uBlock - index.hu

Egy ideje egyre gyakrabban szűröm a  reklámon túl a tartalmat is, na meg a vizuális szennyezést is. Indexen is ezt teszem. Maradtak: hírek, totalcar, ingatlan, economx.

! index.hu
index.hu##div.goal
index.hu##div.esport1
index.hu##div.greendex
index.hu##section.porthu-doboz-new
index.hu##div.kisallatos
index.hu##div.betonepodcast
index.hu###pp-box
index.hu##section.welove
index.hu##section.blokk_budapest
index.hu##section.divany-doboz
index.hu##div.femina
index.hu##div.velvet
index.hu##section.bloghu
index.hu##section.blokk_nezzen-bele
index.hu##div.pp-hasab
index.hu##div.cimlap-cikkgyujto:style(width: 100% !important;)

Hozzászólások

index.hu##div.betonepodcast

 

Ebből az "Egyszer lent" teljesen vállalható. A többit nem szoktam fogyasztani

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

... megszeged a TOS-t, lopod a tartalmat, megkárosítod a zindexet, nem módosíthatod, úgy kell olvasnod ahogy azt ők előírjak... :D

Mondjuk, az mindig szórakoztatott, hogy egyesek semmiért, semmilyen formában nem szeretnek "fizetni" (igen, a hirdetések nem blokkolása is az valahol), de ők az elsők a raplizók közt, amikor az a szolgáltatás, amit szűrnek adott esetben bedobja a törölközőt, mert a finanszírozása lehetetlenné vált.

Akkor persze mosdatják magukat, hogy "áááá, nem azért ment tönkre, hanem azért, mert a LöllőÓbbán beszántotta!!!!"

trey @ gépház

Tegyél még 100 bannert. :)

Nem értelek. Általánosságban beszéltem.

Engem nem zavar.

Csak itt, vagy sehol? Ha sehol, akkor miért szűröd?

Ingyen generálok tartalmat és hozok látogatót.

Az Indexre? Nem értem, miért lett hirtelen szó a HUP-ról. A $title-ben nem a HUP szerepel.

Pénz szeretnél érte? :P

Nekem elég, ha a kiadó kifizeti a kettőnk közti megállapodásban szereplő fix összeget. Ez akkor sem lesz több, ha éppen 10 billió hirdetés van az oldalon. Így nem, nem vagyok érdekelt abban, hogy több hirdetés legyen az oldalon. Azt viszont értem, hogy a minimálisan elvárt bevételhez kell valami bevételi forrás. Az kevés, hogy te tartalmat generálsz. De miért a HUP-ról beszélünk? Máshol szűröd a reklámokat, nem?

trey @ gépház

Az nem zavar amit csinál az oldal tulajdonosa. Olyan ez, mint amikor az újságban csak a nekem tetsző dolgokat akarom elolvasni. Előtte a titkárnőm kidobja ami engem nem érdekel.

Index.hu, 444.hu propaganda. Nem az én érdekel az olvasása.

 

Mindenhol szűrőm a tartalmat. Túl sok az inger, nem kérem.

Nekem elég, ha a kiadó kifizeti a kettőnk közti megállapodásban szereplő fix összeget. Ez akkor sem lesz több, ha éppen 10 billió hirdetés van az oldalon. Így nem, nem vagyok érdekelt abban, hogy több hirdetés legyen az oldalon.

Alapvető probléma, hogy ezt nagyon kevesen mondhatják el magukról. Vagy azért, mert nem ilyen megállapodásuk van, de általában inkább azért, mert ha bizonyos illuzionális körülmények között lehetne több (pl. senki nem használna reklámblokkolót) bevételük, akkor máris sokszorta többet akarnak, és ha nem kapják meg, akkor nekiállnak osztályellenségnek kikiáltani valakit, #mindigmásikahibás alapon, pl. a a reklámblokkoló nem fizetőképes keresletet.

Szerintem alapvetoen azon kellene tuljutnia a webketto-iparnak, hogy egy latogatott weboldalt csak ugy tudnak monetizalni, hogy kibasznak ra egy bannert.

Itt van pl. a HUP. Vannak rajta allashirdetesek. Ezert a kiado penzt kap. Blokkolni nem fogom oket, mert amugy erdekes tartalom, akkor is, ha epp nem keresek allast. A twitterdobozok, bannerek, mittudomen micsodak viszont mennek a blocklistre. Lehet fizetos feature-oket csinalni. Lehet olyan tamogatoi tartalmakat csinalni, amik valamennyi erteket hordoznak az olvaso szemeben is. Barmit lehet.

Ehelyett mit csinal az atlag weblap-tulaj? Kirakja az Adsense-kodot, aztan dol a love. Ja, nem, mert azt blokkolja mar lassan mindenki, aki valamennyire is kepben van az internethasznalattal. Ilyenkor jon az "ellopjak a tartalmat", meg a tobbi szanalmas magyarazkodas.

Az ilyen helyek latogatasarol probalok leszokni. En hulye kattintottam a NASA hirre ma reggel. A betanitott sajtomunkas keptelen volt egy linket odarakni a kulfoldi internetre. Gondolom, nehogy sokkot kapjon az atlagpolgar, ha veletlenul odakattint igy vasarnap reggel.

Egy darabig jol mukodott a Feedbro (Firefox) RSS/Atom feedekkel szerte a vilagbol. Sok hiroldalnal valahogy belat a paywall moge is. Sajnos azonban egyre tobben allnak at Facebook/Twitter/Instagram/... csatornakra. Azokat picit nehezebb integralni a feedek koze, de nagyjabol jo ugy is.

Bypass Paywall Clean addon atkergeti jopar hirportal linkjet az archive.is vagy hasonlo oldalakon, majd transzparensen megjeleniti oket. Igy nem kell sokat bohockodni.

Sajnos a Feedbro epp elhasal valamiert a WSJ cikkein, igy kenytelen vagyok kattintani, mielott latnam az osszefoglalot.

az index.hu-ra nincs blokkszkripted?