"Amerikában bejegyzett cégként működtök ..."

Fórumok

Hozzászólások

Szerkesztve: 2022. 09. 29., cs – 09:34

TLDR:

"A videó készítője kb 1-2 percig tartó igazoltatás után tovább mehetett volna gond nélkül, ha nem lenne ekkora mocskos nagy egoista."

Ilyenkor a rendornek nem orvost kellene hivni? Biztos, hogy valami mentalis problemaja van a delikvensnek. Raadasul az elejen nagy meg az arc, aztan egy kis bilincstol sirva fakad a szanalomkapitany.

lipótmező pozitív.

viszont sajnos:

A kis-hárs-hegyi lejtőn I. Ferenc József rendeletére, Zettl Lajos tervei alapján 1868-ban épült fel a Magyar Királyi Országos Tébolyda, melynek nevét 1898-ban Országos Elme- és Ideggyógyintézetre változtatták. Ezután a Lipótmező generációkon keresztül mintegy az elmegyógyintézet szinonimájává vált (szólásokban is gyakran előfordult, mint például a Lipótmezőre juttatsz engem = belebolondulok). Végül Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) néven működött egészen a 2007-es bezárásáig, azóta az épület üresen áll.

+

https://www.youtube.com/watch?v=0F5KIZQ0Rvs&t=508s

A probléma az, hogy emberünk orvosi szempontból valószínűleg egészséges, csak hülye. Innentől meg csak azok a kérdések merülnek fel, hogy pl veszélyes-e a társadalomra stb. Teszem hozzá elkérik tőle a TAJ kártyáját és keződik az egész az elejéről :)

idézet a + után linkelt videóból:

pszichiáter (p): Nincs semmi baj az agyával, legfeljebb a méretével. A kognitív képességek terén katasztrófálisan áll.

börtön igazgató (bi): Lehetne világosabban?

pszichiáter (p): Világosabban?! Egetrengetően hülye.

börtön igazgató (bi): Vigye el, jobb lesz neki a bolondok házában!

pszichiáter (p): Bolondok háza, nem hülyék háza. Nem véletlenül nem építenek hülyék házát; felemésztené az építőanyag készletet.

Komolyra fordítva: A lipótmező pozitív a tajgetosz pozitív kifejezés együttesre próbált utalni, akikkel nem tudtak mit kezdeni sokakat zártak be oda. Az intézmény megszűnését követően pedig érzékelhető létszámban jelentek meg pl budapest szerte annak korábbi lakói és azok akik még további lakótársak lehettek volna: velük sem foglalkozik senki a klinikákon..

Ezt rosszul tudod rengetegen jarkaltak a ket intezmeny kozott. Es igen a Pszichiatriai es Pszichoterapias klinikan foglalkoznak a lipot regebbi lakoival is. Csak ott nincs gumiszoba csak a Hofi fele zart osztaly (honnan tudom honnan tudom en zartam be).

forras: ott dolgoztam kiscsiko koromban mivel egyetemi intezmeny.

Nyilvan az OPNI az hianyzik viszont nem egy teljes urt hagyott maga utan plusz nem kenyszerkezeles folyik, csereben a tobbi intezmeny nem ad 100%-os lefedettseget.

A csóka elmebeteg, ugyanaz mint a laposföldesek.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

A csóka tényleg nem százas, de azért nem kellett volna levágni a kezét! Vajon mind két kezét levágta a rendőr úr, vagy csak az egyiket? :)

Egyébként a Föld tényleg lapos! Gondolj bele, ha gömb alakú lenne, akkor akik éppen az alján vannak,  - mert állítólag forog is - na ők le esnének, vagy fel, na ezért is hülyeség! :D

Biztos, hogy nem én gonoszoltam le!

Na pont ilyen videók miatt szoktam úgy érezni, hogy néha teljesen indokolt lenne egy kis rendőri túlkapás.

A rendőrök birkatürelmén azért meglepődtem. Lehetett volna sokkal rosszabbul is kezelni a szituációt.

