Nem érted?!? Nem jönnek!

Fórumok

Indexeseknek itt.

Hozzászólások

Ahhoz képest, hogy hány menekült van, szerintem kezeli. Lehet, hogy kezelhetné még jobban, de (egyelőre) nincs gáz. Te komolyan azt gondolod, hogy az elmúlt 5 évben (vagy mennyi ideje riogatnak minket?) történt olyan esemény, ami ténylegesen komolyan érinti hazánk biztonságát? Ez az egész egyelőre leginkább csak politikai haszonszerzésről szól. Viktornak szerencséje van, most megint jött üzemanyag, újra lehet riogatni az embereket.

Előbb-utóbb valakinek valahol le kell adnia egy célzott lövést.

> Sol omnibus lucet.

A fegyverhasználat szabályai nagyon szigorúak. Ki fognak provokálni egy olyan helyzetet, hogy valaki lőni fog, éles lőszerrel, célzottan. És akkor megdicsőül az egész migrisimogató bagázs: ez a legundorítobb az egészben.

Az a véleményem, hogy összességében sokkal kevesebb halott, sebesült és szenvdő lenne, ha 2014-15ben a határőrök NAGYON határozottan használták volna a fegyverüket a schengeni határ minden szakaszán. Sokkal kevesebben indultak volna útnak, sokkal kevesebben fulladtak volna a tengerbe és sokkal kevesebb stressz érné az európai őslakosokat is.

Trey, voltál te katona?

> Sol omnibus lucet.

És még valami: próbálják ezt meg a török vagy az izraeli, esetleg a szaúd-arábiai határon. De kísérletezhetnek bármilyen olyan ország határán, ahol komolyan veszik a határvédelmet.

Én voltam katona és 50 fölötti őrszolgálatot láttam el éles fegyverrel. Dobtam kézigránátot, lőttem 152-es tarackkal, álltam megfigyelőállásban műszerekkel és adtam lőtérőrséget 2 hétig szabad ég alatt 0/24-ben. Volt őrtársam, aki lelőtte magát az őrtoronyban, láttam, hogy lőtte ki valaki a tárazó tetejét kitárazáskor, és ismertem a gyereket, aki megfektette az egész őrséget, az ügyeletes tiszttel együtt. Nagyon észnél kell lenni és ez nem mindig sikerül. A provokációnak lövés lesz a vége.

> Sol omnibus lucet.

Biztos vagyok benne, hogy a magyar kolléga a szolgálati szabályzat szerint járt el. És, ha a helyzet olyan lesz a szolgálati szabályzat szerint, hogy neki célzott lövést kell leadnia, akkor azt a célzott lövést le kell adnia, különben felelősségre vonják az elmaradt intézkedés miatt. Tehát azon lovagolni, - nem rád vonatkozik -, hogy lőnek a magyar határon, uramistenmivanitt, egy aljas, képmutató megközelítés.

> Sol omnibus lucet.

Egy kerítés így néz ki, nem dönti ki 35-35 migri.

Ha lőni kell a gagyi kerítés miatt lesz.  És akkor megdicsőül az egész bagázs aki tervezte és kivitelezte, elég lett volna elmenni oda ahol már régóta próbálgatják hogyan is kell kerítést építeni. 

Pedig ha ezeke a migránsok tudnák, hogy csak át kell térniük a híthű katolikus vallásra és Orbán máris betelepíti őket, a muzulmán elnyomás elől! :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Akik ide akarnak jönni, azoknak megvan erre a lehetőség: okmányokkal fel kell keresni valamelyik regisztrációs pontot. Akkor érdemes ezt persze, ha menekült státuszra jogosultak.

Gazdasági migránsok természetesen nem mennek ezekre a pontokra, mert:

 • okmányok nélkül jönnek
 • Németországba (vagy más jóléti államba) tartanak

trey @ gépház

Ehhez két dolog: 

Az egyik az, hogy ki jogosult, csak később derül ki. Pont ez a lényege az egésznek. Ha valaki már akkor jogosult lenne, nem kellene a tranzitzónában várnia. Ha viszont szeretné beadni a kérvényt, akkor meg be kell mennie (érthető okokból)

A másik dolog meg, hogy ha beadtad a kérvényt, de lelépsz, akkoz az automatikusan elutasítják az igénylést, tehát igen, kénytelen ott héderezni.

 

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Ha én bírálnám el a jelentkezőket, akkor prioritási listát állítanék a befogadásra:

1) akik közvetlen életveszélyből jöttek (háború, természeti katasztrófa)

2) politikai üldöztetés stb.

3) gazdasági migránsok

Mivel mi kis ország vagyunk és a lehetőségeink is korlátozottak, elsősorban maradnék a első kategóriánál. BTW: tudtommal egyetlen országnak sem kötelessége menekültstátuszt adni bárkinek. A gazdasági migránsokat teljesen skippelném (nem menekültek).

trey @ gépház

Egyrészt, egy politikai üldözött lehet sokkal nagyobb veszélyben (mert pl., ha olyan a rezsim, akkor simán lehet célja, hogy konkrétan, célzottan megöljön), mint egy háború sújtotta országban élni. Másrészt, ez már kb. most is így van (papíron...), nem nagyon találtál fel ezzel semmit. Maximum az látszik, hogy sikeres a kormánypropaganda a menekültek és a gazdasági migránsok összemosásában. Vagy nem értem, mit is akartál ezzel a hozzászólással mondani.

Továbbá szűrném a háborús helyzetből érkezőket is, mert ezek összeférhetetlenek (kiemelés tőlem):

"Aleksandar Vulin rámutatott, az illegális bevándorlóknak a befogadóközpontokban van a helyük, ám a Közel-Keletről érkezettek a népcsoportok egymás közötti viszályai miatt nem akarnak keveredni."

