ad divert is.

Ha jól tudom azért terjed annyira a Vista Home, mert...

"Az OEM Windows Vista Business és Windows Vista Ultimate termékek licence downgrade jogot biztosít a Windows XP Professional-re, a Windows XP Professional x64-re és a Windows XP Tablet PC változatra. A downgrade jog nem ad lehetőséget a Windows 2000 Pro termékre való áttérésre Windows Vista Business vagy Windows Vista Ultimate termékről.

Más OEM Windows Vista termékről nincs lehetőség korábbi verzió használatára áttérni."
www.c-center.hu

Ha jól számolom ez azt jelentené, hogy a világon minden nyolcvanadik ember vett egy Vistát. Beleértve az írástudatlan bennszülötteket is, meg beleértve a pólyásokat és haldoklókat is. Sőt beleértve engem is, pedig még XP-m sincs... Nyilvánvalóan teljesen irreális adat.
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Ellenben az sem elképzelhetetlen, hogy vannak olyanok, akinek egynél több Vista licencük van. :-)

Ave, Saabi.

Úgy tudom hogy processzorra licencelődik a Vista, így pl. dual procis gépeken munkaállomásokra 2db licenc kell hogy legyen. Talán még a CPU magokat nem veszik külön licenc alá. :)

és így terjednek a rémhírek...

"Ha jól számolom ez azt jelentené, hogy a világon minden nyolcvanadik ember vett egy Vistát. Beleértve az írástudatlan bennszülötteket is, meg beleértve a pólyásokat és haldoklókat is. Sőt beleértve engem is, pedig még XP-m sincs... Nyilvánvalóan teljesen irreális adat."

Ne tagadd! :D

"Ennyi Vista? Hogyan?"

Biztosan a még el nem adott gépek is benne vannak, amiken
wista figyel! :)

----------------------------------------------------------------

Szerintem is irreális, de azért ha belegondolsz abba, hogy egy embernek több vistás gépe is lehet... Pl. egyetemen, melóhelyen, laptop, otthoni... Márpedig az egyetem és a cégek nagytételbe veszik, akár többszázat is egyszerre. Főleg az USA-ban.
--
Discover It - Have a lot of fun!

Csakhogy az USA-ban nem preferencia a MS/Windows. Meg mindig az Apple uralja a piacot. Gondolod, hogy ott el tudtak sozni 100M Vistat?

Otthon lehet, de céges környezetben az OSX nem nagyon villant.

Ave, Saabi.
ps: legalábbis nekem egy ügyfelünknél azt mondták, azért használnak Windows-t az iMac-eken, mert az OSX központi menedzselhetősége gyerekcipőben jár. Ennek valóságtartalmát nincs módomban ellenőrizni, mivel az XP/Vista menedzselhetőségét nem ismerem, az egyszem OSX-es gépemet meg egész jól elmenedzselem itthon mindenféle központi eszköz nélkül

> az egyszem OSX-es gépemet meg egész jól elmenedzselem itthon mindenféle központi eszköz nélkül

hát, ja, gondolom, semmilyen otthoni oprendszerhez nem kell központi menedzsment :)

Hiszed te, meg hisszük még jónéhányan. Oszt mégis van (?) piaca a Microsoft Home Server-nek. :-) Ki tudja, talán mire a fiaim felnőnek - vagy legalábbis elérik a szgép érett kort - már mindenkinek saját gépe lesz itthon. Az legalább négy gép, plusz egy server. Lesz itthon lassan LDAP-os azonosítás. :-D

Ave, Saabi.

érzésem szerint az nem annyira menedzsment feladatot lát el (inkább ilyen központi "tárhely" meg "médiaszerver"):

"Introducing a simpler, smarter way for families to organize, share and protect photos, videos, music and much more. Windows Home Server brings it all together in a central hub, connecting your home PCs and making it easy to keep and enjoy your family's most important memories."

Yep, most _még_ csak fileserver, bár automatikus backup-ra és remote access-re is alkalmas. Szerintem innen már nem nagy lépés hogy a háztartásban található összes gép ennek segítségével azonosíthassa a felhasználókat. Idővel ezzel egybeintegrálhatóak lesznek az intelligens háztartási eszközök, a biztonságtechnikai eszközök (kezdve az ajtózárral).
A gondolatmenet továbbfűzését átengedem az MS fóbiásoknak és az összeesküvéselmélkedőknek. :-)

Ave, Saabi.
ps: a HP MediaSmart server demo-oldalán érdemes megnézni a jobb alsó pontot. "And for Windows Vista users, it even monitors the health and security of your systems, 24/7" Ez már eléggé központi management-szerű dolog, nem?

majd ha lenyomja a gpo-t is :)

http://blogs.zdnet.com/microsoft/?p=1079

Ez elvileg nem az eladott hanem a kiszallitott Vistak szama, azaz kb 99 millio vista porosodik most a vilag szamtech boltjainak polcan :)
------------------
- The Question is: What is mahna mahna?!
- No! The question is: Who Cares!

Ez nem ennyire egyszerű. Ha jól tudom, már hónapokkal a Vista megjelenése előtt egyes gépeket Windows XP-vel telepítve lehetett megvenni, de adtak hozzá egy utalványt, amit be lehetett váltani később Vista-ra. Ezek nagyon megnyomták az első hónapok eladási számait. Azt se felejtsd el, hogy az újonnan eladott gépek nagy részén Vista van - függetlenül attól, hogy esetleg később más kerül rájuk (valamilyen Linux disztribúció, vagy esetleg Windows XP). Beleszámítanak (szerintem) a nagytömegben vásárolt licencek is - ilyen nálunk a Campus programban, de valószínűleg sok más országban is van hasonló.

Szóval a szám persze igaz lehet (valószínűleg az is), de ezt nem úgy kell elképzelni, hogy százmillió türelmetlen kis vásárló áll sorban a PC Kuckó üzlet előtt, és kuporgatja a kis bugyellárisában a Vista-ra szánt pénzecskéjét.

Egyébként a Windows Vista sikertelensége relatív - tény, hogy nem kapott túl jó kritikákat a szaklapokban, és a felhasználók egy része is panaszkodik. De ha valaki mostanában vásárol vasat, akkor azon már Vista-t kap, ott a hardvertámogatással sem szabad, hogy gond legyen - és az emberek nagy része nem telepít OS-t. Se Windowst, se mást. Használja, amit kap.

