Tar archívum létrehozása browserben

Kiadtam a JS alapú Tar archívum készítőmet; ha valaki kliensoldalon akar Tar archívumokat létrehozni és letölteni a felhasználóihoz az viheti.
A használatához szükséges a JavaScript toolboxom.

Caveat: UStar formátum, csak 255 byte hosszú elérési utak lehetségesek és a symlinking nincs támogatva. Opcionálisan GZip tömörítés is van, de ahhoz olyan browser kell, ami támogatja a CompressionStream API-t. (Az alap - GZip mentes - verzió még nagyon régi browserekben is megy.)

Hozzászólások

Figgyu, amíg nem fizetsz neki, addig hadd õ hatàrozza meg, hogyan és milyen formàban terjeszti a termékét és kinek termeli a bevételt.

Amennyiben nem csavarként kiképzett pirotechnikai szakadòelemre, szenzorokkal ellàtott mérōcsavarra, vagy speciàlis, többalkatrészes, gépipari kötōelemre gondoltàl, úgy a helyes terminus a "tekerj be két csavart", "hajts be két csavart", "szerelj be két csavart", estleg "építs be két csavart", mert a csavar az esetek többségében egy szerkezeti elembōl àll, ìgy nincs mit rajta összeszerelni.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

szerintem felreertitek. nemgond ha egy cuccot a sajat oldalon osztja meg, csak ott a kutya sem fogja megtalalni (hacsak nem seozza be googlebe, de akkor meg ugyse jstar kene irnia... :D). viszont a githubon elobb megtalalja valaki, igy oda (is) erdemes felrakni.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nincs hozzáférésem a szerverhez, nem tudok rá se Git-et, se GitLab-ot rakni. Csak egy FTP és egy MySQL acc-om van, meg tudok PHP-t futtatni. És nem ti döntitek el, hogy hogyan szabad szoftvert fejleszteni és terjeszteni, függetlenül az évszámtól. (Meg azt se, hogy mi minősül igényesnek, mert az meg szubjektív, de ez mellékes.)

Az se nálam történt. Lehet feltörni az oscompot (igen, itt, írásban, mindenki előtt megengedem neked és bárkinek, hogy megtegyétek; senki ellen nem fogok feljelentést tenni) és lecserélni rajta akármit. Addig ez FUD és kútmérgezés. (És mellékesen hitelrontás is, ha egy oldalt bizonyítékok nélkül vádolsz azzal, hogy nem biztonságos.)

Ezzel szemben github és a security:
- https://www.bleepingcomputer.com/news/security/oktas-source-code-stolen-after-github-repositories-hacked/
- http://www.thestack.technology/github-hacked-npm-data-downloaded-in-an-evolving-supply-chain-attack/
- https://techslax.com/technology/github-hacked-march-24-2023-what-you-need-to-know/

Már elmondtuk: nem kell feltörni, elég MITM közbeállni, és a letöltött tartalmat manipulálni. És mivel nincs https, így a kutya sem veszi észre.
A "megengeded" érdekes, pláne akkor, amikor kijelentetted, hogy csak szivességi szerverhasználó vagy, azaz nem a te rendszeredről van globalice szó.
 

Már elmondtuk: nem kell feltörni, elég MITM közbeállni, és a letöltött tartalmat manipulálni.

Én is elmondtam: MITM-eljetek meg nyugodtan. Csak HTTP-n keresztül használom az oldalt. Tessék, MITM-eljetek meg. Ameddig ezt nem teszitek meg, addig ez ugyanúgy FUD, kútmérgezés és hitelrontás marad, semmi több.

És mivel nincs https, így a kutya sem veszi észre.

Van HTTPS, csak a cert nem stimmel, de attól a titkosítás még él.

A "megengeded" érdekes, pláne akkor, amikor kijelentetted, hogy csak szivességi szerverhasználó vagy, azaz nem a te rendszeredről van globalice szó.

Egyrészt én az oscompot engedtem meg, hogy feltörjétek, az pedig az enyém. A domain is, a portál is, a tartalom is. Ha meghákoljátok a PHP-t, vagy az SQL-t és lecseréltek valamit, az nem sokban érinti a szerver tulajait, de egyébként a szerverrel kapcsolatban: egy fehérkalapos demonstráció ellen nem hinném, hogy bármi kifogása lenne Yare-nak, vagy TuX-nak, szerintem még meg is köszönnék, ha mutatnátok nekik valami sechole-t.