Már csak az hiányozna, hogy befogadás után ezek itt kezdjenek el randalírozni.

trey @ gépház

"Kérvényt a tranzitzónában lehet beadni, ahol most egyébként egész konkrétan Magyarország éhezteti az ott várakozókat... ügyes, na."

 

 

https://hvg.hu/itthon/20200207_magyar_helsinki_bizottsag_kormany_tranzi…

"Az összes többi európai országgal ellentétben Magyarországon csak két határ menti tranzitzónában lehet menedékkérelmet beadni. 2018 januárja óta ráadásul naponta egy-egy főre csökkentették a befogadható kérelmek számát"

M1 Élő - Elindult a migránsmenet Magyarország felé a szerb oldalról

trey @ gépház

Húha! Az adófizetők pénzéből minden évben kb 100 milliárdot költünk a déli határkerítésre, egy másik 100-ast meg arra, hogy fidesz propaganda menjen a TV-ben, úgy, hogy az igazság nem számít. Vajon ennyi pénzből sikerül Viktornak azt a 200 embert feltartóztatni és ezt számodra bemutatni? :-)

"Az adófizetők pénzéből minden évben kb 100 milliárdot költünk a déli határkerítésre, ... azt a 200 embert feltartóztatni és ezt számodra bemutatni? :-)"

Ez mind semmi, annak fényében, hogy a korona vírus miatt úgy költünk rá (ellenőrzések, tesztek stb.) az adófizetők pénzéből, hogy nincs is ilyen nálunk.

Ebből mennyi a fizetett statiszta?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

https://444.hu/2020/02/06/a-szerb-vedelmi-miniszter-szerint-alhirekkel-…

 

" Szégyenletesnek nevezte Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtökön a Kelebia-Tompa határátkelőnél, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó menedékkérőket, akik ezek hatására indulnak el hiába Magyarország felé, hangsúlyozta a szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó tudósítója. "

 

SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS !!!!444!!4!!!4!444

 

:-)

A lényeg az, hogy "Hajnalra lepörgött a kelebiai migránsmenet: a szerbek buszra tettek, és elvittek mindenkit", szóval várhatsz a következő riogatással most megint egy ideig.  Vagy ha vannak kapcsolataid, megkérheted a magyar titkosszolgálatokat, hogy ugyan vezessék már félre a menekülteket és küldjék őket a határhoz: "Estére megérkezett a szerb védelmi miniszter is, aki elmondta,valakik azt terjesztették a bevándorlók között, hogy meg fogják nyitni a szerb-magyar határt"  (https://444.hu/2020/02/07/a-szerb-hatosagok-minden-migranst-elszallitot…)

 

Ez az egész csak figyelemelterelés, foglalkozz inkább az új NAT-tal, ami kb 100 éves lemaradást okoz és ott tényleg az ország jövőjéről van szó.

Hehe, jól értem, hogy valakik ideküldték a migránsokat a szerb határra (szerb külügyminiszter mondta), emiatt a magyar tv és trey egyből pánikba esett  pedig csak annyi volt a megoldás, hogy a szerbek buszokba rakták őket és elszállították?   :-)

Természetesen nem érted jól. Én nem pánikba estem, csak a "nem jönnek" mantrátokat figurázom ki.

Az a vicces konteód, miszerint a magyar titkosszolgálatok intézték ezt a migránskaravánt (szándékos a jelző), még a Gyakori Kérdések-en sem állná meg a helyét. Több sebből vérzik ugyanis.

trey @ gépház

Ez nem összeesküvéselmélet és nem is kell hozzá a titkosszolgálat. Egyszerűen csak úgy kell szervezni a dolgokat.

 

Kérdés: Kinek áll érdekében, hogy balhé legyen a határnál?
Válasz: a jelenlegi hatalomnak

 

Kérdés: Ki tudná megakadályozni, hogy balhé legyen a határnál? (pl úgy szervezi a dolgokat)
Válasz: a jelenlegi hatalom

 

Kérdés: ha mégis balhé van, akkor miért van?
Válasz: a jelenlegi hatalom nem tudja vagy nem akarja megakadályozni (esetleg segíti is a kialakulását)

 

Ennyike. De persze tudom, hogy nem fogsz ezen elgondolkozni, mert ahogy egy másik topicban leírtad, "kurvára nem érdekel más véleménye"

Hallod, dramaturgnak ne menj ilyen képzelőerővel. Ha a titkosszolgálatok ilyet szerveznének, azt nulla erőfeszítéssel sokkal hatásosabbra is meg lehetett volna csinálni. Csak annyi kellett volna, hogy nem zárják le a határt, nem állnak oda, hanem amikor odaér a csürhe, akkor eljátsszák, hogy illegálisan beléptek az országban, riadóztatnak és eljárnak, majd foganatosítanak néhány letartóztatást és kiosztanak párszor 1 évet.

Amit te itt erőltetsz, arra azt szokták mondani, hogy nem életszerű, ráadásul gyarkorlatilag semmi hozadéka sincs propaganda oldalon, ahhoz képest, amit én vázoltam fel egy perc alatt neked.

trey @ gépház

Szerintem ő arra céloz, hogy nem véletlenül van a videóban szereplő átkelőnél gyenge kerítés, kevés őr stb.; illetve azért nincs tíz méteres tripla kerítés végig a határ mentén, mert a kormány érdeke az, hogy minden nap átjusson pár tucat ember, akikkel lehet riogatni. Stb.

