iPhone-kisujj szindróma - valós probléma vagy hype?

A technológia szerelmesei és az okostelefon-használók attól tartanak, hogy mobileszközeik nyomást gyakorolnak, és benyomódást okoznak a kisujjukon. Az "iPhone ujjnak" nevezett jelenség nyilvánvalóan akkor fordul elő, amikor egy személy hosszabb ideig a kisujján pihenteti okostelefonját. Hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valaki rendelkezik-e ezzel a különös tulajdonsággal, egyszerű vizsgálatot végezhetünk úgy, hogy mindkét kisujjat kinyújtjuk és összehasonlítjuk. Az egészségügyi szakértők azonban úgy vélik, hogy az "iPhone ujj" jelenség csak az ujjak anatómiájának változatosságait mutatja be, mivel nincs valódi orvosi diagnózis. Azt mondják, a telefonok nem elég nehezek ahhoz, hogy idegkárosodást okozzanak vagy korlátozzák a véráramlást.

Linkek:

Hozzászólások

Nyilvánvaló, hogy csak a hülye amerikaiak szerint "iPhone", mert nekik minden mobiltelefon iPhone. De a probléma - ha egyáltalán létezik - vonatkozik minden okostelefon felhasználóra.

trey @ gépház

Az orvosi meg egyéb fejtegetéshez nem szólnék, szerintem ez megint a ló túloldala (fel van fújva a sztori), de az biztos, hogy a szifon (12 óta) szögletes, éles designja nekem pl érezhetően "vágja" a kisujjam. Kényelmetlen ha hosszabb ideig nem váltok fogás, nyoma is tud lenni. Sosem éreztem ez korábban. Ez egy elb*szott design döntés volt a 11-esek lekerekített formavilága után (és a szifonok, pláne az acél házas pro vonal) elég nehezek is. Nem véletlenül lekerekített a kapa, meg a kalapács nyele is, erre az ember már a kőkorszakban rájött, hogy a tenyérbe simuló eszközök fogása az ideális. Sok gyártó meg leutánozta ezt a szögletes, "éles" designt, így természeten ez azokra is érvényes.

Ja... én is így jártam. Elkezdem biciklizni, oszt mindenféle dudorok jelentek meg a lábamon. Mentem dokikihoz, de megnyugtatott, hagy az csak izom.

Még mindig nem dolgoztam fel, hogy menjek így emberek közé. 

Ha valos problema lenne, akkor a szemuvegeseknel mar elojott volna, plane azok kozott, akik mar gyerekkent azok voltak.

Mivel nem lób.szó tepsi telefonom van ezért nem kell hogy kitámasszam az alját a kisujjammal, az alsó sarka a tenyeremben fekszik. Ellenben megnéztem asszonyt, ő tényleg a kisujjával támasztja az alját, de eddig nem panaszkodott hogy fájna neki, pedig elég méretes péklapátja van (Xiaomi 11T pro).