A lehetőség, hogy harmadik fél nem azt látja az oldal tartalmaként, amit te oda feltöltöttél, az adott, ezt fogd már fel. Az, hogy "van https, de..." az pontosan fogalmazva azt jelenti, hogy nincs - az oscompponthu-ra nincs cert, a kapott cert nem erre a domainre szól, és bónuszként le is járt (ahogy szerintem azt már jeleztük is korábban neked: "Not After: Tue, 19 Jul 2022 15:43:07 GMT")
És az eddigiek alapján  kérni sem mered az üzemeltetőktől, hogy legyen... (Hátha valakinek eszébe jut, hogy wtf ez itt...?) 

A portál nem a tiéd. Ha a tiéd lenne, akkor teljes joggal adminisztrálhatnád a webszervert és az alatta lévő OS-t is. Whitehat/etikus hekkelés csak a rendszer felelős tulajdonosa (IP, hardver, OS, illetve az adott kiszolgálón található valamennyi adat tulajdonosa(i)) általi írásos megbízással, mely írásos megbízásnak a célokat, a kockázatokat, illetve a felelősségi kérdéseket is részéletesen tisztáznia és rögzítenie kell. Erősen kétlem, hogy láttál valaha ilyen dokumentumot...

Nem érdekel a rizsa. Mutassatok valamit. MITM-eljetek meg, cseréljetek le valamit az oscompon. Addig FUD. Hitelrontás. Bullshit. Az oscompot 2006 október 22.-e óta egyszer sem törték meg, sehogy sem. A githubot 2007 október 19.-e óta sokszor. Ennyit a security-ről.

A portál nem a tiéd.

De. A portál az enyém. Csak a tárhely, a szerver nem.

Whitehat/etikus hekkelés csak a rendszer felelős tulajdonosa (IP, hardver, OS, illetve az adott kiszolgálón található valamennyi adat tulajdonosa(i)) általi írásos megbízással, mely írásos megbízásnak a célokat, a kockázatokat, illetve a felelősségi kérdéseket is részéletesen tisztáznia és rögzítenie kell. Erősen kétlem, hogy láttál valaha ilyen dokumentumot...

Akkor írjatok nekik, hogy szeretnétek bebizonyítani, hogy a szerverük nem biztonságos és meghekkelnétek csak úgy whitehat. Ez az üres hárítás, hogy ehhez ilyenmegolyanjogiizé kell, nem érdekel. A PHP vagy az SQL meghekkeléséhez, meg a fájlok lecseréléséhez meg nem kell tőlük engedélyt kérni, a PHP és az adatbázis, meg a portál tartalma az enyém és én megengedtem. Pont.

Most már mutassatok valamit, ne csak a szátok járjon, hogy nem biztonságos. 17 év alatt egyszer sem törték meg. A githubot 16 alatt sokszor.

Nem tudom, és te sem tudhatod, hogy azon a szerveren még milyen lomok,kiknek az adatai, oldalai vannak hostolva. Onnantól kezdve, hogy a szerver nem a tied, te nem nyilatkozhatsz sem a biztonságával, sem az esetleges behatolásokkal kapcsolatban, mert ezekről neked, mint vendégnek nem kell tudnod.
Attól, hogy az internet egy eldugott bugyrában lévő, http-only oldalt tudomásod szerint nem nyomtak, illetve a forgalmát nem támadták, az nem csak attól van, hogy hűdeqrvabiztonságos, hanem attól is, hogy senkit nem érdekel, marginális a forgalma - ellenben egy github-bal, amit forgalom, illetve az ott tárolt adatok alapján sem lehet egy lapon említeni a te oldaladdal.

"Akkor írjatok nekik, hogy szeretnétek bebizonyítani, hogy a szerverük nem biztonságos és meghekkelnétek csak úgy whitehat." - írj te nekik, hogy kötekednek veled a https-buz...ók, hogy mé' nincs valid cert az oldaladon, és legyen, illetve ha annyira jóban vagy az üzemeltetőkkel, akkro írj nekik, hogy a certeket rendbe klne rakniuk, több, mint egy éve... Te vagy valamennyire a köreiken belül, nem más...

