Nem érted?!? Nem jönnek!

Fórumok

Indexeseknek itt.

Hozzászólások

Ahhoz képest, hogy hány menekült van, szerintem kezeli. Lehet, hogy kezelhetné még jobban, de (egyelőre) nincs gáz. Te komolyan azt gondolod, hogy az elmúlt 5 évben (vagy mennyi ideje riogatnak minket?) történt olyan esemény, ami ténylegesen komolyan érinti hazánk biztonságát? Ez az egész egyelőre leginkább csak politikai haszonszerzésről szól. Viktornak szerencséje van, most megint jött üzemanyag, újra lehet riogatni az embereket.

Előbb-utóbb valakinek valahol le kell adnia egy célzott lövést.

> Sol omnibus lucet.

A fegyverhasználat szabályai nagyon szigorúak. Ki fognak provokálni egy olyan helyzetet, hogy valaki lőni fog, éles lőszerrel, célzottan. És akkor megdicsőül az egész migrisimogató bagázs: ez a legundorítobb az egészben.

Az a véleményem, hogy összességében sokkal kevesebb halott, sebesült és szenvdő lenne, ha 2014-15ben a határőrök NAGYON határozottan használták volna a fegyverüket a schengeni határ minden szakaszán. Sokkal kevesebben indultak volna útnak, sokkal kevesebben fulladtak volna a tengerbe és sokkal kevesebb stressz érné az európai őslakosokat is.

Trey, voltál te katona?

> Sol omnibus lucet.

És még valami: próbálják ezt meg a török vagy az izraeli, esetleg a szaúd-arábiai határon. De kísérletezhetnek bármilyen olyan ország határán, ahol komolyan veszik a határvédelmet.

Én voltam katona és 50 fölötti őrszolgálatot láttam el éles fegyverrel. Dobtam kézigránátot, lőttem 152-es tarackkal, álltam megfigyelőállásban műszerekkel és adtam lőtérőrséget 2 hétig szabad ég alatt 0/24-ben. Volt őrtársam, aki lelőtte magát az őrtoronyban, láttam, hogy lőtte ki valaki a tárazó tetejét kitárazáskor, és ismertem a gyereket, aki megfektette az egész őrséget, az ügyeletes tiszttel együtt. Nagyon észnél kell lenni és ez nem mindig sikerül. A provokációnak lövés lesz a vége.

> Sol omnibus lucet.

Biztos vagyok benne, hogy a magyar kolléga a szolgálati szabályzat szerint járt el. És, ha a helyzet olyan lesz a szolgálati szabályzat szerint, hogy neki célzott lövést kell leadnia, akkor azt a célzott lövést le kell adnia, különben felelősségre vonják az elmaradt intézkedés miatt. Tehát azon lovagolni, - nem rád vonatkozik -, hogy lőnek a magyar határon, uramistenmivanitt, egy aljas, képmutató megközelítés.

> Sol omnibus lucet.

Egy kerítés így néz ki, nem dönti ki 35-35 migri.

Ha lőni kell a gagyi kerítés miatt lesz.  És akkor megdicsőül az egész bagázs aki tervezte és kivitelezte, elég lett volna elmenni oda ahol már régóta próbálgatják hogyan is kell kerítést építeni. 

Pedig ha ezeke a migránsok tudnák, hogy csak át kell térniük a híthű katolikus vallásra és Orbán máris betelepíti őket, a muzulmán elnyomás elől! :)

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Akik ide akarnak jönni, azoknak megvan erre a lehetőség: okmányokkal fel kell keresni valamelyik regisztrációs pontot. Akkor érdemes ezt persze, ha menekült státuszra jogosultak.

Gazdasági migránsok természetesen nem mennek ezekre a pontokra, mert:

  • okmányok nélkül jönnek
  • Németországba (vagy más jóléti államba) tartanak

trey @ gépház

Ehhez két dolog: 

Az egyik az, hogy ki jogosult, csak később derül ki. Pont ez a lényege az egésznek. Ha valaki már akkor jogosult lenne, nem kellene a tranzitzónában várnia. Ha viszont szeretné beadni a kérvényt, akkor meg be kell mennie (érthető okokból)

A másik dolog meg, hogy ha beadtad a kérvényt, de lelépsz, akkoz az automatikusan elutasítják az igénylést, tehát igen, kénytelen ott héderezni.

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ha én bírálnám el a jelentkezőket, akkor prioritási listát állítanék a befogadásra:

1) akik közvetlen életveszélyből jöttek (háború, természeti katasztrófa)

2) politikai üldöztetés stb.

3) gazdasági migránsok

Mivel mi kis ország vagyunk és a lehetőségeink is korlátozottak, elsősorban maradnék a első kategóriánál. BTW: tudtommal egyetlen országnak sem kötelessége menekültstátuszt adni bárkinek. A gazdasági migránsokat teljesen skippelném (nem menekültek).

trey @ gépház

Egyrészt, egy politikai üldözött lehet sokkal nagyobb veszélyben (mert pl., ha olyan a rezsim, akkor simán lehet célja, hogy konkrétan, célzottan megöljön), mint egy háború sújtotta országban élni. Másrészt, ez már kb. most is így van (papíron...), nem nagyon találtál fel ezzel semmit. Maximum az látszik, hogy sikeres a kormánypropaganda a menekültek és a gazdasági migránsok összemosásában. Vagy nem értem, mit is akartál ezzel a hozzászólással mondani.

Továbbá szűrném a háborús helyzetből érkezőket is, mert ezek összeférhetetlenek (kiemelés tőlem):

"Aleksandar Vulin rámutatott, az illegális bevándorlóknak a befogadóközpontokban van a helyük, ám a Közel-Keletről érkezettek a népcsoportok egymás közötti viszályai miatt nem akarnak keveredni."

Már csak az hiányozna, hogy befogadás után ezek itt kezdjenek el randalírozni.

trey @ gépház

Azért elég közel áll hozzá.. (szerk. Bakker nem néztem a dátumot.. Bocsi!)

 

MENEKÜLT
Az a személy lehet menekült, aki faji, illetőleg vallási okok, nemzetiségi -, vagy meghatározott társadalmi csoporthoz tartozása, avagy politikai meggyőződése miatt hazájában üldöztetést szenvedett el, vagy ilyen üldöztetéstől megalapozottan fél, jelenleg Magyarország területén tartózkodik és menekültstátusz iránti kérelmet terjesztett elő.

"Kérvényt a tranzitzónában lehet beadni, ahol most egyébként egész konkrétan Magyarország éhezteti az ott várakozókat... ügyes, na."

 

 

https://hvg.hu/itthon/20200207_magyar_helsinki_bizottsag_kormany_tranzi…

"Az összes többi európai országgal ellentétben Magyarországon csak két határ menti tranzitzónában lehet menedékkérelmet beadni. 2018 januárja óta ráadásul naponta egy-egy főre csökkentették a befogadható kérelmek számát"

M1 Élő - Elindult a migránsmenet Magyarország felé a szerb oldalról

trey @ gépház

Húha! Az adófizetők pénzéből minden évben kb 100 milliárdot költünk a déli határkerítésre, egy másik 100-ast meg arra, hogy fidesz propaganda menjen a TV-ben, úgy, hogy az igazság nem számít. Vajon ennyi pénzből sikerül Viktornak azt a 200 embert feltartóztatni és ezt számodra bemutatni? :-)

"Az adófizetők pénzéből minden évben kb 100 milliárdot költünk a déli határkerítésre, ... azt a 200 embert feltartóztatni és ezt számodra bemutatni? :-)"

Ez mind semmi, annak fényében, hogy a korona vírus miatt úgy költünk rá (ellenőrzések, tesztek stb.) az adófizetők pénzéből, hogy nincs is ilyen nálunk.

Ebből mennyi a fizetett statiszta?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

https://444.hu/2020/02/06/a-szerb-vedelmi-miniszter-szerint-alhirekkel-…

 

" Szégyenletesnek nevezte Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter csütörtökön a Kelebia-Tompa határátkelőnél, hogy a magyar határ megnyitásáról készült hamisított felvételekkel és álhírekkel vezetik félre egyes csoportok a Szerbiában tartózkodó menedékkérőket, akik ezek hatására indulnak el hiába Magyarország felé, hangsúlyozta a szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó tudósítója. "

 

SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS, SOROS !!!!444!!4!!!4!444

 

:-)

A lényeg az, hogy "Hajnalra lepörgött a kelebiai migránsmenet: a szerbek buszra tettek, és elvittek mindenkit", szóval várhatsz a következő riogatással most megint egy ideig.  Vagy ha vannak kapcsolataid, megkérheted a magyar titkosszolgálatokat, hogy ugyan vezessék már félre a menekülteket és küldjék őket a határhoz: "Estére megérkezett a szerb védelmi miniszter is, aki elmondta,valakik azt terjesztették a bevándorlók között, hogy meg fogják nyitni a szerb-magyar határt"  (https://444.hu/2020/02/07/a-szerb-hatosagok-minden-migranst-elszallitot…)

 

Ez az egész csak figyelemelterelés, foglalkozz inkább az új NAT-tal, ami kb 100 éves lemaradást okoz és ott tényleg az ország jövőjéről van szó.

Hehe, jól értem, hogy valakik ideküldték a migránsokat a szerb határra (szerb külügyminiszter mondta), emiatt a magyar tv és trey egyből pánikba esett  pedig csak annyi volt a megoldás, hogy a szerbek buszokba rakták őket és elszállították?   :-)

Természetesen nem érted jól. Én nem pánikba estem, csak a "nem jönnek" mantrátokat figurázom ki.

Az a vicces konteód, miszerint a magyar titkosszolgálatok intézték ezt a migránskaravánt (szándékos a jelző), még a Gyakori Kérdések-en sem állná meg a helyét. Több sebből vérzik ugyanis.

trey @ gépház

Ez nem összeesküvéselmélet és nem is kell hozzá a titkosszolgálat. Egyszerűen csak úgy kell szervezni a dolgokat.

 

Kérdés: Kinek áll érdekében, hogy balhé legyen a határnál?
Válasz: a jelenlegi hatalomnak

 

Kérdés: Ki tudná megakadályozni, hogy balhé legyen a határnál? (pl úgy szervezi a dolgokat)
Válasz: a jelenlegi hatalom

 

Kérdés: ha mégis balhé van, akkor miért van?
Válasz: a jelenlegi hatalom nem tudja vagy nem akarja megakadályozni (esetleg segíti is a kialakulását)

 

Ennyike. De persze tudom, hogy nem fogsz ezen elgondolkozni, mert ahogy egy másik topicban leírtad, "kurvára nem érdekel más véleménye"

Hallod, dramaturgnak ne menj ilyen képzelőerővel. Ha a titkosszolgálatok ilyet szerveznének, azt nulla erőfeszítéssel sokkal hatásosabbra is meg lehetett volna csinálni. Csak annyi kellett volna, hogy nem zárják le a határt, nem állnak oda, hanem amikor odaér a csürhe, akkor eljátsszák, hogy illegálisan beléptek az országban, riadóztatnak és eljárnak, majd foganatosítanak néhány letartóztatást és kiosztanak párszor 1 évet.

Amit te itt erőltetsz, arra azt szokták mondani, hogy nem életszerű, ráadásul gyarkorlatilag semmi hozadéka sincs propaganda oldalon, ahhoz képest, amit én vázoltam fel egy perc alatt neked.

trey @ gépház

Szerintem ő arra céloz, hogy nem véletlenül van a videóban szereplő átkelőnél gyenge kerítés, kevés őr stb.; illetve azért nincs tíz méteres tripla kerítés végig a határ mentén, mert a kormány érdeke az, hogy minden nap átjusson pár tucat ember, akikkel lehet riogatni. Stb.

:)

mondtam, hogy nem fogsz elgondolkozni rajta. :-)

A FIDESZ HAZUDIK: "Németh Szilárd egy görögországi zavargás képével ábrázolta a kelebiai tüntetésről szóló hírt" https://444.hu/2020/02/07/nemeth-szilard-egy-gorogorszagi-zavargas-kepe…

Bár azért nem túl meglepő módon lehet olyan hírt találni, amely kapcsolódik hozzá, és az igazmondó-tehetségéhez:

https://24.hu/kozelet/2017/08/02/nemeth-szilard-elismerte-hogy-nem-mond…

https://444.hu/2019/12/06/a-kuria-is-kimondta-nemeth-szilard-teljesen-a…

 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Várjál már... ilyen izét már csinált egy pápaszemes, hitlerbajszú csirketenyésztő is... valami lengyel határon. Aszonta, legyenek határsértők, és lettek határsértők, aszonta, legyen kire lőni, lett kire lőni. Ezt hogy csinálta?...

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Á semmi, csak a "balszerencse" szót le kellett cserélni "jobbszerencsére", még a baltából is jobbta lett. Azt már végképp nehéz felfogni, miért kellett azt beleírni, hogy Árpád voltaképpen nem vezért volt, hanem csapatkapitány, és miért kellett úgy megfogalmazni, hogy a Magyarország - Török migránsok végeredmény:  0-1, Mohács, 250,000 néző.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

A migrik azzal a szlogennel szerettek volna bebocsájtást nyerni, hogy Németországba tartanak. SorosGyuriBácsi adhatna nekik térképet, hogy megtalálják a legrövidebb utat!