:)

mondtam, hogy nem fogsz elgondolkozni rajta. :-)

A FIDESZ HAZUDIK: "Németh Szilárd egy görögországi zavargás képével ábrázolta a kelebiai tüntetésről szóló hírt" https://444.hu/2020/02/07/nemeth-szilard-egy-gorogorszagi-zavargas-kepe…

Bár azért nem túl meglepő módon lehet olyan hírt találni, amely kapcsolódik hozzá, és az igazmondó-tehetségéhez:

https://24.hu/kozelet/2017/08/02/nemeth-szilard-elismerte-hogy-nem-mond…

https://444.hu/2019/12/06/a-kuria-is-kimondta-nemeth-szilard-teljesen-a…

 

“Violence is the last refuge of the incompetent." 

Várjál már... ilyen izét már csinált egy pápaszemes, hitlerbajszú csirketenyésztő is... valami lengyel határon. Aszonta, legyenek határsértők, és lettek határsértők, aszonta, legyen kire lőni, lett kire lőni. Ezt hogy csinálta?...

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Á semmi, csak a "balszerencse" szót le kellett cserélni "jobbszerencsére", még a baltából is jobbta lett. Azt már végképp nehéz felfogni, miért kellett azt beleírni, hogy Árpád voltaképpen nem vezért volt, hanem csapatkapitány, és miért kellett úgy megfogalmazni, hogy a Magyarország - Török migránsok végeredmény:  0-1, Mohács, 250,000 néző.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

A migrik azzal a szlogennel szerettek volna bebocsájtást nyerni, hogy Németországba tartanak. SorosGyuriBácsi adhatna nekik térképet, hogy megtalálják a legrövidebb utat!

A szerb belügyminiszter nyilatkozata szerint néhány migráns miatt nem fogják kockára tenni a szerb-magyar jószomszédi viszonyt, ezért buszra rakták a migriket és visszavitték őket a menekülttáborokba.

Próbáljuk meg értelmezni azt az aljasságot is, hogy a migrik nőket és gyermekeket toltak maguk előtt!

> Sol omnibus lucet.

Azt egyszer tennek meg. Szerbek nem azok akikkel konnyen lehet ilyet muvelni. Pogrom indulna eleg gyorsan. Ott nem kell nagy coresz legyen egy jofele hirighez. Azt inkabb elhiszem, hogy kaptak a szerbektol kolcson vagy gyuszi ba berelt horvat noket es gyerekeket pajzsnak.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Na mi van, elszálították őket három busszal és ennyi volt a migránsválság?

Alakulnak a dolgok.
Most akkor adjatok tanácsot, nincs itt semmi látnivaló mint 2015-ben, vagy kezdhetem már végre komolyan venni anélkül, hogy leköpnének.

-s-

Szerkesztve: 2020. 09. 02., sze – 20:58

Trey, ideje lenne már kicsit jobban tolnod a témát, vedd fel megint a radarodra, mert jönnek a migránsok a zalagutakon (sic!)

 

„Az utóbbi időszakban a Bács-Kiskun megyei határszakaszon megnövekedett a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is” – közölte a rendőrség.

 

https://444.hu/2020/09/02/egy-napon-harom-alagutat-is-talaltak-bacs-kis…

Szerkesztve: 2021. 02. 16., k – 21:04

Jönnek!!!!

Három afgán került elő a győri Audi-gyárba érkező kamionból

https://444.hu/2021/02/16/harom-afgan-kerult-elo-a-gyori-audi-gyarba-er…

 

szerencsére pártunk és kormányunk éber, mert még tavaly meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet (immár kb 5 éve van ilyen válsághelyzet, remélem, mindenki átérzi a dolog jelentőségét!!!). A kamionos eset után most már látszik, hogy indokolt volt a hosszabbítás!!!44!!444!!!

Szerintem egyelőre nem fogja abbahagyni.

Pedig, hidd el, sokan fenyegettek már, hogy nem fognak itt valamit befejezni. Hol vannak ezek már ... emlékezni sem emlékszem rájuk. 

Címszavakban leírhatnád az okokat.

Pl. kevesebb rinyálást kell hallgatnom, hogy sok a politika. Érdekes mód, egyeseknek addig nem volt sok a politika itt, amíg csak a nekik tetsző politika ment. Onnantól lett sok, amint megjelentek az ellenvélemények is :D Az már sok volt!

trey @ gépház

Sárkány ellen sárkányfű,

Nem kéne nekem sem oldalon DK-propagandát olvasnom megfűszerezve summer fogalmatlanságból fakadó kommentárjaival, amikre ráadásul ha válasz jön, átfordul 

 • személyeskedésbe
 • mellébeszélésbe
 • értetlenkedésbe

Illetve, te sem tennél fel ilyen hülye kérdéseket.

(Deja vu-m van, ezeken nem mentünk már egyszer végig? Vagy csak álmodtam?)

trey @ gépház

Én a DK helyében elhatárolódnék tőle, ha nem szeretném, hogy a pártommal kapcsolatban gondolják azt, amit Summer hozzászólásait olvasva gondolnak az emberek. :D

Szerintem többször és többek által felmerült már a kérdés. Talán te is felhoztad már uborkaszezonban...

:)

Tegnap élőben megnézve a parlament tavaszi ülésszakának megnyitóját és hogy azon mit alakított a Gyurcsány, a DK-felszopók és szimpatizánsaik, nem vagyok biztos benne, hogy el kellene határolódniuk, ugyanis pont az a szint volt, amit summer itt szokott hozni.

