Hét-nyolc oltatlanra jut egy oltott beteg az intenzív osztályokon

Fórumok

https://index.hu/belfold/2021/11/11/zacher-gabor-dobson-szabolcs-kovidu…

Ezzel kapcsolatosan:

1. A vélemény szent és szabad, az egyén szabadságjogai közé tartozik, hogy ne oltassa be magát.

2. Az oltatlan betegeket ugyanúgy ingyen ellátják a a kórházakban, mint azokat, akik oltással védekeztek és mégis megbetegedtek.

3. Hamarosan elérkezünk megint abba az állapotba, amikor az egészségügy egyéb funkciót semennyire sem lesz képes ellátni a járvány miatt. (Oké, MÉG ANNYIRA sem.)

4. Még egyetlen oltásellenes propagandistát sem húzott fel az oktondi népharag az Oktogonon jó magasra.

És a legfontosabb: a Zacher nem mérvadó, mert.

Hozzászólások

Én nem vagyok antivaxxer, megkaptam az oltást a legkorábbi lehetséges alkalommal, de...

3. Ezt hogy a picsába? Mi az, hogy ugyanannyira leterhelt az eü 0%-os és 60%-os átoltottság mellett? 

Emberi intelligencia/viselkedés. Aki oltott, az betartja a szabályokat, maszkot hord, távolságot tart. Az antivaxxer agysebészek pedig szarnak ezekre magasról. +ugyebár az oltott is lehet tünetmentes hordozó, csak nem veszi észre.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Aki most oltott, az jó eséllyel akkor is betartotta a szabályokat, amikor még nem volt oltás. Sőt, akkor méginkább. Ha csak a matekot nézzük, feltételezve, hogy egyáltalán nem áll rendelkezésre oltás, akkor is furcsa lenne, hogy 10M potenciális fertőzöttből ugyanannyi kerül kórházba, mint 4M-ből. Vagy az R lett nagyobb azóta?

Mert a delta variáns jóval erősebben terjed, és ahol van 4M oltatlan, ott utat fog találni. Az eredeti cucc R száma olya 2-2,5 volt, a brit variánsra 4-es szám rémlik, a deltára 7-8-9-eset mondanak. Ez abból ered, hogy jóval virulensebb, azaz eleve nagyobb vírusterhelést kap a fertőzött. Az oltás pedig hiába működik, hogy ha valaki mondjuk februárban kapta, és eleve rossz az egészségi állapota, akkor odaverhet neki. Még a korábbi hullámokból van több sztorim olyanokról akik fiatalok, sportosak, és minimum ágynak estek (felkelni se nagyon tudott), vagy korházba kerültek, meg olyan 80-as szomszédasszonyról akiről lepattant a vájrusz, úgy hogy közben 3 unoka volt nála (nem egy ideges típus) kb. igazolt coviddal...

Ehhez még hozzájárul, hogy nincs kötelező maszkozás zárt téren, csak tömegközlekedésen, és ekkor nem veszi fel a többség, hiszen baj sincs, ha nem kötelező. A maszk viselés nem csak kint tartja (az aeroszol cseppeken utazó vírust), hanem a bejutó vírusok számát nagyban csökkenti. Erről voltak tanulmányok már korábban, hogy ha kisebb a fertőzés kezdeti mértéke, akkor nem tud annyira beindulni a történet.

68% körül van az oltotság, Mo lakossága 9,7millió fő, de ebből 1,5m a 14 év alatti, akiket alapból nem lehet oltani. Nem tudom, a 18 alattiak oltásával mi a helyzet, ha nekik is van oltás, ls beleszámolódik, akkor azért az a 4millió csak 2milliót jelent.

Csak hát éppen ott vannak többen az oltatlanok, ahol amúgy is szarabb a helyzet, keleten.

Attól függ hogyan és mikor ment át. Ha enyhe tünetek voltak, vagy nem voltak, akkor jó eséllyel nincs sejtes immunitás, mert nem jutott el addig a vírus, hogy az kialakuljon. Az hogy mikor ment át rajtuk, az is egy tényező. Az biztos, hogy számottevő a fertőzésen átesettek száma, de biztosan van átfedés az oltottakkal.

Itt is ezt tudom javasolni: https://www.youtube.com/watch?v=nnEYqqzMFfM

Kozel kerult a virustorzs az emberrol emberre terjedes sebessegenek elmeleti maximumahoz. A lassabban terjedo genallomany meg kihalt, gyakorlatilag majdnem csak a delta maradt.

Egyebkent bo fel eves a delta. Tavasszal detektaltak Indiaban.

Azota is vannak olyan uj mutaciok, amik a brit (tavaly szeptembertol) variansnal gyorsabban, de a deltanal lassabban terjednek. Ahogy olyanok is vannak, amiknel a gyanu azert felmerult, hogy egy epphogy merheto modon gyorsabban terjed, mint a delta.

