"Már finanszírozná a határkerítések építését az Európai Néppárt"

Fórumok

Mint azt megírtuk, válaszul a jelentősen fokozódó migrációs nyomásra, Európa érdeke az erős külső határok biztosítása − jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán.

A legnagyobb vitát Manfred Weber néppárti frakcióvezető hozzászólása okozta. Ő ugyanis azt mondta, hogy „szükség esetén kerítést kell építeni a különösen nagy nyomás alatt álló határokra, és ehhez uniós támogatást kell biztosítani”.

Mindez azért érdekes, mert a magyar kormány évek óta kéri a déli határkerítés árának megtérítését az Európai Bizottságtól, ahonnan rendre az a válasz érkezik, hogy azt az Európai Unió nem finanszírozza.

Link: https://index.hu/kulfold/2023/02/03/orban-viktor-miniszterelnok-kormany…

Hozzászólások

Szerkesztve: 2023. 02. 03., p – 16:15

Majdnem kiköptem a kávémat!

Ez komoly? 😭😭🤣🤣🤣😭😀 🤔 🤭😆😆😆

trey @ gépház

Szerkesztve: 2023. 02. 03., p – 16:54

A török határtól félnek gondolom. Ugye a másik "fekete bárány".

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Igen, hiszen a Schiffer-Puzsér vitából is megtudhattuk, hogy aki bármiben valaha is egyetért a Fidesszel, az gyáva és az orbángravitáció a saját céljaira használja fel. Nos ki kell jelentenem, hogy úgy tűnik Németország magyar tartomány a logika alapján, a Fidesz bekebelezte. Minden elveszett.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Most mondta be az RTL Híradó, hogy állítólag Florida kormányzója Orbán kottájából játszik! :D

Olyan jól sikerült a magyarhoz hasonló LMBTQ-ellenes szabályokat átültetni a floridai gyakorlatba, hogy a cenzorok leszedették az összes könyvet az iskolák polcairól, a tanárokat pedig börtönnel fenyegetik

^ valószínűleg elnyeri a 2023-as év leghosszabb szalagcíme címet is :D

Orbánt rettegi a világ! Az új boogeyman!

trey @ gépház

Nekem ez a része tetszik: "Az európai irodalom a homoszexualitás megjelenítésével kezdődik..." Csak mert ie. 600 körülről már maradt fenn egy darab verse Szapphónak, és a minószi civilizációból semmi írásos anyag, ezért az egész európai (költészet) irodalom ott kezdődött, kizárólagosan vele. Ezek ilyen betanult közhely puffogtatások amik jellemzőek sokakra.

[insert line here]
B.C. 3500 - DIY Vehicle / A.D. 30 - DIY Religion / A.D. 1991 - DIY OS

Szerkesztve: 2023. 02. 09., cs – 08:24

Ausztria a sarokba állíthatja az uniót az illegális migráció miatt

Karl Nehammer osztrák kancellár valódi változásokat követel az illegális bevándorlás megfékezése ügyében. Ha nem születik konkrétum a következő európai uniós csúcstalálkozón, nem írják alá, meggátolják a szokásos zárónyilatkozat elfogadását.

[...]

Ó, jaj! Mert nem jönnek, ugye? Az illegális migránsok .. 

Megint fontos téma lesz a migráció, de vajon megállapodnak róla az EU-csúcson?

[...]

Még az Európai Bizottság is közös fellépést sürget a migráció ügyében

[...]

Orbán a csúcs előtti videókonferencián a belga, finn, lengyel és máltai kormányfő, illetve a bolgár elnök és az ET-elnök Charles Michel társaságában arra szólította fel az EU-t, hogy finanszírozzák a külső határok védelmét, mivel a kerítések szerinte egész Európát védik, így a magyar kormányfő valószínűleg ezt az álláspontot fogja képviselni a csúcs folyamán. 

Mert nem jönnek, ugye?!

trey @ gépház

Oda kell felrakni pöpec rendszert, akiktől elvárják, hogy védjék meg az EU határait. Az osztrákok nekünk pampognak, hogy jönnek felőlünk a migránsok (ja, hogy már elmúlt a banánnal etetős Willkommenskultur csillámpónis időszakuk), de az EU egy fillért sem ad arra, hogy tovább javítsunk a rendszeren, ami kurva sokba kerül. Szerencsére, az osztrákok kezdik megérteni, hogy ezzel kezdeniük kell valamit. 

Az meg tiszta sor, hogy ha mi is védjük az Uniót, akkor vállalják a védelem finanszírozásának a rájuk eső költségét is.

trey @ gépház

Az oké, csak nem optimális ha itt van a kerítés. Mert már ide nem kéne elérniük, azaz a török határon kellene megfogni az egészet (és persze azt kéne össze europai szinten pénzelni). Az USA-ban sem Arizona és Utah között van a kerítés

Az oké, csak nem optimális ha itt van a kerítés.

