Nem érted?!? Nem jönnek!

Fórumok

Indexeseknek itt.

Hozzászólások

Ennyire hiányoznak?

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Ahhoz képest, hogy hány menekült van, szerintem kezeli. Lehet, hogy kezelhetné még jobban, de (egyelőre) nincs gáz. Te komolyan azt gondolod, hogy az elmúlt 5 évben (vagy mennyi ideje riogatnak minket?) történt olyan esemény, ami ténylegesen komolyan érinti hazánk biztonságát? Ez az egész egyelőre leginkább csak politikai haszonszerzésről szól. Viktornak szerencséje van, most megint jött üzemanyag, újra lehet riogatni az embereket.

Előbb-utóbb valakinek valahol le kell adnia egy célzott lövést.

> Sol omnibus lucet.

A fegyverhasználat szabályai nagyon szigorúak. Ki fognak provokálni egy olyan helyzetet, hogy valaki lőni fog, éles lőszerrel, célzottan. És akkor megdicsőül az egész migrisimogató bagázs: ez a legundorítobb az egészben.

Az a véleményem, hogy összességében sokkal kevesebb halott, sebesült és szenvdő lenne, ha 2014-15ben a határőrök NAGYON határozottan használták volna a fegyverüket a schengeni határ minden szakaszán. Sokkal kevesebben indultak volna útnak, sokkal kevesebben fulladtak volna a tengerbe és sokkal kevesebb stressz érné az európai őslakosokat is.

Trey, voltál te katona?

> Sol omnibus lucet.

És még valami: próbálják ezt meg a török vagy az izraeli, esetleg a szaúd-arábiai határon. De kísérletezhetnek bármilyen olyan ország határán, ahol komolyan veszik a határvédelmet.

Én voltam katona és 50 fölötti őrszolgálatot láttam el éles fegyverrel. Dobtam kézigránátot, lőttem 152-es tarackkal, álltam megfigyelőállásban műszerekkel és adtam lőtérőrséget 2 hétig szabad ég alatt 0/24-ben. Volt őrtársam, aki lelőtte magát az őrtoronyban, láttam, hogy lőtte ki valaki a tárazó tetejét kitárazáskor, és ismertem a gyereket, aki megfektette az egész őrséget, az ügyeletes tiszttel együtt. Nagyon észnél kell lenni és ez nem mindig sikerül. A provokációnak lövés lesz a vége.

> Sol omnibus lucet.

Biztos vagyok benne, hogy a magyar kolléga a szolgálati szabályzat szerint járt el. És, ha a helyzet olyan lesz a szolgálati szabályzat szerint, hogy neki célzott lövést kell leadnia, akkor azt a célzott lövést le kell adnia, különben felelősségre vonják az elmaradt intézkedés miatt. Tehát azon lovagolni, - nem rád vonatkozik -, hogy lőnek a magyar határon, uramistenmivanitt, egy aljas, képmutató megközelítés.

> Sol omnibus lucet.

Egy kerítés így néz ki, nem dönti ki 35-35 migri.

Ha lőni kell a gagyi kerítés miatt lesz.  És akkor megdicsőül az egész bagázs aki tervezte és kivitelezte, elég lett volna elmenni oda ahol már régóta próbálgatják hogyan is kell kerítést építeni. 

Pedig ha ezeke a migránsok tudnák, hogy csak át kell térniük a híthű katolikus vallásra és Orbán máris betelepíti őket, a muzulmán elnyomás elől! :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Akik ide akarnak jönni, azoknak megvan erre a lehetőség: okmányokkal fel kell keresni valamelyik regisztrációs pontot. Akkor érdemes ezt persze, ha menekült státuszra jogosultak.

Gazdasági migránsok természetesen nem mennek ezekre a pontokra, mert:

  • okmányok nélkül jönnek
  • Németországba (vagy más jóléti államba) tartanak

trey @ gépház

Kérvényt a tranzitzónában lehet beadni, ahol most egyébként egész konkrétan Magyarország éhezteti az ott várakozókat... ügyes, na.

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Ehhez két dolog: 

Az egyik az, hogy ki jogosult, csak később derül ki. Pont ez a lényege az egésznek. Ha valaki már akkor jogosult lenne, nem kellene a tranzitzónában várnia. Ha viszont szeretné beadni a kérvényt, akkor meg be kell mennie (érthető okokból)

A másik dolog meg, hogy ha beadtad a kérvényt, de lelépsz, akkoz az automatikusan elutasítják az igénylést, tehát igen, kénytelen ott héderezni.

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Ha én bírálnám el a jelentkezőket, akkor prioritási listát állítanék a befogadásra:

1) akik közvetlen életveszélyből jöttek (háború, természeti katasztrófa)

2) politikai üldöztetés stb.