Nekem az elerheto informaciokbol ugy tunik, hogy a deltanal szignifikansan gyorsabban terjedo Covid-mutacionak mar nem kene megjelennie. Egy aggasztobb mutaciotipus lehet az, amire nem jo a kialakult antitest. Nem "kisebb mennyisegben", hanem egyaltalan. Ezt egyelore szerencsere elkerultuk, de kopogjuk is le.

Ja oké. Már majdnem arra gondoltam, hogy a hype alatt (ugyan én is majdnem megfulladtam tőle (a vírustól) - szó szerint) muszáj volt előjönni hangzatos és ijesztő újdonságokkal, hogy az embereket kellően megrettentsék.

Azért örülök, hogy van kevésbé vészesen hangzó magyarázat is.

A brit kormányadatok szerint az oltottak 40-49 között már kétszer jobban fertőznek, mint az oltatlanok.

(17. oldal)

https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uplo…

 

A frissen oltottak kevésbé fertőznek, a rég oltottak viszont szórják a vírust. A booster oltások sem tudták az oltatlanok szintjére emelni a védelmet, csak közelébe hozták.

A kórháztól és haláltól a vakcinák egyelőre még védenek, de egyre kevésbé.

 

Természetes, hogy a vírus egyre keményebb lesz, ha egyre kisebb az ellenállás vele szemben.

"Rates (per 100,000) by vaccination status from week"

Ez sehol nem jelenti azt, hogy "ketszer annyira fertoznek". Ketszer annyi a fertozott vs hanyszor tobb az oltott abban a korcsoportban? Aranyaiban maris oltottbol tobb %-nyi a fertozott. Tovabbadasrol ezen az abran pedig nincs szo, csak esetszamrol.

(Es a masik kozvetlen alatta levo abrahoz mit szolsz? Azon konkretan fixen latszik, hogy az oltottak 40-49 kozt tozedannyian se jutnak el az emergency care-ig. Igen, tudom, hogy ez sem arrol szol, hogy az oltatlan jobban fertoz-e, ha egyszer fertozott lett. De a masik abra sem.)

A 13. oldalon levo tablazat adatai alapjan ezt a nevezo dolgot en neztem be. Bocsi.

De vegyuk eszre, hogy ahol kotelezo teszteles van (gyerekek) (itt is talaltam a 13. oldalon egy adathibat, egyelore nem arulom el :P ), ott joval nagyobb az oltatlanoknal a pozitivak aranya. A legtobb oltasellenes tesztelni se fog elmenni.

Es tovabbra is igaz, hogy az is ott van az alatta levo abran, hogy joval kisebb aranyban jutnak el a pozitiv oltott esetek a korhazig.

Es tovabbra is ez csak a "megfertozodest" igazolja (illetve az azzal erosen korrelalo pozitiv teszteredmenyeket). Nem a "fertozokepesseget".

>> 60%-os átoltottság mellett?

pontosabban a kórházban megjelenő és veszélyeztetett korcsoportokban 66% (50+), 75% (60+), 84% (70+) és 73% (80+) az átoltottság

 

(az oltott/nem oltott arány mindig azokban a kórházakban emelkedik meg mágikus módon az oltatlanok kárára, amerre éppen zacher úr jár)

Több oka is lehet. Pl.

 - a régen oltottak védettsége elmúlt, el kellene menniük 3. oltásra (az oltás alapú védekezés nem rossz ötlet, a védettség alapú viszont jobb lenne - sokaknak van védettségi igazolványuk, csak éppen védettségük nincs, így az igazolvány tkp. semmit nem ér sokaknál)

 - sok 60 év felettinek nem is volt soha védettsége, mert a Sinopharm náluk sokkal kevésbé volt hatékony, kb. 20 %-uknál annyit ért az az oltás, mint halottnak a csók

 - már nem erőltetik a maszkviselést, csak egy-két helyen (pl. tömegközlekedésben kell, boltokban nem kell, ami eléggé gáz; a "nálam is van mindig az egyik zsebemben egy maszk" típusú hozzáállás kevés, a maszk a zsebben hordva nem segít)

 - ez a "mittudéménmilyen" változat agresszívebben terjed

 - belefáradtak az emberek az odafigyelésbe, kezd egy kicsit olyan "beleszarás" jellege lennie a dolognak sokaknál ("eddig se haltam meg, most se fogok")

stb.

3. Ezt hogy a picsába? Mi az, hogy ugyanannyira leterhelt az eü 0%-os és 60%-os átoltottság mellett? 

1. nem 100%ig ugyan annyira, de most is le van terhelve, csak más jellegű: sokan nagyon bele vannak fáradva, többen a megszoksz v megszöksz-ből a másodikat választották (szakmát váltottak), volt aki a bérezési rendszer átalakítása kapcsán váltott helyet és esetleg feladta a korábbi (félig)közszolgálati tevékenységét -is-. (ez csak pár eset, de sok helyen 1-1 ember hiánya is érződik). Ezek mellé vannak akik legyengültek/nyugdíjba mentek/meghaltak az első körben(ill. az óta)

2. ezek mellé jön az igen nagy mennyiségű ember akik nincsenek beoltva, meg azok akik 1. alkalommal lettek oltva, letelt a 6 hónapjuk vagy épp olyan a genetikájuk h. szinte semmi ellenanyaguk nincs.