A szerb belügyminiszter nyilatkozata szerint néhány migráns miatt nem fogják kockára tenni a szerb-magyar jószomszédi viszonyt, ezért buszra rakták a migriket és visszavitték őket a menekülttáborokba.

Próbáljuk meg értelmezni azt az aljasságot is, hogy a migrik nőket és gyermekeket toltak maguk előtt!

> Sol omnibus lucet.

Azt egyszer tennek meg. Szerbek nem azok akikkel konnyen lehet ilyet muvelni. Pogrom indulna eleg gyorsan. Ott nem kell nagy coresz legyen egy jofele hirighez. Azt inkabb elhiszem, hogy kaptak a szerbektol kolcson vagy gyuszi ba berelt horvat noket es gyerekeket pajzsnak.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Na mi van, elszálították őket három busszal és ennyi volt a migránsválság?

Alakulnak a dolgok.
Most akkor adjatok tanácsot, nincs itt semmi látnivaló mint 2015-ben, vagy kezdhetem már végre komolyan venni anélkül, hogy leköpnének.

-s-

Szerkesztve: 2020. 09. 02., sze – 20:58

Trey, ideje lenne már kicsit jobban tolnod a témát, vedd fel megint a radarodra, mert jönnek a migránsok a zalagutakon (sic!)

 

„Az utóbbi időszakban a Bács-Kiskun megyei határszakaszon megnövekedett a migránsok illegális átjutási kísérleteinek száma, ezért intenzívebbé vált a terepszakaszok ellenőrzése is” – közölte a rendőrség.

 

https://444.hu/2020/09/02/egy-napon-harom-alagutat-is-talaltak-bacs-kis…

Szerkesztve: 2021. 02. 16., k – 21:04

Jönnek!!!!

Három afgán került elő a győri Audi-gyárba érkező kamionból

https://444.hu/2021/02/16/harom-afgan-kerult-elo-a-gyori-audi-gyarba-er…

 

szerencsére pártunk és kormányunk éber, mert még tavaly meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet (immár kb 5 éve van ilyen válsághelyzet, remélem, mindenki átérzi a dolog jelentőségét!!!). A kamionos eset után most már látszik, hogy indokolt volt a hosszabbítás!!!44!!444!!!

Szerintem egyelőre nem fogja abbahagyni.

Pedig, hidd el, sokan fenyegettek már, hogy nem fognak itt valamit befejezni. Hol vannak ezek már ... emlékezni sem emlékszem rájuk. 

Címszavakban leírhatnád az okokat.

Pl. kevesebb rinyálást kell hallgatnom, hogy sok a politika. Érdekes mód, egyeseknek addig nem volt sok a politika itt, amíg csak a nekik tetsző politika ment. Onnantól lett sok, amint megjelentek az ellenvélemények is :D Az már sok volt!

trey @ gépház

Sárkány ellen sárkányfű,

Nem kéne nekem sem oldalon DK-propagandát olvasnom megfűszerezve summer fogalmatlanságból fakadó kommentárjaival, amikre ráadásul ha válasz jön, átfordul 

  • személyeskedésbe
  • mellébeszélésbe
  • értetlenkedésbe

Illetve, te sem tennél fel ilyen hülye kérdéseket.

(Deja vu-m van, ezeken nem mentünk már egyszer végig? Vagy csak álmodtam?)

trey @ gépház

Én a DK helyében elhatárolódnék tőle, ha nem szeretném, hogy a pártommal kapcsolatban gondolják azt, amit Summer hozzászólásait olvasva gondolnak az emberek. :D

Szerintem többször és többek által felmerült már a kérdés. Talán te is felhoztad már uborkaszezonban...

:)

Tegnap élőben megnézve a parlament tavaszi ülésszakának megnyitóját és hogy azon mit alakított a Gyurcsány, a DK-felszopók és szimpatizánsaik, nem vagyok biztos benne, hogy el kellene határolódniuk, ugyanis pont az a szint volt, amit summer itt szokott hozni.

BTW: Gyurcsány mögött ülő Vadai arcát kellett volna megnézni, amint főnöke szavait hallgatta. Kb.:

- "Már megint beitalozott a Feri, vagy alapból beszél ilyen összefüggéstelen és faszságokat?!?!"

trey @ gépház

LOL @ nép

Kicsit túlértékeled a saját + summer társad alkotta "koalíció" jelentőségét :D

Látom, most már a "jönnek" a téma. Ez olyasmi lehet, mint a Gyurcsány "mi nem mondtuk, hogy nem kell oldani" témája :D :D :D Óránként változik az álláspontjuk.

trey @ gépház

észre sem vennénk, mielőtt átlépik az osztrák határt

Azt tudod, ha így tennének a hatóságok, azzal súlyos kötelességszegést hajtanának végre: 

A határvédelem nemzeti és uniós kötelezettség is, nemcsak a nemzeti jogszabályok, hanem a schengeni egyezmény is erre kötelez,

trey @ gépház

nem néztél szét a youtube kommentjeiben, pedig ott egy gyöngyszem :-)

 

"Senki nincs aki ne hinné el! Csak egy tízmilliós országnak ezt simán tudnia kéne kezelni! Hajrá DK!"

 

na most ha komolyan vesszük a kérdést, akkor tulajdonképpen miért is nem tudja ezt a problémát megakadályozni a kormány? miért engedi, hogy ilyen törvénytelenségek történjenek? impotensek vagy nem akarják megoldani?

 

Azóta megoldották ezt a problémát vagy más fontosabb dolguk volt?

Egyetértünk! Nem elég magas a kerítés! Nem elég hosszú és nem elég többrétegű és hiányzik belőle a taposóaknazár. Meg néhány automata géppuskafészek tornyokban.

Viszont a haverjaid nem a fejlesztéséről, hanem a lebontásáról értekeztek.

trey @ gépház

Adod a komplett hülyét (van olyan kör, ahol ezek a 0.0-s nyuggereknek való érvek bejönnek?) vagy képben vagy azzal, hogy az EU bírósága egy tollvonással megszüntethet olyan dolgokat (sajnos), amit egy uniós ország kormánya megvalósít? Témába vágó:

https://index.hu/belfold/2020/05/21/tranzitzona_megszuntetes_emberi_jog…

trey @ gépház

Igen, ismerős. Az neked ismerős, hogy a törvény szövegének értelmezésében:

  • jogászok - ügyvédek vs. ügyészek - nem értenek egyet
  • bírók vitatkoznak évekig
  • különböző bíróságok különböző szinteken homlokegyenest ellentétes ítéleteket hoznak
  • majd akár valós eredmény nélküli ítélet születik

?

trey @ gépház

Ezek szerint a fidesz úgy táncol, ahogy Brüsszel meg a baloldal fütyül?

Visszatérve summer kérdésére: nem, nem úgy táncol, ahogy fütyül, hanem ahogy ítél :D :D :D :D

Just for record, a cikkből:

a luxembourgi Európai Unió Bíróságának ítélete ugyan elfogadhatatlan számukra, nem értenek egyet azzal, és ellentmondásosnak is tartják más nemzetközi jogi szervezetek, így a strasbourgi bíróság döntésével összevetve, de Magyarország köteles betartani az ítéletet, így nem tehet mást, mint hogy megszünteti a tranzitzónákat

trey @ gépház

ne terelj, trey.

 

Oldják meg a problémát, azért fizetem őket és nem azért hogy kifogásokat keressenek.

 

Egyelőre az a helyzet, hogy migránsok foglalják el a tanyákat délen és ezt a kormány nem tudja megakadályozni. Szólj, ha sikerült megoldaniuk ezt a problémát.

Mint említettem neked jó párszor (teljesen feleslegesen, mert van egy fixa ideád), nekem a kormány túl puha. Tehát, nekem nem az a nívó. Majd szólok, ha az aktuális kormány megüti azt a szintet, amit én elvárnék tőle.

Sok mindenre nem futotta, megint nem arról írsz, amire válaszoltál.

trey @ gépház

"képes leszel értelmesebb gondolatokat megfogalmazni annál, hogy "tiltsák be az illegális tevékenységeket", "

lássuk te képes értelmes gondolatokat megfogalmazni, illetve akarsz-e ebből egy "értelmes" beszélgetést

 

tehát onnan indult a dolog, hogy trey a kormánypropagandának megfelelő migránsriagotó topicjába belerakott egy videót, ahol migránsok(?) foglalnak el egy tanyát. Erre idéztem a lenti kommentet a youtube-ról, ami szerintem jól megfogalmazza ezt az egészet: "Senki nincs aki ne hinné el! Csak egy tízmilliós országnak ezt simán tudnia kéne kezelni! Hajrá DK!" (most a DK-s dologtól tekintsünk el khmmm :-) ).

Nos, akkor várjuk az értelmes gondolataidat ezzel kapcsolatban

Nem. Abban tudunk max. megegyezni, hogy a jelenlegi kormány nem tudja megakadályozni, hogy ilyen eset megtörténjen. Pont úgy, ahogy nem tudja megakadályozni, hogy

  • ne legyen gyilkosság
  • drogterjesztés
  • rablás
  • ittas vezetés
  • adócsalás
  • stb.

A fentiekkel ellentétben sajnos, a migráns bűnözők (igen, a betörő bűnöző, még akkor is, ha migráns és még akkor is, ha ez Brüsszelnek nem tetszik) elleni fellépést akadályozza egy jelentős EU-ból és a ballib oldalról érkező ellenszél is.

Ebben tudunk megállapodni.

trey @ gépház

és az EU-ba futkozó, hisztérikus baloldal óbégatása

Lazán kapcsolódik: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4024662980900140&id=1…

Donáth Anna bejelentette, hogy a Klubrádió ügyében kezdeményezni akarja az EU-s jogállamisági mechanizmus elindítását a hazája ellen.

Donáth EP-képviselői munkássága annak az egyszerre szomorú és szánalmas hagyománynak a folytatása, amit a feljelentgető házmesterek tevékenységeként ismerhettünk meg.

De lassan mondom, hogy Donáth Anna is megértse: attól, hogy valaki baloldali, nem áll a törvények felett, azok az idők egyszer és mindenkorra elmúltak!

És nem állnak a törvények felett egy baloldali propagandarádió működtetői sem. A kormánytól független Médiahatóság határozatai szerint ugyanis – amely döntéseket a Klubrádió egyszer sem fellebbezett meg, tehát igazságtartalmukat elismerte – a rádió hatszor is megsértette a médiatörvényt.

A hatóság döntése értelmében – amit már a bíróság is megerősített – a Klubrádió saját törvénysértései miatt vált jogosulatlanná arra a kedvezményre, kivételezettségre, hogy automatikusan, pályázat nélkül meghosszabbítsák a műsorszolgáltatási szerződését.

Donáth Anna a nagy feljelentgető hevületében, a jogállamiság nagyobb dicsőségére, tehát egy törvénysértő műsorszolgáltató és maga a törvénysértés mellett áll ki.

Szóval, magenta színű hazudozás ide, rágalmazás oda, folyamatos áskálódás a hazánk ellen, a baloldal sem áll a törvények felett, ilyen dolog ez a jogállamiság.

trey @ gépház

szerencsere az alcsuti tolvaj gazember egy CIA altal is  korozott arab terroristasimogatonak akart allampolgarsagot adni es koltoztette a becsuletes magyar allampolgarok elol lezart miniszterelnoki kuria melle...

az a  tobbszaz letelepedesi kotvenyes gazdag arab es kinai bunozo akit a kormany engedett be pedig trey komat nem erdekli..sot...ki tudja melyikbol lesz egyszer ugyfel..igaz trey?

Nem olvastam mi mondott ma a gazda. Azt viszont láttam, ahogy tegnap rommá alázta a szivárványkoalíciót a parlamentben. Helyretette Karácsonyt (az összes támogatás 42%-s Bp-re megy = kivéreztetés), a kifutófiú Jakabot (olvassa el a Jobbik alapítólevelét és abban az EU-s részt) és annak puppetmasterét, a Ferencet is :D :D :D

Esetleg, ha nem láttad, nézd meg!

trey @ gépház

Be .... :D:D:D Meg azt is, hogy 122 milliárd forint volt Bp számláin dec. 31-én állampapírban, kp. stb., de nincs pénzük egy zebrát felfesteni :D :D

Vicces dolgok ezek :D

https://mandiner.hu/cikk/20210215_orban_viktor_haromezer_milliard_forin…

Gondolom, beszoptad, hogy nincs 5 ezer forintjuk 2 liter festékre :D :D :D

PS: tévedtem, nem 42%-ot, hanem 44%-ot mondott a főni :D :D

trey @ gépház

amilyen birka vagy meg be is linkeled ezt a faszsagot amit a gazdinak valamelyik nagyon hulye csicskaja megirt. :DD

a 44%-os tamogatasnal elfelejtette a foni kihuzni azt a reszt hogy "ami Európai Unióból jött" :DD

 

egyebkent siman lehetseges, hogy valakinek a szamlajan sok penz van, viszont nem arra koltheti amire akarja, mert cimzett penzek. a tolvaj alcsuti altal emlegetett tamogatas java az oligarchai altal epitett es a tobbseg altal elutasitott stadionok es egyeb felesleges latvanyberuhazasok penzei..

ezek haszna a strohmanjai altal hozza folynak (majd) be .

 

gyornek mennyi penze volt a szamlajan dec 31-en?

