Lehet, hogy vírus?

 ( szaty | 2007. január 18., csütörtök - 20:45 )

Sziasztok,

egy igen érdekes és egyben kurva idegesítő dolgot csinál a laptopom egy het, de velem iylen még soha nem fordult elő ezért segítséget szeretnék kérni.

Dual bootos a laptopom WinXP és Debian. Szerintem vírusos lett a windows és elkezdte azt játszani hogy amikor bekapcsolom akkor odájig oké hogy GRUB menü, kiválasztom hogy melyik rendszert akarom. Itt jön a meglepetés semmi sem történik nem kezdődik el a rendszertöltés, se windowsnál, se Linuxnál.

Aztán kikapcs ki az aksi ki a tápkábel, várok néhány percet mindez vissza és ujra be tudom tölteni a Linuxot. Ha windowsot akarok indítani akkor nem indul be csak nagy feketeség és visszaáll az előző állapot.

Tengap ujratettem az egész windowsot (Rendesn leformáztam az ntfs partíciót), de ugyanezt csinálja.

Tehát erre kéne valami megoldás, de legalább jó lenne tudni hogy miért csinálja ezt.

Előre is köszi a segítséget.

ui.: Ritkán kéne a windows de most nagyon.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Esetleg egy memtest nem ártana, hátha... Vagy a vinyó... De ez csak tipp.
Ha vírus lenne, ami a boot recordban van(?) akkor egy áramtalanítás nem oldaná meg a gondot.

Egyébként hogy néz ki a grub (ha azt használod) konfigja? Lehet ott is hiba.

memetesztett megcsinálom jó ötlet. A winyot hogy tudnámletesztelni?

ultimatebootcd a barátod:

http://www.ultimatebootcd.com

--
A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!

testdisk?

Grub reinstall nem segített?

jaja, grub reinstall, vagyis nem tudom grub-na'l hogy van, de azt kell csinalni, ami a lilo esete'n egy sima "lilo" parancs kiada'sa lenne...;) (asszem `grub install`).

Igen, e's windoz ujrainstall: na csak ntfs formazast csinalj hanem elo"tte linux alol egy `dd if=/dev/zero of=/dev/hdXX`-t, ahol a hdXX az a particio amelyiken a win van. ve'gigirja 0-kal a win particiot. azt nemsokminden e'li tu'l ;)

Ha egyik sem segit, akkor valoszinuleg hw-hiba van a dolog mogott (csinalj memtest-et es diszktesztet is: `dd if=/dev/hda of=/dev/null`, ha nem ir ki semmit ezutobbi vagyis csak azt, hogy oke, es mindezt elfogadhato sebesseggel; akkor jo). esetleg a grub konfigja'ra ne'zz ra'.

A.

Ha ritkán kell a Win és nem kell hogy a gépedet maximálissan kihasználja, akkor rakj fel a linux alá egy vmware szervert és oda telepítsd fel. Rakj fel rá minden szükséges progit és mentsd le valahova az elkészült képfájlokat, így egy összeomlás esetén is azonnal vissza tudsz állni egy tettre kész rendszerre...
Nálam ez a módszer bevált, és így még simán költöztetheted is a telepített rendszeredet egy másik gépre, és meg sem kottyan neki.

-Mr-

Hi,

nekem van egy nagyon jó kis programom "HDD regenerator" ... ha vinyó hibád van akkor ez nagyon hasznos !! Nekem több vinyót is meggyógyított csak a mágnesezési hibákat tudja javítani !!! Ha az irofej végig gyalulta a felületet azt már nem :-) egyébként mindenkinek ajánlom ha írtok mailt akkor küldök "teszt példányt" ;-) Viszonylag alapos munkát végez a laptopomon 5.5 óra alatt megy végig (80 GB) de az asztalin már 16-20 h !! a 120 GB meg a 160 GB de lehet hogy azért mert csak UDMA 100 :-)

Bármilyen file rendszert tud tesztelni sőt üres partició mentes vinyót is !! Ha adatod van rajta azt nem bántja ...

more info : http://www.dposoft.net/#b_hddhid

bye

cimem : benkman(kukkancs)freemail.hu

ui: torrenten is korulnezhettek a program utan de winfos kell hozza hogy megcsinald a tesztelo CD-t vagy floppy-t nekem meg van image :-)

Küldtem e-mailt
----------------------------------------------------------
Sebeink emlékeztetnek arra, hogy a múlt valóban megtörtént

Szerintem se nem vírus, se nem HDD hiba ! Ha a kettő közül lenne valamelyik, akkor az áramtalanítás után sem változna semmi ! De, ha jól értem, áramtalanítás után MÁS HELYZET ÁLL ELŐ azaz a Linux bootol... Inkább valami hw hibának tűnik...

Mostmár nekem is hw hibának tűnik inkább, én BIOS-ra gyanakszom jelenleg mert, most minden rendben mükszik, pedig semmit sem csináltam. A GRUB-ot ujra tettem, de ez nem lehetett a megoldás mert áramtalanítás után ujra működött. Ha előfordul mégeegyszer akkor visszaviszem a cuccot a hp-nak hogy mostmár küzdjenek vele ők.

A BIOS az software:)