3. szerintem nagy probléma, hogy az értelmező, normális társalgás helyett ezen a téren is butító-egyszerűsítő-aktivista kampányolás megy.

  • Az oltások kísérletiek, a mellékhatásaik még most jönnek ki sorra. Hatásuk nagyjából annyi, hogy könnyebben átvészeled a fertőzést. Nem tesznek golyóállóvá és nem gátolják meg azt, hogy elkapd & terjeszd a vírust. Ráadásképp x hónap múltán hatásosságuk is csökken /ellenanyag szint/
  • Nem vagyok se vak, becsukott szemű oltás-hívő, se összesküvéshívő anti..
  • Az vinné előre a dolgokat ha normális hangnemben lehetne eszmét cserélni, vitatkozni skatulyázás, címkézés, butítás nélkül.
    • Szerintem ezekkel együtt pl hibás irány a felsőausztriai próbálkozás: kijárási tilalom alá helyezeni a nem oltottakat:
      • tökéletesen agyatlan hiszen oltott is fertőzhet
      • ha valaki eldöntötte, hogy nem akarja beoltatni magát az ilyen "force-fed" történeten csak be fog feszülni, igazolást kapnak az összeesküvés elméletek stb.
    • ezek mellé pl nem ártana lefolytatni a kínos kérdésekről is a beszélgetést: USA finanszírozott  veszélyes kutatás kínában stb :) https://nypost.com/2021/11/04/letter-confirms-wuhan-lab-virus-study-was…

Tavaly bar mindenki oltatlan volt, fesztivalok, diszkok nelkul, es eddigre bezart vendeglatassal tartottunk itt, mikozben maszk kellett minden boltban.

Iden bar a vegeredmeny R ugyanaz, de ugy, hogy az oltas legalabb abban segit, hogy ne omoljon ossze az egeszsegugy ugy, hogy kozben nyitvamaradnak meg a diszkok is meg meccsre is lehet menni es maszk is csak tomegkozlekedesre kell, Lidlben mar nem.

Az oltasoknak van egy eros R csokkento hatasa mindent egybeveve. A tavaly ilyenkor terjedo varians R0-ja meg eleve joval kisebb volt, mint kiindulasi pont, mint most a deltaje.

Meg a korabbi atesesettek se fognak altalaban korhazban kikotni.

Mindent egybeveve kijon a matek. Meg erdemes snq korcsoport szerinti sulyozasat is figyelembe venni.

Amit írsz hit kérdése. Valaki ezt hiszi, más meg mást hisz.

Abban azért egyet kellene érteni, hogy rohadt alacsony hatékonyságúak az oltások. 6 millió átoltott után illene más adatokat látni, mint tavaly.

Valakiben az a hit él, hogy a gyógyszermulti félévente erőszakkal gyógykezelni akar egészséges embereket, ha szükséges, ha nem. Ha csak a beteget kezeled, abból nincs profit. 18 alatt teljesen felesleges bármilyen oltás.

"3. Ezt hogy a picsába? Mi az, hogy ugyanannyira leterhelt az eü 0%-os és 60%-os átoltottság mellett? "

Nem csak az oltás számít, hanem az is, hogy egyéb módon hogy védekezünk (maszk, távolságtartás, egyéb korlátozások). Ezek az egyéb védekezési módok most nincsenek vagy alig vannak (na jó, holnaptól kötelező a maszk egy csomó helyen) , míg az előző hullámokban voltak.

Ajaj. Te láttad a másik topikot, ahol próbálkoznak tudományos szemmel nézelődni? :) Zacher-t lehet amúgy sztárdokizni, megmondó vagy kirakatemberezni, de ő ott van a covid osztályon, és ott van a mentőautóban. Csak van valamennyi konkrét tapasztalata erről a helyzetről, és nem a kutyasétáltatójának a testvére mondta, hogy jujj mit hallott.

Dokim zsinorban jelenti le a pozitivokat, eddig _ketto_ volt kozottuk az oltatlan.
En is sulyos tunetekkel kerestem fel pedig be vagyok oltva.

Valaki nem mond igazat, de ami biztos, hogy a dokimnak nem all erdekeben ferditeni a valosagot.

Illetve fontos még, hogy a pozitívság semmit nem jelent, nem volt olyan állítás, hogy az oltás a fertőzéstől megvédene, az állítás az volt, hogy a betegség lefolyásának súlyosságát és a halálozási arányt jelentősen csökkenti. Szóval ez a "Dokim zsinorban jelenti le a pozitivokat, eddig _ketto_ volt kozottuk az oltatlan." még félrevezető/hamis is.

 

Az a baj, hogy a szavannán élve nem a statisztika megértésére szelektálódott az agyunk :-)

>> Illetve fontos még, hogy a pozitívság semmit nem jelent, nem volt olyan állítás, hogy az oltás a fertőzéstől megvédene

így van, és mivel kórházi eset és elhunyt is fertőzöttből lehet és nem nem-fertőzöttből, ezét mégiscsak jelent valami icipici dolgot, nem?