 

Ha végképp nem tudtok mibe belekötni (nem "elavult" technológia, nem "elavult" nyelv, nem szóltam be egyetlen szent cégre se, nincsenek képek se, ami miatt vinnyogni lehetne, hogy nem látszanak), akkor beleköttök abba, nem $(felszopva by CURRENT_YEAR) helyen és nem $(felszopva by CURRENT_YEAR) módon van tárolva/terjesztve.

HUP, én így szeretlek.

Az igaz, hogy magamnak fejlesztettem le, mert nekem volt rá szükségem, de az már nem igaz, hogy semmi más nem érdekel, mert akkor közre se adtam volna, pláne nem Public Domain-ként. Mint írtam: aki akarja, viszi. Egyszerűen letölteni meg egy sima link is elég az embereknek. Nem kell hozzá verziókezelő. Sem 1980-ban, sem 2023-ban.
Ami pedig a kontribúcióra való hivatkozást illeti: több mint hat év alatt többszáz kB-nyi forráskódot osztottam meg itt, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány darab kontribúció volt. Ehhez sem kell verziókezelő. Sem 1980-ban, sem 2023-ban.

az biztos, hogy kozre jatszik abban, hogy senki nem tesz hozza, hogy

* korlatozott a terjesztes
* hianyoznak a megszokott opensource folyamatok tamogatasahoz szukseges infrastrukturalis elemek (ami szinten a korlatozott terjesztessel osszefugg).

ha kint lenne githubon, angol nyelvu readmevel, akkor boldog-boldogtalan megtalalna, a helyett, hogy a hup.hu kozonsege jonne csak szamba.

Hát látod, ez az, amit én az elmúlt hat év tapasztalatai alapján teljesen máshogy látok.
Aki nagyon akart, az így is küldött be forrást/patchet, én meg elfogadtam. A többségben a szándék sincs meg. Vagy nem tudnak, vagy nem akarnak hozzátenni. Ők tudják melyik.

Tudod, ha az első időkben folyton abba futottam volna bele, hogy minden publikált forrásom alatt többtucatnyi olyan komment keletkezik, hogy "trécéhá, csinájjámán valami verzijókezelést, ne snippetekkel dobálóddzunk itten má'", akkor már rég lenne valami verziókezelés. (Mondjuk az biztos, hogy nem Git, hanem vagy Mercurial, vagy CVS, de lenne.) De ez a téma most jött elő először a hat év alatt. Tehát nem is akartak beküldeni semmit.
És most sem az volt a cél, hogy a kontribúció legyen kiegyszerűsítve. (Csak nézz rá a saját kommentjeidre, te megint csak trollkodni/"alázni" jöttél a topicba, nem segíteni; de nézheted azokét is, akik az "igényességet" (/o\) "kritizálták", ill. még azt is meg akarták szabni, hogy hogyan szabad fejleszteni és terjeszteni - hiába na, tombol a demokrácia...a fejekben.) A cél a kötekedés volt, csak mást nem találtatok, amibe bele lehetett volna kötni.

_  o  _
 \/|\/ 
   |   

Én mosom kezeimet. (És publikálom forrásaimat. Úgy, ahogy nekem tetszik. Deal with it. BTW, readme egyébként van a csomagban. Angol nyelvű. Hogy mennyire jó, azon lehet vitatkozni (nem én vagyok a doksiírók királya), de van.)

Nem erről a Tar-os projektről beszélek (hát ezt tegnap löktem ki, nyilván nem tudnak erről), hanem en-bloc a hupon posztolt projektjeimről, forrásaimról, az elmúlt hat évben. És nem is az egész internetre értve, hanem konkrétan a hupra. Aki az elmúlt hat évben innen a hupról annyira kontributálni akart valamelyik publikált projektembe, az megtette.

Nem faszság, csak totál félreértetted.

De én meg arról. :) A hup valóban nem a világ, de én arról beszéltem, hogy akik most itt reklamálják a verziókezelés hiányát, azok az elmúlt hat évben pontosan zéró alkalommal járultak hozzá bármelyik itt publikált projektemhez, ill. zéró alkalommal reklamálták meg korábban a verziókezelés hiányát. Arról beszélek, hogy ha az itteni kollégák folyamatosan csapatostul anyáztak volna, hogy ők kontributálni akarnak a projektjeimbe, de így nem fognak, mert ez így kényelmetlen/lassú/akármi, akkor már rég megpróbáltam volna valahol egy Mercurial vagy CVS szervert intézni (akár az oscompon, akár valami ezzel foglalkozó public repo-ban). De ez nem történt meg. Mi a francnak verziókezelés, amikor hat év alatt össz-vissz. három-négy kolléga küldött be valamit és nekik jó volt kommentbe beírni?