Szerkesztve: 2021. 02. 17., sze – 11:53

(moderálva :-) )

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Valami nem kerek ezzel a statisztikával vagy a statisztika jó csak épp nem azt mutatja, hogy hányan jönnek, hanem csak egy (kis?) részüket:

A 444 cikk hivatkozik az euronews-ra, ami easo.europa.eu oldalra.

Itt az szerepel (Tunéziát kiválasztva), hogy Tunéziából 2020 októberében 331 első és 20 ismételt menedékkérelem volt. Ez összesen 351 fő az egész EU-ban.

Egy olasz helyzettel foglalkozó cikkben ezzel szemben csak olaszországba, csak októberben és csak okmányok nélkül 1328 tunéziai érkezett:

"Az olasz sajtó az úgynevezett tunéziai társadalmi fórum (Ftdes) civilszervezet adatait idézte, amelyek szerint októberben 1328 személyi okmányok nélküli tunéziai kötött ki Olaszországban, a tavaly októberben mért 381-hez képest. Január elseje és október vége között a számuk meghaladta a 11 ezret, és köztük több mint kilencezer férfi volt. A szervezet adatai szerint a Tunéziából induló migránsok 73 százaléka tunéziai, vagyis Olaszországban gazdasági, ezért illegális bevándorlónak számít, aki nem részesülhet menedékjogban."

Októberben csak az olaszoknál van 1328, a fenti statisztikában az egész EU-ban meg 351?

Másrészt a 444 cikke szerint 5. legtöbb iraki volt 18167 fővel. Az euronews még felsorolja az ez után következőket: pakisztániak, törökök, nigériaiak, albánok, grúzok és irániak. Az olasz helyzettel foglalkozó cikk szerint viszont októberig 11 ezernél is több tunéziai nem fér bele a "TOP11"-es listába.

Hát persze, mert nagy részük nem MENEDÉKKÉRŐ, hanem ILLEGÁLIS BEVÁNDORLÓ

:D :D :D :D

További ügyes próbálkozás, amiről a 444 nevű sorosblog nem ír, hogy 2019-ig vannak benne azok, akik az Egyesült Királyságban kértek (egyik fő migráns célország), de 2020 januárjától már nincsenek :D :D :D :D :D :D :D

Note that the visualization below includes data for the United Kingdom (30 EU+ countries) until the end of 2019, whereas it excludes data for the United Kingdom as of January 2020 (29 EU+ countries).

EU+ refers to the 27 European Union Member States, plus Norway and Switzerland. However, until the end of 2019 data for the EU+ include also the United Kingdom.

Most tényleg ilyen ócska trükkökkel akarsz itt operálni? 

trey @ gépház

őszinte leszek, még az is lehet, hogy ezt benéztem.

 

annyi mentségem legyen, hogy alig jön migráns, nincs róla adatom, gondoltam, ez csak az lehet.

 

Na de hol vannak ezek a migránsok akkor, az alagutakat ássák vagy hol veszélyeztetik az államunkat és erőszakolják meg asszonyainkat? (vagy csak be kellene kapcsolnom az M1-et??? :-) )

Kemény, hogy az általad adott linkeket nem nézed végig, mielőtt flamebait-et dobsz be.

Első lépés az lenne, hogy ahogy az EU is, te is különbséget teszel az illegális határátlépő és tartózkodó (illegal migrant) és a menedékkérő, menekült (asylum seeker, refugee), ha ilyen adatok elemzéséről van szó.

trey @ gépház

ok, na, benéztem. Lássuk akkor, hol jönnek a migránsok? Vagy már a spájzban vannak?

 

egyébként tényleg érdekel.

 

Illetve persze, ha esetleg neked mint belsősnek van infód, hogy akkor a 22-es kampányban mivel fognak minket riogatni, esetleg szivárogtathatnál valamit :-)

 

(mert pl tudtommal a mostani nemzeti konzultációból is kimaradtak a migránsok meg brüsszel... én egy kicsit elégedetlen is vagyok emiatt)

Szerkesztve: 2021. 02. 28., v – 14:28

Trey, úgy látom, hogy továbbra sem jönnek, de akkor miért van bevándorlási veszélyhelyzet? (a kérdésem nem (csak) trollkodás, tényleg érdekel)

 

https://444.hu/2021/02/28/sosem-lesz-vege-a-kormany-szeptemberig-meghos…

 

A közlönyben az van, hogy

"A Kormány a menedékjogról szóló 2007. évi LXXX. törvény 93. § (1) bekezdés j) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva"

Ebben az van, hogy

"93. § (1) A Kormány felhatalmazást kap arra, hogy rendeletben

j) *  kihirdesse a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, illetve állapítsa meg a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet elrendelésével, fennállásával, megszüntetésével összefüggő szabályokat."

 

A 80/A. § paragrafusban van szabályozva a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet, esetleg tudod, hogy most pontosan melyik miatt rendelték el megint? (immár 5 éve... :-) )

 

80/A. § *  (1) Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet rendelhető el, ha

a) a Magyarországra érkező elismerést kérők száma

aa) egy hónap átlagában a napi ötszáz főt,

ab) két egymást követő hét átlagában a napi hétszázötven főt vagy

ac) egy hét átlagában a napi nyolcszáz főt

meghaladja,

b) a Magyarországon a tranzitzónában tartózkodók száma - a külföldiek ellátásában közreműködő személyeket nem számítva -

ba) egy hónap átlagában a napi ezer főt,

bb) két egymást követő hét átlagában a napi ezerötszáz főt vagy

bc) egy hét átlagában a napi ezerhatszáz főt

meghaladja,

c) *  az a) és b) pontban meghatározott eseteken kívül bármely olyan migrációs helyzettel összefüggő körülmény alakul ki, amely

ca) a Schengeni határ-ellenőrzési kódex 2. cikk 2. pontjának megfelelő külső határ szerinti magyarországi határvonal védelmét közvetlenül veszélyezteti,

cb) Magyarország területének a Schengeni határ-ellenőrzési kódex 2. cikk 2. pontjának megfelelő külső határ szerinti határvonaltól, illetve a határjeltől számított 60 méteres sávja, illetve valamely magyarországi település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen, ha e területen, illetve az adott településen vagy annak külterületén található befogadó állomáson vagy a külföldiek elhelyezését biztosító egyéb létesítményben zavargás tör ki, vagy erőszakos cselekményeket követnek el.

 

Én mondjuk így ezt tudom esetleg elképzelni, mert ez megfelelő gumimeghatározás:

"illetve valamely magyarországi település közbiztonságát, közrendjét vagy a közegészségügyet közvetlenül veszélyezteti, különösen"

trey, le vagy maradva, Gyurcsány az új migráns :-)

Az M1 tegnap esti fél nyolcas híradója 2021. március 2-án a világ fontos eseményei közül azt találta a legfontosabbnak, hogy: Gyurcsány Ferenc, Gyurcsány, a DK elnöke és a Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc. A sátán nevét 23-szor említették, ami szép eredmény, de lesz ez még jobb is. Hol van még a 22-es kampány? 

https://444.hu/2021/03/03/megdolt-a-fedett-palyas-gyurcsanyozasi-vilagr…

Számomra örök és megfejthetetlen rejtély marad, hogy ez az ember miért lehet még mindig "porondon". Régen el kellett volna tűnnie a süllyesztőben, egy normális ellenzék megértené, hogy ekkora terhet, amit ő jelent, senki nem cipelhet, mert folyton elbukik vele, így valamilyen módon már el kellett volna érniük, hogy ő bármi mást csináljon, csak maradjon távol a politikától, mert az ő személye az egyik legtutibb ütőkártya a FIDESZ kezében. Ebből is látszik, hogy ez a mai ellenzék teljesen alkalmatlan arra, hogy akár csak megijessze a kormányt; amíg ez marad a felállás (ami ráadásul egy nagy katyvasz), garantált az újraválasztás. Az ellenzéknek egy szerencséje lehet: ha ez a kormány ilyen szinten bénázik továbbra is, akkor azt maguk a választók fogják előbb-utóbb megunni, és esetleg még ez a töketlen ellenzék is befuthat nyerőnek, de ehhez tényleg nagyon nagy szerencsére van szükségük (önerőből nem fog menni, az tisztán látszik).

Szerintem az elovalasztas eremenyetol fugg, hogy lenyeltek-e. Ha ott valami ertelmes jelolt nyer, akkor eltekintenek attol, hogy Gyurcsany bandaja is benne van az ellenzeki osszefogasban. Ha Fleto/Dobrev, akkor meg nem (legalabbis sokan nem). Jelenleg ugy latom, hogy az utobbira van tobb esely, de ez persze attol is fugg, hogy hogy akarjak megvalositani az elovalasztasukat.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Karácsony fog nyerni, remélem, nem mondok nagy meglepetést most. Gyurcsány hátrahúzódik (de Karácsony ellen amúgy sem lenne esélye). Kérdés, hogy meddig bírja ezt. Ha kis esze van, akkor elegendő ideig. Ennyi év alatt csak megtanulta, hogy ez most el kell engednie. Ha előretolja magát, akkor a játszma eldőlt és a fidesz nyer. De ezt nem fogja megtenni. Emiatt gondolom, hogy ez a Gyurcsány riogatás nem lehet hosszú életű, bár Rogánnak pontosabb adatai vannak róla, hogy pontosan kiket kell megcélozni a propagandával és mi lesz a következő téma.

Az esetleg kérdéses, hogy gyurcsány mit kér cserébe a többiektől a szolíd viselkedésért. Biztos lesz majd ilyesmiről infó később

 

Az is érdekes lesz, hogy fogja a fidesz trollkodni az előválasztást. Kíváncsi vagyok.

Karácsony fog nyerni, remélem, nem mondok nagy meglepetést most
 

Megleptél most azzal, hogy Karácsony hazudik, mint a vízfolyás...

https://m.hvg.hu/itthon/20200703_Karacsony_Nem_keszulok_miniszterelnokj…

Azt hittem, hogy ez egy őszinte, jótét lélek, erre kiderül, hogy évek óta kamuzik, lódít, félreinformálja az embereket...?

Politikusból van ez is.

Azt se szabad elhinni, amit kérdez.

Vajon, ha nem nyeri meg / megnyeri az előválasztást, akkor az elvtársai elássák?

Kinek a zsebében van ez a húsvét gyerek, hogy nap-nap után, felsőbb parancsra meghazudtolja önmagát? Vajon mivel zsarolják?

De, ezzel megleptel. Egyreszt, mert ez azt jelenti, hogy neki a fopolgarmesteri hely nem olyan fontos, masreszt azert, mert egy ilyen versenyben mar alulmaradt korabban, es nem sok valtozas volt azota. Persze gyurhatnak 2026-ra is. Meg akkor ott van az a kerdes, hogy ha netan nyerne, fopolgi ki lesz? Elorehozott lesz? Es ha bukjak?

Valamelyik ujsagban Dobrev neve merult fel, mint eselyes, ra teljesen biztos, hogy nem szavaznek. Puzser egyik musoraban meg Marki-Zay meg Palinkas jott szoba, rajuk meg a kiabrandult fideszesek is siman atszavaznanak, szoval a vegso osszecsapasban eselyesebbek. Kerdes, hogy elindulnanak-e egyaltalan, es ha igen, eljutnanak-e addig. (itt kerdes igazabol az elovalasztas menete)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Nem kizárt, hogy lesz, és az ellenzék a záporozó magas labdák ellenére sem nyeri meg a választást. Pedig jó lenne, mert pár évre talán lenne egy kis kuss a veled könnyen összetéveszthető fórumozók részéről. Persze ehhez az is kellene, hogy trey addigra belássa, szégyen letérdelni a szintetekre.

:)

nem erted? nem mennek! :DDDD

https://hvg.hu/itthon/20210305_oe_lem_luxusrepulo_utvonal_meszaros_lori…

 

Eltüntették a radarról a NER magángépét

 

Letiltották annak az osztrák luxusrepülőnek a nyilvános követhetőségét, amellyel korábban Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos és családja, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is utazott.

 

csak nem szegyenlik a mocskos pofajukat orbanek? ahh..nem..csak szeretik a transzparenciat..(nem!)

Nem értelek. A "hiperszuperintelligens" Kósa Lajosnak nem hiszel? :)

https://index.hu/mindekozben/poszt/2016/10/10/kosa_lajos_szerint_rogan_…

Ért ő mindenhez is:

https://24.hu/kulfold/2016/03/01/kosa-elmondta-miert-nem-kozpenz-tobbe-…

https://www.youtube.com/watch?v=IlPwGx3xZ3Y

Még miniszter is volt egy ideig, látszik, hogy a képességei alkalmassá tették arra is:

https://www.youtube.com/watch?v=oFg73j5gNc8

Természetesen a pénzügyekben is otthon van:

https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/es-akkor-kosa-lajos-es-a-csengeri-o…

Jönnek?

„sajnos azt látjuk, hogy Brüsszel nem pusztán az illegális migrációt, hanem a droghasználat növekedését is támogatja, vagy legalábbis könnyebbé akarja tenni, hiszen a kannabiszt legutóbb az ENSZ-ben olyan kategóriájúvá sorolták át, amely már állítólag nem veszélyes”

https://telex.hu/kulfold/2021/03/08/szijjarto-kannabisz-drog-bevandorla…

 

mondjuk azt nem pontosan értem, hogy ha nem veszélyes a kannabisz, akkor miért baj, ha a nem veszélyes kategóriába sorolták át.