Minden bizonnyal szívesen lemondanánk róla, ha nem EU határ ország lennénk és nem terhelne minket az a teher, hogy meg kell védeni az EU határait. Nem véletlen szorgalmazza Orbán Szerbia felvételét. Onnantól nekik kellene védeniük a déli határt.

Ebben egyetértenek a magyarok, osztrákok, szerbek. Nem véletlen volt ezek részvételével több körös tanácskozás.

trey @ gépház

"Minden bizonnyal szívesen lemondanánk róla, ha nem EU határ ország lennénk és nem terhelne minket az a teher, hogy meg kell védeni az EU határait."

Szerintem talán egy buszt meg lehetne tölteni azokkal, akik nem az EU tag görögöktől érkeztek a magyar EU határra 2015-től máig.

Úgy emlékszem jelentősen csökkent a bejövők száma amikor épp sztrájkoltak a komposok görögöknél.

Lényegtelen, mert ha ott nem állították meg őket és nem vették őket nyilvántartásba, akkor azt nem tudod bizonyítani, hogy onnan jöttek.

Az osztrákok pedig azzal támadnak minket, hogy tőlünk jönnek, nekünk kellett volna megállítani/nyilvántartásba venni őket.

trey @ gépház

Ha mi sem állítottuk meg és nem vettük nyilvántartásba, akkor az osztrákok sem tudják bizonyítani.

Az meg cifrább lenne, ha mi meg azzal támadnánk az osztrákokat, hogy az itt megállítottak meg az osztrákoktól jöttek*.

 

* Néhány hónapja volt hír, hogy ha jól emlékszem csehektől érkező migráns a balatonon lopott csónakkal akart olaszországba eljutni.

Igen, ez a baja az osztrákoknak és már a többinek is. Ugyanis, oda kéne visszatoloncolni őket, ahol először nyilvántartásba vették őket 🤷‍♂️

Ezért megy most már az EU-ban is az asztalcsapkodás, hogy 10 év után a látszatintézkedések helyett most már valami konkrét megoldás szülessen.

trey @ gépház

*Finanszírozná, csak valahogy Magyarországot ki kellene zárni ebből, nehogy kapjon bármit is, bikoz óegygé.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Szerintem még korai örülni:

  • a csempészek (a líbiai partokról útnak indítók és a magukat NGO-ként eladó "életmentők" akik bátorítják az útnak indulókat) továbbra is zavartalanul működni fognak. Marha egyszerű lenne a megoldás: csak meg kéne mondani, hogy a remek életmentő hajók amik a Földközi-tengeren működnek ha migránsokat vesznek fel, ne Európába hozzák át őket, hanem vigyék vissza oda ahonnan indultak.
  • EU forrás: ha átutalták akkor érdemes elért eredményt értékelni;
  • már mióta(2017) ott állt a v4 által adott pénz járőrhajókra (4db), az EU bürokráciának a napokban sikerült az elsőt beszereznie (véletlenül sincs szó róla, hogy eddig blokkolták volna :) )
    https://www.budapesttimes.hu/world/libya-receives-v4-funded-patrol-ship/
    azért vicces, ilyenkor már "EU funded" :D
    https://euobserver.com/migration/156683

Ezzel szemben:

MSF has been running search and rescue (SAR) operations in the central Mediterranean since 2015, working on eight different SAR vessels (alone or in partnership with other NGOs). During that time, our teams have helped save more than 80,000 lives. Since launching SAR operations on board Geo Barents in May 2021, our teams have rescued 1,903 people and recovered the bodies of 10 who died.

https://www.msf.org/italy-libya-agreement-five-years-eu-sponsored-abuse…

Ezek a cégek Afrika szegény lakosságát(meg úgy aki akar) egy az egyben telepítenék át Európába.

“We urge the Italian government and EU institutions to end all direct and indirect political and material support for the system of returning migrants, refugees and asylum seekers to Libya and detaining them there,” says Gil.

Ha nagyon igazságtevő szerepbe akarunk helyezkedni, a Muammar Gaddafi-t eltávolító államok felelősek azért ami Líbiában van, de a migránsok jórésze nem onnan érkezik, hanem más országokból, csak Líbia az ott uralkodó kaotikus viszonyok miatt a legjobb csempész útvonal, indulási pont Afrikából.

Ez mindenképpen előrelépés:

Karl Nehammer osztrák kancellár - az utóbbi időben megnövekedett a Nyugat-Balkánon keresztül Ausztriába érkező menekültek száma - a találkozó után azt mondta: az Unió úgyis fizetni fog a kerítésekért, még akkor is, ha most azt mondja, hogy nem.

Örülök, hogy az osztrákok végül belátták, hogy az EU átbaszta őket a migránsok ügyében. Meg az itteni idősödő kollégák egy részét is. 🤣

trey @ gépház