Nem kell diffeket küldözgetni; volt aki csak beírta ide a snippetjét, én meg behúztam. Semmit se kellett szerkesztgetni, vagy komparálni.

Nem ülök fordítva, csak még mindig nem érted, amit mondok.

Nem fontos sem a publicitás, sem az elérhetőség. Megírtam, mert nekem kellett. Itt publikáltam, aki akarja, viszi. Nem vártam el senkitől sem, hogy küldjön be bármit is. Csak jeleztem, hogy elég fals a helyi kollégák részéről a kontribúció körülményességére hivatkozva mutogatni a terjesztés módjára, amikor eddig valahogy kurwára nem volt szempont, hogy hogy lehet hozzájárulni a projektekhez és - azt a három-négy embert leszámítva - nem is tették.
A közösség nagy részét egyáltalán nem érdekli, amiket publikálok. Nekik kurwára mindegy, hogy hogyan van terjesztve, meg hogyan lehet hozzájárulni. De még akiket érdekel is, ha kiadok valamit, annak is a nagyobbik felét nem a produktum maga érdekli, hanem trollkodni jár a topikjaimba; a cuccaim nem kellenek nekik se használatra, se továbbfejlesztésre. Nektek is kurwára mindegy, hogyan van terjesztve, meg hogyan lehet hozzájárulni; ez csak casus belli, mert másba hirtelen nem tudtatok belekötni. Most nem volt se nem látszó kép, se "elavult" technológia, se beszólás valamelyik megacorpnak...hát kitaláltad, hogy denemagithubonvan. Kedves NagyZ, nem is lesz. Kedvenc szavajárásodat idézve: minek? Meg főleg: kinek?

Én azoknak publikálom ezeket, akik hasznát veszik, mindegy mi módon. Ők pedig magasról és vastagon leszarják, hogy nem a githubon van.

Kik? Akik itt azt reklamálják, hogy nem a githubon van, azok köpnek a cuccaimra; akkor se vennék hasznát, ha ott lenne, mert nem is érdekli őket. Akik pedig a neten keresnek valami olyan cuccra, amit megcsináltam, azoknak a kereső fel fogja hozni az oscompon is.
Kukucs: "amiga memory map" kifejezésre az oscomp jön föl elsőnek.
A "dune 2 scenario editor" kifejezésre a második helyen van.
A "youtube frontend" kifejezésre az ötödik, de a negyedik helyen meg a hupos cikkemet hozza (még az Invidious is hátrébb van, pedig az eléggé ismert cucc).

Aztán hány az oscompnál forgalmasabb oldal van, ahol ugyanilyen kategóriájú - populárisabb - stuffok fellelhetőek... Ez nem a platformon múlik.

Hogy mit képzelnek? Magukról túl sokat! :] (Egyébként mindent nem tettem meg, csak annyit, amennyit akartam.)

Jaj, ezt már rég meg akartam kérdezni tőled... Te, mint senior Java dev, ha össze kéne dobnod egy primitív Tetrist Java-ban, úgy, hogy a grafikát is neked kell megcsinálnod, akkor hány óra alatt lennél meg vele? (A grafika alatt nem kell komolyra gondolni; csak amennyire egy primitív Tetris kinéz, szóval Paint is elég, különféle színes kockákkal, stb.)

Egy munkanap, azaz 8 óra? Akkor az én 9 órás futamidőm jónak számít, ha melléteszed, hogy úgy írtam meg 9 óra alatt, hogy akkor láttam Java-t életemben először és kb. az alatt a 9 óra alatt tanultam meg az alapjait on-the-fly; az volt nekem a java-s hello world? :]

az inkabb egy felso korlat, de szerintem ha tudsz programozni mondjuk 3 nyelven, akkor mar tokmindegy miylen nyelven van valami. par hete C++ kodot turok ugy, hogy nem lattam C++-t mar evek ota, de nem igazan tart vissza. par dolgot meg kell gugliznom, de ennyi.

tokeletesen illusztraltad amugy a problemat most ezzel a linkkel: megneztem volna a kododat, DE letolteni nem fogom. githubon latnam rogton a forrast, tudnek keresni benne, etc, igy most meg sem fogom nezni.