Nem értelek. Az oltottság nem befolyásolja, hogy elkapod-e a fertőzést. Az oltottság azt befolyásolja (egyszerűen fogalmazva), hogy meghalsz-e a fertőzésben vagy sem.

 

Más téma:

A vírus (kb) mindenkin végig fog menni, azt hiszem ez már világos kell, hogy legyen mindenkinek. A kérdés tehát nem az, hogy meg lesz-e mindenki fertőződve legalább egyszer, hanem, hogy túléli-e.

A kérdés tehát nem az, hogy meg lesz-e mindenki fertőződve legalább egyszer, hanem, hogy túléli-e.

Az is lehet, hogy sokan ugyan nem fognak belehalni, de nagyon rossz állapotban lesznek hetekig, nagyon komoly utóhatásokkal kell élniük a későbbiekben - emiatt is kellene minél több embernek, igazából mindenkinek a védőoltást beadatniuk, azoknak is, akik már kaptak kettőt, mert nem az oltások száma számít, hanem az, hogy van-e az embernek tényleges védettsége.

Az pedig jó cucc. Feleségem sputnyikos, szintén májusi másodikkal és most 2-3 hete az ellenanyag tesztje "nagyon erős" szintet mutatott (asszem 600 AU vagy vmi ilyesmi). Mi 2020 őszén enyhe-közepes tünetekkel estünk át rajta, arra jött pár hónappal később a sputnyik neki, és nekem pedig a pfizer. (Én a sputnyikos körre mentem szintén, de épp nem tudott a házidoki feltenni, ez az oltóponton derült már ki, és csak 1-2 héttel később kerültem sorra és az már pfizer volt.) Minden esetre ő már nevezett a 3. oltásra, én pedig megpróbálom januárig kibekkelni.

Az emberek jelentős részének nehéz felfogni a valószínűségeket és az azokon alapuló természeti törvényeket, mindenki a függvényszerű megfeleléseket keresi és ha nem találja, vagy egyedi esetek, rossz minták alapján úgy gondolja, hogy módja van általánosítani, akkor azonnal kész a seggfej (értsd: "tudományos") magyarázat, hogy nincs összefüggés a döntés és a következménye között és valaki nem mond igazat. Ez a félművelt paraszt nyomora, elvileg senkit nem zavar, ha nem teszi közzé és nem kezd ideológiát alapozni rá.

A Zacher a frontvonalban van, úgy tűnik szarik a számításokra és arra, hogy minek kellene lennie. Arról számol be, amit lát.

Annyira tudtam, hogy nem kell nekem a flameben kommentelni.

Én nem értem bazdmeg, ha nem magyarazom meg meg a vesszot is minden mondatban es nem feltetelezem minden olvasorol, hogy barlangban toltotte az elmult 1,5 evet akkor ugyis jon valami frusztralt senki aki meg az elo faba is belekot.

És a legfontosabb: a Zacher nem mérvadó, mert.

Tűrhetetlen, hogy ez az első poszt, amely a Zachert akarja hitelteleníteni amiatt, amit mond. Úgy tűnik Zacher a hatvani kórház sürgősségi osztályán és másodállásban a mentőknél dolgozik, kocsin, mint mentőorvos. Nyilván nincs a frontvonalban, hiszen celebkedik.

Az idézetet honnan vetted, mert nem tőlem, az biztos. És esetleg arra tudnál válaszolni, hogy "Zacher a hatvani kórház sürgősségi osztályán és másodállásban a mentőknél dolgozik, kocsin, mint mentőorvos"

honnan vetted. És ez konkrétan mennyi idejét veszi el. Ha erre válaszolnál, esetleg valami bizonyítékot is, azon kívül, hogy azt mondta. Mert Zacher annyi mindent mondott már, csak azt hiszem el tőle, amit valahogy le lehet ellenőrizni. Ezekkel az állandóan nyilatkozó orvosokkal már óvatos vagyok. Nyilván lehet, hogy igaz és akkor elfogadom, hogy prekoncepció volt.

http://www.mentoegyesulet.com/index.php?option=com_docman&task=cat_view… (Bár ezek régiek)

https://www.youtube.com/watch?v=hbfvpmPWqGo (Még a Péterfy toxikológián)

https://www.youtube.com/watch?v=US2wKfQkz6A (Ez egy éve volt, remélem nem gondolod, hogy csak beöltözött.)

https://askhatvan.hu/betegellatas/fekvobeteg-szakellatasok/surgossegi-b… (Hát ott van felsorolva..., csak nem alibi.)

Saját bevallása szerint is munkamániás, szóval simán előfordulhat, hogy 2-3-4 12 órát lehúz Hatvanban, és utána mentőzik 1-2 24 órát.

https://www.youtube.com/watch?v=EMZttcbDH34 (Ezek is biztosan csak úgy jöttek...)