3) gazdasági migránsok

Mivel mi kis ország vagyunk és a lehetőségeink is korlátozottak, elsősorban maradnék a első kategóriánál. BTW: tudtommal egyetlen országnak sem kötelessége menekültstátuszt adni bárkinek. A gazdasági migránsokat teljesen skippelném (nem menekültek).

trey @ gépház

Egyrészt, egy politikai üldözött lehet sokkal nagyobb veszélyben (mert pl., ha olyan a rezsim, akkor simán lehet célja, hogy konkrétan, célzottan megöljön), mint egy háború sújtotta országban élni. Másrészt, ez már kb. most is így van (papíron...), nem nagyon találtál fel ezzel semmit. Maximum az látszik, hogy sikeres a kormánypropaganda a menekültek és a gazdasági migránsok összemosásában. Vagy nem értem, mit is akartál ezzel a hozzászólással mondani.

Továbbá szűrném a háborús helyzetből érkezőket is, mert ezek összeférhetetlenek (kiemelés tőlem):

"Aleksandar Vulin rámutatott, az illegális bevándorlóknak a befogadóközpontokban van a helyük, ám a Közel-Keletről érkezettek a népcsoportok egymás közötti viszályai miatt nem akarnak keveredni."

Már csak az hiányozna, hogy befogadás után ezek itt kezdjenek el randalírozni.

trey @ gépház

"Kérvényt a tranzitzónában lehet beadni, ahol most egyébként egész konkrétan Magyarország éhezteti az ott várakozókat... ügyes, na."

 

 

https://hvg.hu/itthon/20200207_magyar_helsinki_bizottsag_kormany_tranzi…

"Az összes többi európai országgal ellentétben Magyarországon csak két határ menti tranzitzónában lehet menedékkérelmet beadni. 2018 januárja óta ráadásul naponta egy-egy főre csökkentették a befogadható kérelmek számát"

M1 Élő - Elindult a migránsmenet Magyarország felé a szerb oldalról

trey @ gépház

Húha! Az adófizetők pénzéből minden évben kb 100 milliárdot költünk a déli határkerítésre, egy másik 100-ast meg arra, hogy fidesz propaganda menjen a TV-ben, úgy, hogy az igazság nem számít. Vajon ennyi pénzből sikerül Viktornak azt a 200 embert feltartóztatni és ezt számodra bemutatni? :-)

"Az adófizetők pénzéből minden évben kb 100 milliárdot költünk a déli határkerítésre, ... azt a 200 embert feltartóztatni és ezt számodra bemutatni? :-)"

Ez mind semmi, annak fényében, hogy a korona vírus miatt úgy költünk rá (ellenőrzések, tesztek stb.) az adófizetők pénzéből, hogy nincs is ilyen nálunk.

https://444.hu/2020/02/06/a-szerb-vedelmi-miniszter-szerint-alhirekkel-…

 

" Szégyenletesnek nevezte Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtökön a Kelebia-Tompa határátkelőnél, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó menedékkérőket, akik ezek hatására indulnak el hiába Magyarország felé, hangsúlyozta a szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó tudósítója. "

 

SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS !!!!444!!4!!!4!444

 

:-)

A lényeg az, hogy "Hajnalra lepörgött a kelebiai migránsmenet: a szerbek buszra tettek, és elvittek mindenkit", szóval várhatsz a következő riogatással most megint egy ideig.  Vagy ha vannak kapcsolataid, megkérheted a magyar titkosszolgálatokat, hogy ugyan vezessék már félre a menekülteket és küldjék őket a határhoz: "Estére megérkezett a szerb védelmi miniszter is, aki elmondta,valakik azt terjesztették a bevándorlók között, hogy meg fogják nyitni a szerb-magyar határt"  (https://444.hu/2020/02/07/a-szerb-hatosagok-minden-migranst-elszallitot…)

 

Ez az egész csak figyelemelterelés, foglalkozz inkább az új NAT-tal, ami kb 100 éves lemaradást okoz és ott tényleg az ország jövőjéről van szó.

Hehe, jól értem, hogy valakik ideküldték a migránsokat a szerb határra (szerb külügyminiszter mondta), emiatt a magyar tv és trey egyből pánikba esett  pedig csak annyi volt a megoldás, hogy a szerbek buszokba rakták őket és elszállították?   :-)

Természetesen nem érted jól. Én nem pánikba estem, csak a "nem jönnek" mantrátokat figurázom ki.

Az a vicces konteód, miszerint a magyar titkosszolgálatok intézték ezt a migránskaravánt (szándékos a jelző), még a Gyakori Kérdések-en sem állná meg a helyét. Több sebből vérzik ugyanis.

trey @ gépház

Ez nem összeesküvéselmélet és nem is kell hozzá a titkosszolgálat. Egyszerűen csak úgy kell szervezni a dolgokat.