BTW: Gyurcsány mögött ülő Vadai arcát kellett volna megnézni, amint főnöke szavait hallgatta. Kb.:

- "Már megint beitalozott a Feri, vagy alapból beszél ilyen összefüggéstelen és faszságokat?!?!"

trey @ gépház

LOL @ nép

Kicsit túlértékeled a saját + summer társad alkotta "koalíció" jelentőségét :D

Látom, most már a "jönnek" a téma. Ez olyasmi lehet, mint a Gyurcsány "mi nem mondtuk, hogy nem kell oldani" témája :D :D :D Óránként változik az álláspontjuk.

trey @ gépház

észre sem vennénk, mielőtt átlépik az osztrák határt

Azt tudod, ha így tennének a hatóságok, azzal súlyos kötelességszegést hajtanának végre: 

A határvédelem nemzeti és uniós kötelezettség is, nemcsak a nemzeti jogszabályok, hanem a schengeni egyezmény is erre kötelez,

trey @ gépház

nem néztél szét a youtube kommentjeiben, pedig ott egy gyöngyszem :-)

 

"Senki nincs aki ne hinné el! Csak egy tízmilliós országnak ezt simán tudnia kéne kezelni! Hajrá DK!"

 

na most ha komolyan vesszük a kérdést, akkor tulajdonképpen miért is nem tudja ezt a problémát megakadályozni a kormány? miért engedi, hogy ilyen törvénytelenségek történjenek? impotensek vagy nem akarják megoldani?

 

Azóta megoldották ezt a problémát vagy más fontosabb dolguk volt?

Egyetértünk! Nem elég magas a kerítés! Nem elég hosszú és nem elég többrétegű és hiányzik belőle a taposóaknazár. Meg néhány automata géppuskafészek tornyokban.

Viszont a haverjaid nem a fejlesztéséről, hanem a lebontásáról értekeztek.

trey @ gépház

Adod a komplett hülyét (van olyan kör, ahol ezek a 0.0-s nyuggereknek való érvek bejönnek?) vagy képben vagy azzal, hogy az EU bírósága egy tollvonással megszüntethet olyan dolgokat (sajnos), amit egy uniós ország kormánya megvalósít? Témába vágó:

https://index.hu/belfold/2020/05/21/tranzitzona_megszuntetes_emberi_jog…

trey @ gépház

Igen, ismerős. Az neked ismerős, hogy a törvény szövegének értelmezésében:

 • jogászok - ügyvédek vs. ügyészek - nem értenek egyet
 • bírók vitatkoznak évekig
 • különböző bíróságok különböző szinteken homlokegyenest ellentétes ítéleteket hoznak
 • majd akár valós eredmény nélküli ítélet születik

?

trey @ gépház

Ezek szerint a fidesz úgy táncol, ahogy Brüsszel meg a baloldal fütyül?

Visszatérve summer kérdésére: nem, nem úgy táncol, ahogy fütyül, hanem ahogy ítél :D :D :D :D

Just for record, a cikkből:

a luxembourgi Európai Unió Bíróságának ítélete ugyan elfogadhatatlan számukra, nem értenek egyet azzal, és ellentmondásosnak is tartják más nemzetközi jogi szervezetek, így a strasbourgi bíróság döntésével összevetve, de Magyarország köteles betartani az ítéletet, így nem tehet mást, mint hogy megszünteti a tranzitzónákat

trey @ gépház

ne terelj, trey.

 

Oldják meg a problémát, azért fizetem őket és nem azért hogy kifogásokat keressenek.

 

Egyelőre az a helyzet, hogy migránsok foglalják el a tanyákat délen és ezt a kormány nem tudja megakadályozni. Szólj, ha sikerült megoldaniuk ezt a problémát.

Mint említettem neked jó párszor (teljesen feleslegesen, mert van egy fixa ideád), nekem a kormány túl puha. Tehát, nekem nem az a nívó. Majd szólok, ha az aktuális kormány megüti azt a szintet, amit én elvárnék tőle.

Sok mindenre nem futotta, megint nem arról írsz, amire válaszoltál.

trey @ gépház

"képes leszel értelmesebb gondolatokat megfogalmazni annál, hogy "tiltsák be az illegális tevékenységeket", "

lássuk te képes értelmes gondolatokat megfogalmazni, illetve akarsz-e ebből egy "értelmes" beszélgetést

 

tehát onnan indult a dolog, hogy trey a kormánypropagandának megfelelő migránsriagotó topicjába belerakott egy videót, ahol migránsok(?) foglalnak el egy tanyát. Erre idéztem a lenti kommentet a youtube-ról, ami szerintem jól megfogalmazza ezt az egészet: "Senki nincs aki ne hinné el! Csak egy tízmilliós országnak ezt simán tudnia kéne kezelni! Hajrá DK!" (most a DK-s dologtól tekintsünk el khmmm :-) ).

Nos, akkor várjuk az értelmes gondolataidat ezzel kapcsolatban

Nem. Abban tudunk max. megegyezni, hogy a jelenlegi kormány nem tudja megakadályozni, hogy ilyen eset megtörténjen. Pont úgy, ahogy nem tudja megakadályozni, hogy

 • ne legyen gyilkosság
 • drogterjesztés
 • rablás
 • ittas vezetés
 • adócsalás
 • stb.

A fentiekkel ellentétben sajnos, a migráns bűnözők (igen, a betörő bűnöző, még akkor is, ha migráns és még akkor is, ha ez Brüsszelnek nem tetszik) elleni fellépést akadályozza egy jelentős EU-ból és a ballib oldalról érkező ellenszél is.

Ebben tudunk megállapodni.

trey @ gépház

és az EU-ba futkozó, hisztérikus baloldal óbégatása

Lazán kapcsolódik: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4024662980900140&id=1…

Donáth Anna bejelentette, hogy a Klubrádió ügyében kezdeményezni akarja az EU-s jogállamisági mechanizmus elindítását a hazája ellen.

Donáth EP-képviselői munkássága annak az egyszerre szomorú és szánalmas hagyománynak a folytatása, amit a feljelentgető házmesterek tevékenységeként ismerhettünk meg.