Az, hogy állandóan nyilatkoznak, az mondjuk úgy hogy relatív sűrűn. Nyilatkozzon meg kérdezzék, legalább elmondja mit lát.

Zacher saját magát hiteltelenítette már el kismilliószor.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210426/zacher-gabor-szerint-ket-het…

 

És itt újra visszakanyarodok a terasznyitáshoz: a pincérek fiatalok, sokan még az első oltásukat sem kapták meg. Hiába van rajtuk maszk, elkaphatják a fertőzést a vendégtől. Nem szeretnék pesszimista lenni, én is nagyon örülnék, ha visszakapnánk az életünket, de nem győzöm hangsúlyozni: ehhez még mindig fegyelmezettségre van szükség"

Zacher Gábor azt is elárulta, valóban javul a helyzet a kórházakban: "Azt is el kell mondanom, hogy láthatóan javul a helyzet. Azonban ahhoz, hogy ez így maradjon, továbbra is vigyáznunk kell. Olyan nagy kérés ez?" Szerinte csak két-három hétig leszünk nyitva, ha mindenki ilyen felelőtlenül viselkedik.

 

Április 26 - új covid fertőzöttek: 1936

Május 10 (két hét múlva) - új covid fertőzöttek: 677

 

Két hét alatt nemhogy nőtt a fertőzöttek száma, hanem majdnem harmadára csökkent.

Hát tűrhetetlen, tűrhetetlen....... Fogd úgy fel, hogy eddzük a tűrőképességedet. :D

Zacher nem alkalmatlan, csak a véleménye nagyon sokszor rosszul öregszik. Ezért egy idő után már nem hiszünk neki. Ennyi. S nem tudom miért érne az Ő véleménye(7-8 szor több ....) többet, mint a kolléga orvosának véleménye (hogy alig van oltatlan). Hiteles statisztikára lenne szükség, ami persze nincs nálunk. Ezért hagyatkozunk (angol, izraeli és svéd statokra), amik nem igazán támasztják alá Zacher véleményét.

Véleményed neked van olyasmiről, amiről fingod nincsen (ahelyett, hogy beismernéd, hogy nincs annyi információd, ami alapján véleményt alkothatnál). A Zachernek itt most nem véleménye van, hanem beszámolója. Másoknak lehet más beszámolója, de nincsen. Valaki hallott valakitől valamit arról, hogy látott valakit aki hallott valamiről, ilyen van, sok. Ettől persze még lehet minden beszámoló hiteltelen, abban igazad van, de a Zacher nem hazudik. Miért tenné, megmagyaráznád? 

Senki nem hazudik. Zachernek igaza van abban, hogy ha 20 évig otthon marad mindenki, garantált, hogy nem lesz vírus.

Épp csak a nép nem akar felesleges elővigyázatossági korlátozásokat. Senki ne menjen sehova, akkor nincs vírus, ezt egy hülye is tudja, viszont nem akar így élni.

 

Az oltásprogram megbukott. A britek szerint is 3-4 havonta kellene oltani és még mindig az oltatlanokat üldözi a kormány. A harmadik oltás is kész kudarc, lassan a kétszer oltottakat is elkezdhetik üldözni. Ez viszont kemény dió lesz, mert kisebbségben vannak jelenleg a 3x oltottak. Nem megy a történet, folyamatos lépéshátrányban van a kormány. 1000 emberi jogi törvényen túlmentek, terror alatt tartják a lakosságot, az eredmény meg semmi, mert nem működnek velük együtt. Ahol lehet keresztbe raknak a kormánynak, mert 1000 emberi jogi törvényen már túlmentek...

 

Vége. Lassan kiderült, hogy hogyan lehet az oltás hatását Magyarországon kapható szerekkel kiütni, a kamu védettségikről ne is beszéljünk. Hiába nyomod ezerrel, megkerülnek. Az oltásprogram megbukott. A lakosság komoly része a járványkezelés ellen van, ami a választásokon bukáshoz vezethet.

 

Rusvai, a kormány embere már kezdi felkészíteni a lakosságot, hogy fokozatosan el kell engedni a járványt, mást nem tehetsz.

Pár nap még kizárólag oltatlanok voltak kórházban, előtte meg "több mint a fele" volt oltatlan, stb, stb, stb. Kabaré.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 13:43

"4. Még egyetlen oltásellenes propagandistát sem húzott fel az oktondi népharag az Oktogonon jó magasra."

Nagyrészt a hullák közülük fognak kikerülni, a "nép" azt gondolhatja, hogy maguknak keresték a bajt. Az meg, hogy miattuk hány más ember hal meg, mert nem jut neki orvosi erőforrás, mert azt elviszik az oltatlanok (tehát egy oltatlan ember hány másik ember halálát vagy más egészségkárosodását okozza),  nem annyira nyilvános nálunk, mert semmiféle adat nem nyilvános, nincs transzparencia.

 

Ez is lehet egy magyarázat.