Abban igazad van, csak ugye itt jön képbe a szokás, a kultúra. Ha bevezetnék a szesztilalmat, akkor lenne illegális szeszfőzde, mint Amerikában egykor, meg kiegyenesednének a kaszák, s a teljes magyar lakosság jelentős része a Kossuth téren gyülekezne, már, ha elférne ott.

Szóval van az, hogy ami eddig volt, az maradjon, de több önpusztító szer használatát ne engedjenek már, ha nem muszáj.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Értünk Kunság mezein
Ért kalászt lengettél,
Tokaj szőlővesszein
Nektárt csepegtettél.

Mi a javaslatod a fenti sorok helyere? Mert ha betiltod, akkor - azon kivul, hogy az az USAban is rosszul sult el - ezt is at kellene irni, nem?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Kulturalis okokbol es hagyomanybol. Ott a Himnusz, az, hogy kereszteny kulturkorben a bor Krisztus vere, a palinkafozes melletti kormanyzati kiallas, meg hasonlok. Ki lehetne valtani kozos fuvezessel a koccintast, de nagyobb az emberek tehetetlensege. Az alkohol itt van egy ideje, megszoktuk, a kultura, szokasok resze, az esetek donto tobbsegeben semmi negativ kovetkezmenye nincs, mert mertekkel fogyasztjak, amikor meg nem, azt nem nezik jo szemmel az illeto kornyezeteben amugy sem.

Mindez a marihuanarol es a tobbi drogrol nem mondhato el. Ja, es ott van az a - nem elhanyagolhato - szempont is, hogy az alkohol arra hat, aki megissza, a dohany meg a fu meg a kornyezetere is.

Egyebkent ha nem lenne TB, hanem mindenki a sajat biztositojaval oldana meg a dolgot, akkor lehetne legalizalni (vagy minimum dekriminalizalni). Amig a tobbiek viselik a drogosok kezelesenek plusz koltsegeit is, addig nem hiszem, hogy ez valtozna.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Súlyos népbetegségként élte át az alkoholizmus az ezredfordulót. Egy példája ennek, hogy 2005-ben mind a férfiak, mind a nők között Magyarországon haltak meg legtöbben alkoholos májbetegség miatt Európában.[49] Hogy évente pontosan hány ember halála áll összefüggésben az alkoholfogyasztással, nehezen határozható meg. A következő becslések ismertek:

  • Zacher Gábor toxikológus 2020-as nyilatkozata szerint évente körülbelül 30.000 fő hal meg Magyarországon alkohollal kapcsolatos betegségekben.[50] (Tekintve, hogy a Központi Statisztikai Hivatal szerint 2018-ban 131.100 fő,[51] míg 2019-ben 129.603 fő[52] hunyt el Magyarországon, a lakosság mintegy 22-23%-ának halála összefüggésben állhat az alkoholfogyasztással.)
  • Egy másik, Origo hirportálon közölt tanulmány (2015) óvatosabb becslést közöl: Magyarországon (akárcsak Finnországban, Szlovéniában, és Dániában) az alkohol a felelős az évi összes haláleset legalább 10%-áért.[53] (Érdekességként említhető, hogy egy becslés a világon mintegy 2,8 millió főre teszi évente az alkoholfogyasztás halálos áldozatainak számát.)[54]

Mindezek az adatok azért is megdöbbentőek, mert a gyakran emlegetett illegális kábítószerek használói körében bekövetkező éves halálozás ennél sokkal alacsonyabb. Egy 2019-es, 2018-ra vonatkozó nyilatkozatában Zacher Gábor 35-36 főben határozta meg ezt a számot.[55]

 

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_alkoholizmus_%C3%A9s_a…

 

Azt gondolom, hogy ha a Szijjártó a kábítószerek miatti halálozást akarná visszaszorítani, akkor a fentiek alapján az alkoholizmust is célba kellene vennie. Nem veszi. Ebből azt következik, hogy nem feltétlenül a halálozások és problémák megszüntetése a célja. Ezek alapján az kannabisz "állítólag" veszélyes kategórizálása részéről szimpla hazugság.

Ez nagyon szep, de az alkohol elterjedtsege sokkal nagyobb, mint az illegalis kabitoszereke. Hiaba mergezo nagyon durvan a krokodil, ha kevesen hasznaljak, kevesen fognak belehalni. Pedig sokkal karosabb az alkoholnal.

Az alkohol elterjedesenek megakadalyozasaval mar elkestel, azt olyan 3-4000 eve kellett volna. Az utolagos betiltas (18th amendment es hasonlo probalkozasok, pl. a szovjeteknel) pedig sokkal tobbet artottak. A tobbinel meg nem keso, azert is vannak tiltva.

De irtam, bizonyos feltetelekkel lehetne engedelyezni mast is. Ha mindenki sajat maga allja a szenvedelyenek a koltsegeit (privat egeszsegugy, egyebkent is abba az iranyba tartunk), akkor - amig masokat nem veszelyeztet vele - nyugodtan szivja.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Oke, az alkohol veszelyesebb, szinten van gyogyhatasa, de ez meg mindig csak a dolog egyik resze. Az, hogy kulturalisan/hagyomanyosan az egyik elfogadott, a masik meg nem, az a masik. Az alkohol elterjedtsegehez kepest az osszes eltorpul, a kannabisz is. Ez az elfogadottsagat is befolyasolja, es azt is megmagyarazza, hogy ebbe miert halnak bele annyival tobben.

A legtobben, akik a kannabiszt legalizalni szeretnek, mellevesznek meg par masikat is "konnyudrog" neven. Miert jo kulon kiemelni ezt az egyet, es ezert kuzdeni, amikor mellevehetnek meg a gombat, meg ki tudja meg mit? Aki tamogatja, valoszinuleg azt is tamogatna, aki ellenzi, annak mindegy, azt is ellenezne.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Hehe, bizonyosan nem siklottam el fölötte, mert pont ez volt a mondat lényege...

 

Mert ugye miért is nem azt mondta Szijjártó, hogy a kannabisz eddig állítólag veszélyes volt de most átkerült a gyógyászati alkalmazással rendelkező kábítószerek kategóriájába? Nem kell válaszolnod :-)

 

Ha jól értem, történt egy korrekció, eddig rosszul kategórizálták a kannabiszt, most javítottak rajta. Szijjártó meg ezt nem tudta feldolgozni. Ez van.

És azt is tudod, hogy ott miért jönnek?

 

Mert Orbán barátja Lukasenka küldi őket, hogy meggyengítse Litvániát. Szóval Orbán egy olyan ember mellett áll, aki idegeneket telepít be az EU-ba. Azt hiszem, öngólt lőttél (már megint...) Ez egy tök régi sztori, de úgy látom, az MTI csak most jött rá, hogy ezzel kapcsolatban is lehet hazudni. Bár az tény, hogy a hír alján (szinte apró betűkkel) azért ők is megemlítik, hogy itt Lukasenka a hunyó...

 

 

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő kedden kijelentette: „Ha valaki azt hiszi, hogy lezárjuk a határainkat Lengyelországgal, Litvániával, Lettországgal és Ukrajnával, és az Afganisztánból, Iránból, Irakból, Líbiából, Szíriából, Tunéziából és távolabb Afrikából menekülők befogadóhelyévé válunk, az enyhén szólva téved. Fehéroroszország most csak annyira őrzi a határt, amennyire az »kifizetődő« a számára. Ha valaki többet akar, készek vagyunk tárgyalóasztalhoz ülni és megállapodni, hogy milyen feltételekkel tennénk azt meg.”

https://hvg.hu/vilag/20210709_Lukasenka_migransokkal_fenyegetett_Litvan…

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210709/feherorosz-valsag-litvania-n…

Orbán egy olyan ember mellett áll, aki idegeneket telepít be az EU-ba.

Nem betelepíti őket, hanem megpróbál kimaradni abból, amit nem ő váltott ki.

csak most jött rá, hogy ezzel kapcsolatban is lehet hazudni

Hiszek neked, mert a hazugság eszközével kapcsolatban talán mindenkinél tájékozottabb vagy.

Kifelejtetted az "a menekültek nem akarnak Fehéroroszországban maradni" mantrát. Kérlek, illeszd be valahogy a mondókádba. Pl. úgy, hogy Lukasenka erőszakkal tartja fogva a nyugat arany kelyhébe igyekvő ártatlan menekülteket. Ja, hogy nem teszi...?! Orbán haverjai sem a régiek már. :D

:)

Bazmeg, beszarok, hogy erre is van a migránssimogatóknak kitalált válaszuk!

Már várom, hogy mikor csavarjátok a sztorit arra, hogy ti tulajdonképpen mindig is a migránsok jövetele ellen voltatok, a kerítést is ti építettétek :D :D

Ja, már tudom mikor lesz ez! Amikor Merkel meg a többi féldüddő leírja nektek kottába!

trey @ gépház

„A belarusz vezetés egy hibrid hadviselési eszközt használ, és az országába enged migránsokat, akik aztán az eddigi zöldhatáron az unió irányába távoznak”

– magyarázta a helyzetet az M1 Ma reggel című műsorában Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Iskola Alapítvány igazgatója

 

„A gyanú szerint a fehérorosz vezetés felerősíti a migrációs mozgást, az Európai Unió pedig próbálja ezt lassítani”

– mondta Kiszelly Zoltán.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2021/08/11/napi-harmincezer-migrans-indu…

 

ha már a századvég is ezt mondja, akkor szerintem te se kételkedj sokat.

Azért mert valaki elítéli a jelenlegi korrupt autoriter rendszert még nem jelenti az, hogy azt szeretné, hogy afrikából és ázsiából milliók jöjjenek ide vagy akár európa más részébe is ellenőrizetlenül. Bár az tény, hogy a jelenlegi hatalom erről hazug propagandát folytat és ahogy látom rajtad, van aki ezt el is hiszi.

Én az afgánoktól inkább tartanék most: a legtöbben életvitelszerűen a háborús helyzethet szokott szerencsétlenek: pl. az usa-ban még az 1-1 kiküldetésről hazaérkezőket is alig se bírják visszailleszteni a normál, békés társadalomba pedig azok az emberek a fegyverek jobbik végén álltak, jóval rövidebb ideig..

Egy újabb pont az usa (és "rendcsináló" társai) által nyíltan, direktben előidézett humanitárius katasztrófák sorában.. Teljesség igénye nélkül a közelmúltból: afganisztán, irak, líbia, szíria stbstb.

https://www.bbc.com/news/world-asia-58184202

Idővel talán eljutunk oda is, hogy ki-ki nézzen le a lábai közé, ha pöcse van, akkor férfi, ha puncija, akkor nő, aki meg mást mond, legfeljebb nem óhajtja a természet által rá szabott nemi szerepeket magára vállalni.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2021. 10. 25., h – 15:27

Ha esetleg mostanában nem jönnének, akkor itt egy kis olvasnivaló az unalmasabb időszakokra:

Miközben a kormányzati propagandában sorosista szervezetként írták le, a civilek által létrehozott Migration Aid valójában a titkosszolgálat segítségével tudta bejuttatni önkénteseit a menedékkérőkhöz. Amikor pedig egy izraeli magánhírszerző cég, a Black Cube – máig ismeretlen megrendelésre – 2018-ban célba vette és tőrbe akarta csalni a Migration Aid vezetőjét, a magyar elhárítással került szembe, miközben egyik fél sem tudta, ki is áll a másik oldalon – derül ki kollégánk, Dezső András most megjelent, a titkosszolgálati játszmákat is bemutató Fedősztori című könyvéből. Most az erről szóló fejezetet foglalja össze.

[...]

Minden jel arra utalt, hogy Siewertet egy külföldi titkosszolgálat próbálja meg beszervezni. (Ugyanebben az időszakban világszerte számtalan civil szervezet vezetője kapott hasonló megkeresést – például Tracie Ahern, Soros György pénzügyi alapjának, a Soros Fund Managementnek a pénzügyi vezetője New Yorkban –, és az összes felbukkanó idegen valamilyen vállalat „fejeseként” mutatkozott be, ahogy mindannyian találkozót kértek a civilektől.)

Aztán eljött a nap, 2018. március 19-e, amikor minden, vagyis majdnem minden értelmet nyert. Aznap kora reggel újságírók ébresztették Siewertet. A Migration Aid vezetője álmosan vette fel a telefont, és értetlenkedett, amikor az újságírók egy aznap kora reggel, a kormánypárti Magyar Időkben megjelent cikk miatt kérdezgették. A cikket, ami arról szólt, hogy márpedig nagyon is létezik Soros-hálózat, a nyíltan Fidesz-elkötelezett veterán újságíró, Bayer Zsolt írta. Bayer egy meg nem nevezett, de újságíróként dolgozó informátorára hivatkozva idézett abból a beszélgetésből, amit Siewert a bécsi kávézóban Alekszandrovval folytatott. A beszélgetés Bayer szerint azt bizonyítja, hogy a Migration Aid a tranzitzónába bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsen a menekültekről, természetesen titokban.

Amikor elolvasta a cikket, Siewert azonnal megkereste az Alkotmányvédelmi Hivatalnál lévő kapcsolatát. Az elhárításnál Bayer cikkének olvasásakor esett le a tantusz: az, amit ők egy külföldi titkosszolgálat beszervezési kísérletének hittek, valójában egy olyan, gyaníthatóan külföldiek által végrehajtott, titkosszolgálati módszereket alkalmazó művelet, amelynek haszonélvezője nem más, mint a magyar kormány propagandagyára.