Aszongya, hogy...(meg kell néznem a CV-met, mert fejből már nem tudom)...a Java-val együtt 20 nyelven tudok programozni. (Bár Java-t én is 7 éve láttam utoljára (nem csak először), úgyhogy azt szerencsére már elfelejtettem.) Szóval a jelek szerint nekem 6.67x is "tökmindegy". :P

Nincs benne a kód, zárt forrású. Nem minden cuccom open source.

El tudom képzelni... C++ decompiler is van, de amit kapsz vele, annak köze nem lesz az eredeti C++ kódhoz: kapsz egy C++-osított C-ben megírt Assembly kódot, sok-sok pointerrel és függvénnyel.
Egyébként meg NagyZ-nek tök mindegy: ha letölteni se hajlandó, akkor decompilálni még kevésbé lesz az. :P

Igen, a Python rajta van, de csak junior szinten. Azt egy szóval nem mondtam, hogy mind a 20-ból senior szintű vagyok. Pl., Java-ból is max junior lehetnék: azt az egy darab Tetrist írtam benne és utána többet nem nyúltam Java-hoz. Összesen 9 órát Java-ztam életemben, de egy Tetrisre elég volt, szóval azt azért elmondhatom, hogy tudok - vagy legalábbis tudtam - benne programozni.

Amikben tényleg otthon vagyok, azok a C, Pascal, PHP, JavaScript, UNIX shell, MySQL, 680x0 és 65xx assembly. (PHP-nál és JS-nél hangsúly a nyelven van, nem a különféle "keretrendszereiken": tehát én meg tudok írni egy framework-ot, de ezeket a webkettes retteneteket hadd ne kelljen már bottal se piszkálnom.)

Amiket még úgy-ahogy ismerek, azok a C#, x86 assembly, PostgreSQL, OracleDB (jajj...ne...), meg vagy háromféle (CBM, AMOS, Visual) BASIC az ősidőkből. (Bár ebből is pl. a C#-hoz, BASIC-ekhez, meg az OracleDB-hez (pfujj!) már évek óta nem nyúltam.)

Amiket már csak felületesen ismerek, azok az SQLite, C++, Lua és Python.

És amit már teljesen elfelejtettem, az a Java és a TypeScript.

Igen, ez 21, nem 20, csak TypeScript-ben soha nem is raktam le semmit az asztalra, csak kínlódtam egy TypeScript-es keretrendszerrel egy hónapot, így nem számoltam bele.

ha osszesen 9 orat javaztal, azt rarakni a CV-dre szerintem felrevezeto, minimum, mert egy Java specifikus interjun nyilvan nem mennel at. ugyanez igaz a tobbi sok nyelvre is.

Pascal nem erdekel senkit*, se az assembly, php-bol senkit nem keresnek keretrendszer nelkul. a feluletes ismeret pedig nem tudom mire eleg, oszinten nem tudom, mi ez a kategoria.

azokat a nyelveket amikkel 1x eltoltottem 9 orat soha nem raknam a sajat CV-mre, a sajat hitelem rontanam.

 

*: persze, vannak obskurus cegek akik keresnek embereket 65xx assemblyre meg Pascalozni, de az mind legacy matatas, lasd NevemTeve kollegat a blogon...

ha osszesen 9 orat javaztal, azt rarakni a CV-dre szerintem felrevezeto, minimum, mert egy Java specifikus interjun nyilvan nem mennel at. ugyanez igaz a tobbi sok nyelvre is.

Nem is kerestem Java-s állást. Úgy van az önéletrajzomban feltüntetve, hogy no longer used. A többi sok nyelvre miért lenne félrevezető? Miért ne mehetnék el junior pythonosnak, c++-osnak, vagy lua-snak?

Pascal nem erdekel senkit*

*: persze, vannak obskurus cegek akik keresnek embereket 65xx assemblyre meg Pascalozni, de az mind legacy matatas, lasd NevemTeve kollegat a blogon...

A Delphit sok helyen használják a mai napig és nem legacy matatás szinten. Az meg csúcs, hogy az assembly nem érdekel senkit; az megvan, hogy anélkül élet sincs? :D
És nem a 65xx-re gondoltam; felsoroltam az x86-ot is, ha nem tűnt volna fel. Néha nélkülözhetetlen, hogy tudj assemblyben.

php-bol senkit nem keresnek keretrendszer nelkul

Tévedés. Sok helyen csak simán PHP-st keresnek, a keretrendszer nem követelmény, mert mondjuk in-house fejlesztésű keretrendszere van a cégnek. Vagy épp azért keresnek PHP-st, hogy fejlesszen nekik egyet. Egyet kivéve az összes PHP-s melóhelyem ilyen volt, hogy a keretrendszert vagy én írtam, vagy a cégnek sajátja volt.

a feluletes ismeret pedig nem tudom mire eleg, oszinten nem tudom, mi ez a kategoria.

