uBlock - telex.hu

Ezzel a pár sorral megoldható volt. Így csak a lényeg marad. Semmi sallang, semmi subsite.

! telex.hu
telex.hu##footer:matches-path(/^/$/)
telex.hu##.layout__item:not(div:nth-child(2)):matches-path(/^/$/)
telex.hu##.after__block:upward(2):matches-path(/^/$/)
telex.hu##.article-topics:matches-path(/^/$/)

Hozzászólások

Szerkesztve: 2024. 01. 24., sze – 08:02

Ezeket nem lehetne egyben, egy postban, amikor kész van?

(Ahogy szoktátok ... 😜)

trey @ gépház

Ha irritál, akkor írjál rá szűrőt! :) Megjegyzem ez egy sorozat. Nem egy önálló dolog. Továbbá a drupál alkalmatlan, hogy itt írjak meg valami hosszabbat. Nincs piszkozat.  Nyugi, már lassulni fog.

lásd még:

https://hup.hu/comment/3017155#comment-3017155

Nem gondoltam volna hogy ennyi időt szánsz ilyen hulladék oldalak olvasására. Eddigiek közül a hupon kívül a portfólió amire még néha ránézek, de ezt a sok gagyi szart én kerülöm.

Ismerni akarom az "tényellenőrzést", hogy miért szar Magyarország. :)  Amúgy néha van értékes tartalom is. Persze, amióta lepucoltam a  444.hu-t és a telex.hu -t ami maradt az a karaktergyilkosság, kormányvegzálás, politikai kampány. Eddig fel sem tűnt, hogy ilyen durván tolják. Vagyis inkább sunyin.

Na ezért nem olvasom ezeket a szarokat. Nem érdekel hogy más érdekcsoport mit akar, mi legyen a véleményem. Hányok már ettől az egésztől és óriási csalódás, hogy majd mindenki másnak ez tök jó. Na mindegy, ez az én problémám, amúgy köszi ezeket a megosztasokat, felveszem őket ha véletlenül mégis arra tévednék.

Kiegészíteném.

! 2024. 01. 24. 7:05:20 https://telex.hu/
telex.hu###__layout > .main--t > div:nth-of-type(3) > .main-container > .subcontainer > .cl-container > .layout > .layout__item:nth-of-type(13) > .layout14a.listing--otp.listing.block > .layout__content
telex.hu###__layout > .main--t > div:nth-of-type(3) > .main-container > .subcontainer > .cl-container > .layout > .layout__item:nth-of-type(14) > .layout14b.listing--holdblog.listing.block
telex.hu###__layout > .main--t > div:nth-of-type(3) > .main-container > .subcontainer > .cl-container > .layout > .layout__item:nth-of-type(15) > .layout14c.listing--bunteto.listing.block

Azon tűnődöm, hogy van-e erre valami olyan adatforgalom barát megoldás, ami már a letöltődés előtt megfogná ezeket?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Jogos, ravedodtem az adatforgalom-sporolos felvetesre. Olyat meg tudsz csinalni, hogy bizonyos resource le se toltodjon, de azt nem tudom, hogy ilyen szinten lehet-e valogatni, hogy bizonyos cikkek thumbnail .jpg-je letoltodjon, masoke ne. Ha a URL-ben van kulonbseg, akkor igen, de hogy a DOM-on belul hol van, az alapjan nem biztos.

Nem néztem, de szerintem uBlock ha blokkolja a DOM-ban az erőforrást, akkor  talán nem tölti le a böngésző. (fixme : ez böngésző specifikus lenne, hogy mikor értékeli ki a DOM-ot és a CSS-t.)

 

ps.: host fájl szinten is mehet a block akkor már

Azert nem teljesen, mert a Privoxy nem csak domaineket tud blokkolni, hosts-ban meg legfeljebb az egesz telexet tudod tiltani.

Az a baj, hogy a privoxy-s config fajlomhoz kb. akkor nyultam utoljara, amikor szaz eve egy Gabu-kommentben lattom, hogy letezik ez a szoftver. Szoval passz, majd utanajarok. :)

Pár éve próbálkoztam hasonlóval, de félbemaradt. Qt-ban  QWebEngineView -ben léterhoztam egy saját QWebEngineUrlRequestInterceptor -t és ott tudtam szűrni a tartalmat már a lekérés előtt. Abbahagytam, ha igény van rá elővehetem, de mindenki azt mondta akkor egy a közeli ismerősök körében végzett kutatás alapján, hogy nem használnák, ha ezért új böngészőt kellene telepíteniük.

uBlock-ot fel kell rakni a böngészőre.

Majd klikk a fogaskerékre:

https://www.online-tech-tips.com/wp-content/uploads/2022/05/20-Lock.png

a) beírod saját szűrőkhöz dorektbe
b) felrakod saját szerverre a szabályokat, és külső szűrőként behívod (én ezt használom, mert sok eszközöm van és csak egy helyen kell így szerkesztenem)

Tervezem online-ra rakni ezeket, de ahhoz kifinomultabb módszerek kellenek a generáláshoz is. (Több ötletem van ide a hup-ra is, hasznos tartalom vs flame arány alapján user filter. Ez ugye egy offline app ami leszed innen curl-vel adatokat, majd valamilyen képlet alapján minősít/valószínűsít. Továbbá megfigyelésem szerint bármi flame ahol több, mint 300 a hozzászólás. :) Ennek szűrésével az a baj, hogy lehet ez csökkentené le és amiatt menne át a flame filteren.  Az egész nevet már kitaláltam: hup professional - mert ugye sokakat zavar a flame és a szemét)

Alapból egy git repot tudok elképzelni, akár github is lehet, aminek a raw része lehetne a cdn.

A git mindenképpen azért is jó lenne, hogy többen is tudjuk szerkeszteni.

Nekem facebook.com feedre van ilyen. Egy sor csak, elrejti a teljes feedet mindenestől. Ha egy oldalra vagy profilra rámegyek, arra nem vonatkozik azt meg tudom nézni. Évekig jó volt az, hogy senkire nem voltam feliratkozva é üres volt a feed, mióta fizetős a facebook, azóta ezt leszarja, ontja a szemetet elém.