[...]

Mivel a 2018-as parlamenti választási kampányt a Fidesz elsősorban a Soros György elleni propagandájára építette, bárki állt is a Siewerték elleni művelet mögött, az a magyar kormánypárt szekerét akarta tolni. Márpedig a szálak Izraelbe, a tel-avivi magánbiztonsági céghez, a Black Cube-hoz vezettek. 2018 nyarán a Politico nevű amerikai lap kiderítette és közzétette, hogy a magyarországi civilek elleni műveletet a Black Cube nevű vállalat hajtotta végre. Az újságnak a Black Cube egyik korábbi alkalmazottja megerősítette: valóban ők álltak a civileket lejárató akció mögött. Nemsokára a rejtélyes Alekszandrovot is sikerült beazonosítani. Az illető távolról sem orosz, hanem izraeli, egy exkatona, aki korábban az izraeli belbiztonságnál szolgált.

https://hvg.hu/360/20211025_2018_Fedosztori_Dezso_Andras_valasztasi_kam…

 

MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

 

 

Röviden:

a mi adónkból, küldöldi(?) titkosszolgálati eszközökkel megsegítve is tolják a hazug propagandát... (okok, nem lepődtünk meg)

Én vagyok buta, amikor te egy olyan cikket linkelsz, ahol a saját politikusod ég ronggyá nem először? :D

Tehát, lesz valami összefoglaló, vagy szimplán találtál egy obskurus, leleplezőnek szánt, "csak mi értjük"-"budapesti elit összekacsintós", paywallal védett valamit (clickbait előfizető-becsatornázót), ami tartalmazott néhány olyan triggert (Bayer, állambiztonság stb.), amire triggerelődtél?

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 11. 03., sze – 12:18

Számla benyújtva:

Orbán Viktor: Brüsszelen a sor, hogy megtérítse a határvédelem költségeit

A kormányfő arra is kitért, hogy Magyarország több mint 590 milliárd forintot fordított saját nemzeti költségvetéséből határvédelemre, továbbá az elsők között épített határkerítést, amelyről szerinte az elmúlt évek során bebizonyosodott: hatékony védelmet biztosít az uniós polgárok és az Európai Unió egésze számára.

Orbán Viktor szerint a magyar határvédelmi intézkedések az utóbbi időszakban mintaadóvá váltak. Magyarország mellett határvédelmi akadályokat épített vagy épít Görögország, Spanyolország, Bulgária, Szlovénia, Észtország, Litvánia, Lettország és Lengyelország.

 

trey @ gépház

Mondd meg a fidesz központban, hogy inkább ezt tolják, még csak 20 ezren látták. Vagy már ez is több, mint ahányan az elkúrtuk filmet látták?

„Hat unokám van, csak arra tudok gondolni, hogy megvédjük a hazát”

https://telex.hu/zacc/2021/11/03/kormany-video-morahalom-migransoktol-r…

Több millió bevándorlót kellene befogadnia Magyarországnak a következő öt évben, mert így tudja biztosítani a gazdasági növekedés ütemét - jelentette ki tegnap Orbán Viktor kormányfő. A társadalom elöregedésétől egész Európában tartanak.

https://www.origo.hu/itthon/20010608orban.html

Jah, locsemege logikája az aranyosan aranyozott ócska nyomorodra irányult.

Orbán bármi, és annak ellenkezője. Csak a fantázia szab határt, bár a "kormánykritikusoknak" gyakran még azért is Orbánhoz kell fordulni, hogy mit hordjanak össze róla, a magyarokról, az országról, a világról és persze önmagukról. Lényegében ők is Orbán. Megelőzendő a kérdést, hogy Gyurcsány Orbán-e: igen, Gyurcsány Orbán, de Orbán nem Gyurcsány. Orbán azért nem Gyurcsány, mert nem lett elzavarva a faszba, és jó ideje mindig volt több millió ember, aki támogatta. Azért van kétharmada, mert időben és számosságban ő és pártja a leglegitimebb támogatottságú politikai szereplő. A kihívóinak azért kellett összefogni ellene, mert nyolc évnyi eredménytelen egoizmus után rájöttek, hogy önállóan egyiküknek sincs felhatalmazása a helyébe lépni. Ami vicces, hiszen mind Orbán. És most együtt ők a Megaorbán: egy értékek szempontjából totálisan kiüresedett, elvtelen konglomerátum, ami 2022-ben megküzd a ~teremtőjével. Ahogy te és – szintén elvtelen – elvbarátaid mondani szoktátok*: a megvezetett hülyék izgatottan tapsikolnak a szülőszoba előtt, ahol a Megaorbánt szarja ki magából a nyomorult lény, akit Orbán teherbe baszott.

* a "megvezetett" és "tapsikol" kifejezésre céloztam; a kép többi része túl kreatív a propaganda-felböfögő papagáj-elmétekhez**
** ez tök Pixel5-ös volt; talán a fáradtság okozta, vagy valami gyomorforgató hasonlóság, amely összekapcsol vele

:)

Nem fizetnek a kerítés üzemeltetéséért? Nem fontos nekik, hogy Magyarország megállítsa a migránsokat? A migráns szép, a migráns jó, a migránsra szükségük van? Semmi baj, akkor kapják meg őket!

Magyarország kész átengedni a menedékkérőket Nyugat-Európába – jelentette honlapján a szír közszolgálati televízió, a Szíria TV. Orbán Viktor legutóbbi rádióinterjújára hivatkoznak, az ott elhangzottakat értelmezik ilyen módon.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban csakugyan érintette a témát, de valószínűleg nem ígéretet fogalmazott meg, csak egy retorikai fordulatot használt.

Orbán Viktor a műsorban felvetett egyik kérdésre úgy reagált az Európai Unió nyugati tagállamainak címezve, hogy 

ha jó nektek, vigyétek őket! Tehát mi készen állunk arra, hogy nyitunk egy korridort, akinek kell, és a migránsok fölmasírozhatnak ott Ausztriáig, Németországig meg Svédországig. Ha kell nektek, vigyétek.

Ezt megelőzően a miniszterelnök azonban úgy fogalmazott, hogy 

el is mondta a brüsszeli bürokraták vezetője, hogy az a jó, ha minél több migráns jön. A migráció jó, a migrációra szüksége van a társadalmainknak. Tehát ők azt gondolják, hogy ami ellen mi harcolunk a déli határainknál, az nem rossz dolog, hanem jó. És bennünket hibásnak látnak, mert úgy gondolják, hogy mi egy jó dolgot akadályozunk meg.

Link: https://index.hu/kulfold/2021/11/07/sziria-televizio-orban-viktor-bevan…

Ha valóban ez kell nekik, tényleg ezt kell tenni. Szépen el kell buszoztatni a migránsokat az osztrák határra! Asszem' lenne sírás-rívás azon nyomban!

trey @ gépház

Ugye, ezt a kérdést nem nekem tetted fel?

Mi a baj egyébként? Az, ha Orbán teljesíti a kívánságukat majd és rájuk engedi ellenőrizetlenül a migránsokat? Én azt nem értem, hogy mire várunk .... Ugyanis, ahogy a hisztis picsa mondta, kerítésre meg szögesdrótra nem adnak pénzt. Mondjuk, ahogy hallom, ez is csak a magyarokra vonatkozhat, mert már jönnek hangok, hogy a lengyel határon mégiscsak lenne ezekre EU-s lóvé. Manfréd úr már pörög-forog az ügyben.

trey @ gépház

a lengyel kerítés azért kell(het), mert Lukasenka nyiltan megzsarolta az EU-t (lengyeleket), hogy ha nem úgy táncolnak, ahogy ő fütyül, akkor rájuk küldi az importált migránoskat.

Fehéroroszország köztársasági elnöke, Aljakszandr Lukasenka több ezer menekültet enged át különféle harci övezetekből nyugatra, így válaszolva az Európai Unió által Fehéroroszország ellen hozott szankciókra. Július óta több ezer illegális bevándorlót juttattak így Európába.

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2021/08/03/lukasenka-a-migransok-atenged…

 

 

 

Orbán egyébként viszonylag jóban van Lukasenkával, neki csak ilyen barátok jutottak.

Nem ismerem a hátteret pontosan de inkább az gondolnám, hogy ha állandóan szapulja valaki az EU-t, akkor az EU sem lesz annyira szívélyes vele. Ez érthető.

De ne legyünk naivak, nyilván a fidesznek tök mindegy, hogy kifizetik-e a kerítést vagy ha nem akarózik a fizetés, akkor nyilván nem fogja elmondani, hogy ez azért van, mert állandóan bukózik az EU-val. A lényeg - és ezt te teljesen jól érted - , hogy tudja tolni a debil propagandáját, amit ráadásul egyesek IT portálon tolnak szó szerint a fidesz seggét nyalva.

A lényeg - és ezt te teljesen jól érted - , hogy tudja tolni a debil propagandáját, amit ráadásul egyesek IT portálon tolnak szó szerint a fidesz seggét nyalva.

Mindig meglepődöm, amikor önkritikusan fogalmazol. Talán itt lenne az ideje elmondani, miért nyalod szorgalmasan azt a segget. Gondolom, nem csak én vagyok kíváncsi az okokra, célokra.

:)

Már megint nem jönnek, trey, szólj be a fidesz központba, kérlek, hogy csináljanak valamit, mert így nem lesz jó:

 

„Ez odaát, Szerbiában készülhetett, nem itt. Mórahalmon legfeljebb 2016-ban voltak ilyen jelenetek, akkor tényleg volt olyan, hogy reggel hatvanan ültek az út szélén. De most? Hónapok óta nem láttak a városban menekültet” – mondta egy idősebb hölgy a Népszava tudósítójának Mórahalmon, ahol a Fidesz egyik kampányvideója szerint rettegnek a helyiek a migránshullámtól.

 

https://hvg.hu/itthon/20211108_morahalom_kormany_video

Érdekes a logikád. Ha óvszer használatának következtében nem alakul ki nem kívánt terhesség, és nem terjednek a nemibetegségek, abból nem az következik, hogy semmi szükség az óvszerre, hanem az, hogy azért alakultak jól a dolgok, mert azt használták.

Szóval nem azért nincsenek népvándorlók, mert megunták az erre a vándorlást, hanem éppen azért, mert van ott egy kerítés, és vannak határőrök.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Mert ezek a bevándorlók szellemek, akik átmennek a falon? Nem anyagi természetük van? Diffúzióval közlekednek? Mégis mitől konteós érv? Amúgy ha csak úgy átjönnek a kerítésen, akkor kedvtelésből ásnak alagutakat alatta? Mert ráérnek?

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Téged mindig meg tud lepni, ha valaki a hozzászólásodra reagál :)

Most épp erre:

" Ha óvszer használatának következtében nem alakul ki nem kívánt terhesség, és nem terjednek a nemibetegségek, abból nem az következik, hogy semmi szükség az óvszerre, hanem az, hogy azért alakultak jól a dolgok, mert azt használták."

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Bevándorló munkavállalási vagy tanulási céllal érkezik Magyarországra. Ők bevándorlási, letelepedési vagy tartózkodási engedéllyel rendelkeznek.

150 ezer ilyen személy él jelenleg Magyarországon, a cégnél is ahol dolgozom jópár indiai, közel keleti kolléga van. Jelentős számban élnek a vidéki egyetemvárosokban, Pécsett pl. kis túlzással ők tartják.

Mi a probléma velük?

Én csak követtem a KSH módszertanát.
 

Magyarországra bevándorló külföldi állampolgár: az adott évben Magyarországra belépő, és a hatályos jogszabályoknak megfelelő tartózkodásra jogosító engedélyt kapott külföldi állampolgár.

Szerinted akkor mi a különbség a "bevándorló", a "menekült" és a "migráns" között?

Aki idejön tartozkodási engedéllyel tanulni, az ukrán, aki munkavállalási és letelepedési engedéllyel a gyárakban dolgozik, a letelepedési kötvényes melyik csoportba tartoznak?
.. és  a videóban szereplő emberek melyik csoportba tartoznak?

Mert ugyebár céljai alapján különbséget kell tennünk, hogy felismerni és kezelni tudjuk a problémát.

Nem, én a magyarországon tanulókat neveztem külföldi diákoknak, mert az sokkal pontosabban meghatározza, hogy kik ők, mint a bevándorló szó, ami sokkal általánosabb.

De tömören:
- bevándorló - aki külföldről jön, de nem turista
- menekült - aki menekül. Ha külföldről ide, akkor egyszerre lehet bevándorló is, de lehet valaki menekült egy országon belül is.
- migráns - bevándorló (de ennek a szónak kialakítottak egy negatív konnotációt, általában csak azokra a bevándorlókra használják, hibásan, akiket valami miatt negatívan akarnak feltüntetni. De amúgy pontosan azt jelenti, mint a bevándorló
- videó - menekültek

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ettől még a bevándorló és a migráns továbbra pontosan ugyanazt jelenti. Független attól, hogy milyen kerítésen ki hogy jött át. Vagy nem jött át.

Csak a bevándorló szép magyar szó, ne féljünk a magyar szavaktól :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A példáid sántítanak, írtam már, hogy próbálj meg nem példát írni, hanem konkrétumokat, mert a példáid téged is félrevezetnek

 

A linkelt cucc csak annyit állít, hogy a kormány hamisan riogat. Ennyi a sztori, nem nemibetegség meg óvszer.