De lassan mondom, hogy Donáth Anna is megértse: attól, hogy valaki baloldali, nem áll a törvények felett, azok az idők egyszer és mindenkorra elmúltak!

És nem állnak a törvények felett egy baloldali propagandarádió működtetői sem. A kormánytól független Médiahatóság határozatai szerint ugyanis – amely döntéseket a Klubrádió egyszer sem fellebbezett meg, tehát igazságtartalmukat elismerte – a rádió hatszor is megsértette a médiatörvényt.

A hatóság döntése értelmében – amit már a bíróság is megerősített – a Klubrádió saját törvénysértései miatt vált jogosulatlanná arra a kedvezményre, kivételezettségre, hogy automatikusan, pályázat nélkül meghosszabbítsák a műsorszolgáltatási szerződését.

Donáth Anna a nagy feljelentgető hevületében, a jogállamiság nagyobb dicsőségére, tehát egy törvénysértő műsorszolgáltató és maga a törvénysértés mellett áll ki.

Szóval, magenta színű hazudozás ide, rágalmazás oda, folyamatos áskálódás a hazánk ellen, a baloldal sem áll a törvények felett, ilyen dolog ez a jogállamiság.

trey @ gépház

szerencsere az alcsuti tolvaj gazember egy CIA altal is  korozott arab terroristasimogatonak akart allampolgarsagot adni es koltoztette a becsuletes magyar allampolgarok elol lezart miniszterelnoki kuria melle...

az a  tobbszaz letelepedesi kotvenyes gazdag arab es kinai bunozo akit a kormany engedett be pedig trey komat nem erdekli..sot...ki tudja melyikbol lesz egyszer ugyfel..igaz trey?

Nem olvastam mi mondott ma a gazda. Azt viszont láttam, ahogy tegnap rommá alázta a szivárványkoalíciót a parlamentben. Helyretette Karácsonyt (az összes támogatás 42%-s Bp-re megy = kivéreztetés), a kifutófiú Jakabot (olvassa el a Jobbik alapítólevelét és abban az EU-s részt) és annak puppetmasterét, a Ferencet is :D :D :D

Esetleg, ha nem láttad, nézd meg!

trey @ gépház

Be .... :D:D:D Meg azt is, hogy 122 milliárd forint volt Bp számláin dec. 31-én állampapírban, kp. stb., de nincs pénzük egy zebrát felfesteni :D :D

Vicces dolgok ezek :D

https://mandiner.hu/cikk/20210215_orban_viktor_haromezer_milliard_forin…

Gondolom, beszoptad, hogy nincs 5 ezer forintjuk 2 liter festékre :D :D :D

PS: tévedtem, nem 42%-ot, hanem 44%-ot mondott a főni :D :D

trey @ gépház

amilyen birka vagy meg be is linkeled ezt a faszsagot amit a gazdinak valamelyik nagyon hulye csicskaja megirt. :DD

a 44%-os tamogatasnal elfelejtette a foni kihuzni azt a reszt hogy "ami Európai Unióból jött" :DD

 

egyebkent siman lehetseges, hogy valakinek a szamlajan sok penz van, viszont nem arra koltheti amire akarja, mert cimzett penzek. a tolvaj alcsuti altal emlegetett tamogatas java az oligarchai altal epitett es a tobbseg altal elutasitott stadionok es egyeb felesleges latvanyberuhazasok penzei..

ezek haszna a strohmanjai altal hozza folynak (majd) be .

 

gyornek mennyi penze volt a szamlajan dec 31-en?

Szerkesztve: 2021. 02. 17., sze – 11:53

(moderálva :-) )

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Valami nem kerek ezzel a statisztikával vagy a statisztika jó csak épp nem azt mutatja, hogy hányan jönnek, hanem csak egy (kis?) részüket:

A 444 cikk hivatkozik az euronews-ra, ami easo.europa.eu oldalra.

Itt az szerepel (Tunéziát kiválasztva), hogy Tunéziából 2020 októberében 331 első és 20 ismételt menedékkérelem volt. Ez összesen 351 fő az egész EU-ban.

Egy olasz helyzettel foglalkozó cikkben ezzel szemben csak olaszországba, csak októberben és csak okmányok nélkül 1328 tunéziai érkezett:

"Az olasz sajtó az úgynevezett tunéziai társadalmi fórum (Ftdes) civilszervezet adatait idézte, amelyek szerint októberben 1328 személyi okmányok nélküli tunéziai kötött ki Olaszországban, a tavaly októberben mért 381-hez képest. Január elseje és október vége között a számuk meghaladta a 11 ezret, és köztük több mint kilencezer férfi volt. A szervezet adatai szerint a Tunéziából induló migránsok 73 százaléka tunéziai, vagyis Olaszországban gazdasági, ezért illegális bevándorlónak számít, aki nem részesülhet menedékjogban."

Októberben csak az olaszoknál van 1328, a fenti statisztikában az egész EU-ban meg 351?

Másrészt a 444 cikke szerint 5. legtöbb iraki volt 18167 fővel. Az euronews még felsorolja az ez után következőket: pakisztániak, törökök, nigériaiak, albánok, grúzok és irániak. Az olasz helyzettel foglalkozó cikk szerint viszont októberig 11 ezernél is több tunéziai nem fér bele a "TOP11"-es listába.

Hát persze, mert nagy részük nem MENEDÉKKÉRŐ, hanem ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ

:D :D :D :D

További ügyes próbálkozás, amiről a 444 nevű sorosblog nem ír, hogy 2019-ig vannak benne azok, akik az Egyesült Királyságban kértek (egyik fő migráns célország), de 2020 januárjától már nincsenek :D :D :D :D :D :D :D

Note that the visualization below includes data for the United Kingdom (30 EU+ countries) until the end of 2019, whereas it excludes data for the United Kingdom as of January 2020 (29 EU+ countries).

