TCH blogja

YTFE 1.15.0

Ebben a release-ben azt csináltam meg, amiért már többen is reklamáltak, hogy nem lehet nagyítani a felületet. Ugyan a HiDPI-awareness már az 1.5.0 óta megvan benne, de ahhoz HiDPI is kellett, szóval nem volt jó mindenkinek...
Azonfelül ma délután egyszer csak megállt működni a cucc, mert volt egy bug a trutymócipher keresőjében, a kugli meg most pont dobott egy olyan tömböt a playerben, ami leakasztotta (az a vicc, hogy nemsokára, amikor megint változik a tömb, valószínűleg megint életre fog kelni az 1.12.5-ig visszamenőleg az összes verzió).
Még hátra volt kb. fél napnyi munka a nagyítóval, azt még gyorsan megcsináltam és kiadtam. Ugyan szerettem volna még egy kicsit tesztelni, de ez miatt a marhaság miatt muszáj volt kiadni. Szóval nem tudom, hogy minden klappol-e, ha bugok lesznek, majd javítom őket, így hajnali kettőkor amúgy sem vállalok garanciát semmire...

YTFE 1.12.5

A múltkori fix, ami ciphert kereső algoritmust érintette, nem volt tökéletes: a kugli adott egy olyan sorrendet, ami összezavarta. Finomítottam a keresőn. Viszont ahogy a múltkor is, a deciphering emulációját most sem érintette a dolog. Vagy nem tudnak már rajta kifogni, vagy taktikát változtatnak. Vagy nemt'om.

YTFE 1.12.4

A kugli ismét megörvendeztetett a cipher átvariálásával, de ezúttal nem magát a ciphert variálták át, hanem azt, ahogy meghívja a tecső, így a program nem találta meg. Most átírtam a cipher megkeresésének algoritmusát egy másik megközelítésre, így elvileg többet ezzel nem tudnak leszopatni. (A remény hal meg utoljára.)

microsoftos állásajánlat/megkeresés

Az előbb beesett a linkedinen egy állásajánlat/megkeresés (vagy mittudomén mi akar ez lenni) a microsofttól. Nem válaszoltam neki, de a saját szórakoztatásomra írtam egy "választ". Gondoltam, ide is kirakom. Aki tudott rajta röhögni, annak egészségére. (Ha valami angol nyelvtani hibát fogtok, ne kíméljetek.)

MPV mikulássipka

Ma arra lettem figyelmes, hogy az MPV on-screen ikonján egy mikulássapka díszeleg. Megpróbáltam rákeresni, hogy hogy lehet kikapcsolni, de nem jutottam sokra. A manualok, github ticketek meg egyébként az internet írt mindenfélét mpv.conf-ot, user_opts-ot, script_opts-ot, de egyik se vezetett semmire.
Írták viszont, hogy az osc.lua fájlban kell a greenandgrumpy változót átállítani, de ez a fájl a forráshoz tartozik, azaz csak fordításkor lehet átírni. Vagy mégsem?

Régen minden jobb volt? - Online vasúti menetrend

Bivalbáznád-észak állomás, nézem a vágány kijelzőjén a vonatom várható érkezését. Két-három perc gyalog innen a Bivalbáznád-délkelet állomás és onnan is szoktak vonatok menni arra, amerre megyek. Honnan megy majd előbb? Itt ácsorog egy srác, mobilozik; megkérdem tőle: hogy meg tudná-e nézni, hogy innen, vagy a délkeletiből megy-e előbb a vonat Guglinsekeresdre? Meg tudja nézni. Nézi. Nézi. Még mindig nézi. Már három perce nézi. Kérdem:
- Ennyire lassú a vasút online menetrendje?
- Hát, ez ennyire.
- Jobb volt a régi Elvira?
- Igen, a régi sokkal jobb volt.

Note: a srác kb. középsulis lehetett.

YTFE 1.11.0

A legfontosabbak:
- fezo kérésének amennyire tudtam, eleget tettem: innentől a keresések sorrendezhetőek relevancia (alapból ez van), feltöltés, nézettség és értékelés alapján. (Túl sokat nem teszteltem, de nekem működött, remélem nem lesz bugos, meg nem kezdi el variálni ezt is a kugli...)

Újdonságok:
- Ctrl + F8-ra a cache törölhető a főpanelről, nem kell kinyitni a beállításokat.
- A program innentől az első indulás alkalmával a yt-dlp-t is keresi letöltőnek, nem csak a youtube-dl-t.

Bugfixek:
- A kugli ezúttal a formátumlista egy újabb variánsával örvendeztetett meg...

Bugfixek:
- ...minek folyamán kiderült, hogy ha egy lekért oldal formátumok nélkül került a cache-be, akkor visszatöltéskor segfaultot csinált. (Ezt egyébként már a 1.10.6 kiadása előtt javítottam, csak épp már az 1.11.0-ban és backportolni meg elfelejtettem a nagy deciphering közben... :/)
- A "Prepend user to bookmark titles" opció csak a jobbklikk + bookmarknál működött, a hotkey-nél nem.

YouTube throttle: megoldva - YTFE 1.10.6

* Frissítve 1.10.6-re, részletek a poszt végén.

* Frissítve 1.10.5-re, részletek a poszt végén.

* Frissítve 1.10.4-re, részletek a poszt végén.

* Frissítve 1.10.3-re, részletek a poszt végén.

* Frissítve 1.10.2-re, részletek a poszt végén.

* Frissítve 1.10.1-re, részletek a poszt végén.

Sikerült az n signature decipherelését végző kódot visszafejteni és átültetni Pascalra, úgyhogy elvileg a throttle-nak lőttek; legalábbis a délután alatt zéró videó szerencséltetett ezzel. Szóval innentől elméletileg a tecső nem fog throttle-lel szívatni minket, hacsak a kugli nem talál ki valami újat, megint... (De akkor ott a prefsben a throttle-controlled bitrate-selection, amíg a problémát megint fixelem.)

15 éves az oscomp.hu és harminc éves a két kedvenc gépem

Ma tizenöt éves az oscomp.hu. Ugyan feltámadni nem támadt fel az ötödik születésnapja óta, de azért meghalni sem sikerült neki: még mindig frissül néha. És ahogy akkor, most is ma tartom a szülinapját annak a két gépnek, amik a legjobban hozzámnőttek az elmúlt harminc évben...ugyanis harminc évesek.