Mire elég? Egy junior szintre. Le tudok ülni vele és tudok benne fejleszteni.

azokat a nyelveket amikkel 1x eltoltottem 9 orat soha nem raknam a sajat CV-mre, a sajat hitelem rontanam.

Hát ha egyszer csináltam benne kézzelfogható produktumot...?

https://spectrum.ieee.org/ai-better-improvisor-than-most

Ez szerintem remek felütés. Az átlagos programozókat verni fogja jó eséllyel. Nem minden feladattípusnál persze. S nem a legjobb fejlesztőkről beszélek természetesen.

S nyilván:

https://spectrum.ieee.org/weird-ai

Mérő László is a gyorsított copy-paste-től vár mély változásokat: https://www.portfolio.hu/uzlet/20230922/mero-laszlo-a-mesterseges-intelligencia-ugy-lesz-resze-az-eletunknek-mint-az-elektromossag-641029

bár ez ugye bulvárcikk

Amennyiben az AI alatt ténylegesen mesterséges intelligenciát értünk és nem adott korlátok között, adott körülményekre adott reakciókat adó algoritmusokat (játékok, képfeldolgozás, generálás, nyelvi modell, stb.), akkor olyan nincs. Nincs gondolkodó gépünk és soha nem is fogunk tudni írni. Ahhoz tudni kéne, hogy a saját agyunk hogy működik.

Még az ócska fejlesztőket se fogja verni, nemhogy az átlagosakat. Ha egy adott problémára van kulcsrakész válasza, mert valaki már megírta helyette, akkor azt vissza tudja büfögni. Ha marad az ollózás, akkor az egyszerű feladatoknál még csak-csak összeollóz valamit, egy ócska fejlesztő szintjén, de abban a pillanatban, hogy komolyabb feladatról lesz szó, meg fog bukni, mert valójában nem tud gondolkodni, konstruálni.

Ez nem intelligencia.

ez filozofiai kerdes, es lehet maskent gondolni. Mivel az agy epitoelemei viszonylag egyszeruek, ezert en peldaul ugy gondolom, hogy az emberi agy, mint rendszer, kepes onmagat teljesen megismerni. A lealgoritmizalas itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy el tudsz kesziteni mondjuk egy olyan neur-halot, mint az agyban a latokereg, es azt el tudod kezdeni tanitani.

Mivel az agy epitoelemei viszonylag egyszeruek, ezert en peldaul ugy gondolom, hogy az emberi agy, mint rendszer, kepes onmagat teljesen megismerni.

Az egyes építőelemeket persze, hogy megismerheted, de az egész rendszert, egyszerre, az összes összefüggéssel; ahhoz effektíve el kéne tudnod tárolni a saját agyadat 100%-ig, a saját agyadban, ami ugye lehetetlen.

A lealgoritmizalas itt gyakorlatilag azt jelenti, hogy el tudsz kesziteni mondjuk egy olyan neur-halot, mint az agyban a latokereg, es azt el tudod kezdeni tanitani.

Persze, ha kiépítesz egy alapot és azt nekiereszted az "evolúciónak", abból bármi kisülhet, akár még gondolkodó gép is, csak afelett nem biztos, hogy meglesz a kontrollod. És ezt nem úgy értem, hogy Skynet lesz belőle, hanem, hogy más, mint amit szerettél volna.

"több mint hat év alatt többszáz kB-nyi forráskódot osztottam meg itt, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány darab kontribúció volt" - És hány olyan járt arra, akik szívesen beleadtak volna ezt-azt, kerestek/javítottak volna bugokat, adtak volna funkciókhoz kapcsolódó igényt vagy javaslatot...? Akiknek ilyen ambíciója van, az nem egy hátétépékettőspontperpersatöbbi oldalon fogják ebbéli ambícióikat kiélni, pláne nem olyan helyen, ahol érdemi kapcsolatfelvételre nem igazán lehet módot találni... (Ha a kapcsolat linket nézem, akkor meg pláne nem...)