EU+ refers to the 27 European Union Member States, plus Norway and Switzerland. However, until the end of 2019 data for the EU+ include also the United Kingdom.

Most tényleg ilyen ócska trükkökkel akarsz itt operálni? 

trey @ gépház

őszinte leszek, még az is lehet, hogy ezt benéztem.

 

annyi mentségem legyen, hogy alig jön migráns, nincs róla adatom, gondoltam, ez csak az lehet.

 

Na de hol vannak ezek a migránsok akkor, az alagutakat ássák vagy hol veszélyeztetik az államunkat és erőszakolják meg asszonyainkat? (vagy csak be kellene kapcsolnom az M1-et??? :-) )

Kemény, hogy az általad adott linkeket nem nézed végig, mielőtt flamebait-et dobsz be.

Első lépés az lenne, hogy ahogy az EU is, te is különbséget teszel az illegális határátlépő és tartózkodó (illegal migrant) és a menedékkérő, menekült (asylum seeker, refugee), ha ilyen adatok elemzéséről van szó.

trey @ gépház

ok, na, benéztem. Lássuk akkor, hol jönnek a migránsok? Vagy már a spájzban vannak?

 

egyébként tényleg érdekel.

 

Illetve persze, ha esetleg neked mint belsősnek van infód, hogy akkor a 22-es kampányban mivel fognak minket riogatni, esetleg szivárogtathatnál valamit :-)

 

(mert pl tudtommal a mostani nemzeti konzultációból is kimaradtak a migránsok meg brüsszel... én egy kicsit elégedetlen is vagyok emiatt)

Szerkesztve: 2021. 02. 28., v – 14:28

Trey, úgy látom, hogy továbbra sem jönnek, de akkor miért van bevándorlási veszélyhelyzet? (a kérdésem nem (csak) trollkodás, tényleg érdekel)

 

https://444.hu/2021/02/28/sosem-lesz-vege-a-kormany-szeptemberig-meghos…

 

A közlönyben az van, hogy

"A Kormány a menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvény 93. § (1) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva"

Ebben az van, hogy

"93. § (1) A Kormány felhatalmazást kap arra, hogy rendeletben

j) *  kihirdesse a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, illetve állapítsa meg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésével, fennállásával, megszüntetésével összefüggő szabályokat."

 

A 80/A. § paragrafusban van szabályozva a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, esetleg tudod, hogy most pontosan melyik miatt rendelték el megint? (immár 5 éve... :-) )

 

80/A. § *  (1) Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet rendelhető el, ha

a) a Magyarországra érkező elismerést kérők száma

aa) egy hónap átlagában a napi ötszáz főt,

ab) két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt vagy

ac) egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt

meghaladja,

b) a Magyarországon a tranzitzónában tartózkodók száma - a külföldiek ellátásában közreműködő személyeket nem számítva -

ba) egy hónap átlagában a napi ezer főt,

bb) két egymást követő hét átlagában a napi ezerötszáz főt vagy

bc) egy hét átlagában a napi ezerhatszáz főt

meghaladja,

c) *  az a) és b) pontban meghatározott eseteken kívül bármely olyan migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakul ki, amely

ca) a Schengeni határ-ellenőrzési kódex 2. cikk 2. pontjának megfelelő külső határ szerinti magyarországi határvonal védelmét közvetlenül veszélyezteti,

cb) Magyarország területének a Schengeni határ-ellenőrzési kódex 2. cikk 2. pontjának megfelelő külső határ szerinti határvonaltól, illetve a határjeltől számított 60 méteres sávja, illetve valamely magyarországi település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha e területen, illetve az adott településen vagy annak külterületén található befogadó állomáson vagy a külföldiek elhelyezését biztosító egyéb létesítményben zavargás tör ki, vagy erőszakos cselekményeket követnek el.

 

Én mondjuk így ezt tudom esetleg elképzelni, mert ez megfelelő gumimeghatározás:

"illetve valamely magyarországi település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen"

trey, le vagy maradva, Gyurcsány az új migráns :-)

Az M1 tegnap esti fél nyolcas híradója 2021. március 2-án a világ fontos eseményei közül azt találta a legfontosabbnak, hogy: Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány, a DK elnöke és a Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc. A sátán nevét 23-szor említették, ami szép eredmény, de lesz ez még jobb is. Hol van még a 22-es kampány? 

https://444.hu/2021/03/03/megdolt-a-fedett-palyas-gyurcsanyozasi-vilagr…

Számomra örök és megfejthetetlen rejtély marad, hogy ez az ember miért lehet még mindig "porondon". Régen el kellett volna tűnnie a süllyesztőben, egy normális ellenzék megértené, hogy ekkora terhet, amit ő jelent, senki nem cipelhet, mert folyton elbukik vele, így valamilyen módon már el kellett volna érniük, hogy ő bármi mást csináljon, csak maradjon távol a politikától, mert az ő személye az egyik legtutibb ütőkártya a FIDESZ kezében. Ebből is látszik, hogy ez a mai ellenzék teljesen alkalmatlan arra, hogy akár csak megijessze a kormányt; amíg ez marad a felállás (ami ráadásul egy nagy katyvasz), garantált az újraválasztás. Az ellenzéknek egy szerencséje lehet: ha ez a kormány ilyen szinten bénázik továbbra is, akkor azt maguk a választók fogják előbb-utóbb megunni, és esetleg még ez a töketlen ellenzék is befuthat nyerőnek, de ehhez tényleg nagyon nagy szerencsére van szükségük (önerőből nem fog menni, az tisztán látszik).