Szerencsere amit latok ellentmond ennek. A juzer inkabb megtanulja felrakni a warezxp-t minthogy hasznalhatatlan (tenyleg hasznalhatatlan, nem csak lassu) legyen a gepe.

synapse

Bizony, többen is jöttek kérni, hogy ikszpét akarok, aztan mutattak a libafos színű hátteret, s megértettem, hogy a vistat akarjak lecserelni, trendi szoval: downgrade-elni :-)

Ha már az egységuser is vissz akar állni xp-re, akkor ott valami gáz van a vistaval.

Amúgy észrevettem, hogy a vistas laptopokba direkt olyan hardvert tezsnek, amihez nincs tamogatas xp telepitoben, s szorakozni kell a PE-vel, hogy fel tudd rakni.

--
"SzAM-7 -es, tudjátok amivel a Mirage-okat szokták lelőni" - Robi.

Jaja, sok mocsok gyártó, direkt szereli a laptopját SATA diskekkel, mert arra az XP nem megy fel elsőre. (aztán persze csak sikerül valahogy, de ez csak a gyártó figyelmetlenségét mutatja)

Kicsit fárasztó itt a sok okosság. Kb. fél éve használok Vistát a notebookomon, XP-vel is próbálkoztam, de az olyan szar, hogy inkább felejtős. A Vista nem kapott szívrohamot a sleep-ből való ébresztésnél, gond nélkül felkúszott a SATA disk-emre (és nem kellett ehhez azt IDE emulációra kapcsolni), reboot-ot igénylő frissítések kivételével nem kapcsolom ki és ez nem zavarja. Persze ehhez megfelelő vasat köll használni, de a Vista szerintem jobb mint az XP.

Ave, Saabi.

+1

Ez a "sok okoskodás" ahogy fogalmaztál, engem azért zavar mert pont azoknak fájnak ezek a technikai problémák akik amúgy nagy kitartással nap mint nap telepítenek pl. Linuxra nemtámogatott HW elemeket.

A 100M eladott Vista meg abszolult reális, mind a PC-k laptopok stb. arányában. Nálunk a családban ha körbenézek van 3 laptop, 4 PC és csak a saját gépemre tettem fel linuxot. Minek szedtem volna le az "egységsugarú user" gépről a Vistát, amikor a boltból kihozva tökéletesen használható arra amire vette?

Engem megmosolyogtattak azok a hozzászólások, amelyek arról szóltak, hogy megvette a gépet és azonnal felülinstallálta Vista-t Linux-szal. Akkor viszont honnan tudja, hogy a Vista nem jó? :-)

Ave, Saabi.

Fenn hagytad a Vistát?!

PFUJ! Hányingerem van, de tényleg. Efféle perverzióval nem értem, miért nem egy szado-mazo fórumban dicsekedel... mert még ha bekapcsolod hogy megnézd, milyen... na jó, oké, az elmegy. De RAJTA HAGYNI?! Ember, szavakat se találok!

Különben is: ezáltal azonnal bűnössé váltál kiskorúak (már ha a gyerekeid kiskorúak) gondatlanságból elkövetett veszélyeztetése miatt! Helytelen mentális szokásaik alakulnak ki a számítástechnikával kapcsolatban, s később ezeket éppoly nehéz lesz kigyomlálni belőlük, mint bármiféle szektás, vallásos téveszmét! Plusz egy gátlástalan multi karjaiba lököd őket nem is csupán képletesen értve ezt.

Szerintem nem gondoltál bele, miféle iszonyúságot cselekedtél. Eh, ez nem is perverzió, hanem kész horror!

-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Every time, you boot Vista, God kills a kitten.

Ez irónia vagy valami jó cucc hatása?

Ave, Saabi.

Ez a Vista hatása. A Vista jó cucc? :D

Nem rossz, de ennyire azért nem lehet tőle berúgni. :-D

Ave, Saabi.

Valóban, sietek haza és asszony gépéről legyalulom a Vistát. Kiváncsi vagyok mit fog szólni amikor bekapcsolja, aztán Vista GUI helyett a BIOS menüjében találja magát? ;)

Leszedni csak félmunka. Tegyél is rá valamit, természetesen valami jó Linux disztrót (esetleg BSD-t). S mert a nők többnyire (ha kezdők még) a csicsára hajtanak rá, valami Beryles huncutságot, azaz most kivételesen hanyagoljuk kedvenc SithWM-emet de az Ion-t is. KDE vagy Gnome. Beryllel. Pld.
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Nem vagyok én beteg ember, hogy szabadidőmben Linuxot hergeljek, egy csaknem teljesen Linux unsopported vasra, amikor van rajta egy működőképes Vista gyárilag, és még nem is én használom a gépet! Persze meg még tanitsam meg Linuxozni a fehérnépet, hogy aztán az én gépemen is szabadon garázdálkodhasson! A legbiztonságosabb védelem a tudatlanság! Mert amit nem tud bekapcsolni sem, azt nem is akarja átturkálni.

Rémálmaimban az asszony, betesz egy Ubuntu live cd-t a gépemben, felmountolja a root particiót, és megváltoztatja a jelszavamat... Nem is mondom mi következik ezután! Kell ez nekem?

BIOS jelszó? Titkosítot partíció?

PMC, a te filozófiád a rabszolgatartók világnézete - azaz el vagy maradva minimum 400 évvel! Te eszerint nem vagy nős, mert nincs feleséged, csak egy cseléded (szebb szóval: háztartási alkalmazottad), aki nem arra van, hogy TÁRSAD legyen az életben, hanem hogy kimossa a koszos gatyádat és megstoppolja a lyukas zoknit. Plusz szakácsnő legyen és ingyenes szexuális szolgáltató. (Utóbbit egy szóval is ki tudnám fejezni, de nem akarom, hogy ki legyek moderálva).

A feleség, az kérlek nagyon más. Ha közted és e nő közt ennyire nincs bizalom, hogy komolyan ilyesmitől félsz, akkor válj el most azonnal, mindkettőtöknek jobb lesz.

