Oregon blogja

macOS élmény n+1.

 ( Oregon | 2019. október 21., hétfő - 20:06 )

think different - magyarázat arra, ha valami nem épít a meglévő tudásra , emiatt felesleges kognitív terhelést okoz, ráadásul szarabb megoldást tartalmaz

Előzmény: kb 16 éve 3 hónapig barátkoztam a Mac-kel, de nem lettünk barátok. Az alábbiakhoz hasonló dolgok visszavittek a Linuxhoz:

AppStore-ban Catalina letöltés link. Ráklikkelek, erre nem letölti, hanem leellenőrzi, hogy telepítve van-e, majd mivel telepítve így Steve Jobs úgy döntött nekem már ez nem kell. :) Nem tölti le. Még egyszer a rajongók kedvéért: letöltés gomb!!!

10 ezer fős leépítésre készül az HSBC

 ( Oregon | 2019. október 8., kedd - 11:25 )

https://www.youtube.com/watch?v=H35SKcUQdnQ

Kezdődik... Szerintem a legtöbb irodai munka erre a sorsra jut. Legalábbis, ha a saját munkámból indulok ki. Lassan már ismétlődő munkára nem, csak a kivételkezelésre kell ember.

>20 éves PHP kód életre keltése

 ( Oregon | 2019. augusztus 30., péntek - 21:27 )

Anno amikor tanultam php-ban programozni azt az egyik barátomtól tettem. Igazából csak néztem amit csinál, de mégis volt egy közös rendszerünk amit from scratch írtunk. Ez egy webes CMS. Akkoriban is voltak már ilyen rendszerek, de ahogyan lenni szokott nem tetszettek. Akkor az volt a legnagyobb gondunk velük, hogy mindegyik 3 hasábos design volt mint a hup.hu . Szerettünk volna egy rendszert amivel gyorsan tudunk terméket készíteni (honlap, webáruház, etc) és így pénzt is csinálni. Volt benne minden, de mindenből nagyon naiv és kezdetleges megoldás.

Az irigység gazdaságpszichológiai elemzése - Irigység a posztszocialista társadalomban

 ( Oregon | 2019. július 27., szombat - 9:16 )

Régóta foglalkoztat a téma. Szerencsére Tóth László írt belőle egy remek dolgozatot. A dolgozatban több interjúrészlet olvasható, ezáltal megismerhetünk számos vezetői véleményt a témában.

http://doktori.bibl.u-szeged.hu/851/

Szabadtéri sportolás Dél-Olaszországban

 ( Oregon | 2019. július 15., hétfő - 9:04 )

Megint itt vagyok Leccében. Az itteni időjárás kb úgy néz ki, hogy a nap leghidegebb időszaka a reggeli 5 óra, ahonnan kb óránként 1-2 fokkal emelkedik a hőmérséklet. Ma ez 19 C° volt. Viszont ez a 19C° nem olyan mint otthon, hanem olyan mint egy padlófűtéses szobában, a levegő hűvös a padló meleg. Azt gondolná az ember, hogy esete is alkalmas lehet a sportolásra, de itt este elsődlegesen csak sötét van a hőmérséklet keveset csökken ezekben az órákban. Emiatt az emberek leginkább reggel sportolnak (futás/tekerés).

Lammerszámláló: +1

 ( Oregon | 2019. július 9., kedd - 17:52 )

Megpörgettem. Akartam venni egy jegyet a wizzair.com-on. Faszán kitölt mindent helyettem, de résen voltam és átírtam a lányomra. Majd újrakeresésnél visszaírta az én nevemre. Megvettem magamnak Budapest-Bari repjegyet.
Bár én már itt vagyok, azért befogok csekkolni. :) Basszák meg. Átírni annyiba kerülne, mint venni egy másikat.
Szóval pörgettem.

Te is pörgethetsz:
http://dawn.royalcomp.hu/~raas/lc.html

Intesa Sanpaolo Bank "élmény"

 ( Oregon | 2019. július 8., hétfő - 12:37 )

Most itt vagyok Olaszországban és bementem a bankomban, aki minden hónapban levon tőlem 7 eurót "Az én választásom" címen. Gondoltam megkérdezem, hogy ez mi. Hamar kiderült hogy 1 euró a számlavezetés és 6 euró a kártya használat havidíja vagyis évi 84 euró (azt hittem az "Én választásom" valamiféle biztosítás amit aláírattak velem tavaly). Ez amúgy még itt is sok. Kérdésemre, hogy van-e olcsóbb megoldás a válasz az volt, hogy nincs.