Szerintem az elovalasztas eremenyetol fugg, hogy lenyeltek-e. Ha ott valami ertelmes jelolt nyer, akkor eltekintenek attol, hogy Gyurcsany bandaja is benne van az ellenzeki osszefogasban. Ha Fleto/Dobrev, akkor meg nem (legalabbis sokan nem). Jelenleg ugy latom, hogy az utobbira van tobb esely, de ez persze attol is fugg, hogy hogy akarjak megvalositani az elovalasztasukat.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Karácsony fog nyerni, remélem, nem mondok nagy meglepetést most. Gyurcsány hátrahúzódik (de Karácsony ellen amúgy sem lenne esélye). Kérdés, hogy meddig bírja ezt. Ha kis esze van, akkor elegendő ideig. Ennyi év alatt csak megtanulta, hogy ez most el kell engednie. Ha előretolja magát, akkor a játszma eldőlt és a fidesz nyer. De ezt nem fogja megtenni. Emiatt gondolom, hogy ez a Gyurcsány riogatás nem lehet hosszú életű, bár Rogánnak pontosabb adatai vannak róla, hogy pontosan kiket kell megcélozni a propagandával és mi lesz a következő téma.

Az esetleg kérdéses, hogy gyurcsány mit kér cserébe a többiektől a szolíd viselkedésért. Biztos lesz majd ilyesmiről infó később

 

Az is érdekes lesz, hogy fogja a fidesz trollkodni az előválasztást. Kíváncsi vagyok.

Karácsony fog nyerni, remélem, nem mondok nagy meglepetést most
 

Megleptél most azzal, hogy Karácsony hazudik, mint a vízfolyás...

https://m.hvg.hu/itthon/20200703_Karacsony_Nem_keszulok_miniszterelnokj…

Azt hittem, hogy ez egy őszinte, jótét lélek, erre kiderül, hogy évek óta kamuzik, lódít, félreinformálja az embereket...?

Politikusból van ez is.

Azt se szabad elhinni, amit kérdez.

Vajon, ha nem nyeri meg / megnyeri az előválasztást, akkor az elvtársai elássák?

Kinek a zsebében van ez a húsvét gyerek, hogy nap-nap után, felsőbb parancsra meghazudtolja önmagát? Vajon mivel zsarolják?

De, ezzel megleptel. Egyreszt, mert ez azt jelenti, hogy neki a fopolgarmesteri hely nem olyan fontos, masreszt azert, mert egy ilyen versenyben mar alulmaradt korabban, es nem sok valtozas volt azota. Persze gyurhatnak 2026-ra is. Meg akkor ott van az a kerdes, hogy ha netan nyerne, fopolgi ki lesz? Elorehozott lesz? Es ha bukjak?

Valamelyik ujsagban Dobrev neve merult fel, mint eselyes, ra teljesen biztos, hogy nem szavaznek. Puzser egyik musoraban meg Marki-Zay meg Palinkas jott szoba, rajuk meg a kiabrandult fideszesek is siman atszavaznanak, szoval a vegso osszecsapasban eselyesebbek. Kerdes, hogy elindulnanak-e egyaltalan, es ha igen, eljutnanak-e addig. (itt kerdes igazabol az elovalasztas menete)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Nem kizárt, hogy lesz, és az ellenzék a záporozó magas labdák ellenére sem nyeri meg a választást. Pedig jó lenne, mert pár évre talán lenne egy kis kuss a veled könnyen összetéveszthető fórumozók részéről. Persze ehhez az is kellene, hogy trey addigra belássa, szégyen letérdelni a szintetekre.

:)

nem erted? nem mennek! :DDDD

https://hvg.hu/itthon/20210305_oe_lem_luxusrepulo_utvonal_meszaros_lori…

 

Eltüntették a radarról a NER magángépét

 

Letiltották annak az osztrák luxusrepülőnek a nyilvános követhetőségét, amellyel korábban Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos és családja, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is utazott.

 

csak nem szegyenlik a mocskos pofajukat orbanek? ahh..nem..csak szeretik a transzparenciat..(nem!)

Nem értelek. A "hiperszuperintelligens" Kósa Lajosnak nem hiszel? :)

https://index.hu/mindekozben/poszt/2016/10/10/kosa_lajos_szerint_rogan_…

Ért ő mindenhez is:

https://24.hu/kulfold/2016/03/01/kosa-elmondta-miert-nem-kozpenz-tobbe-…

https://www.youtube.com/watch?v=IlPwGx3xZ3Y

Még miniszter is volt egy ideig, látszik, hogy a képességei alkalmassá tették arra is:

https://www.youtube.com/watch?v=oFg73j5gNc8

Természetesen a pénzügyekben is otthon van:

https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/es-akkor-kosa-lajos-es-a-csengeri-o…

Jönnek?

„sajnos azt látjuk, hogy Brüsszel nem pusztán az illegális migrációt, hanem a droghasználat növekedését is támogatja, vagy legalábbis könnyebbé akarja tenni, hiszen a kannabiszt legutóbb az ENSZ-ben olyan kategóriájúvá sorolták át, amely már állítólag nem veszélyes”

https://telex.hu/kulfold/2021/03/08/szijjarto-kannabisz-drog-bevandorla…

 

mondjuk azt nem pontosan értem, hogy ha nem veszélyes a kannabisz, akkor miért baj, ha a nem veszélyes kategóriába sorolták át.

Abban igazad van, csak ugye itt jön képbe a szokás, a kultúra. Ha bevezetnék a szesztilalmat, akkor lenne illegális szeszfőzde, mint Amerikában egykor, meg kiegyenesednének a kaszák, s a teljes magyar lakosság jelentős része a Kossuth téren gyülekezne, már, ha elférne ott.

Szóval van az, hogy ami eddig volt, az maradjon, de több önpusztító szer használatát ne engedjenek már, ha nem muszáj.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Értünk Kunság mezein
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szőlővesszein
Nektárt csepegtettél.