Azt hiszem még rengeteg tanulnivalód van a párkapcsolatról. Ajánlom tanulmányozásra neked ezen írásomat a MEK-ből:

Milyen a jól megalapozott házasság?
http://mek.oszk.hu/05300/05304/05304.htm#15

-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Köszönöm a hegyibeszédet, de messze félreérted a dolgot.

Amíg én nem akarok egyetlen hívő embert sem eltéríteni, addig Ő se akarjon megtéríteni engem!

Miért ne használhatna szabad ember is Vistát? Vagy megfordítva: azért tartom rabszolgaságban a feleségem mert rákényszerítem a Vista használatára? Szabad választása volt, mert egyszer megkérdeztem tőle hogy akar -e ubuntut használni? Nem akart és nem lett kenyértörés a vége sem!

Nem hinném, hogy félreértelek. Nézzük csak meg a kifejezéseidet:

"fehérnépet" - hát ez kérlek egy diszkrimináló, szexista kifejezés. A nő nem más népből való mint a férfi, ugyanúgy ember, és a társadalom része, veled egyenlő jogokkal. Terád mikor mondják e kifejezés tükörszavaként azt, hogy "sötétnép"?!

"A legbiztonságosabb védelem a tudatlanság!" - ez mindigis a rabszolgatartók kedvenc érve volt, emiatt tiltották meg sokáig a rabszolgák ÉS A NŐK olvasnitanulását is évszázadokon és évezredeken át! Holott az igazi oka a tiltásnak az, hogy hülyébb "népen" könnyebb uralkodni.

És nem arról van szó, hogy erővel verd a fejébe a tudást valakinek, aki nem akarja. Na de az ÉRVEID, azok elképesztőek! Mintha Leonciót hallanám az Isaurából...
-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Orvos látott már? Vista használatot a nők elnyomására visszavezetni. Nem vagy te politikus? Bár az aktív politikusok se képesek ilyen szintű csúsztatásra és félrebeszélésre.

Én is elnyomom az asszonyt, mert kénytelen itthon Mac OS X-et használni? Még akkor is, ha mellettem megismerte az Ubuntu-t is meg a Windows XP-t is? És, bár mind a kettő futhatna a mac minin, én mégis az OSX-hez ragaszkodom?
Szerintem az az elnyomás, zsarnokság amit te csinálsz. Szavaidból kicseng, még soha nem hallottad, vagy legalábbis nem foglalkoztál a szabad választás lehetőségével. Gondolom számodra szentségtörés, ha másoknak a véleménye eltér a tiedtől. Hozzászólásaidból kiindulva elképzelem, te milyen rabszolgatartást hajtasz végre otthon. Csak nálad a vélemények szabadsága elképzelhetetlen.
Szállj magadba egy kicsit, ha lehet erre kérni, és gondolkozz el a fentieken.

Ha meg nem, hát nem, kit érdekel?

Ave, Saabi.

"Bár az aktív politikusok se képesek ilyen szintű csúsztatásra és félrebeszélésre."

Ezek szerint nem nézed, a parlamenti közvetitéseket :D

Te ilyen "divatból linuxbuzi" lehetsz, jót rohogtem rajtad, koszi :) Csak az a baj, hogy ami itt folyik, az már rég offtopic, beszéljétek meg kettesben.

Ha nem vetted észre a postom erősen ironikus hangvételű akart lenni, te viszont véresen komolyan veszed úgy látom. Nyugodj meg mert amíg ezt a sort leírtam eladtak megint valahol a világban egy Vistát!

> reboot-ot igénylő frissítések kivételével nem kapcsolom ki és ez nem zavarja.
Es ez innovacio? Nekem ezt az XP gond nelkul tudja, sot, tudod mit? Meg a win2k is, pedig au igen osdi rendszer. Ha az ember ugyes, meg a SATA sem olyan lekuzdhetetlen akadaly.

Notebook-on? Nekem az XP se volt képes felébredni egy jó kis sleep után.

Idézet:
Ha az ember ugyes, meg a SATA sem olyan lekuzdhetetlen akadaly.

Ezt mondtam én is. Jason írta, hogy direkt olyan HW elemeket építenek a mai notebookokba, melyeknek nincs XP támogatása. Szerintem ez csak egyszerű technológiai fejlődés, hat-hét év elteltével már ne egy 2001-ben kiadott operációs rendszer képességei határozzák meg egy vadonatúj gép felépítését.

Ave, Saabi.

LoL ember....
És arra nem gondoltál, hogy a gyártók se szeretik szivatni magukat? És esetleg azért van a SATA-s lapton Vista, mert azzal nem kell szívni?
Amúgy meg XP már jó pár éve jelent meg, és nem támogatja (alapból) új cuccokat, ennyi, ezt azért el kéne fogadni!

"Ha jól tudom, már hónapokkal a Vista megjelenése előtt egyes gépeket Windows XP-vel telepítve lehetett megvenni, de adtak hozzá egy utalványt, amit be lehetett váltani később Vista-ra."
Igen, és szerintem már volt erről szó a hup-n.
----
Bárcsak...

Én nem csodálkozom. Én magam már három Vistát vettem hivatalosan. Csak éppen minden töröltem. Próbáljon meg valaki manapség bármilyen vasat venni Vista nélkül! Különösen igaz ez a notebook-okra.

Még XP-vel sem kapható már semmi. Pedig nekem az KELL. Sokat dolgozok remote és a VPN kliensek nagyobbik része CSAK XP-n fut. Amit megcsináltak Vistához is, ahoz meg kell az ügyfél oldalon is Upgradelni. Az ügyfél meg tesz arra, hogy kapható e XP-s gép vagy sem. Ha nem tetszik megy máshoz.

Abcuk Vista!!! :)

Azért nem ilyen súlyos a helyzet. Még notbúk is van Vista nélkül, sőt XP nélkül is, pld Linuxszal, azt meg épp tegnap olvastam egy áruházi A/3-as méretű ingyen osztogatott (spam...) reklámplakáton, hogy van 4 különböző számítógépkonfigurációjuk cirka 50000 és 160000 Ft közti ártartományban, ebből a legdrágábbon persze valóban valami Vista volt, de a másikon XP, a legolcsóbbon nem is írták hogy mi az oprendszer (van-e rajta), a kb 90000 Ft-os harmadikon meg kifejezetten oda volt írva, hogy oprendszer nélkül! Igaz ezek nem laptop hanem desktop gépek voltak.