$ grep -c egy$ word.list
100

Na, ezt csinálja meg a szabadság hazájában! :)

Csinálják. Youtube-on keress rá arra, hogy "free inhabitant" meg "sovereign citizen"! Egy időben nagy divat volt arrafelé, és a rendőrök ott is hasonló szakszerű nyugalommal kezelték a kötözködő ápoltakat. Szóval ilyen is van, nem csak az, hogy a rendőr azonnal lő és fojtogat. :)

Szerkesztve: 2022. 09. 29., cs – 12:09

Nekem ez a jelenet jutott eszembe róla: https://www.youtube.com/watch?v=EgY49RCnz-4 Gyalog Galopp - "Király vagyok!"

Ha így filozófiailag belegondolunk, akkor semmi papír semmi hivatalos izé nem számít semmit, akárki is adott akárkinek hatalmat, ha konkrétan az alany nem adott hatalmat a másiknak, akkor a hatalma nem Istentől való, hanem csak maximum az erő jogán van. Ilyen értelemben minden ilyen helyzet ahol valaki a képzelt hatalmát próbálja érvényesíteni, az erőszakosnak tekinthető.

Aztán hogy a jelenlegi Magyar Államnak mi adja a legitimitást az is érdekes kérdés. Nem vagyok szakértő ebben. Ugye vannak akik szerint a királyság sosem szűnt meg hivatalosan, ezért csak maximum interregnum van. A mostani államunk a kommunista államnak a folytatása, amit viszont megszállás alatt hoztak létre. Akkor legitimnek tekinthető?

Én személy szerint a demokráciában sem nagyon hiszek, teljesen abszurd, hogy a képzetlen, hergelhető, nemtelen befolyásolható tömegre vezetjük vissza a hatalmat.

Ezt, hogy New-Yorkban be van cégként jegyezve Magyarország ezt hallottam már, de annyira abszurd, hogy nem is tudom hogy minek kellene utánanézni, hogy ezt fact-checkeljem.

De hát nem mindenki filozófus, nem értheti ezt mindenki. Én szeretek filozofálni, de azért még nem szoktam kekeckedni a rendőrökkel mert nem éri meg. Egyszerűen a filozófikus magasságok és a rendőrökkel való kekeckedés nem passzolnak egymáshoz.

> Mi a különbség? Istennek nem az erő jogán van hatalma minden fölött (is)?

Ez is világnézeti kérdés, de szerintem nem, az erő sajnos nem mindig a jó oldalon van. Az isteni hatalom a jóra való törekvésből adódna. Jót s jól:

Kazinczy Ferenc
A nagy titok

Jót s jól! Ebben áll a nagy titok. Ezt ha nem érted,
Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot.

Forrás: www.eternus.hu - Kazinczy Ferenc versek

 

Tehát csak az tekinthető legitimnek, ami a jóra törekszik és ezt jól is csinálja. A mai nyugati gondolkodásnak egyébként az az egyik legnagyobb problémája, hogy a jó szándékot elégségesnek tartja az üdvözüléshez, miközben jó szándék mellett is óriási károkat lehet okozni. Elengedhetetlen volna a szándék mellé a tudást is megszerezni, hogy valóban jót tudjunk tenni.

De ez tényleg csak merő filozofálgatás már.

Mi a "jó"? Az, ami az érdekeimmel és ideáljaimmal megegyezik.

Persze vannak, akik a végső döntéshozó szerepét nem hajlandóak magukra venni (vagy inkább: úgy mutatják, hogy erre nem hajlandóak), és ekkor lép színre a képzeletbeli legerősebb hatalom, aki/ami természetesen megfellebbezhetetlenül dönt, és akinek ez nem tetszik, azt meg kell semmisíteni -- erővel. Akár fizikai erővel, akár társadalmival (mint amilyen a kiközösítés, modern nevén: "cancel culture"), akár valami képzeletbeli, vágyvezérelt fenyegetéssel (pokolra jutsz, eretnek).

Might is right.

Ide vezet a populizmus. Trumpi magasságokban szárnyaló, anarchistának se nevezhető söpredék. Szerencsére itt nehéz fegyverhez jutnia legálisan. 

Szerkesztve: 2022. 10. 01., szo – 19:53

3-4 perc között azért elszólja magát a rendőr hogy a         Magyar köztársaság öööö .. nevében. Aztán helyesbít.

Köztársaság 14-ben megszűnt.