Szerkesztve: 2021. 11. 09., k – 08:33

del

No rainbow, no sugar

Az általad linkelt írásban linkelt egyik írásban linkelve van a korábban linkelt fizetős írás, amit a könyv szerzője írt a saját könyvéről. Ő azzal kezdi a cikket, hogy a számára elérhető bizonyítékok legfeljebb feltételezéshez elegendőek ("máig ismeretlen megrendelésre").

A "hogy[an] szabotálta a fidesz külföldi titkosszolgálati eszközökkel a magyar alkotmányvédelmi hivatal működését" mondat többszörösen hamis:

  1. Nincs rá bizonyíték, hogy a Fidesz rendelte meg a napvilágra került akciót. Lehetett akár a KDNP is. De a viccet félretéve: ha eljutottak volna konkrét, erős bizonyítékok a "kormánykritikus" sajtóhoz, valószínűleg hangosan publikálták volna őket, vagy legalább azt mondták volna, hogy ezért vagy azért nem adhatják közre a bizonyítékokat (ám az is lehetséges, hogy bizonyos megfontolásokból várnak 2022 elejéig).
  2. Talán elkerülte a figyelmed, de az általad linkelt leirat részben arról szól, hogy a megrendelt akció tényszerűen nem szabotálta az AH működését.
  3. Az előző két pontból következik, hogy az általad linkelt leirat nem azt meséli el, amit te a "hogyan" után állítottál, hanem azt, ami a nyilvánosságra került információk szerint történt.

:)

" ha eljutottak volna konkrét, erős bizonyítékok a "kormánykritikus" sajtóhoz, valószínűleg hangosan publikálták volna őket, vagy legalább azt mondták volna, hogy ezért vagy azért nem adhatják közre a bizonyítékokat (ám az is lehetséges, hogy bizonyos megfontolásokból várnak 2022 elejéig)."

Nem teljesen értem, hogy ezzel mi mellett vagy ellen érvelsz. Miért juttatott volna ki a MA bármilyen anyagot akkor erről a kormánykritikus sajtóhoz, mikor pont az volt a céljuk, hogy ne nagyon terelődjön rájuk a figyelem, és működhessenek tovább nyugiban, az AH-val együttműködve, annak ellenére, hogy Bayerék ezt szerették volna elszabotálni? Az sem AH-nak, sem a MA-nek volt érdeke.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2021. 11. 11., cs – 22:19

Mondja már meg nekem valaki, hogy ha van ez a határkerítésünk, akkor az ilyenek, mint ez, hogy történhetnek meg? (nem arra gondolok, hogy miért borult fel az autó... :-) )

 

Felborult egy migránsokat szállító kisteherautó Domaszéknél

[...]

A csoport tagjai közül 14 ember szír, 9 szomáliai és egy palesztin állampolgárnak vallotta magát, de az 5 gyerek, 8 nő és 11 férfi sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét nem tudta igazolni.

https://444.hu/2021/11/11/felborult-egy-migransokat-szallito-kisteherau…

 

Persze ha az Orbán fóbiámat, komplexusomat akarnám kiélni, akkor azt idézném, hogy "2018-ban Orbán Viktor berlini látogatáskor kijelentette, hogy Magyarország óriási terhet vesz le Németország válláról azzal, hogy a kerítés megépítésével megakadályozta, hogy bárki a törvények megkerülésével lépjen Magyarország területére.", ami ezek szerint nem igaz, de tegyük félre a dolgot és tényleg érdekel, hogy akkor most mi van??? Vagy csak annyi az egész, hogy szimplán elmennek mellette Románia felé? Ha igen, akkor miért nem oldjuk meg ezt a problémát valahogy?

ha van ez a határkerítésünk, akkor az ilyenek, mint ez, hogy történhetnek meg?

  1. vannak csempészek
  2. vannak csempészeket segítő "önkéntes"-ek

Ha követed a híreket látod, hogy volt amikor komplett alagutat ástak a határzár alatt, volt amikor megbontották stbstb. Az egész határ minden méterét nem tudod 0-24ben őrizni még akkor se ha az összes rendőrt a határhoz vezényeled. És mivel az embercsempészettel relatíve sokat lehet keresni kb 0 idő alatt, így sokan űzik ezt az ipart.

Ha megnézed a baleset helyszínét egy térképen és hozzáveszed a tényt, hogy "embercsempészés miatt indítottak eljárást ellene" akkor talán nem túl nehéz elképzelni, hogy mi történhetett...

Voltak lelkes szállítmányozók a keleti pu-osztrák határ útvonalon is akik vitték magukkal a papírok nélküli embereket, bár úgy tűnt, ez az önzetlen aktivizmus mostanra azért alább hagyott.

Keleti pu osztrák határ tök más téma, ne keverjük ide, mert ott nincs határőrség.

 

De hát nekünk a déli határon van határőrség meg van kerítés. Azt meg nehogy elhiggyem, hogy mindenki alagúton jön át, mert azt kötve hiszem. Ezek az emberek vagy a határállomáson jönnek át vagy a kerítés nem jó az ilyen típusú illegális határátlépés megakadályozására (tulajdonképpen ezt írtad te is). Na jó, az mondjuk igaz, hogy bizonyára a felénk jövő illegális határátlépéseket jelentősen csökkenti.

Ha elég sok a csempész és a "segítő" akkor át-át csúsznak. És elég sok a csempész :). 

**

Azt meg nehogy elhiggyem, hogy mindenki alagúton jön át, mert azt kötve hiszem.

ki állította, hogy mindenki ott jött át? Azt írtam, hogy a csempészek alagútásástól se riadnak vissza, próbálkoznak minden módozattal amit csak el tudsz képzelni.

Ezek az emberek vagy a határállomáson jönnek át

Akkor nem kéne rejtőzködniük: ha rendes eljárás szerint jönnének akkor nem lenne ez a sunyulás. Megoldható.

vagy a kerítés nem jó az ilyen típusú illegális határátlépés megakadályozására (tulajdonképpen ezt írtad te is).

100%-os védelem nincs. Kellően jó ár-érték arányt kell felállítani. Jelenleg senki sem tud "betévedni" az ország területére abból az irányból úgy, hogy egyértelmű akadály-al ne találkozott volna :). Így a cucc a célját eléri: aki a határátkelőn jön azzal kell érdemben foglalkozni, aki másutt azzal meg nem.

**

Na jó, az mondjuk igaz, hogy bizonyára a felénk jövő illegális határátlépéseket jelentősen csökkenti.

-szerintem- ez a célja..

okok, de azért kérdeztem, mert azért hallani néha hogy elkapnak néha migránsokat de többnyire ilyenek miatt, hogy mondjuk árokba borul egy autó tele migránsokkal. Ha mondjuk minden 200-adik csempész autója borul fel, akkor az azt jelenti, hogy 200-szor ennyi migráns van valójában, nem? Szóval ez nem tűnik hatékonynak. De mondom, az nem kérdés, hogy annál jobb, mintha simán átgyalogolhatna valaki a határon, csak hát azt várnám, ha már van ott kerítés, akkor az jobban működjön. (de elismerem, nem vagyok határkerítés szakértő)

 de többnyire ilyenek miatt, hogy mondjuk árokba borul egy autó tele migránsokkal.

Szerinted melyik újság hozná le hírként minden nap azt, hogy adott napon 0-90-30-1 migránst fogtak el: az év minden egyes napján? A vírusban adott napon meghaltak száma sem éri el az emberek ingerküszöbét: mint hír nem értékelhető. Ha valami csavar van benne pl kiugrás,letörés,szigorítás,lazítás,mellékhatás,kapcsolódó gazdasági hír stb akkor már talán kirakják.

 ha már van ott kerítés, akkor az jobban működjön

Nem adnak hírt minden történésről :). Ami unalmas értsd: hétköznapi munka, az a szencázióhajhász újságok hasábjain nem fogyasztói termék.

Minél jobban?

Ha érdekel a dolog akkor 1 google keresést azért megejthetnél mielőtt téves következtetéseket vonsz le.

http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo/illegalis-migrac…

tipp: én se vagyok "határkerítés szakértő"

Csütörtökön indul el az első repülőjárat, amely hazaszállítja Fehéroroszországból az iraki migránsokat

https://444.hu/2021/11/17/csutortokon-indul-el-az-elso-repulojarat-amel…

 

Úgy tűnik, ezek tényleg nem jönnek, sőt mennek hazafelé...

Nem tudom, lesz-e még fordulat, de örülök neki, hogy az EU és a Lengyelek végre tudják, hogy kell kezelni az ilyen helyzeteket és a 2015-ös menekültválság csak egy egyszeri bénázás volt.

Így nem jönnek vissza, mert az EU megfenyegette az eddig résztvevő légitársaságokat stb stb. Most épp oroszországból próbálják buszoztatni őket de itt csak annyit kell tenni, hogy nem kell engedni a nyomásnak (nem úgy, mint Orbán, aki beengedte a migránsokat Magyarországra)

>> Nem tudom, lesz-e még fordulat, de örülök neki, hogy az EU és [..] végre tudják, hogy kell kezelni az ilyen helyzeteket és a 2015-ös menekültválság csak egy egyszeri bénázás volt.

>> nem engedik belépni őket az EU területére és ahol most vannak, ott hideg is van és a kaja is kevés.

hamar jött a marasztaló üzenet

Azért adni kell az emberségre is. De ez nem befolyásolja, hogy egyelőre úgy tűnik, hogy Lukasenka vesztett:

 

 

Kiürítették a lengyel–belarusz határon lévő menekülttáborokat, az embereket pedig fűtött raktárakba szállították, közölte a belarusz állami média, amely szerint a helyszínen csak sátrak, hátrahagyott ruhák és tűzhelyek maradtak.

https://telex.hu/kulfold/2021/11/19/lengyelorszag-belarusz-hatar-kiurit…

Vannak kompromisszumos helyzetek. Bizonyos értelemben mindenki nyert. Az EU nyert, mert komolyabb arcvesztés nélkül, úgy, hogy nem enged a zsarolásnak, konszolidálódik a helyzet. Lukasenko is nyert, mert legitim, elismert vezetőként került be a közbeszédbe, az EU nem mellőzhette, nem kerülhette őt meg a tárgyalások során. Nyertek a bevándorlók, mert nem lőtték le őket a lengyel határőrök, nem haltak éhen a határon és nem fagytak meg. Nyertek a lengyelek, mert a problémájukat az EU is legitimnek tartotta, támogatta őket, s eddig a különutasságuk miatt állandóan keresztül próbált tenni nekik az EU adminisztráció.

Ne feledjük, ez nagyrészt még Angela Merkel érdeme.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Azért még nincs vége. Egyelőre még az emberek nagy része ott van, csak épp nem a határt ostromolják. Másrészt nem tudom, hogy tudja eladni otthon Lukasenka, hogy odahozott egy csomó migránst, akikkel így befürdött. Persze, ott is biztos propaganda TV van, de azért vannak, akik ezeken átlátnak, nem véletlenül voltak tüntetések ellene. Szerintem ebből rosszul fog kijönni (de nem ismerem a részleteket)

Azzal kapcsolatban, hogy a vitatható vlaztások után ő a legitim vezető, vagy sem, voltak viták. Kivel tárgyalt Merkel? Kivel tárgyaltak az EU vezetői a helyzet megoldása érdekében? Mondhatja az EU, hogy nem ismeri el Lukasenkot, de akkor miért nem azzal tárgyaltak, akit elismernek? Azért, mert valójában elismerik, mert tudják, hogy ő a befolyásos ember, neki van valós hatalma, nem az ellenzéknek, csak minő szívfájdalom, nem értenek egyet a politikájával, mert az nem nyugatbarát, nem illik bele a liberális fősodor világot egyesítő internacionalista elképzelésébe.

Szerintem Lukasenko elfogadottsága, legitimitása ezzel nőtt, mert el tudja adni ezt a történetet úgy, hogy egy feszült helyzetben az EU-val tárgyalva megoldott egy problémát, s megmentett néhány ezer embert.

Amúgy nekem mindegy, kívülálló vagyok. Az EU szintén nyert, mert nem ment le kutyába, nem csinálta azt, hogy OK, feloldjuk a szankciókat, még ajándék arany tömböket is küldünk, csak vigyétek a fenébe a határról az agresszív népvándorlókat. Ez nyilván kínos lett volna az EU-nak, de nem is ez lett a megoldás.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Azzal kapcsolatban, hogy a vitatható vlaztások után ő a legitim vezető, vagy sem, voltak viták. Kivel tárgyalt Merkel? Kivel tárgyaltak az EU vezetői a helyzet megoldása érdekében? "

Értem, amit mondai akarsz és tudom, hogy pl észak korea rendszeresen "kisír" magának ilyen dolgokat. De ott nincs igazán ellenzék vagy másként gondolkozó, akiben felmerülne, hogy mégis azért elég égő, hogy idehoz 10 ezer embert, aztán így befürdik vele. Én azt gondolném, hogy Lukasenka helyzete ezzel a mostani válsággal gyengült belföldön is és Putyin még inkább egy szerencsétlennek nézi (eddig is), aki nem való diktátornak, mert ilyen hibákat követ el.

 

Ettől függetlenül nem vitatkozni akarok, mert nem ismerem annyira a Fehérorosz helyzetet.

