Postfix + cron [megoldva]

Adott egy Slackware 11.0 szerver rajta a Postfix 2.4.3 a Linuxvilág "Utazás a Postfix körül (1. rész)" alapján beállítva. Ha parancssorból vagy scriptből küldök levelet akkor minden szép és jó. De ha ezt a scriptet a cron-nal vagy az at-tal időzítve futtatom le akkor nem küldi el a levelet. A script lefut mert minden egyebet megcsinál. /Ez a mentőszerver és jó lenne ha levelet küldene arról hogy mit is csinál éppen./ A mailq azt mutatja hogy a queue üres, de csak a deadletters file hízik. A kérdés adódik: mi a bánat lehet az ok? Találkozott már valaki hasonlóval?
A mellette álló Slackware 10.2 fileszerver ugyanilyen beállításokkal, ugyanabban a környezetben gond nélkül megy.
A mailszererhez nem jut ki a mentőmasina levele, mert az adminnal már megbeszéltem a dolgot.
Tudom hogy láma kérdés, de teljesen tanácstalan vagyok.
Bármi segítség jól jön, de tekintve hogy a masinák a cégnél vannak hétfő előtt nem látom őket.

Hozzászólások

Az az ominózus script mivel küldi a levelet? sendmail/mail/biabam, mivel?

Postfix tud a relayszerverről?

Syslog mail.log/mail.err fájlokba semmit nem tesz? (Ha ilyen nincs, érdemes a /var/log/messages fájlban postfix-re grep-pelni.

Konfig közelebbről? (Hátha valaki nem veszi a lapot... :)

Tuti hogy nem, mert a másik (Slacki 10.2) gépen sem kell. Meg ezen sem ha kézzel beírom a

mail -s "Szöveg" en.cimem < file_név

sort és rácsapok az enterre. Ha ugyanez időzítve van akkor nem nem megy ki a gépből. Hétfőn még egyszer megnézem a melóhelyen a gépeket. Meg a Linuxvilágot is. Ugyanis a céggel megrendeltettem.

Köszi. Ez a megoldás.
Ugyanis a fő szerveren a mail parancs valakinek - az esetek többségében az én userem - nevében fut. A mail szerver pedig csak létező mail címekről fogad el leveleket. A mentőszerveren pedig rootként - nem - ment. Felvettem magam, a fontos dolgokat a root intézi, de e levelet én küldöm. Minden szép, jó.
Ismét kösz mindent.