Különben is, nem mindegy hol veszed. Pesten kutyába se nézik a vevőt, elhiszem. De ha én a közeli kisvárosban (tényleg KISváros!) bemegyek valamelyik számítógépes boltba - és hiába kicsi a város de 3-an is ebből akarnak megélni ott, és mind a 3 cég ugyanabban az utcában (főutcán) van, és azt mondom hogy "sziasztok, nekem az a gép kell ami itt van a kirakatban, de nem kell rá az a fos Vista, úgy mennyiért adjátok" - nos, nem hiszem hogy ne engednének az árból! Hogy hogyan számolják el, _engem_ nem érdekel, de tudják hogy linuxőrült vagyok, és ha nem így lesz ahogy mondom, megyek mindössze 1 háztömbnyit arrébb, és valamelyik másik kereskedőtől veszem meg! De ha bármely újságban is meglátok egy nekem tetsző konfigot és mondom hogy ez kell, és oprendszer nélkül (vagy akármi más változtatással), tutira meghozzák! Igaz, néha kell rá várni 3-4 hetet. De _meg_fog_jönni_! Mert itt vidéken van konkurrencia! Sőt ha nincs akkor is ez van, mert mondhatom hogy akkor inkább abból a pénzből amit Vistára költenék nálatok, felutazom Pestre, s veszek ott a nagyobb választékból egy olcsóbbat, s közben még kirándultam is.

-------------
:::A GoboLinux felhasználók hivatalos magyar fóruma: http://linux.birodalom.net/smf
:::A #86-os sorszámú hivatalosan bejegyzett GoboLinux felhasználó

Ez mind szép, de én állat Sony notebookot, vagy hasonlót szerettem volna magamnak.

A boltokkal kapcsolatosakat alátámasztom, egy fővárosi boltban járva egy perc után megfigadtam, ha leköpnek, visszaköpök.

Ami a vista-t illeti, nemrég olvastam, Kínában már majdnem 300 db van! Bill Gates-nek meg egymagának lehet 100millió, ráadásul ingyen.

szerk: poliverzum postja után szántam, oszt itt kötött ki:-(

ja, van notebook vista nelkul, csak a downgrade folyamata az maximum az elso linuxommal valo szivasok emlekeit hozna vissza. Bar egyszer megprobaltam xpt tenni ra, a baj az volt hogy a telepitonek esze agaban se volt vinyot talalni meg ilyesmiket mar kezdesnek. Persze most mondhatnank hogy na akkor alljunk neki drivert kotoraszni xphez, majd integraljuk a telepito cdbe (mivel ugye kedves xp telepito floppyn kivul mashonnan nemtud kulso drivert betolteni az meg notebooknal mar nem alapfelszereltseg), aztan ha ez sikerult akkor minden egyes specko hardverhez egyenkent vadasszunk xp drivert (a nem speckokhoz is, csak azokhoz egyszerubb), mivel a gyarto oldalan csak vistas driverek vannak fent a vistaval eladott notihoz...

toros írta:
"... és az emberek nagy része nem telepít OS-t. Se Windowst, se mást. Használja, amit kap."

Ez így van.
Vagy ha netán mégis telepítene, akkor mit telepít?
Amit másnál lát, vagy azt ami "eredetileg" volt a PC-n.
És mi volt a PC-n...?

Kivétel az a kisszámú és kiváncsi, nomeg kisérletező kedvű ember, aki:
1.) Ki mer próbálni más oprendszert is (Linux, *BSD, BeOS)
2.) Az előtelepített Linuxra XP-t telepít.

... "százmillió türelmetlen kis vásárló áll sorban a PC Kuckó üzlet előtt, és kuporgatja a kis bugyellárisában a Vista-ra szánt pénzecskéjét."

LOL ;~)))

vizuális típus vagyok. ez bemart mint a calcacid. ;~))

/mazursky

> Tehát valóban nagy szám ez a 100 000 000?

Az XP-hez viszonyítva? :-)

http://www.itport.hu/hir/1992

"Gates adatai szerint az XP aladások még mindig jócskán meghaldták a Vista eladásokat 2007-ben."

> nekem erős túlzásnak tűnik ez a szám.

"az új Windows XP-ből az első évben 89 millió példányt adtak el, ami elég volt ahhoz, hogy az összes eladott új PC 67%-án fusson."

vs:

"az eladott számítógépek 39%-án futott 2007-ben Vista"

> vannak akik még várnak egy darabig a váltással...

"Az InformationWeek mini-közvéleménykutatása szerint a kereskedelmi felhasználók 30%-a egyáltalán nem akar Vistára átállni."

Biztos beleszámolták a korrupt módon értékasített campus licenceket is.

"It took six days for the god creating this world and see how many bugs it contains! "

Cégünk most vett nekem laptopot a melóhoz, azon is azonnal a Vista volt, első dolgom a gyalú volt! :D így könnyen el leet adni 100 millát!

--- Jaj ne, már megint én! :D ---

nálam is van rajta vista matrica...bár soha nem láttam mert az első bakapcsoláskor már ubuntu bootolt. :)

--
IBM ThinkPad R61 - Ubuntu 7.10

Ha én vennék új laptopot, amin Vista van, akkor tuti az első az lenne, hogy gentoo mini be, és dd if=/dev/zero of=/dev/sda

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

A helyedben nem reklámoznám azt a blogot ,amiben emberket akarsz felkötni az Andrássy út póznáira....

+1

Ha neki tetszik!
Így is van elég sok "lógós", de sajnos ezeket
a te és a mi adóforintjaink gazdagítanak.
Ez sem jobb, ha véreden(vérünkön) gazdagodnak a "kiváltságosok"!
----------------------------------------------------------------

Így van. Azért volt pár szöveg amin jót mulattam.
----
Bárcsak...

