Oregon blogja

Az irigység gazdaságpszichológiai elemzése - Irigység a posztszocialista társadalomban

 ( Oregon | 2019. július 27., szombat - 9:16 )

Régóta foglalkoztat a téma. Szerencsére Tóth László írt belőle egy remek dolgozatot. A dolgozatban több interjúrészlet olvasható, ezáltal megismerhetünk számos vezetői véleményt a témában.

http://doktori.bibl.u-szeged.hu/851/

Szabadtéri sportolás Dél-Olaszországban

 ( Oregon | 2019. július 15., hétfő - 9:04 )

Megint itt vagyok Leccében. Az itteni időjárás kb úgy néz ki, hogy a nap leghidegebb időszaka a reggeli 5 óra, ahonnan kb óránként 1-2 fokkal emelkedik a hőmérséklet. Ma ez 19 C° volt. Viszont ez a 19C° nem olyan mint otthon, hanem olyan mint egy padlófűtéses szobában, a levegő hűvös a padló meleg. Azt gondolná az ember, hogy esete is alkalmas lehet a sportolásra, de itt este elsődlegesen csak sötét van a hőmérséklet keveset csökken ezekben az órákban. Emiatt az emberek leginkább reggel sportolnak (futás/tekerés).

Lammerszámláló: +1

 ( Oregon | 2019. július 9., kedd - 17:52 )

Megpörgettem. Akartam venni egy jegyet a wizzair.com-on. Faszán kitölt mindent helyettem, de résen voltam és átírtam a lányomra. Majd újrakeresésnél visszaírta az én nevemre. Megvettem magamnak Budapest-Bari repjegyet.
Bár én már itt vagyok, azért befogok csekkolni. :) Basszák meg. Átírni annyiba kerülne, mint venni egy másikat.
Szóval pörgettem.

Te is pörgethetsz:
http://dawn.royalcomp.hu/~raas/lc.html

Intesa Sanpaolo Bank "élmény"

 ( Oregon | 2019. július 8., hétfő - 12:37 )

Most itt vagyok Olaszországban és bementem a bankomban, aki minden hónapban levon tőlem 7 eurót "Az én választásom" címen. Gondoltam megkérdezem, hogy ez mi. Hamar kiderült hogy 1 euró a számlavezetés és 6 euró a kártya használat havidíja vagyis évi 84 euró (azt hittem az "Én választásom" valamiféle biztosítás amit aláírattak velem tavaly). Ez amúgy még itt is sok. Kérdésemre, hogy van-e olcsóbb megoldás a válasz az volt, hogy nincs.

Linkem@Italy Torrent tiltása (lassítása)

 ( Oregon | 2019. július 2., kedd - 9:34 )

Az olasz Linkem nevű ISP tiltja/lassítja a torrentet. Napközben 0-150 kB/s hajnalban engedi (éjszaka kb minden le szokott jönni). Igazából a többi felhasználóját védi ezzel, mert valószínűleg kevés a sávja. Felhívtam őket ezzel kapcsolatban, de tagadják a tiltást/lassítást, persze emellett tele van az internet hasonló panaszokkal. Na de mit tesz egy apuka akinek visit a gyereke, hogy mesét akar nézni? Természetesen megoldja a problémát a maga favágó módján.

BMW i3 tesztvezetés

 ( Oregon | 2019. június 11., kedd - 21:22 )

Ma voltam tesztvezetésen. A vezetése tetszik, de egy kárpitoshoz elvinném a nem tetsző részek miatt, ha veszek ilyet. Van ugyanis a legszembetűnőbb helyen egy olyan préselt anyag ami érzetre a szalma és a filc keveréke ritka ronda #444 színben. Ezeket a részeket lebőröztetném. Belülről a tér tetszik, a jobb zene már elfogadható, bár én jobban szeretem, ha sub hátul van, mondjuk a gyerekeknek így jobb lesz/lenne. A neten összekonfigoltam egy autót megnéztem mi a maximum (-REX, -S) 17M.

CUPS csütörtök (Ubuntu 18.04 LTS)

 ( Oregon | 2019. május 10., péntek - 8:16 )

Tegnap reggelre arra ébredtünk a cégnél, hogy egyik Brother nyomtatóra sem tudtunk nyomtatni (apt daily update). Kb két órát csesztem el mire rájöttem, hogy a csomag van elbaszva. Szerencsére vannak bent HP nyomtatóink is illetve az OS-ből nekünk csak egy browser kell (meg, hogy nyomtatni tudjunk), így 19.04 USB boot megoldotta a gondot átmenetileg. Estére jött a CUPS frissítés, ma már minden jó.

A kolozsvári Szilikon-völgy

 ( Oregon | 2019. május 9., csütörtök - 14:54 )

Alku

 ( Oregon | 2019. május 6., hétfő - 21:42 )

Életem egyik legnehezebb alkuján vagyok túl. Kifogtam egy igazi cápát, akinek volt valamije ami nekem nagyon kellett. Én kínáltam x-et ő kért x*1.2. Amikor megtudta, hogy mi vagyunk megindult az ár felfelé. Ennek a valaminek a hiánya ellehetetlenítette volna a cégemet. A piacon nincs kínálat még x*2,5-ért sem. Az előállítás költséges és több évbe telt volna.

R.I.P. ... A**** S*** Kft.

 ( Oregon | 2019. április 26., péntek - 18:47 )

R.I.P. ... A**** S*** Kft. - Linuxban jártas senior rendszergazdát keresünk

(Elöször is: bocs trey!) Bár magának csinálta a bajt. Azon gondolkodtam, hogy visszaadnám-e ilyen esetben a hirdetés árat. Nem. Nem adnám. Még a törlésért díjat is kérnék.

Global Property Guide

 ( Oregon | 2019. március 31., vasárnap - 21:41 )

Akik azt gondolják az ingatlan jó üzlet, azoknak:
https://www.globalpropertyguide.com

Az oldal bemutatja világ piacait. Nagyjából a jelenlegi állapotokat.

ps.: Szerintem az ingatlan csak akkor tuti, ha van árnövekedés és erre ráérez az aki csinálja. Önmagában csak a hozamokat nézve, ótvar szar.

ps2.: Olaszország még mindig tuti. Főleg, ha magadnak_veszed+befektetésre.

NAV Onlineszámla xsd 2.0

 ( Oregon | 2019. március 27., szerda - 21:37 )

Albérlők

 ( Oregon | 2019. március 27., szerda - 7:53 )

Vételi ajánlat

 ( Oregon | 2019. március 5., kedd - 13:37 )

Ma hívott az egyik ingatlanos. Röviden: "eladva"

Szerződés még nincs a vételi ajánlatot még nem fogadtam el (ígéretemhez híven adtam egy esélyt másoknak, hogy többet kínáljanak). 24 óra múlva, ha nem lesz jobb ajánlat, akkor elfogadom ezt. A hirdetés összesen 2,5 hétig tartott egy átlagos házeladás normál áron Pest megyében 28++ hét. Áron alul meg ennyi. :)

Vételi ajánlat annyit tesz, hogy írásban leadta az ingatlanosnak 500.000 huf-ot hagyott ott mellé. Ha meggondolja magát 500e hufja bánja.