YTFE 1.12.0

Itt egy kimondottan nagyobb lélegzetű kiadás, benne egy raklap új feature-rel.

A legfontosabbak:
- Kiokosítottam a belső letöltőt, hogy az EDL-eket fel tudja darabolni és egyesével letölteni, szóval innentől az EDL-es videosávok is tölthetőek külső letöltő nélkül.
- Szeletelő letöltés, így a belső letöltőt többet nem fogja megszakítani a tecső, ha nem EDL-es videosávot töltünk le.
- Van lehetőség merger megadására (pl. ffmpeg), így a letöltött külön A/V sávokat a program is össze tudja már vele fűzni, így gyakorlatilag a program tökéletesen függetlenné vált a külső letöltőktől.

Újdonságok:
- Innentől az audiosávoknál is deciphereli az n szignatúrát (ha talál), hogy véletlen se legyen throttle, bár eddig sem tapasztaltam.
- Innentől az automatikusan kiválasztott formátumot felbontás alapján is lehet limitálni, külön szélességre és magasságra, képernyőméret, vagy megadott érték alapján.
- Innentől a minőségeket belül sorbaállítja a video.height, video.fps, video.bitrate, audio.samplerate, audio.bitrate ötös rendezése alapján és az automatikus kiválasztásnál is így keresi meg a legjobbat, hogy minőség szerint csökkenő sorrendben végigmegy, megkeresvén a legjobb minőségűt, amit a kodek, a throttle bandwith, vagy a felbontás alapján a felhasználó nem zárt ki. (Eddig csak a legjobb kombinációt kereste meg videóból és hangból is és ha az kiesett a szűrés miatt, akkor egyszerűen a sorban következő nem szűrtet vette.)
- Most nagyon nem találom, hogy ki és hol kérte ezt, de a lényeg, hogy megcsináltam, hogy a program innentől támogatja a subtitle-ök (caption-ök, ahogy a tecső hívja) videólejátszónak átadását és letöltését is. Ehhez jött egy új mező a lejátszók konfigurálásánál. (Update: BaT volt, de nem kérte, csak mondta, hogy van ilyen, én mondtam, hogy akkor berakom feature-nek.)
- A subtitle-ök letöltését a program a külső format downloaderrel is támogatja, ehhez viszont a format downloader kapott egy új template-et ({CMD}), ahova a korábbi formátumlista parancs, ill. innentől a subtitle letöltő parancs kerülhet.

Bugfixek:
- A default A/V downloaderben bennemaradt a régi egybe-formatflages commandline. (Ez csak első induláskor jelenthetett problémát.)

A prefsbe bekukkantva meg lehet szemlélni - a merger-en és a felbontásszűrőn túl - a megváltozott format downloader opciót; aki nem most indítja el először a programot, annak a beállításaiba a program már nem barmol bele, a {CMD} template-et bárhová be lehet tenni a formats downloader paranccsorába, csak ne érjen össze egyik argumentummal se...
...de őszintén szólva jelen pillanatban már semmi érv nincs a youtube-dl és ytp-dl használata mellett; a program sokkal gyorsabban tölti le és dolgozza fel a tecső cuccait, mint a külső tool-ok és most, hogy már merger opció is van, így még akkor sem indokolt, ha külön audio/video sávos, ill. EDL filmet töltünk le, mert az is gyorsabb a programból és a végén ugyanúgy össze tudja fűzni a kettőt.

A playersben az extra flag egyébként véletlenül ugyanaz VLC-ben és MPV-ben is: '--sub-file='.

A lejátszófelületen a formátumlista alá bekerült a subtitle legördülő is:

És a player a subtitle-ökkel:

BTW., le van írva a manualban is, de leírom itt is: ha valaki csak a kiválasztott subtitle-t szeretné letölteni, vagy csak a videót, akkor jobbklikk a download gombra bal helyett és:

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64
- Linux i686
- OpenBSD AMD64
- Solaris AMD64
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Ugyanitt Mac Mini 2009-es kerestetik, hogy buildelhessek OSX verizót is. (Mindegy, hogy early, vagy late, csak legyen benne 2 GB RAM, hogy fusson rajta a 10.11.)

Hozzászólások

Jo lenne, ha kiadnad mar a forrast, hogy vegre valaki tudna csinalni egy modern electronos GUI-t hozza!

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Én szeretnék kérni, ha lehetséges egy Windows verziót.

Thx.

Az a baj, hogy már ott elakad a dolog, hogy csináljunk valami VBox vagy VMWare által emészthető lemezképformátumot a DMG-ből, ugyanis egyetlen olyan leírást nem találtam, ami Linux (vagy egyéb UNIX) alá szól és a végén egy használható lemezképet adott volna. Van a InstallMacOSX-10.11.dmg, abban van valami PKG, abban megint egy DMG, abban megint egy PKG, abban egy InstallESD.dmg fájl, elvileg ebből kéne dmg2img-vel, vagy a jóég tudja mivel IMG-t csinálni, csakhogy a kapott végeredmény nem bootol. Mac alá van színes-szagos leírás, de mit kezdjek vele, ha az Apple toolok nem elérhetőek Linux alatt?

Köszönöm!

Boldog Karácsonyt!

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.