+1

mivel szólásszabadság van (javíts ki ha tévedek, a vizsgaidőszak miatt le vagyok maradva az aktuális törvényjavaslatok terén), ezért azt lehet írni amit akarok -- amíg nem állok ki a térre, és nem kezdem el uszítgatni a jónépet, addig nem merítem ki a közösség elleni izgatást, főként azért, mert nem írtam semmi konkrétumot

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Itt nem a szólásszabadságról van szó, hanem arról, hogy magadat járatod le. Tudod, ide alapvetően intelligens emberek járnak.

Apple MacBook
CD 1.83 | 1.25GB 667MHz | 60GB SATA | 2.36 kg | 5400mAh @ 12.5V

Miért, esetleg tudsz jobb megoldást az adott problémára? Mert egy lobbikört, ami hatalomi pozícióban van, csak erőszakkal lehet elzavarni, minden más út csak oda vezet, hogy ideiglenesen lead a pozícióiból, aztán észrevétlenül visszakúszik (ld. békés rendszerváltás) -- értelmesebb országoknál (Észtország) a rendszerváltás azzal indult, hogy a kommunista vezetőket felelősségre vonták, és nagy részüket kivégezték, aztán nem sógor-koma-jóbarát került a miniszteri székbe, hanem tényleges szakemberek (akik nem csinálnak olyan dolgokat, amikről nehéz eldönteni, hogy meggondolatlan marhaságok sorozata, vagy szisztematikus tönkretétel), és jé, szinte a semmiből akkora konjunktúra indult be, hogy a finnek oda járnak át dolgozni... pedig vélt rokonainknak egy "csöppet" jobban megy, mint itt; a baltikumnak az általam vázolt módszer bejött.

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Egy demokratikus köztársaságban nem igazán szokás emberek poznára akasztgatása :)
Az meg, hogy azok az emberek olyan pozícióban vannak, amilyenben, csakis a néptől függ, jelen esetben a magyartól. Megadtuk rá a lehetőséget, ők élnek vele. Gennyes dolog, persze, de csak magunkat hibáztathatjuk érte.

És itt jön be az, hogy a magyar egy szerencsétlen nép (igen, én is, de én legalább nem hősködök). Miért olyan szerencsétlen az egész történelmünk? Persze, lehet okolni mindenkit, németeket, amcsikat, zsidókat, csak hülyeség. Arról nem is beszélve, hogy azzal, hogy okoljuk őket, SAJÁT ALSÓBBRENDŰSÉGÜNKET ISMERJÜK EL! (nem kiabálás, csak fontos).

Cselekvőképtelen, mindenhol hasznot leső, csalni akaró, lusta, depressziós emberek vannak itt, akiknek mindig csak a pofája jár. Ez van. Nem mondom, hogy más nép nem rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, de most rólunk van szó, és a mi szar sorsunkról.

Apple MacBook
CD 1.83 | 1.25GB 667MHz | 60GB SATA | 2.36 kg | 5400mAh @ 12.5V

> ...és a mi szar sorsunkról.
>
>Apple MacBook

A magyar szeret panaszkodni. Azt meg elfelejti, hogy mi volt 30 éve. Az idősektől lehet kérdezni, biztos elmondják.

Ha egy kicsit kevésbé szó szerint értelmezted volna, rájöttél volna, hogy nem panaszkodtam, mert kurvára nincs miért panaszkodnom. Igen. Nem magamról beszélek, hanem Magyarországról.

És igen, a magyar imád panaszkodni, ezért írtam ezt "a mi szar sorsunkról.". Csak ezt elfelejtettem belevenni a besorolásba. Hála Istennek engem ez a passzus nem érint, mert rühellem a folytonos panaszkodást. Kikészít. Ezért viszonyulok néha indulattal a magyarokhoz. Mert mit lehet hallani? "ez szar, az szar, ez nem jó, az nem jó, ez szar volt, és az maradt, ez szar lesz, az szar lesz, ennyit kell fizetni, annyit kell, de nem kapunk ezt, azt"

BORZALMAS

Apple MacBook
CD 1.83 | 1.25GB 667MHz | 60GB SATA | 2.36 kg | 5400mAh @ 12.5V

>> a magyar egy szerencsétlen nép (igen, én is,
> ...nem panaszkodtam,
Max nem az anyagiakról.

> Mert mit lehet hallani?
Tőled is. Nem teszed, kevesebbet hallod (vissza).

A borzalmas az volt, mikor 9-10 gyerekkel éltek egy tanyán és csak a legnagyobb gyereknek jutott cipő. Ma a számítógéppel van ugyanez. Mobil az már van. Meg lehet rajta beszélni a 10 éves kölyköknek, hogy "délután a játszótéren találkozunk", és nem a tehenek alól kell kivillázniuk a trányát.

Akkor miről? Mit? Azért mert most leírtam, hogy a magyarok panaszkodni szoktak?

Borzalmas volt, igen. Sőt, mondok még borzalmasabbat: egymillárd ember kevesebb mint napi 1$-ból él, ma, 2008-ban. Nem 1-200 évvel ezelőtt. Ma. És még csak tehenet sem tarthatnak, mert elpusztul. A vetés kisül.

Tudod, egy adott szót mindig a kontextusában érdemes értelmezni.

---
http://xkcd.com/258/

Apple MacBook
CD 1.83 | 1.25GB 667MHz | 60GB SATA | 2.36 kg | 5400mAh @ 12.5V

> miről?

panasz: elégedetlenség kifejezése

Elégedetlenek az emberek a körülményeikkel, de azt nem nézik, hogy honnan jöttek. Azt akartam érzékeltetni, hogy a mostani elégedetlenség messze nem olyan nagy dolog. Van néhány kivétel, de sokaknak ilyen nem tudom fizetni a kocsi részleteit, meg most nincs pénzem, mert ki kell fizetni a plazma TV, meg a kamera részleteit gondja van. Ezexerint neked meg az a gondod, hogy panaszkodnak az emberek. Nálatok volt már hónap vége, amikor 20-án kifogyott a családi kassza?

Remélem most már kontextusba került a mondanivalóm :)

"Az idősebbektől lehet kérdezni, mi volt itt 30 évvel ezelőtt."

Elmondjam?

Egy demokratikus köztársaságban nem igazán szokás embereket a politikai nézeteik miatt hónapokig előzetesben tartani vád nélkül.