 

Kérdés: Kinek áll érdekében, hogy balhé legyen a határnál?
Válasz: a jelenlegi hatalomnak

 

Kérdés: Ki tudná megakadályozni, hogy balhé legyen a határnál? (pl úgy szervezi a dolgokat)
Válasz: a jelenlegi hatalom

 

Kérdés: ha mégis balhé van, akkor miért van?
Válasz: a jelenlegi hatalom nem tudja vagy nem akarja megakadályozni (esetleg segíti is a kialakulását)

 

Ennyike. De persze tudom, hogy nem fogsz ezen elgondolkozni, mert ahogy egy másik topicban leírtad, "kurvára nem érdekel más véleménye"

Hallod, dramaturgnak ne menj ilyen képzelőerővel. Ha a titkosszolgálatok ilyet szerveznének, azt nulla erőfeszítéssel sokkal hatásosabbra is meg lehetett volna csinálni. Csak annyi kellett volna, hogy nem zárják le a határt, nem állnak oda, hanem amikor odaér a csürhe, akkor eljátsszák, hogy illegálisan beléptek az országban, riadóztatnak és eljárnak, majd foganatosítanak néhány letartóztatást és kiosztanak párszor 1 évet.

Amit te itt erőltetsz, arra azt szokták mondani, hogy nem életszerű, ráadásul gyarkorlatilag semmi hozadéka sincs propaganda oldalon, ahhoz képest, amit én vázoltam fel egy perc alatt neked.

trey @ gépház

Szerintem ő arra céloz, hogy nem véletlenül van a videóban szereplő átkelőnél gyenge kerítés, kevés őr stb.; illetve azért nincs tíz méteres tripla kerítés végig a határ mentén, mert a kormány érdeke az, hogy minden nap átjusson pár tucat ember, akikkel lehet riogatni. Stb.

:)

mondtam, hogy nem fogsz elgondolkozni rajta. :-)

A FIDESZ HAZUDIK: "Németh Szilárd egy görögországi zavargás képével ábrázolta a kelebiai tüntetésről szóló hírt" https://444.hu/2020/02/07/nemeth-szilard-egy-gorogorszagi-zavargas-kepe…

Más híreknek amúgy mi köze ahhoz, hogy Szilárd kamuzni próbált?

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Bár azért nem túl meglepő módon lehet olyan hírt találni, amely kapcsolódik hozzá, és az igazmondó-tehetségéhez:

https://24.hu/kozelet/2017/08/02/nemeth-szilard-elismerte-hogy-nem-mond…

https://444.hu/2019/12/06/a-kuria-is-kimondta-nemeth-szilard-teljesen-a…

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Á semmi, csak a "balszerencse" szót le kellett cserélni "jobbszerencsére", még a baltából is jobbta lett. Azt már végképp nehéz felfogni, miért kellett azt beleírni, hogy Árpád voltaképpen nem vezért volt, hanem csapatkapitány, és miért kellett úgy megfogalmazni, hogy a Magyarország - Török migránsok végeredmény:  0-1, Mohács, 250,000 néző.

A migrik azzal a szlogennel szerettek volna bebocsájtást nyerni, hogy Németországba tartanak. SorosGyuriBácsi adhatna nekik térképet, hogy megtalálják a legrövidebb utat!

A szerb belügyminiszter nyilatkozata szerint néhány migráns miatt nem fogják kockára tenni a szerb-magyar jószomszédi viszonyt, ezért buszra rakták a migriket és visszavitték őket a menekülttáborokba.

Próbáljuk meg értelmezni azt az aljasságot is, hogy a migrik nőket és gyermekeket toltak maguk előtt!

> Sol omnibus lucet.

A két narratíva, hogy nőket és gyereket tolnak maguk előtt, meg hogy jaj, csupa fiatal férfi hol vannak nők és a gyerekek néha elég kényelmesen elfér egymás mellett :D 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Azt egyszer tennek meg. Szerbek nem azok akikkel konnyen lehet ilyet muvelni. Pogrom indulna eleg gyorsan. Ott nem kell nagy coresz legyen egy jofele hirighez. Azt inkabb elhiszem, hogy kaptak a szerbektol kolcson vagy gyuszi ba berelt horvat noket es gyerekeket pajzsnak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Na mi van, elszálították őket három busszal és ennyi volt a migránsválság?

Szerkesztve: 2020. 09. 02., sze - 20:58

Trey, ideje lenne már kicsit jobban tolnod a témát, vedd fel megint a radarodra, mert jönnek a migránsok a zalagutakon (sic!)

 

„Az utóbbi időszakban a Bács-Kiskun megyei határszakaszon megnövekedett a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is” – közölte a rendőrség.

 

https://444.hu/2020/09/02/egy-napon-harom-alagutat-is-talaltak-bacs-kis…