YTFE 1.20.0

Itt egy újabb minor verzió ebből a micsodából, pár aprósággal. Csináltam külön changelogot is: http://oscomp.hu/ytfeman/changelog.html (A régebbi verziók nincsenek még mind kilistázva, azt majd apránként átvezetem, de az új release-ek változásai ezen a linken is láthatóak lesznek innentől.)

Ja, egyébként, ha valaki a múltkor lemaradt volna róla, az oscompon lett RSS, szóval arra is fel lehet iratkozni, ott is megjelennek az új release-ek (csak ott persze minden más oscompos hír is).

A legfontosabbak:
- Van update notifier, ami - ha be van kapcsolva (alapból nincs) - induláskor megmondja, hogy van-e újabb verzió. (Egyébként semmi egyebet nem csinál, csak lekéri ezt a plaintext file-t: http://oscomp.hu/depot/ytfe_direct/version. (Ez egyébként ugyanaz a verziófájl, amit az Arch Linux automata csomagépítője is használ a YTFE csomagjához.)) Vigyázat: OpenBSD alatt még mindig broken a FreePascal HTTP kliens, ott ezt a funkciót nem lehet használni. Workaround gyanánt nyugodtan lehet helyette csekkolni az előbbi linket, lévén a program se csinál mást. (Nyilván más platformokon is lehet, csak minek.)

Egyéb újdonságok:
- A fel/le kurzorokkal is lehet fel/le mozogni a videók listáiban.

Bugfixek:
- Az F1 akkor is előhozta a súgót, ha a Ctrl/Shift/Alt/Option/Meta/Command billentyűk is le voltak nyomva.

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64 GTK2
- Linux AMD64 Qt5
- Linux i686 GTK2
- OpenBSD 7.3+ AMD64 GTK2
- OpenBSD 7.2- AMD64 GTK2
- macOS M1 Cocoa
- OSX Core 2 Cocoa
- OSX Core Cocoa
- Solaris AMD64 GTK2
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

BUÉK.

Hozzászólások

OpenBSD freepascal http kliens: nem tudom van-e összefüggés, de curl_easy_perform() okozott hasonlót, linux, Free-, NetBSD, DragonFly működött, de OpenBSD-n nem. Ha a CURLOPT_SSL_VERIFYPEER disable, akkor működik. Nem mentem még utána, de talán az OpenBSD root certje körül kellene keresgélni:

  1. CURLOPT_SSL_VERIFYPEER (default enable) manual-ban: curl uses a default bundle of CA certificates (the path for that is determined at build time)
  2. ports/net/curl/Makefile-ban: --with-ca-bundle=/etc/ssl/cert.pem
  3. OpenBSD/src/lib/libcrypto/Makefile-ja szerint: 
    ${INSTALL} ${INSTALL_COPY} -o ${BINOWN} -g ${BINGRP} -m 444 ${.CURDIR}/cert.pem ${DESTDIR}/etc/ssl/cert.pem

Persze, csak vaktában lövöldözök curl_easy_perform() esetében is (maga a curl, ugyanazzal a linkkel shellből működik), lehet semmi köze a freepascal-os problémához.

Nem hiszem, hogy lenne köze hozzá, mert egyrészt ez egy cURL-specifikus cucc, az fpHTTPClient meg nem használja a libcurl-t, másfelől meg mert ez nem SSL hiba, hanem (a hibaüzenet alapján) socket hiba: sima HTTP-vel sem működik, amihez nem kell semmilyen cert, meg SSL.

Azért köszi a tippet.

Szerkesztve: 2023. 12. 31., v – 21:37

Szia!
A GTK2 OK, de a Qt5 verzió az nálam nem indul.
./ytfe.linux.amd64.qt5: symbol lookup error: ./ytfe.linux.amd64.qt5: undefined symbol: QGuiApplication_setFallbackSessionManagementEnabled

Qt Version: 5.15.11, vannak fent Qt6 csomagok is, de ez a default.
qt5pas-2.6.2.2.6-2 (manjaro)
 

Időközben egyre jobban rászoktam az YTFE-re. Volt nálunk egy barátom, akivel Youtube diszkóztunk YTFE-vel, és nagyon tetszett neki is.

A VLC nálam a lejátszás végéről valamiért lecsíp egy 3-7 másodpercet, de csek a YT-os lejátszásoknál. Ilyennel találkozott más is? Átálltam MPV-re, azzal nincs ilyen probléma, sőt mintha gyorsabban is indulna.