Kiadásközeli állapotban az "Etch"

Címkék

Andreas Barth, a Debian Release Team tagja egy levelet küldött a minap a debian-devel-announce listára, amelyben bejelentette, hogy a Debian "Etch" kiadás közeli állapotban van. A kiadást akadályozó hibák nagy része javításra került, a release notes még egy kis polírozásra szorul, és itt-ott van még némi teendő, de alapjában véve kiadásra kész az anyag. Ugyan van még néhány fontos lépés, amit a végleges kiadás meg kell tenni, de Andreas szerint az "Etch" nagyon jó állapotban van. A Debian projekt titkos terve az volt, hogy holnap (április 1-én) jelentik be, de mint írja, első a minőség. A levél itt.

Hozzászólások

Az etch már egy jó ideje "kiadásközeli állapotban" van... Sajnos. Végre frissítenék már a szerveren...

- waiter -

Ha par percel kesobb kerul ki a hir azt hittemvolna hogy ez az aprilis elsejei trefa.

________________________________________
Sooner or later every curse is a prayer.

És a Linux kernel mikor lesz "kiadásközeli állapotban"? :))

--
Sokan nincsenek tudatában annak, / hogy egyszer mindenki meghal. / Akik ráébrednek erre, / azonnal abbahagyják az ellenségeskedést.

bár az eredeti terv ma/holnap volt, 1 hetet várnak még vele.

Tehát jövő hétfőn, április 8-án jelenik meg, 3 héttel az rc2 után és ugyan a megcélzott kiadási gyakoriságon belül (18-24 hónap a megcélzott, amin belül vagyunk, mégha nem is jött össze a 18 hónap).

Az RC2 óra ajánlott megkezdeni a frissítést.

Van még olyan Debian felhasználó, akinek ezek a bejelentések jelentenek bármit is?

igen van. meg kell kezdeni a dist-upgrade előtt a "javallott" backupot.

már csak alig pár apró csomag van a listában

...

mégsem. megint visszakerült a 2.6os kernel, most vmi pcmcia buggal.

...
SZERK: 2007.04.03 visszakerült a debian-installer is, valamilyen adatvesztéses (raid) buggal. :((

ez több lesz mint 1 hét.

--------

Nem a zsömle kicsi, a pofátok nagy...

Szasztok!

Kiadás közeli vagy nem, én ma ezt tettem fel a laptopra és kellemesen csalódtam benne, nagyon sokat feljődött a Sarge óta, főképp a hardver felismerésben.

A winmodemen kívül minden műxik, azonnal volt hang, X és egyebek.
A KDE kissé lassúnak tűnt az első indításkor, nyilván mert még inicializálta a rendszert, de aztán begyorsult és azóta pörög.

Szóval egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve, erre érdems volt várni, nekem semmivel sem tűnik (egyelőre) használhatatlanabbnak, mint a (K)Ubuntu.

SAS!
Tnx a tippet!

Cső, Vales :-)

Örülök a kellemes csalódásnak :-) A hardver-felismerés lényege, hogy az Etch már udev-es alapból, ez az egyik legjobb benne (meg persze Xen, egyebek)

Ez még lehet, hogy jól jön:

aptitude install '~thungarian-desktop'

Persze, a jövő 7 második felében, már lehet, hogy érdemes a következő verzióra, a Lenny-re váltani asztali gépen, bár inkább, majd, ha a 0.7-es apt bekerül, akkor.

hi!
nem akarok hulyeseget csinalni, ugyhogy legyszives vilagositsatok fel. a jelenlegi unstable konyvtar ugye az etch-re vonatkozik, es hamarosan az lesz a stable? szeretnek megallni ennel a stable pontnal, kiirni, es kiprobalni vegre vmi mas disztribet is;) csak nehogy veletlenul az legyen, h downgradelni kelljen...

tpz