Debian

Megjelent a Devuan 4.0 "Chimaera"

Címkék

Megjelent a systemd-mentesített Debian fork, a Devuan legújabb "stable", 4.0-s kiadása. Főbb jellemzői:

Devuan 4 "chimaera" telepítő ISO béta

Címkék

Most, hogy megjelent a Debian 11 "Bullseye", hamarosan érkezhet annak "systemd-mentesített" Devuan párja, a Devuan 4 "chimaera". Hogy a kiadással ne legyen probléma, tesztelhetők a telepítő ISO-k, amik letölthetők innen.

Kiadták a Debian 11-et!

Címkék

Két év, 1 hónap és kilenc nap fejlesztés után a Debian projekt kiadta a "Bullseye" kódnév alatt fejlesztett Debian 11 disztribúciót. Ez a Debian új "stable" disztribúciója, ami a kiadástól számított 5 évig lesz támogatott, köszönhetően a Debian Security csapat és Debian Long Term Support csapat munkájának köszönhetően. A Debian 11 több desktop környezetet szállít, a teljesség igénye nélkül:

Tesztelhetők a Devuan Chimaera desktop-live ISO lemezképfájljai

Címkék

A Devuan projekt bejelentette, hogy tesztelhetők a Debian Bullseye kiadással párhuzamba állítható Devuan Chimaera desktop-live ISO lemezképfájljai. A Debian Bullseye teljes fagyasztás állapotába került, így a Devuan Chimaera kiadása is küszöbön áll.

Teljesen befagyott a Debian Bullseye

Címkék

A Debian 11 "Bullseye" fejlesztése elérkezett a kiadás előtti utolsó nagyobb mérföldkőhöz. A Debian projekt bejelentette, hogy életbe lépett a teljes fagyasztás (full freeze) a disztribúciónál. A teljes fagyasztás röviddel a kiadás előtt indul. Hamarosan kiadás!