Az, hogy a magyar nép ott tart, ahol, annak regeteg oka van. A világháborúk előtt a népi írók próbálták feltárni annak az okait, hogy miért nincs egy csepp tartás sem a magyar népben. Nagyjából arra következtettek, hogy az a baj, hogy kb Mohács óta nem volt olyan hatalom (azóta max Horthy, de neki meg volt kötve a keze az egyre erősödő német befolyás miatt), amelyik a magyar népet, mint közösséget erősíteni akarta volna. A Monarchia sokat tett az országért gazdaságilag, és talán úgy jártunk volna legjobban, ha marad, de az tény, hogy a nemzettudatot igyekezett elnyomni, és elnémetesíteni a lakosságot (ennek az egyik eredménye az egykézés). Aztán az első világháború óriási érvágás volt (mondjuk ezzel nem mi voltunk egyedül). Arról nem is beszélve, hogy gazdaságilag teljesen tönkretették az országot -- még most is azt szívjuk, lásd Budapest esetét; egy ilyen kis orszgához túl nagy a főváros. A kommunista hatalom pedig szisztematikusan gyilkolta a nemzettudatot, többek közt a folyamatos történelemhamisítással, elődeink céljainak eltorzításával, és saját célra való felhasználásának. Aztán és kb megérkeztünk napjainkhoz, és semmi változás. Ha egy nemzet gyökereit elvágják, akkor szép lassan elsorvad.

Ha nem találunk vissza a gyökereinkhez (vagy ha úgy tetszik, ha nem találja meg a magyarság a neki való utat), akkor szépen eltűnünk. Ahhoz, hogy ez ellen tegyünk, széles körű összefogásra van szükség, ami csak érdekegyeztetéssel jöhet létre, ami ellen a jelenlegi hatalom foggal-körömmel küzd.

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Szerintem az a baj a bloggal, h azzal reklámozod azt milyen tudatlan vagy. Szórod a demagógiát.
----
Bárcsak...

Miben vagyok tudatlan? Abban, hogy az elmúlt 100 év történelmének ismeretében nem sok megoldást találok? Ha tudsz jobbat, akkor mondd, a békés "rendszerváltás" meg fog hamarosan bukni. Aki nem látja az vagy vak, vagy nem akarja látni. Teljesen ugyanaz a forgatókönyv, mint '48-ban, csak a megszálló orosz hadsereg helyett a régi elvtársak biztosítják a túlerőt. A b verzió meg az, hogy szó szerint eladják az országot, aztán a gazdasági összeomlás előtt a felső réteg kiveszi még azt a kevés pénzt is az országból, és Közép-Afrika szintjére jutunk -- sebaj, egészségügy terén konvergálunk oda, a születéskori halálozási ráta Kazahsztánban is kisebb, mint itt.

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Kicsit vicces az árpádsáv mellett egy "Yorirou" nick, kedves nagy magyar barátom. Ez az oldal amúgy sem való politizálásra...
----
Bárcsak...

Hogy lehetne csak erőszakkal elzavarni?

Tudod, a szamárlétra létezik a politikában is. 18 éves korától mindenki választó és választható. El kell indulni függetlenként, vagy be kell lépni egy pártba, és el lehet ezdeni felfelé mászni. Mert ha csak úgy "elitet zavarunk", és valakik odaülnek, akkor a demokrácia erősen sérül...

Anno a Zöld Párt próbált bejutni a Parlamentbe -- elégették nyílvánosan a kopogtatócédulákat, mert hiába volt meg a megfelelő mennyiség a bejutáshoz, valami idióta kitétellel az OVB ki akarta zárni őket (ha jól emlékszem, akkor 1 db kopogtatócédulán más tintával voltak kitöltve az adatok, mint az aláírás; mivel az aktivista kitöltötte a néni adatait, a néni meg a saját tollával írta alá). Később egy halom választási csalás bizonyítékát (kép- és hangfelvételek, kidobott, fénymásolt kopogtatócédulák százai stb) leadták a Köztársasági Elnök hivatalába, az meg rá se bagózott (jelenleg a Parlamentben ülő mind a 4 pártnál voltak olyan durva visszaélések, ami miatt kizárhatták volna mindet az egész választási procedúrából).

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Ezek megint olyan dolgok, hogy vagy így volt, vagy nem. Mindenki azt hiszi el, ami az ő ideológiájába belepasszol, ami alátámasztja azt.

---
http://xkcd.com/258/

Apple MacBook
CD 1.83 | 1.25GB 667MHz | 60GB SATA | 2.36 kg | 5400mAh @ 12.5V

az lehet írni, amit akarsz.
magad alá is csinálhatsz, azt is szabad.

Pontosan. Akinek meg nem tetszik, az ne olvasgassa.

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

jól van, akkor ügyes vagy.

Csak egy régi viccre szeretnék utalni, mikor is az egyszeri vénkisasszony felháborodva kihívja a rendőrséget, mivelhogy a szomszédban éppen közszemérmet sértenek, aztán mikor a közeg kiérve semminek sem látja még csak nyomát sem, és megkérdi, hogy ugyan hol is zajlik az a közszeméremsértés, erre a nyanya:
- Nem tetszik látni, mert rosszul tetszik nézni! Tessék csak idehúzni az asztalt a konyhaablakhoz, rátenni a széket, felállni rá, és akkor ott baloldalt fent a karnis sarkánál srégen lefelé nézve pont belátni a szembeszomszéd függönye alatt, és nézze csak meg, hogy mit csinálnak ott azok a szemérmetlenek!

Szóval hogy mekkora energiaráfordításokra képes az ember, csak hogy találjon valami neki nem tetszőt :)...

Egyébiránt a póznára lógatással én sem értek egyet, sőt, határozottan elítélem. Mint ugyanis a combino felsővezetéke kapcsán kiderült, a pesti póznák terhelhetősége reménytelenül lecsökkent, így a módszer a biztos sikerhez túl megbízhatatlan. Ennyire nem szabad skótnak lenni, azt a tíz töltényt igazán rá lehet szánni fejenként.

Amúgy meg a fenti széplelkek közül hányan voltak anno a tilosrádiós "kiirtanám az összes keresztényt" elleni demonstráción? Esetleg a sickratman nevű patkány ún. dalszövege kapcsán a médiától való eltanácsolásának inditványát hányan írták alá? No, akik mindkettőt megtették, azok ha akarják, nevezzék durvának a jelen népviselők fellógatását, akik viszont nem, azok max. arra hivatkozzanak, hogy "nekik ez nem tetszene". Ami meg ugye már (szintén) magánvélemény kérdése.