Putyin határozott politikus, aki tudja, mit akar. Egy percig sem félek attól, hogy ne állítaná félre Lukasenkot, ha vállalhatatlanul kínos számára, s persze mérlegeli a kockázatot, amelyet felvállal azzal, ha beavatkozik egy elvileg független állam belügyeibe. Putyin ezt el tudja dönteni, s lehet, úgy jön ki a matek, hogy nem rontja a renoméját, vergődjön csak az a szerencsétlen, sok vizet nem zavar.

Mindamellett én úgy látom, hogy Lukasenko ezzel a történettel erősödött, de majd meglátjuk, hogyan alakulnak az elkövetkező hónapok, labilisabb lesz-e a széke, megbukik, vagy inkáb megszilárdítja hatalmát. A történelem választ ad erre is.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

"Egy percig sem félek attól, hogy ne állítaná félre Lukasenkot, "

Lukasenka már teher Putyinnak egy ideje. Aki még egy választást sem tud normálisan elcsalni, és megakadályozni, hogy zavargások legyenek, az nem való diktátornak. Ez kb ilyen szinten megy. Nézd meg ehhez képest Orbán milyen szépen és konfliktusok nélkül irányít egy illiberális demokráciát vagy hogy Putyin milyen jó minőségben tud csalni egy választást és úgy, hogy nincsen számottevő ellenállás.. Csak gondolom, nem olyan könnyű Lukasenka helyett másikat találni.

 

 

"ha beavatkozik egy elvileg független állam belügyeibe. "

gondolom, csak viccnek szántad, mert nem fogja Putyin túlgondolni az "elvileg független" fehéroroszágba beavatkozás kockázatát... :-)

Túlgondolni nem fogja, de mindenképp mérlegre teszi, mit nyer és mit veszít vele. Putyin pragmatikus, ha beavatkozik, nem azért teszi majd, mert megteheti, hanem azért, mert annak több előnye lesz számára mint hátránya, s ha nem avatkozik be, azt sem gyengeségből teszi majd, hanem azért, mert feleslegesen amortizálná a megítélését a semmiért. Mérlegel, abból kijön valami, aztán végrehajtja.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ja, az elejéhez is valami. Fel kellene végre hagyni azzal a szemlélettel, hogy van a liberális demokrácia, meg minden más, ami rossz, azaz a világ többi része. :) Engedd el azt a nézetet, hogy csak az a társadalmi berendezkedés lehet az emberek többségének jó, üdvözítő, amelyet te liberális demokráciaként ismersz. Továbbá ne csak a megvalósultakra gondolj, bármikor létre lehet hozni új társadalmi berendezkedést.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Ez most hogy jön ide? Putyinnak azért van baja Lukasenkával, mert béna. Egy illiberális demokráciában, diktatúrában a vezetőnek tudnia kell választást elcsalni. Aki ezt nem tudja, az nem oda való. Ennek nincs köze ahhoz, hogy én preferálom-e a liberális demokráciát az illiberálissal szemben. Putyinnak gyakorlati problémája van Lukasenkával, többek között ez.

Úgy jön ide, hogy az illiberális demokráciát összemosod a diktatúrával. Épp a liberális nézet a diktatúra, hiszen a liberálisok szerint a mainstream-től elfogadott gondolkodásmódnak helye nincs, a liberális nézetektől való eltérés elpusztítandó. Attól még nem lesz valami diktatúra, hogy nem nyeli be egy entitás az identitásának felszámolására törekvő kísérleteket. Az, hogy demokrácia van, abból is látszik, hogy még egy DK-s is következmények nélkül dezinformálhat itt nyilvánosan.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

mit kell ahhoz mondani, hogy az egyén szintjén megszülessen a hazatérési szándék.

Szerintem nem nagyon kell mondaniuk semmit, elég ha a fegyveres katonák kedvesen terelegtik őket. Pont mint a lengyel határnál ahol az őrjáratok helyzetéről adott pontos felvilágosítás mellé kedvesen a drótot is átvágták nekik

https://www.youtube.com/watch?v=pHXlvG7S8mI

Kiterjedt és összehangolt fellépésre készül az Unió és az Europol az embercsempészek ellen

https://444.hu/2021/11/18/kiterjedt-es-osszehangolt-fellepesre-keszul-a…

 

az ilyenek hasznosak lehetnek, végre valami történés, ellenben azzal, amikor Orbán beengedett az országba több százezer migránst 2015-ben...

Kérlek keress majd, ha a jövő idő helyett (lesz majd óraállítás, lesz majd egységes mobiltöltő, egyszer majd fog korrupciót az Európai Ügyészség, whatever lépésre készül az Unió stb.) múlt időben beszélhetünk valami komolyabb cselekedetéről :D

trey @ gépház

Kicsit hasonló ez mint a járőrhajók beszerzése :). Bejelentették mint hatalmas eredményt, hogy előkészítették a vásárlást.. 5 év alatt.. úgy, hogy 5 éve kezükben volt a forrás rá: amit összeadott pár nemzetállam :).

Revealed: EU plan to make 1,400 people-smuggling arrests in 2022

Az a probléma egyik fele, hogy "majd", a másik, hogy csepp a tengerben :): de amúgy hasznos és jó irány lesz(ha lesz)! 2015-től mostanáig eltelt 6 év. Tudom eddig más volt a politikai irányzat és megítélés. Bár számomra nehezen érthető most is, hogy a Fehérorosz-Lengyel határon levő felekből nem az EU-tagnak üzente az EB elnöke, hogy "veletek vagyunk"..

Csak el kéne dönteni, hogy importálni szeretnék a határzáron túl didergőket (ez esetben segélyezés helyett/mellett küldjenek buszokat), vagy felvállalni azt, hogy nem tudják őket beengedni: ebben az esetben pedig nem kellene bátorítást nyújtani az útra keléshez: Tiszta és egyértelmű üzenetet kellene megfogalmazni, hogy bocs, ne indulj el {x-y-z} országból, mert nem fogsz tudni bejönni.

Persze listázhatnák a konkrét állás lehetőségeket amik áttelepülési csomagot is tartalmaznak, ösztöndíjakat stb, csak éppenséggel ez az indulók kb 0,5%-t (vagy annyit se) jelenti. Kétkezi munkás embert a németek is romániából importálnak repülővel, de csak szezonálisan (lásd spárga szezon múlt évben: https://www.dw.com/en/germany-drafts-romanian-farm-labor-for-coronaviru… , https://www.dw.com/en/germany-flies-in-seasonal-workers-to-harvest-aspa… ).

Mondjuk én azt sem értem, hogy a nagy, ügynökségek közötti együttműködés tényét, valamint az akció kb tervezett időpontját ki jelenti be: ez ha csempész lenne annyit jelentene, hogy idén még nyugodtan szedjem meg magamat amíg nem jönnek..

A lengyelek pl most tökösebbek voltak, nem engedték be a migránsokat, mint Orbán

a lengyelek kapcsán most megvan a politikai konszenzus, hogy bár a jelenleg hatályos szabályozással ellentétes! de becsukják a szemüket és megköszönik a lengyeleknek, hogy visszatoloncolják az átszökdösőket. Pont ugyanazért a gyakorlatért amiért a magyarokat korábban vegzálták :). Az lenne a tiszta helyzet, ha 

  • a) kimondanák, hogy az illegális határátlépőt jogszerű visszatoloncolni oda ahonnan jött
  • b) bevállalnák, hogy akkor az illegális határátlépőt fogadja az aki meghívja, biztosítsa az elszállítását, élelmezését, segélyezését stb.

Most ez egy saját magával sem kompatibilis helyzet, láthatóan a retorika és a gyakorlat teljesen ellentmond egymásnak.

tipp: https://www.youtube.com/watch?v=SLAoVPSX8-8 

A lengyelek pl most tökösebbek voltak

Ellenszél vs. támogatás.

Mivel az IQ-d önmagad által bevallottan 150+ ezért úgy gondolom, hogy az összefüggéseket pontosan érted, viszont gusztustalan, alantas, gerinctelen indokok miatt inkább úgy érzed, hogy hazudnod kell.

Folyamatosan, gerinctelenül hazudnod kell.

Vagy ez, vagy koránt sem vagy olyan intelligens, mint amilyennek vallod magad.

Bármelyik is igaz, hazdusz, mint a vízfolyás.

Remélem jól megfizetnek a suttogó propaganda terjesztéséért, mert anélkül nehezen képzelem el, hogy bárki ennyire mélyre süllyedne.

Mindenesetre sok sikert az "Új Múlt Kft." üzemeltetéséhez.

A lengyelek pl most tökösebbek voltak, nem engedték be a migránsokat, mint Orbán

Azért az csodálatos, hogy (általad állított) 150+-os IQ-val nem látod a különbséget a (hat évvel ezelőtti és a mostani) két esemény közt :)

De ne hagyd abba kérlek! 

Ha így folytatod, akkor nem hogy a 150 IQ-ról, de még a feléről se fogsz meggyőzni (okok, a 75 az már reálisnak tűnik. Sok mindent megmagyarázna a logikátlanságodból. Remélem azért a lélegzés még megy egyedül, ennyi ésszel a háttérben...).

Ez nekem nem gond, mert amúgy se tartottalak túlságosan intelligensnek. De lehet, hogy az vagy (holott bizonyítékot még sose láttam róla)! Lehet.

Ebben az esetben viszont nem értem mi érdeked fűződik ahhoz, hogy folyamatosan, gerinc nélkül hazudozzál?

Ötleteim vannak, Summer elvtárs, de inkább nem fejtem ki, nehogy véletlenül engem is jelenteni akarj.

„Ez minden további nélkül lehetséges. Szlávok vagyunk, van szívünk. Rendfenntartóink tudják, hogy migránsok mennek Németországba” – ezekkel a szavakkal ismerte el a BBC-nek Belarusz elnöke, hogy országa állami hozzájárulással segíthette a harmadik világból érkezőket a posztszovjet állam Lengyelországgal határos részéhez. Az elmúlt hetekben becslések szerint több mint tízezer ember érkezett repülőn Minszkbe, ahonnan a zöld határhoz mentek, hogy a schengeni határon át Lengyelországba vagy Litvániába, majd onnan Németországba jussanak.

Innen: https://telex.hu/kulfold/2021/11/19/lukasenko-elismerte-hogy-az-eu-hata…

Orban haverjai mar migransokat visznek a hatarra, mi lesz a kovetkezo? 

Értem, hogy nem akarod érteni, értem, hogy terelni szeretnél, de a szív szó nem csak egy jelentéssel bír (akár ige is lehet):

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-e…

https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-e…

 

Sokáig én is úgy gondoltam, hogy sokféle nép keveréke vagyunk, de egyszer csak jött az ember, aki soha nem hazudik, és ő azt mondta, hogy félázsiai népség vagyunk. Nem hiszel neki?

Később, amikor ez a luxusmigráns levette a kesztyűit, ott fityegett mindkét karján egy-egy Rolex. A nadrágjáról kiderült, hogy fűtéssel és hűtéssel is fel van szerelve, a túracipőjén meg lánctalpak voltak. Természetesen mindegyik ruhadarabja és egyebe eredeti volt, megtalálták nála a vásárlásokat igazoló számlákat is. Őt ezek után diszkvalifikálták, három évre kitiltották a migrációs játékból, utána is csak három zárt kapus meccsel kezdheti újra az egészet.

Szerkesztve: 2021. 12. 07., k – 10:24

Szenilis Joe nem hívta meg Orbánt, mert Orbán senkit sem érdekel. Állítja a ballib szekértábor. Mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja, nem hogy nem hívják, hanem személyesen jönnek hozzá:

Jövő hétfőn Magyarországra látogat Emmanuel Macron francia köztársasági elnök,

[...]

A program tervezete szerint a francia államfő kétoldalú megbeszélést folytat Áder János köztársasági elnökkel, majd Orbán Viktor miniszterelnökkel.

Link: https://index.hu/kulfold/2021/12/07/emmanuel-macron-hetfon-budapestre-l…

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 09. 28., sze – 10:38

Új hírek a "nem jönnek" témában:

Ausztria megkezdi az ellenőrzéseket a szlovák határon

[...]

A cseh belügyminiszter, Vít Rakušan szerint idén 1200 százalékkal nőtt a főként Szíriából érkező illegális menekültek száma – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján. 

[...]

Mert, hát nem jönnek 🤷‍♂️

trey @ gépház

Szerkesztve: 2022. 10. 03., h – 14:05

Annyira "nem jönnek", hogy az osztrák kancellár, a magyar és szerb államfő éppen most tart közös sajtókonferenciát közösen az illegális migráció visszaszorításáról és továbbiakat terveznek.

trey @ gépház

én szóltam - hogy nem lesz ennek jó vége...

For Whites Only meeting room!

"A déli határunk ostrom alatt áll." Kivel haboruzunk? :D

Ezek a migrancsok figyelik a balsors szintjet, aztan amikor magasabb, akkor tamadnak. Gonosz kis zsebmigransok ezek.

Könnyen beszélsz egy olyan országból, aminek nincsenek EU határai. Örülj neki, hogy vannak olyan határországok - köztük Magyarország -, amik védik a határokat, hogy te kényelmesen mereszthesd a picsád a nyugalomban. Mindezt úgy, hogy a brüsszeli idióták egy fillért sem adnak a határvédelemre.