 

És hány olyan járt arra, akik szívesen beleadtak volna ezt-azt, kerestek/javítottak volna bugokat, adtak volna funkciókhoz kapcsolódó igényt vagy javaslatot...? Akiknek ilyen ambíciója van, az nem egy hátétépékettőspontperpersatöbbi oldalon fogják ebbéli ambícióikat kiélni, pláne nem olyan helyen, ahol érdemi kapcsolatfelvételre nem igazán lehet módot találni... (Ha a kapcsolat linket nézem, akkor meg pláne nem...)

Arra? Merre arra? A hupra gondolsz? Csak mert itt posztoltam ki a produktokat. És itt nem sokan jártak a topicjaimban, akik "beleadtak volna ezt-azt, kerestek/javítottak volna bugokat, adtak volna funkciókhoz kapcsolódó igényt vagy javaslatot". Vagy az oscompra, ahol a storage van? Vendégkönyv ott is van, de egyébként az emailcímem benne van az összes forrás headerjében.

De mint mondtam: fel se merült az igény a közösség részéről, hogy csináljuk már ezt a dolgot szervezettebb formában. A mai napig egyszer se került szóba a dolog. Sem azok részéről, akik állítólag szívesen közreműködtek volna, csak... Sem pedig azok részéről, akik tényleg be is küldtek valamit. Utóbbiaknak (annak a három-négy embernek) így is jó volt, a többieknek meg nem mindegy, hogy hogyan nem küldenek be kódot?

"fel se merült az igény a közösség részéről, hogy csináljuk már ezt a dolgot szervezettebb formában." - Jellemzően a  közösségi igény a hup-on túli világból érkezik, ott jelenik meg. Lehet, hogy számodra a hup==világ, de nem így van.
"azok részéről, akik tényleg be is küldtek valamit" - Tudod miért nem foglalkoztak/tunk vele, nem küldtönk semmit? Mert az, amit te elképzelsz, mint folyamat, mint közzététel, az messze, rohadt messze van a közösségi igényektől. Ha lenne igény böngészőben tart-t összerakni, akkor első körben a github-on keresgélnék, aztán google, hogy cisnált-e valaki ilyet, aztán nekilátnék összerakni saját magam, és a 0.valamennyi (már alap dolgok működnek) verziótól menne a github-ra - hogy a fejlesztésben, és a tesztelésben, a használhatóságban, megy  úgy mindenben is több segítség érkezhessen, és nem utolsó sorban többen tudják élvezni azt, amit a közösség segítségével megcsinálok.

első körben a github-on keresgélnék, aztán google, hogy cisnált-e valaki ilyet, aztán nekilátnék összerakni saját magam, és a 0.valamennyi (már alap dolgok működnek) verziótól menne a github-ra

Lassuk a Github profilodat! :)

En hosiesen bevallom, hogy a custom vackaim nagy resze jo esetben csak egy omlesztett privat repoban vannak, rossz esetben a ~ folderben valahol lokalisan. Van 1 db olyan public repom, amelyik sajat (es nem fork), de abban sem "igazi" kod van, csak egy mintamegoldas allasinterjus feladathoz.

Lehet, hogy számodra a hup==világ, de nem így van.

Én ezt egy szóval se mondtam. De a github se a világ.

Tudod miért nem foglalkoztak/tunk vele, nem küldtönk semmit? Mert az, amit te elképzelsz, mint folyamat, mint közzététel, az messze, rohadt messze van a közösségi igényektől.

Egyrészt én nem képzeltem el semmit. Befejezted a bohócsipka-húzogatást, ugye? Másrészt meg egy nyavalyatörést ezért nem foglalkoztatok vele. Ha ez lett volna a gond, akkor azt megreklamálhattátok volna eddig már ezerszer, hogy milyen hátteret pakoljak a dolog mögé, de nem tettétek. Csak trollkodni jártok be a topicjaimba, nem kontributálni, csak most épp nem a nem látszó képek, vagy a megacorpokról alkotott véleményem, vagy az "elavult" technológiák vannak soron, hanem a github.

"De a github se a világ."

Valóban... Csak épp néhány (saccperkábé minimum 5-6) nagyságrendnyi különbség van a potenciális látogatók/kontributorok számosságában a github javára...