Persze, tudom, "az más", én meg maradtam radikális :)...

A neoliberalizmus csak addig elfogadó, toleráló és megértő, amíg bal oldali nézetekről van szó.
Amúgy a listából kihagytad a hétköznapi csalódások nevű zenekart, főként annak néhány számát (pl.: nem csak a szélsőjobbosoké a világ) :)

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Nem a baloldalisággal van a baj, az úttörők tizenkét pontja is egy derék ember viselkedését írja le, és az "A dolgozó népet szolgálom"-ban sem találok kivetnivalót. Igazából a "bal-" és "jobboldali" kifejezések jelen viszonyainkra nem alkalmazhatóak (lásd pl. baloldali nagytőkés, jobboldali 'kisember'-tömeg), inkább a nemzeti és globalista érzület különbségéről van szó.
Ha egy átlag jobbos írásban a 'Nemzet' szót lecseréled 'társadalom'-ra, a 'Hazá'-t 'ország'-ra, az 'idegen'-t 'külföldi'-re, aztán megmutatod egy, _a szó eredeti értelmében vett_ szocialistának, (persze a forrás megjelölése nélkül :)...), egyet fog érteni vele.
A klasszikus értelemben vett 'nemzeti' és 'szocialista' felfogás nem mond ellent egymásnak, csak mivel nem mindenkinek tetszett, amikor legutóbb a kettő összekapcsolódott, így ezt nem illik manapság észrevenni :). Pedig hát ugye az egyik jobb- a másik meg baloldalinak számít...

Az viszont igaz, hogy ez a téma tényleg túl messze áll a unixtól, úgyhogy részemről zárom a thread-et.

részemről én is zárom a dolgot, mert kedden vizsgázok, és marha sokat kell tanulni

---------
"Ha igazat mondasz azt végig unják, ha feldíszíted azt jól meg dugják"
szerény blogom -- új címen!

Ugye visszaszereztétek a géppel kifizetett Windóz árát az eladótól...?!

("Please contact your vendor to refund the price of Vista" :)

Kb. 10^9 PC működik a vliágon (FIXME), a 10 % szerintem reális, ha hozzászámítjuk a Vista-val eladott gépeket, amik jó részére utána más rendszer került.

Csak az a baj, hogy te a magyar helyzetből indulsz ki, márpedig Amerikában, de még Európa nyugatabbi részén is az a helyzet, hogy egyszerűen lehetetlen win nélkül kapni egy notebookot. Márpedig az eladások jelentős része ott történik.
szerk: ááá, ez egy válasz akart lenni poliverzumnak(konkrétan erre: "Azért nem ilyen súlyos a helyzet. Még notbúk is van Vista nélkül, sőt XP nélkül is", nem tudom hogy került át ide...:S

Így haladva jövő ilyenkorra meglesz a 1 milliárd eladott Vista.

Érdekes, hogy sokan notebookot vesznek Vistaval, aztán formátumozzák és telepítenek rá egy warez xp-t. Logikus nem? :D

Akkor már vehetnének operációs rendszer nélkülit, legalább olcsóbb lenne valamivel.

"Akkor már vehetnének operációs rendszer nélkülit, legalább olcsóbb lenne valamivel."

Olcsóbb nem lesz semmi.

airwave írta:
"Akkor már vehetnének operációs rendszer nélkülit, legalább olcsóbb lenne valamivel."

PMC írta:
"Olcsóbb nem lesz semmi."

Ez érdekes. Kifejthetnéd kicsit bővebben.

Mert a kereskedő csak a piaci folyamatok hatására fog árat csökkenteni (konkurencia, új termék bevezetése, vásárlási szokások változása stb.) és nem pedig kisebb fogyasztói csoportok szájíze szerint.

Ugyan nem ide tartozik, de tipikus példa a termékárak irreális árképzése repülőjegyek esetén: normál jegy pl. Párizsba ~ 45.000Ft; a csak oda jegy ára ~130.000Ft

PMC írta:
"Mert a kereskedő csak a piaci folyamatok hatására fog árat csökkenteni (konkurencia, új termék bevezetése, vásárlási szokások változása stb.) és nem pedig kisebb fogyasztói csoportok szájíze szerint.

Ugyan nem ide tartozik, de tipikus példa a termékárak irreális árképzése repülőjegyek esetén: normál jegy pl. Párizsba ~ 45.000Ft; a csak oda jegy ára ~130.000Ft

Mondjuk nem a vita kedvéért, az csupáncsak féligazság, ahogy írod.

Ugyanis ha egy akármilyen (most a bolt csak részletkérdés) "PCbolt"-ban a polcra ki van téve egymás mellé két egyforma konfiguráció és az egyikkel adnak Wi$tát, a másikkal meg nem, akkor nehogymár azt állítsa valaki, hogy a Wi$ta nélküli is ugyanannyiba fog kerülni, mint amelyikhez Wi$tát is adnak.

Persze mond6ja ezt bárki, csakhát ki veszi komolyan?

Ugyebár az eredeti kérdés az volt, hogy:

.airwave írta:
"Akkor már vehetnének operációs rendszer nélkülit, legalább olcsóbb lenne valamivel."

Tehát a példa úgy szól helyesen, hogy:
Ha Limuzinnal megyek párizsba, akkor a jegy ~ 245 000 FT, viszont ha jó egy Lada Samara is, akkor közel 200 000 forintból megúszod, és ebben már benne van az autó ára is :-D

Lada SamaraLada Samara 1,3 Benzin Ár: 119.000,- Ft; 1288 cm3 Évj.: 1993.12

http://www.autosoldalak.hu/modules/autosoldalak/adatlap.php?azon=2CN07031

No, ezt már csak azért írtam, hogy lásd: Ha féligazság kell példaképpen, akkor azzal én is szolgálhatok

PMC írta:
"Mert a kereskedő csak a piaci folyamatok hatására fog árat csökkenteni ...