Ki a faszt érdekel, hogy van-e erre statisztika és ha nincs, hogyan készítik? Sehol nem lehet ezt szabályosan mérni és az efféle transzparencia hiány semmiben nem befolyásolja a tényt, hogy a járvány az oltatlanok miatt gyorsabban terjed és emiatt súlyosabb terhet ró az egészségügyre, mintha mindenki oltással védekezne.

Böngészni szabad, csak azt gondold meg, hogy milyen mintából, milyen ismérvek szerint, hogyan lehetne ilyesmit megbízhatóan megállapítani? Ha találnál valamit, az még annyit sem érne, mint a nálunk szokásos megvett-megrendelt pártszimpátia felmérések. A járvány statisztikavadászait nem a valóság érdekli, hanem hogy hogyan tudnák az adatokkal a prekoncepcióikat alátámasztani.

Egyébként kismillióféleképpen, pro is, kontra is, nem vitás.

Tehát fogalmad sincs, hogy mi történik a világban, de ettől függetlenül vígan hazudozol :)

Kérlek, ne változz meg!

Ez a Summer6529 nick ismérve.

Foglamatlanul hazudik bármiről, amire a tartó tisztje megbízta.

Nicket se kell cserélned így, a lelepleződésed után... Így legalább tudjuk mi féle-fajta vagy. 

Ki a faszt érdekel, hogy van-e erre statisztika...

Ki a faszt érdekel, hogy mi a faszt ugatsz? Inkább arra válaszolnál a kibaszott fröcsögés helyett te szarkupac, hogy melyik faszom országban nyilvános az a kibaszott statisztika?

Ja hogy egyikben se baszom a szádat. Mész a tudod hova te gyökér a kibaszott gusztustalan pofáddal együtt.

Faszkalap.

Ps: kié az az egy like a hozzászólásodnál? :-)
 

Szeretnéd tudni, mi? :)

Jelentenéd, mi? :)

Házmester vagy, vagy mi? :)

Látom, próbálsz beszervezni, hogy jelentsek neked.

Ugyan örültem volna, ha ezt a fajta mentalitás a múlt ködébe veszett volna (legkésőbb 30 éve), de láthatólag még mindig itt vagytok.

Mész a faszba, én nem fogok neked köpni :)

A patkány fajtád biztos megtalálja majd a módját, hogy az állampolgárokat egymás ellen hangolja, kényszerítse.

De amíg lehet, ellenállunk a gusztustalan módszereiteknek.

Olvasva a hozzászólásodat, azt hiszem büszke lehetek minden esetre arra, amikor nem kémkedek ártatlan állampolgárok után pusztán a véleményük miatt :)

De ne add fel a lényegedet! Kérlek továbbra is terjeszd itt az elvtársaid propagandáját, próbálj beszervezni ártatlan civileket...

Szóval viselkedj úgy, ahogy szoktad :) Ahogy a Summer6529 perszona megkívánja tőled :)

És őszintén. Sok sikert kívánok a szerepjátékhoz. Mármint remélem, hogy amit itt képviselsz, a hazudozásod, a logikátlanságod anyagilag megéri neked... ha már a lelked elveszett. De ha szerepjátszol, még játékban maradhatsz... Chatoic Evil, oké, de legalább van egy játékosod a táblán :)

Milyen statisztika hiányzik neked? Mit kellene mérni és hogyan? Ha lenne se tudnád értelmezni... honnan gondolod, hogy ez nyilvánosság kérdése? Nyilván mindent megmérnek, azt különösen, amit kvázi lehetetlen, mert a méréssel foglalkoznak mindenhol, ahol mérni lehet, nem a gyógyítással... a baj egyébként szerintem pont az ellenkezője, tehát hogy túl sok statisztika van, amelyek értelmezése a sok propagandista faszkalap számára eleve lehetetlen, mert műveletlenek hozzá és többnyire nem értik, hogy a meglevő statisztikák messze túlnyomó többsége nem alkalmas az összehasonlításra az eltérő környezetek, minták, mérési módszerek és ismérvek miatt. Ebből a sok faszkalap a nyilvánosság hiányát vezeti le, mert egyszerűen képtelen felfogni, hogy maga az adat sem létezik, amit mérni lehetne, nem hogy az információ.

(tehát egy oltatlan ember hány másik ember halálát vagy más egészségkárosodását okozza),  nem annyira nyilvános nálunk, mert semmiféle adat nem nyilvános, nincs transzparencia.
 

Elmehetünk abba az irányba is, ahol értetlenkedsz, meg tetteted a fogalmatlanságodat, na de na.

a szerb adatok szerint az elhunytak 83-95%-a oltatlan volt (kórházanként változó)

az 5-17% elhunyt oltottnál értelemszerűen láthatóan többnek kell lennie az oltott kórházi ágyat "foglalóknak"

 

az oltott elhunytaknál egyébként úgy tűnik nincs jelentősége milyen oltást kaptak

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 14:28

.

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 14:45

"1. [...] az egyén szabadságjogai közé tartozik, hogy ne oltassa be magát."

