Debian

Trixie lesz a Debian 13 kódneve

Címkék

Természetesen, ahogy az elődjeinek, ennek is egy Toy Story karakter kölcsönözte a nevet:

Debian 10.6

Címkék

A Debian projekt nevében Laura Arjona Reina bejelentette a Debian 10 (kódnevén "buster") hatodik karbantartási kiadását a Debian 10.6 képében. Vele leginkább biztonsági javítások érkeztek, illetve néhány komolyabb hiba került korrigálásra. Aki rendszeresen frissít a security.debian.org-ról, annak a frissítésben levő csomagok nagy része már települt a rendszerén. Fontos megjegyezni, hogy ez a point release nem eredményez egy új verziójú Debian 10-et, mindössze néhány benne levő csomag frissült. Részletek a bejelentésben.

Debian 10.5

Címkék

A Debian projekt nevében Donald Norwood bejelentette a Debian 10 (kódnevén "buster") ötödik karbantartási kiadását a Debian 10.5 képében. Vele leginkább biztonsági javítások (pl. a BootHole-hoz) érkeztek, illetve néhány komolyabb hiba került korrigálásra. Aki rendszeresen frissít a security.debian.org-ról, annak a frissítésben levő csomagok nagy része már települt a rendszerén. Fontos megjegyezni, hogy ez a point release nem eredményez egy új verziójú Debian 10-et, mindössze néhány benne levő csomag frissült. Részletek a bejelentésben.

Debian 9.13

Címkék

A Debian projekt nevében Laura Arjona Reina bejelentette a Debian 9 (kódnevén "stretch") tizenharmadik karbantartási kiadását a Debian 9.13 képében. Vele leginkább biztonsági javítások érkeztek az "oldstable" kiadáshoz, illetve néhány komolyabb hiba került korrigálásra. Aki rendszeresen frissít a security.debian.org-ról, annak a frissítésben levő csomagok nagy része már települt a rendszerén. Fontos megjegyezni, hogy ez a point release nem eredményez egy új verziójú Debian 9-et, mindössze néhány benne levő csomag frissült. Részletek a bejelentésben.

Arm64 szervereket adományozott az Ampere a Debian projektnek

Címkék

Debian today announced that Ampere® partnered with Debian to support Debian’s hardware infrastructure through the donation of three of Ampere’s high-performance Arm64 servers. These Lenovo ThinkSystem HR330A servers contain Ampere’s eMAG CPU with an Arm®v8 64-bit processor specifically designed for cloud servers, equipped with 256GB RAM, dual 960GB SSDs, and a 25GbE dual port NIC.

Debian 10.4

Címkék

A Debian projekt nevében Laura Arjona Reina bejelentette a Debian 10 (kódnevén "Buster") negyedik karbantartási kiadását a Debian 10.4 képében. Vele leginkább biztonsági javítások érkeztek a stable kiadáshoz, illetve néhány komolyabb hiba került korrigálásra. Aki rendszeresen frissít a security.debian.org-ról, annak a frissítésben levő csomagok nagy része már települt a rendszerén. Fontos megjegyezni, hogy ez a point release nem eredményez egy új verziójú Debian 10-et, mindössze néhány benne levő csomag frissült. Részletek a bejelentésben.

Elindult bétában a Devuan új weboldala, lassan stable kiadássá érik a 3.0 "Beowulf"

Címkék

Az új struktúrát felvonultató béta weboldal itt.