Alkalomadtán, azért haverjaiddal válaszolhatnál az osztrák kancellár aggodalmaira, miszerint - annak ellenére -, hogy ők nem határország, mégis tele a faszuk a migránsokkal, beengedtek 100+ ezret, az EU azt ígérte, majd el lesznek osztva, de lófaszt lettek, most meg azt kérdezik, hogy hova tegyék őket, mert nekik nem kell.

Majd kíváncsi leszek, hogy most, hogy az idióta balos szlovén kormány nekiállt kerítést bontani és esetleg arra tevődik át a migrációs útvonal Horvátországon keresztül, milyen arcod lesz.

trey @ gépház

Valószínűleg a magyar nyelvvel van problémád. Az adtak és adnak közti különbséget kellene megnézned a szótárban.

Majd ha az megvan, akkor megnézned, hogy miben került eddig nekünk a határvédelem és a migránsokkal való foglalkozás. Ha ez megvan, akkor abból  kivonhatod a 2020-ig bezárólag folyósított összegeket és a végén kijön, hogy mennyit adnak most.

Szólj majd, ha megvan az eredmény.

trey @ gépház

Pedig az EU penz ellopasa a legfobb oka annak, hogy nem kap Magyarorszag segilyket. Talan ha energiafuggetlensegre koltotte volna az energiafuggetlensegre szant penzt az orszag, akkor nem lenne ekkora bajban most. Emelle jon az EU-tol fuggetlen kozpenz ellopasa. Orban apja es a mentalisan retardalt szomszedja(aki meg beszelni sem tud) es a haverok is milliardosok mar. Veje, Tiborcz is amint konderhoz kerult elso akcioja az volt, hogy lopjon. Pedig pont nekik kellene azt a latszatot kelteni, hogy rendes emberek. Mar az elso kormanyzastol kezdve csak mutyi es nyilt lopas van. Pedig megmutathattak volna, hogy 2/3-al hogyan lehet jol kormanyozni.

Az a legjobb ebben, hogy bizonyitani es alatamasztani sem kell semmit egy ilyen commentben, hiszen a bizonyitekot a kormany adja. Tanari fizetesekkel, tuzoltoknak 18 fokkal, mikozben kepviselo fizetesek csak novekednek. Rezsicsokkentes csokkentese az igergetes ellenere is egy jo bizonyitek. EUR-HUF is. Ahogyan az abortusz ellenes intezkedesek tipusa is ilyen. Hiszen ha normalisak lennenek a korulmenyek gyereket szulni, akkor nem lenne annyi abortusz. Nem veletlen, hogy nem a korulmenyeket javitjak.

Pedig az EU penz ellopasa a legfobb oka annak, hogy nem kap Magyarorszag segilyket.

1. Ha csak a támogatásokat tartanák vissza ideiglenesen évek óta, más lenne a hiány mértéke: még a felvett hitel sincs ideadva ezt fog fel.

2. nem az a bajuk, hogy lopnak, hanem az, hogy megborították a lopás bevett módszertanát és számmisztikát amiből kijön, hogy ki miből és mennyit lop. Nem a korrupció létével,mértékével, módszereivel van bajuk a gyakorlatban, hanem hogy kik a hasznonélvezői és, hogy kik/mely cégek maradnak ki belőle: az a bajuk, hogy az intézményesített korrupció nem általuk vezérelt. A naivitásból kizökkenhetsz ha esetleg valami őszintébb külkapcsolatod felhomályosít a saját helyi érdekességeikről.

En sem adnek 1 forintot sem Magyarorszagnak. Csatlakozott az EU-hoz es nem hajlando a jatekszabalyokat betartani es meg keresztbe is tesz. Ezen kivul nyiltan korruptak. Ha kussban lapatalolnak a penzt es nem lehetne latni urizalast a vezetoktol es szomszedjuktol, rokonaiktol, akkor a nep is leszarna. De nyiltan ellopnak mindent. EU-s penzt, kozpenzt, mindent.

A masodik pedig egy jo tipp toled. Biztos igy van vagy nem :)

Hallod, itt nem segély az, hogy egy EU határ ország nem engedi be a lőfegyveres, turbános segélyhuszárokat, hanem összeurópai érdek. Nem ad pénz erre? Ne adjon. Adott pengés drótot? Az nem pénz. Nem. Azt ugatja, hogy a kerítés nem megoldás és különben SEM JÖNNEK.

Amit itt előadsz, az nem más, mint terelés. A kommented 9/10-e pedig a szokásos ellenzéki sírás-rívás, semmi köze a témához.

trey @ gépház

Hogy adna mar barmit is? :D Ugyis csak ellopjak penz 90%-at es 10%-bol felhuznak egy csirkehalot :D

Penges drotot meg nem adhat, mert az nem PC. De az tenyleg jo megoldas lenne, csak az eleg valoszinutlen.

 

Ez nem siras rivas, hanem karorvendes azokon, akik meg mindig Orban segglyukaban vannak es dolgozik bennuk a vak hit. A hszemnek meg van koze a temahoz, hiszen ha poltikarol van szo, akkor az egyenlo a lopassal. Raadasul egyre egyenlobb. Foleg Magyarorszagon, foleg fidesz ota :D

Lehet viccesnek gondolod. De szerintem nyiltan nem vallalhatna fel az EU, hogy meg akarja vedeni a hatarait penges drottal :D De aztan lehet tevedek.

Viszont 2/3-os kormany van, szoval menjenek es kerjenek penges drotot vagy csirkehalot vagy barmit hatarvedelemre. En tamogatom. De te vagy en vagy gyurcsany vagy soros nem kerhetunk helyettuk.

Ez nem közteherviselési kérdés, ez menekültügyi-politikai. Magyarország, mint a schengeni övezet tagja, köteles védeni az EU határait az illegális migránsok elől. Ha köteles és nő a nyomás és ebből többletkiadásai vannak, azt együtt kellene viselni. Abban már kezdünk egyetérteni pl. az osztrákokkal, hogy az illegális migráció káros.

trey @ gépház

Nincs olyan szabály az EU-ban (remélem), hogy mindig mindenben egyet kell értenünk, mert akkor az nem politikai szövetség, hanem echo chamber. De, amíg nem értünk egyet vagy nincs kompromisszum, a határőrizeti kötelességünket el kell látni, az pénzbe kerül, itt pedig ildomos lenne a közteherviselés.

trey @ gépház

Majd a baj az lesz, ha Szlovénián keresztül özönlik be migráns. Amúgy meg persze, nem baj. Megszoktuk már, hogy Magyarország felé gyűlnek a kifizetetlen számlák.

Inkább nekünk tartozzanak, mint mi tartozzunk másoknak.

trey @ gépház

"Kifizetetlen tartozásra gondoltam. "

Az allamadossag akkor az kifizetett tartozas vagy az nem is tartozas? :D De akkor ezek szerint azt mar kifizettek. Cool.

A norvegok meg nem tartoznak tolvajoknak. :D Tudom, hogy hatarozatba foglalta Magyarorszag, hogy tartoznak neki, de ennyi erovel en is felirhatom a kemenybe korommal, hogy kik tartoznak nekem. Pont annyit is er :D

amivel a norvégok tartoznak nekünk.

LOL

Hol tart az ügy egyébként? Megvolt már a feljelentés? Vagy ez is annyira komoly, mint az Angyal Ügyvédje? Abban is nagyon bíztál :D

Amúgy lett volna lehetőségetek arra, hogy a "csodafegyvereiteket" bevessétek a Norvég Alappal szemben. Soroljam?

- n+1. óriásplakát (pl. "Ha hozzánk jössz, ki kell fizetned a tartozásodat! Ha nem jössz, akkor is!")

- o+1. békemenet

- p+1. nemzeti konzultáció

Ne csüggedjetek! Ami jár, az jár!

azt a terhet néhány ország szánt szándékkal húzta magára. nem tudom rémlik-e.. azóta, hogy találkoztak a realitásokkal amit az jelent már visszacsinálnák de mivel azt nem lehet, kennék a szarukat másra is. ukrán menekültek kapcsán látod, hogy ahol valóban menekültekről van szó ott nincs vita.

A világ összes konfliktus zónájának lakosságát európába telepíteni( ill.  nekik ezt felajánlani) óriási baklövés.

Lehet, hogy megsem a kekszkapalo aranylabu ifjakat kellene tolni penzecskevel meg stadionokat epiteni hanem a rendfenntartast erositeni? Azutan meg sirni penzert? Hat olyan kurva jol megy mo-nak meg mindent is jobban csinal mint minden EU tag (legalabbis szerinted). Ne csak akkor legyen jo az EU mikor penzt kell tole kerni...

Bakker! Godzilla is velük volt, hogy ezt a 600 milliárdból épült tollashálót, akarom mondani komoly kerítést így tönkre tudták tenni?

Embercsempészek lőttek rendőrökre az M5-ös autópályán

Rendőrökre lőttek egy migránsokat szállító furgonból hétfőn az M5-ös autópályán, a főváros felé vezető oldalon. Az M1 Híradó információi szerint embercsempészek voltak az elkövetők, akiket a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége rövid időn belül elfogott a környéken. Mindkét embercsempészt őrizetbe vették.  

Az autó 21 illegális migránst rejtett.

trey @ gépház

Heti 1-2-3 alkalommal borul fel egy migráns szállító autó.

Vannak olyan börtönök, ahol 10-18%-a az elitélteknek az embercsempész -- kb. 2000 rab, akik 2-10 éves letöltendőt töltik.

Egy hétvégén 6-800 próbálkozót kapnak el a kerítésénél és kísérik vissza a start vonalra.

For Whites Only meeting room!

ahogy az illegális migránsokat menekültnek nevezi

Független-objtektív valósággörbítő.

olyan mint aki kiszed a vízből ahova beugrasz majd lerak valaki más ajtaja elé, hogy innentől legyél ezek gondja; segítség címén. Korrektebb lenne ha nyíltan üzemeltetnék a kompokat Afrika és Európa között csak ugye akkor egyértlemű lenne a csempész jelző és oda lenne a hivatkozott morális töltet.

Szerkesztve: 2022. 11. 15., k – 07:36

Ki az a hülye, aki M1-et néz?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Annyira "nem jönnek", hogy a "nem jövés" miatt az osztrákok blokkolni akarják Horvátország csatlakozását a schengeni övezethez.

Ausztria megvétózza Horvátország Schengen-csatlakozását

Az illegális bevándorlás kezeléséért felelős Gerhard Karner belügyminiszter bejelentette, hogy Ausztria vétót emel Horvátország tervezett schengeni csatlakozása elé.

[...]

Ezzel szemben Gerhard Karner konzervatív néppárti belügyminiszter kijelentette, hogy Ausztria nem járul hozzá a schengeni övezet bővítéséhez.

Megbukott a határvédelem

„A rendszer nem működik megfelelően. Az európai helyzet nagyon világosan mutatja, hogy a külső határok védelme megbukott” – vélekedett Gerhard Karner a Der Standard osztrák lap szerint.

Eddig 100 ezer bevándorlót fogtak el tengerparttal nem rendelkező országok. 75 ezer közülük nincs regisztrálva. Ausztria azért teszi ezt, mert az itt élők biztonsága is veszélyben van. Ha egy rendszer nem működik, akkor nem lehet még nagyobbá tenni

– indokolta Gerhard Karner a csatlakozási kezdeményezés elutasítását.

[...]

Mint arról beszámoltunk, Szlovénia is arra tett utalást, hogy veszélyben van a schengeni övezet, éppen ezért fenntartja a határellenőrzést Horvátországgal szemben.

trey @ gépház

A végén kiderül majd a szomszédok számára is, hogy Orbánnak megint igaza volt. Már nyüszít Szlovákia, Csehország, Ausztria a migránsok miatt. Utóbbit nem is csodálom, legutóbb, amikor Ausztriában voltam, annyi migráns volt, hogy rossz volt nézni.

Pár éve említettem, hogy ez a migránssimogatás addig fog menni, amíg jólét van. Majd ha nem lesz, az országok el fognak gondolkodni rajta, hogy etessenek-e ingyenélőket. A világ megváltozott, a COVID és a háború eltörölte a jólétet mindenhol.

Itt is van az eredménye.

Az EU meg baszik finanszírozni a magyarok határvédelmi munkáját.

A horvátok meg szedjék össze magukat, mert most már nem csak Szlovénia, hanem Ausztria is ujjal mutogat rájuk.

trey @ gépház

Mire válasz ez az ovi durcáskodás? Nem keresek állást. Ha az EU megfizetné a határőrizetet, az lehetne egyeseknek egy szakma. Ahogy régen is az volt: határőrség.

Az látszik, hogy egyre több EU tagország sír a probléma miatt, ami nem, hogy javul, hanem súlyosbodik. Mi erre az EU eheti válasza? Frontex, közös cselekvés megbukott. Új mantra?

trey @ gépház

Hat illegális bevándorló került kórházba a horgosi lövöldözés után

Mint arról pénteken a Telexen is beszámoltunk, több térfigyelő kamera is rögzítette, hogy fegyveresek egy csoportja sétál sötétedés után a Horgoson, ahol csütörtök este lövöldözésig fajuló konfliktus alakult ki illegális bevándorlók közt.  

[...]

Haladunk, a Telex már illegális bevándorlóknak hívja őket.

Az RTL Hiradója tegnap este még maradt az eufemizálásnál: menekültek

trey @ gépház

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)