Nem vagyok a TASZ jogásza, de szerintem ez nem az egyén szabadságjoga. Abból is látszik, hogy az állam kötelezhet most is oltásokra, vannak kötelező oltások, amit te is megkaptál. Az, hogy a covid oltás nem kötelező, szimplán csak politikai döntés volt, nem fogod tudni levezetni alkotmányból vagy emberi jogi chartából vagy hasonlóból.

okok, igaz. Azt hiszem ez az önrendelkezési jog, amiről beszélünk és ez van korlátozva a kötelező oltásokkal.

 

Alkotmánybíróság szintén az önrendelkezési jogból vezette le és nevesítette az ún. egészségügyi önrendelkezési jogot, melyet tágabb kategóriaként határozott meg, mint az egészségügyi beavatkozások visszautasításához való jogot.

 

Mondjuk így belegondolva azzal, hogy az oltásod kötelezőségéről most a munkáltatód dönt, kicsit furcsa, hogy egy ilyen önrendelkezési jogról ő dönthet, de ez más kérdés...

az oltásod kötelezőségéről most a munkáltatód dönt

A munkáltatód erről nem dönthet. Nem oltathat be kényszerrel, nem vitethet börtönbe stb. Ő csak azt írhatja elő, hogy nem oltott/nem védett ember nem dolgozhat a munkáltató hatáskörébe tartozó munkahelyeken. Ha nem oltatod be magad ("népszerűen": nem veszed fel az oltást), akkor nem oltatod be magad, ő arra nem kötelezhet, hogy felvedd az oltást, viszont nem fog beengedni a munkaterületre, elküld egy idő után fizetés nélküli szabadságra, majd x idő múlva megszünteti a munkaviszonyod.

Szerkesztve: 2021. 11. 12., p – 16:37

Hivatalos linket tudnál mutatni róla, vagy bemondásra higgyük el, mert a Zacher és a Dobson ezt mondta?

 

A hivatalos orosz adatok szerint 3-4% közötti a Szputnyikkal oltott fertőzöttek aránya és 0,4% a súlyos eset.

Elenyésző a halálozások száma, de Szputnyikkal a fiatalabbakat oltották.

Ez durván 35.000 Szputnyikos esetet jelent az egészségügynek, és 4000 súlyos problémát.

Ez hivatalos adat, nem a Zacher röffentette oda.

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211111/kiderult-a-szputnyikkal-olto…

Valahol ideje lenne rádöbbenni, hogy az oltatlan tábort hivatalos adatokkal lehetne csak meggyőzni, az orvosbárók véleménye teljes mértékben irreleváns.

Nem is értem, hogy miért nincsenek hivatalos adatok, ha a vakcinák olyan frankón működnek?

 

A kormány leközli és hidd el, sokan ennek fényében elmennének oltakozni (vagy nem)...

Láttál már izraeli adatokat?

Lehozzák, hogy hány oltás után mennyi idővel hányan kapták el a vírust.

A gond az, hogy a kormányzati hazudozás és az izraeli adatok köszönőviszonyban sincsenek egymással.

Nem lesz negyedik hullám, tudod...

Csendben zajlik az egészségügy privatizálása. Legelső lépések egyike a fogászati ellátás magánosítása volt. Most jön a többi. Mert már bizonyos év felett akkor sem kap a beteg ellátást egy betegségre vagy sérülésre, ha egész életében fizetett tébét.

10-féle lény van:
-- aki ismeri a bináris számrendszert,
-- és amelyik nem.

Tudom, tudom, ez az a fajta valósághajlító tered, ahol a mandiner propaganda kiadvány, a 444, telex, stb meg független-objektív :D

Steve Jobs büszke lenne rád (nem).

De csak, hogy ne térjünk el nagyon a tárgytól... miért érzed szükségét folyamatosan, kényszeresen hazudozni?

Nem kell sokat olvasni, már a második bekezdésben olyat jelent ki tényként, ami feltehetően nem igaz: "soha semmilyen civil szervezet nem próbálta gyerekek szexuális orientációját megváltoztatni, sem nemváltó műtétre ösztönözni".

Úgy látszik, a Putyint kedvelő emberek nem Facebook-agymosott hülyék: "A kommentek tartalmánál a mögöttük meghúzódó profilok talán még beszédesebbek: soknak közülük sem profilképe, sem borítóképe nincs, semmilyen publikus aktivitása nem látszik, gyakran még ismerőseik sincsenek. ... Számos profilnak pedig felismerhetetlen vagy semmitmondó a képe. Gyanús jel az is, hogy egyes profiloknak más a megjelenített, illetve a profiljára mutató url-ben olvasható neve."

:)

Kicsit egyoldalúnak tűnik az "elemzés". A nyugati/ellenzéki információs háborút/trollokat/bér-rettegőket például egyszer sem említi.