Mi a javaslatod a fenti sorok helyere? Mert ha betiltod, akkor - azon kivul, hogy az az USAban is rosszul sult el - ezt is at kellene irni, nem?

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Kulturalis okokbol es hagyomanybol. Ott a Himnusz, az, hogy kereszteny kulturkorben a bor Krisztus vere, a palinkafozes melletti kormanyzati kiallas, meg hasonlok. Ki lehetne valtani kozos fuvezessel a koccintast, de nagyobb az emberek tehetetlensege. Az alkohol itt van egy ideje, megszoktuk, a kultura, szokasok resze, az esetek donto tobbsegeben semmi negativ kovetkezmenye nincs, mert mertekkel fogyasztjak, amikor meg nem, azt nem nezik jo szemmel az illeto kornyezeteben amugy sem.

Mindez a marihuanarol es a tobbi drogrol nem mondhato el. Ja, es ott van az a - nem elhanyagolhato - szempont is, hogy az alkohol arra hat, aki megissza, a dohany meg a fu meg a kornyezetere is.

Egyebkent ha nem lenne TB, hanem mindenki a sajat biztositojaval oldana meg a dolgot, akkor lehetne legalizalni (vagy minimum dekriminalizalni). Amig a tobbiek viselik a drogosok kezelesenek plusz koltsegeit is, addig nem hiszem, hogy ez valtozna.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Súlyos népbetegségként élte át az alkoholizmus az ezredfordulót. Egy példája ennek, hogy 2005-ben mind a férfiak, mind a nők között Magyarországon haltak meg legtöbben alkoholos májbetegség miatt Európában.[49] Hogy évente pontosan hány ember halála áll összefüggésben az alkoholfogyasztással, nehezen határozható meg. A következő becslések ismertek:

 • Zacher Gábor toxikológus 2020-as nyilatkozata szerint évente körülbelül 30.000 fő hal meg Magyarországon alkohollal kapcsolatos betegségekben.[50] (Tekintve, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint 2018-ban 131.100 fő,[51] míg 2019-ben 129.603 fő[52] hunyt el Magyarországon, a lakosság mintegy 22-23%-ának halála összefüggésben állhat az alkoholfogyasztással.)
 • Egy másik, Origo hirportálon közölt tanulmány (2015) óvatosabb becslést közöl: Magyarországon (akárcsak Finnországban, Szlovéniában, és Dániában) az alkohol a felelős az évi összes haláleset legalább 10%-áért.[53] (Érdekességként említhető, hogy egy becslés a világon mintegy 2,8 millió főre teszi évente az alkoholfogyasztás halálos áldozatainak számát.)[54]

Mindezek az adatok azért is megdöbbentőek, mert a gyakran emlegetett illegális kábítószerek használói körében bekövetkező éves halálozás ennél sokkal alacsonyabb. Egy 2019-es, 2018-ra vonatkozó nyilatkozatában Zacher Gábor 35-36 főben határozta meg ezt a számot.[55]

 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_alkoholizmus_%C3%A9s_a…

 

Azt gondolom, hogy ha a Szijjártó a kábítószerek miatti halálozást akarná visszaszorítani, akkor a fentiek alapján az alkoholizmust is célba kellene vennie. Nem veszi. Ebből azt következik, hogy nem feltétlenül a halálozások és problémák megszüntetése a célja. Ezek alapján az kannabisz "állítólag" veszélyes kategórizálása részéről szimpla hazugság.

Ez nagyon szep, de az alkohol elterjedtsege sokkal nagyobb, mint az illegalis kabitoszereke. Hiaba mergezo nagyon durvan a krokodil, ha kevesen hasznaljak, kevesen fognak belehalni. Pedig sokkal karosabb az alkoholnal.

Az alkohol elterjedesenek megakadalyozasaval mar elkestel, azt olyan 3-4000 eve kellett volna. Az utolagos betiltas (18th amendment es hasonlo probalkozasok, pl. a szovjeteknel) pedig sokkal tobbet artottak. A tobbinel meg nem keso, azert is vannak tiltva.

De irtam, bizonyos feltetelekkel lehetne engedelyezni mast is. Ha mindenki sajat maga allja a szenvedelyenek a koltsegeit (privat egeszsegugy, egyebkent is abba az iranyba tartunk), akkor - amig masokat nem veszelyeztet vele - nyugodtan szivja.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Oke, az alkohol veszelyesebb, szinten van gyogyhatasa, de ez meg mindig csak a dolog egyik resze. Az, hogy kulturalisan/hagyomanyosan az egyik elfogadott, a masik meg nem, az a masik. Az alkohol elterjedtsegehez kepest az osszes eltorpul, a kannabisz is. Ez az elfogadottsagat is befolyasolja, es azt is megmagyarazza, hogy ebbe miert halnak bele annyival tobben.

A legtobben, akik a kannabiszt legalizalni szeretnek, mellevesznek meg par masikat is "konnyudrog" neven. Miert jo kulon kiemelni ezt az egyet, es ezert kuzdeni, amikor mellevehetnek meg a gombat, meg ki tudja meg mit? Aki tamogatja, valoszinuleg azt is tamogatna, aki ellenzi, annak mindegy, azt is ellenezne.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Hehe, bizonyosan nem siklottam el fölötte, mert pont ez volt a mondat lényege...

 

Mert ugye miért is nem azt mondta Szijjártó, hogy a kannabisz eddig állítólag veszélyes volt de most átkerült a gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószerek kategóriájába? Nem kell válaszolnod :-)

 

Ha jól értem, történt egy korrekció, eddig rosszul kategórizálták a kannabiszt, most javítottak rajta. Szijjártó meg ezt nem tudta feldolgozni. Ez van.