Nos, az előbbi "vicces" hozzászólásom után, komolyra fordítva a szót airwave is arra gondolt a hozzászólásával, hogy valami nélkül venni valamit, az olcsóbb kell legyen.

Tipikus példa erre: Veszel mondjuk 25db. slim tokos írható Maxell CD-t kb. ~2750 FT-ért.

Ha tok nélkül "gurigában" veszed, akkor az ára kb. 1250-1500 FT lesz.

És ugyebár itt figyelembe vesszük azt is, hogy:
Mert a kereskedő csak a piaci folyamatok hatására fog árat csökkenteni (konkurencia, új termék bevezetése, vásárlási szokások változása stb.) és nem pedig kisebb fogyasztói csoportok szájíze szerint.

Ja, és a lényeg, hogy ez a gyakorlat és nem most találtam ki a példa kedvéért.

A CD mellé meg kapsz 5FT/db. áron CD tartó papír tasakot is :)

A PC bolt azt árulja amit a nagykerből elhoz, a nagykereskedő kapcsolatban áll egy másik nagyobb nagykereskedővel, és a gyártóval csak neki van kapcsolata. Ha a kiskreskedő Win-el kapja a laptopot, akkor nincs mit tenni, mert le nem szedheti lásd az MS licenc feltételeket.

Ha a PC bolt összeállít egy konfigurációt akkor nyilván működhet az elgondolásod, de elsősorban brand laptopok és PC-knél áll fenn ez a probléma, nem a sufni gépeknél.

Nagyon jó hasonlat a repülőjegy és a pc+os. :taps:

Lehetséges, hogy a pc-boltban ha beleszámítják az árba azt a munkát, hogy leformátumozzák és lekaparják róla a Vista matricát ez az összeg nagyobb, mint amennyiért a Vistát adják?

:S

Van választási lehetőség: Vista vagy semmi, én a semmit választanám. :D

A MS lehetséges stratégiája:
1. Mindenkire ráerőltetjük a Vistát, lehet választani: Vistát vagy Vistát...
bevétel: 600 mill eur
2. Lehetséges újabb monopolhelyzettel való visszaélés & eu szankció:
kiadás: 500 mill eur
3. Nyereség 100 Mill eur + továbbra is 90% piac = megérte. A többit kifizette a sok tudatlan, de op rendszert megkapták a pénzükért, szerződést elfogadták - ez vitathatatlan.

Mindenki azt kapja amit megérdemel. :D

Ezek maximum licenszek lehetnek.
OPen, Select meg ilyenek.
Licenszet veszel, aztán használsz valamit...

Ebbe beleszámolható még a campus licenc, vagy mi, illetve az egyetemisák által legálisan letölthető telepítők. (Már amelyik egyetemen elérhető).

Nyiha, hat mar o is ... :)

http://gizmodo.com/342920/holy-crap-did-bill-gates-just-say-windows-sucks
------------------
- The Question is: What is mahna mahna?!
- No! The question is: Who Cares!

Úgy elolvasnám, hogy ezt hogyan tálalja Sting a pcforum-on. Most, hogy így belegondolok, már nem is tudom mióta nem olvastam pcforumot. Azóta, hogy kitiltottak, a gépem valahogy nem tudja betölteni azt az oldalt...

Üdv,
Dw.
"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Ezen ne muljon...

Sting írta:
100 milliónál is több Vista-t adott el a Microsoft
szerző: Sting

Bill Gates az idei las vegas-i CES kiállításon megtartott nyitóbeszédében jelentette be, hogy cége, a Microsoft eddig már több mint 100 millió példányban értékesítette legújabb Windows operációs rendszere különböző kiadásait. Ez azt jelenti, hogy a Vista értékesítési mutatói az elmúlt hónap során kerek 12 millióval nőttek, hiszen októberben a redmondi vállalat még csak a 88 millió határ átlépéséről adott ki közleményt.

Bár Gates beszédében konkrétan azt mondta, hogy "100 millió ember használ Vista-t", szakértők szerint ez valószínűleg csak egy elszólás volt részéről, tekintve, hogy a Microsoft a napokban kiadott közleménye 100 millió felhasználó helyett ugyanennyi a számítógép gyártók, a kereskedők ill. a cég kiemelt partnerei részére eladott licencről szólt, amely számhoz minden bizonnyal ennél jóval szerényebb már ill. még jelenleg is aktív felhasználó kapcsolható.

Egy a tavalyi év végén lebonyolított felmérésében a Vista alig 10 százalékos részesedést mondhatott magának az asztali operációs rendszerek piacán, amely alig több mint az Apple MacOS X-ének 7 százalékos szelete, és szinte eltörpül a Windows előző, XP nevű kiadásának 77 százalékos jelenlétével szemben.

Dwokfur írta:
Úgy elolvasnám, hogy ezt hogyan tálalja Sting a pcforum-on. Most, hogy így belegondolok, már nem is tudom mióta nem olvastam pcforumot. Azóta, hogy kitiltottak, a gépem valahogy nem tudja betölteni azt az oldalt...

Pedig, veled kapcsolatosan (no, nem hízelgésképp mondom) csak jó, vagy kellemes emlékek maradtak a prog.hu/pcforum.hu -s "szerepléseiddel" kapcsolatban.
de úgy látszik Sting-nek nem :-D

Az ő baja, hogyha homokba dugja a fejét. Az ő füle lesz homokkal tele:)
Ja, biztos azért nem hall. No, de, hogy a szeme is telement volna homokkal.

Egyébként boldog ember lehetsz, ha a pcforum.hu nem jön be a gépedre :)
Nekem utóbb a google hozta be Sting egyik fércművét, melynek címe: "Vége a mókának, már Linuxon is futnak a windowsos vírusok"
Persze, érdekes módon a cikk megjelenése óta (2002 november) sem futnak még azok a vírusok. Holott már eltelt legalább 5év.

"Tehát valóban nagy szám ez a 100 000 000?"

Én inkább azt kérdezném, hogy ennyien is használnak Vista-t? Nálunk a megvásárolt gépeket azonnal upgrade-eltetik :) Windows XP-re az ügyfelek.

--
trey @ gépház

Ez a jó az öregségben, az embernek mindig eszébe jut valami a témáról:
Az utolsó ember, akinek nem volt win95-je

subscribe