Balogh László vezető gazdasági szakértő / ingatlan dot kom

Egy ideje több Balogh László féle nyilatkozatokon megütközöm. A dologban az háborít fel, hogy kb az egész média beleértve a gazdasági lapokat kritika nélkül veszi át őket.

Tavasszal azzal haknizta körbe a médiát, hogy minden eladás két tranzakció, mert aki elad az általában vesz is. László azt gondolta ez egy többszöröző hatás.
Micsoda megfigyelés! :)  A képletből kimaradt, hogy minden tranzakcióhoz két ember kell. Leegyszerűsítve a modellt: Álljon a halmaz 2 emberből és 2 ingatlanból. Ez a 2 ember elcseréli a lakását egymással. Ez két ember és 2 tranzakció vagyis minden egyes emberre 1 tranzakció jut és nem kettő kedves László. 

László legújabb megfigyelése és megfejtése:

Külföldi vevők jobban keresik az eladó ingatlanokat
https://tudastar.ingatlan.com/hirek/kulfoldi-vevok-jobban-keresik-az-el…

"Beköszöntött a külföldi vevők Kánaánja

Az euródrágulás nyertesei azok a külföldi vevők lehetnek, akik vételár összegét euróról váltják át forintra. Számukra ugyanis néhány hét alatt 10 százalékkal csökkent a magyarországi ingatlanok ára az árfolyamváltozásoknak köszönhetően. Balogh László szerint ez lehet a fő magyarázat arra, hogy az ingatlan.com-on meghirdetett eladó ingatlanok iránt külföldről érdeklődő felhasználók száma júniusban 30 százalékkal nőtt az előző hónaphoz képest."

László bazdmeg! Az emberek nyaralnak! Persze, hogy sok a külföldi megkeresés.
Az eurós arcoknak sem olcsóbb semmi, mert eközben az árak is nőttek nálunk. kb nullán vannak. 
De, ha még sincsenek nullán, akkor sem 5-10% indítja be a vásárlókat egy másik országból. Na meg, ott is válság/recesszió van. Pont nem az Ukrán határhoz közelebbi részeket fogják keresni.  Miközben László megfejtette a tutit, Kanadából hazatelepülni kívánó ismerőseim nem mernek elindulni, mert itt van nálunk 800.000 ukrán. Kb ez a kép nyugaton. 

Hozzászólások

Akkor egy további newsfalsh: ingatlan adás-vételt követően legtöbbször kell adózni / illetéket fizetni valamilyen formában - itthon és külföldön egyaránt. Az még egy tranzakció :-D

"Jegyezze fel a vádhoz - utasította Metcalf őrnagy a tizedest, aki tudott gyorsírni. - Tiszteletlenül beszélt a feljebbvalójával, amikor nem pofázott közbe."

Szerkesztve: 2022. 07. 07., cs – 09:28

Talan meg nem tart ott a ceg/iparag, hogy mindezt fuggetlen szakertokkel, fuggetlen mediaban intezzek. Nincs ezzel semmi baj. A helyukon kell kezelni ezeket.

O egy ceg fizetett szakertoje. Olyanokat kell irnia es nyilatkoznia, hogy a cegnek jo legyen. Azon kene inkabb eltunodni a bosszankodas helyett, hogy mit akar ezzel elerni, kinek szol a cikk stb. Nem lehet, hogy a cege szeretne kulfoldiek fele nyitni?

Hogy azok a gazdasagi lapok mit vesznek at, az is csak attol fugg, hogy miert fizetnek nekik. Egyszer majd nekik is lesznek szakertoik, akik penzert megirjak a tutit.

 

Nekem nagy kedvenceim voltak a Gazdasagi Radio es InfoRadio reggeli musorai, amikor a szakertok megmondtak a tutit, hogy melyik reszvenyt kell venni vagy eladni. Erdemes volt figyelni, hogy aznap ki ont ra egy rakat reszvenyt a tozsdere :)

Az eurós arcoknak sem olcsóbb semmi, mert eközben az árak is nőttek nálunk. kb nullán vannak. 

ezt a baromsagot sugjak vagy te talaltad ki magadtol? szerinted januar ota mentek annyit az ingatlanarak, mint a forint romlott?

De, ha még sincsenek nullán, akkor sem 5-10% indítja be a vásárlókat egy másik országból.

na, mivan, megis LEHET hogy romlott?!?!

Na meg, ott is válság/recesszió van

tudnak errol ok is?:)

 Pont nem az Ukrán határhoz közelebbi részeket fogják keresni.

gyor kozel van ukrajnahoz?

a tegnapi kozos haveri chatben mar irta az egyik srac h lassan gondolkozik balatoni nyaralon, mert annyira olcsobb lett mar iden CHF-ben nezve.

 

imadom hogy kinyilatkoztatod a tutit, csak aztan sokszor baromsag lesz belole, mert valljuk be, neked sincs kristalygombod. tudod, 1 tozsdei esest mar 29x megjosoltak! :)

Szóval olcsó lett a balatoni ingatlan euróban. Nekem ez új.

 

https://www.portfolio.hu/ingatlan/20220707/tovabb-emelheti-a-lakasaraka…

"2019 óta tehát euróban számolva gyakorlatilag stagnálnak a magyar lakásárak, ami egyre vonzóbbá teszi a nyugati határszél településeit a külföldi, vagy külföldön dolgozó magyar vásárlók szemében."

 

https://www.portfolio.hu/befektetes/20220707/gyulnek-a-felhok-az-ingatl…

"Magyarország
Magyarországon a lakóingatlan piacot lassuló aktivitás jellemezte 2022. második negyedévében, ugyanakkor a csoport magyar franchise ingatlanközvetítői volumenei 18 százalékkal nőttek év/év alapon az emelkedő ingatlanárak és növekvő piaci részesedés következtében."

CZK/HUF 5 evre 43% forint eses.

Kint tobbet novekedett az ingatlan ara, ugyogy relative olocsobb -e miatt is.

A gyere haza kampany legerosebb eleme az olcsobb ingatlan.
Amikor a CSOK kifut,  akkor nem is lesznek hatranyban azok akik, kesobbi koltezesre vasarolnanak be.

Amit nem lehet megirni assemblyben, azt nem lehet megirni.