ISO image boot-olása hálozaton keresztül

 ( sly007 | 2006. december 18., hétfő - 23:26 )

Van nekem egy SystemRescueCd iso image fájlom. Ezt szeretném be boot-olni hálózaton keresztül. Windows 2003-as DHCP szerveren beállítottam mindent (BOOTP, TFTP kiszolgáló, stb.). Egy másik gép a TFTP szerver. A probléma az, hogy a kliens gépek csak zpxe fájlt hajlandóak bebootloni (valószínűleg teljesen logikusan). Keresztül-kasul bejártam a netet és nem találtam infót ezzel kapcsolatban (, vagy elkerülte a figyelmemet).

Tehát a fő kérdés, hogyan tudok boot-olni hálózaton keresztül iso fájlt?

Egyébként arra kell hogy a SystemRescueCd-vel másolatot készítsek az egyik gép rendszeréről a (23 ugyanolyan közül) és a többire felmásoljam. Semmit sem szeretnék használni (CD, folppy, stb.), csak a hálózatról boot-olást. Egyrészt azért is, mert a 23-ból csak 1-2 cd-rom jó (a többit kinyírták az ügyes diákok (Fujitsu-Simens spec. cdrom, hasonló van a nootebook-okban)).

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

ha nem ragaszkodsz a systemrescuecd-hez akkor a rip linuxnak van pxe kompatibilis verzioja ( http://www.tux.org/pub/people/kent-robotti/looplinux/rip/ )
a 2003 dhcp szerveret is ki lehet kapuzni, ha megadod a szerver beallitasoknal a next-server opciot akkor sajat linuxos szerverrol bootoltathatod a gepeket
szines szagos leirast meg itt olvashatsz: http://www.howtoforge.com/ubuntu_pxe_install_server
--
Tuddd gi: A Dörrög Zuldán, te hűjje!
(Rejtő Jenő: Az elátkozott part)

Most szedem le, ígéretesnek tűnik. Van partimage(d) ami nekem a legfontosabb.
Samba gondolom/remélem van benne, nem látam a readme-ben. Nem sűrűn volt alkalmam Linuxxal foglalkoznom, úgyhogy ez lehet hogy hülye kijelentés volt. :-)

Sajnos volt egy kernel panic, amiből rájötem, hogy sajnos nem fér bele a linux a memoriába. Szerencsére az elöző verziók kisebbek voltak, így azok már elindultak.

Köszönöm a segítséget.

Ha szeretnétek leírást, hogyan üzemeltem be szoljatok és leírom.

esetleg a hupwikibe is be lehetne tenni...
--
Tuddd gi: A Dörrög Zuldán, te hűjje!
(Rejtő Jenő: Az elátkozott part)

Blog-ban vagy Wiki-ben gondokozom. Sajnos mostanában sok dolgom van, de fejbe tartom. :-)

Sikerült bebootolni a systemrescuecd-t. Ki kell másolni a cd-ről a fájlokat. Van egy syslinux mappa, amiben van egy config fájl. Ezt kell használni a pxelinux configjának. Tulajdonképpen ennyi. Figyelni kell, hogy a fájloknak jó legyen az elérése.

Nekem szépen boot-olt is hálózaton, de a mount-olásnál elszált. :-(
Hogy ezt, hogyan lehetne megoldani jókérdés.... Remélem valaki tudja a választ.