Linkem@Italy Torrent tiltása (lassítása)

 ( Oregon | 2019. július 2., kedd - 9:34 )

Az olasz Linkem nevű ISP tiltja/lassítja a torrentet. Napközben 0-150 kB/s hajnalban engedi (éjszaka kb minden le szokott jönni). Igazából a többi felhasználóját védi ezzel, mert valószínűleg kevés a sávja. Felhívtam őket ezzel kapcsolatban, de tagadják a tiltást/lassítást, persze emellett tele van az internet hasonló panaszokkal. Na de mit tesz egy apuka akinek visit a gyereke, hogy mesét akar nézni? Természetesen megoldja a problémát a maga favágó módján.

BMW i3 tesztvezetés

 ( Oregon | 2019. június 11., kedd - 21:22 )

Ma voltam tesztvezetésen. A vezetése tetszik, de egy kárpitoshoz elvinném a nem tetsző részek miatt, ha veszek ilyet. Van ugyanis a legszembetűnőbb helyen egy olyan préselt anyag ami érzetre a szalma és a filc keveréke ritka ronda #444 színben. Ezeket a részeket lebőröztetném. Belülről a tér tetszik, a jobb zene már elfogadható, bár én jobban szeretem, ha sub hátul van, mondjuk a gyerekeknek így jobb lesz/lenne. A neten összekonfigoltam egy autót megnéztem mi a maximum (-REX, -S) 17M.

CUPS csütörtök (Ubuntu 18.04 LTS)

 ( Oregon | 2019. május 10., péntek - 8:16 )

Tegnap reggelre arra ébredtünk a cégnél, hogy egyik Brother nyomtatóra sem tudtunk nyomtatni (apt daily update). Kb két órát csesztem el mire rájöttem, hogy a csomag van elbaszva. Szerencsére vannak bent HP nyomtatóink is illetve az OS-ből nekünk csak egy browser kell (meg, hogy nyomtatni tudjunk), így 19.04 USB boot megoldotta a gondot átmenetileg. Estére jött a CUPS frissítés, ma már minden jó.

A kolozsvári Szilikon-völgy

 ( Oregon | 2019. május 9., csütörtök - 14:54 )

Alku

 ( Oregon | 2019. május 6., hétfő - 21:42 )

Életem egyik legnehezebb alkuján vagyok túl. Kifogtam egy igazi cápát, akinek volt valamije ami nekem nagyon kellett. Én kínáltam x-et ő kért x*1.2. Amikor megtudta, hogy mi vagyunk megindult az ár felfelé. Ennek a valaminek a hiánya ellehetetlenítette volna a cégemet. A piacon nincs kínálat még x*2,5-ért sem. Az előállítás költséges és több évbe telt volna.

R.I.P. ... A**** S*** Kft.

 ( Oregon | 2019. április 26., péntek - 18:47 )

R.I.P. ... A**** S*** Kft. - Linuxban jártas senior rendszergazdát keresünk

(Elöször is: bocs trey!) Bár magának csinálta a bajt. Azon gondolkodtam, hogy visszaadnám-e ilyen esetben a hirdetés árat. Nem. Nem adnám. Még a törlésért díjat is kérnék.

Global Property Guide

 ( Oregon | 2019. március 31., vasárnap - 21:41 )

Akik azt gondolják az ingatlan jó üzlet, azoknak:
https://www.globalpropertyguide.com

Az oldal bemutatja világ piacait. Nagyjából a jelenlegi állapotokat.

ps.: Szerintem az ingatlan csak akkor tuti, ha van árnövekedés és erre ráérez az aki csinálja. Önmagában csak a hozamokat nézve, ótvar szar.

ps2.: Olaszország még mindig tuti. Főleg, ha magadnak_veszed+befektetésre.

NAV Onlineszámla xsd 2.0

 ( Oregon | 2019. március 27., szerda - 21:37 )

Albérlők

 ( Oregon | 2019. március 27., szerda - 7:53 )

Vételi ajánlat

 ( Oregon | 2019. március 5., kedd - 13:37 )

Ma hívott az egyik ingatlanos. Röviden: "eladva"

Szerződés még nincs a vételi ajánlatot még nem fogadtam el (ígéretemhez híven adtam egy esélyt másoknak, hogy többet kínáljanak). 24 óra múlva, ha nem lesz jobb ajánlat, akkor elfogadom ezt. A hirdetés összesen 2,5 hétig tartott egy átlagos házeladás normál áron Pest megyében 28++ hét. Áron alul meg ennyi. :)

Vételi ajánlat annyit tesz, hogy írásban leadta az ingatlanosnak 500.000 huf-ot hagyott ott mellé. Ha meggondolja magát 500e hufja bánja.