Gondolom ez a politicalcapital is valami függetlenojjektív oldal.

szerk: ha valaki megtalálja az impresszumot, linkelje már pls. szerk3: megvan. Jól el volt dugva.

szerk2: szerintem a GDPR, az állampolgárokat a titkos megfigyelés ellen védő szabályozás ellen is vét. Mindenféle figyelmeztetés, vagy megerősítés kérés nélkül elkezdett követni az oldal. Nem tudom mi okuk lehet arra, hogy emberek millióit figyeljék meg teljes titokban... én a jövőben azért óvatosan nyitnám csak meg a politicalcapital linkjeit. Ugyan a vírusirtóm még nem jelzett be, de az olvasók kéretlen megfigyelése jogos aggodalomra adhat okot...

Ehhez kapcsolódva volna a T. Kollégához egy kérdésem. Honnan idéztem az alábbiakat?

Az eszközök amortizációja visszapótlásának elmaradását több évtizede sérelmezik a kórházak (Tarcza, 2018). A működtetés jelenlegi finanszírozási rendszere ugyanis az amortizációra nem nyújt fedezetet.

Segítek: nem valamelyik ellenzéki párt/politikus mondta ezt, hanem egy 2019-es ÁSZ jelentésben szerepel (mellesleg majd egy évtized FIDESZ kormányzás után):

https://www.asz.hu/storage/files/files/elemzesek/2019/egeszsegugy_finanszirozasa20190628.pdf

Magyarul Pártunk és Kormányunk egyik oszlopos támasza, az ÁSZ írta le feketén-fehéren, hogy a szétrohadó egészségügy a fejünkre fog dőlni.

És lehet  milliárdos számokkal dobálózni, meg óriási fejlesztésekről propagandacikkeket írni, a szomorú valóság ez.

Jaja, ilyen szempontból nem túl érdekes, hogy mennyibe kerül, főleg, hogy a a nagy részét szétlopják. Nézzük csak meg, hogy pl lélegeztetőgépeket többszörös áron vettük meg offshore cégek közbeiktatásával ráadásul a nagy része fölösleges és használhatatlan is volt.

Az a helyzet, hogy baromira nem érdekel, hogy milyen szerencsétlen béna volt a fidesz előtti kormány, kormányok, sőt még az sem, hogy mennyit loptak, hazudtak, nekem ez nem érv.

 

" ennyibe került metrika helyett az ez lett a mérhető eredmény metrikát kellene alkalmazni."

Itt erről volt szó. Ezzel egyetértek. Ha szerinted egy rendszer jóságát a ráköltött pénz dönti el, akkor szólj, mert hülyeséggel nem vitatkoznék.

Azon ne vitatkozzunk már, hogy ez egy hazug, korrupt rendszer, amit felépítettek. De tényleg, ne menjünk már le erre a szintre, amikor még a Kossuth rádió is elismeri, hogy propaganda hazugság, amit tol. Ezek tények. Max azon lehet vitatkozni, hogy ez nekünk jó-e vagy sem.

 

De tényleg, azért vegyük már egy kicsit komolyan. Az, hogy a kormány egy központból vezérelt hazug propagandagyárat üzemeltet közmédia címszóval évi több száz milliárdból az egy teljesen egyszerű tény. Ezen nincs mit vitatkozni. Vagy ha ezt vitatod, akkor nincs miről beszélni, mert totál vak vagy. Legalább olyat ne vitassunk, amit még ők is elismernek...

Nem vitatkozunk. Nehéz is lenne, mikor te magad mondod, hogy a szavaid üresek. Gondolom, a szavaid helyett arra kellene figyelni, amit teszel. Vagyis azt, hogy a tartalmatlan mondókádat prezentálod. S így körbeér :) a pont. Nem vitatkozunk tehát, és azt sem vitatom el, hogy nálad mindig ott a pont.

:)

Az hagyjan, de baromira nem "5 eve" tortenik. Sokkal regebb ota. Es a Covid minden fejlett orszagban meggyorsitotta az amugy kisertetiesen hasonlo egeszegugy-privatizalasi folyamatot.

Ugyanolyan hibas erveles ezt "Orban hibajanak" titulalni, mint amikor egyszerre o hibaja a 31000 halott, meg a lockdown miatt elveszett munkalehetosegek is, es a lockdown alatti segelyek miatt nem csokkeno adok is. Csak a megszokott van/nincs rajta sapka.

Oke, de az alabbiak kozul legalabb az egyiknek (inkabb legalabb kettonek) nem lesz igaza:

  • Orban hibaja a 32000 Covid halott
  • Orban hibaja, hogy a lockdown alatt az adonkbol kellett fizetni a bezart vendeglatoipari es turisztikai egysegek megsegiteset
  • Orban hibaja a jarvany alatt kialakult munkanelkuliseg

Marpedig lattam ugyanazokat az embereket mind a harom allitassal ekvivalenset megfogalmazni.

Fú az nagyon készvolt, amikor hepciáskodott, hogy dehát a kinai vakcinának kínai a doboza, meg hogy kínai benne a papír. Az egy percet sem zavarta, hogy egy vészhelyzeti beszerzés volt (akkor még ugye sokmindent nem tudtunk..., de maga a cucc vészhelyzetben jött, és gyorsan), és egyébként az NNK oldalán ott volt az alkalmazási leírás. A sima közemberi, meg az orvosi is.