Te úgy képzeled, hogy megcsinálod, kirakod egy SEO=-10000 szintű szerverre http-n a tarball-t, és kész, aztán aki akarja találja meg az internet eme világvégi bugyrában, ha problémája van, akkor vegye fel veled valahogy a kapcsolatot, és küldjön diff-et, aki meg így nem néz rá, nem tesz hozzá, az meg se szólaljon, és különben is...

"Ha ez lett volna a gond, akkor azt megreklamálhattátok volna eddig már ezerszer, hogy milyen hátteret pakoljak a dolog mögé, de nem tettétek."

Most megreklamáltuk, erre mi a válaszod? "Csak trollkodni jártok be a topicjaimba"
 

SEO=-10000

Érdekes. Aztán hány cuccra jövök fel első oldalon...

és küldjön diff-et, aki meg így nem néz rá, nem tesz hozzá, az meg se szólaljon, és különben is...

Nem mondtam ilyet. Befejezted a bohócsipka-húzogatást. Többször nem mondom.

Most megreklamáltuk, erre mi a válaszod?

Hat év után "reklamáltátok meg". Mert más nem volt, amibe bele lehetett volna kötni. Mert kontribútolni egyikőtök se akart.

En csak egy koszi -t jottem dobni :)

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Függetlenül attól, hogy személy szerint mit gondolok TCH-ról, az, amit itt összerakott, egy tök jó dolog. Gratulálok hozzá!

De baszki, hihetetlen! 40 kommentből egy örvendezik, a többi cseszteti. Nem értem, hogy mi a faszért kell valakit azért basztatni, mert nem az aktuális hype-vonaton ülve publikálja a munkáját?

(Én csatlakozom a „köszi”-t dobó kollégához.)

Függetlenül attól, hogy személy szerint mit gondolok TCH-ról, az, amit itt összerakott, egy tök jó dolog. Gratulálok hozzá!

Köszi. Nem rossz egy idióta faszkalaptól, ugye? ;)

De baszki, hihetetlen! 40 kommentből egy örvendezik, a többi cseszteti.

Nem csak egy, Hiena és benz se csesztettek. Ettől persze még áll, amit mondasz, csak az említett két kollega védelmében.

Nem értem, hogy mi a faszért kell valakit azért basztatni, mert nem az aktuális hype-vonaton ülve publikálja a munkáját?

A hype-vonat csak casus belli. Épp nem volt más, amibe bele tudtak volna kötni. :]

(Én csatlakozom a „köszi”-t dobó kollégához.)

Nincs mit, használd egészséggel te is.

A hype-vonat csak casus belli. Épp nem volt más, amibe bele tudtak volna kötni. :]

Szerintem tulaggodod. Nem kell adnod random internetes nikkek iteletere, kotekedesere. En azt ajanlom, hogy neha csak ugy engedd el a fuled mellett az ilyet. Vagy csak irj egy "Nagyon koszonom!" szarkazmust ra, hadd fojon a troll a sajat leveben.

Bookmark'd, sosem lehet tudni, mikor fut bele az ember valami JS-takolasba, ahol relevans lehet.

Amugy a github temaban nem ertem, min vitatkoztok. Ha neked mindegy, akkor tedd ki valami megfelelo, forrasmegjelolest eloiro licenc (vagy akar public domain, ha tokmindegy) alatt, aztan toltse fel GH-ra, aki akarja. Nyilvan szazszor egyszerubb atlathatobb ugy kontributalni valamibe, hogy fork -> commit -> PR, de nem tudom, van-e olyan akit csak ez tart vissza.

Amugy a github temaban nem ertem, min vitatkoztok.

Természetesen a nagy büdös semmin. Ahogy ez a hupon megszokott. Az ok mellékes, a flamewar a lényeg.

Ha neked mindegy, akkor tedd ki valami megfelelo, forrasmegjelolest eloiro licenc (vagy akar public domain, ha tokmindegy) alatt, aztan toltse fel GH-ra, aki akarja.

Meg mernék esküdni az A500+-om valamennyi custom chipjére, hogy pontosan ezt tettem... O_O

Nyilvan szazszor egyszerubb atlathatobb ugy kontributalni valamibe, hogy fork -> commit -> PR, de nem tudom, van-e olyan akit csak ez tart vissza.

Nincs. Mint feljebb is mondtam, aki nagyon akart, az küldött be kódot így is. A többiek, akik a github miatt nyávognak, nem is akarnak beküldeni semmit, csak trollkodni.