YTFE 1.19.6

Update: Kiadtam az 1.19.6-ot, egy bugfix-szel.

Update: Kiadtam az 1.19.5-öt, egy bugfix-szel.

Update: Kiadtam az 1.19.4-et, újabb pár bugfix-szel.

Update: Kiadtam az 1.19.3-at, pár bugfix-szel.

Update: Kiadtam az 1.19.2-őt, egy darab bug javításával, ami az előző verzióba került bele.

Update: Kiadtam az 1.19.1-et, Mac támogatással, köszönet hory-nak a gépért és arpi_esp-nek a TB-RJ45 adapterért, illetve minden kollégának, aki az érintett topicban segített a Mac port létrejöttében.

Egyébként az oscompon lett RSS (jobb későn, mint sárgadinnye), szóval akit érdekelnek a program további verziói, az feliratkozhat.

Az 1.19.6 changelogja:

Bugfixek:
- A playlistekben az épp kinyitott entry megkeresése (playlist fülön történő kijelzés végett) valamikor elromlott. (Nem tudom mikor. Lehet az előző körben. Illetve invalid linkeknél - adott esetben - fel is döntötte a programot.)

Az 1.19.5 changelogja:

Bugfixek:
- Ha csak simán playlistet nyitott ki az ember, ahol videó nem volt megadva (pl.: https://youtube.com/playlist?list=PLznWdSFQxsPt93QJmK6nHAP-6a2kHVhzX), akkor a playlist index beállításánál túlindexeléssel elszállt. (Ez korábban már működött, szóval vagy regresszió, vagy a kugli újított valamit.)

Az 1.19.4 changelogja:

Bugfixek:
- A program eddig nem kereste a BESENShell interpretert. (Elfelejtettem a múltkor a qjs mellett belerakni. :P )
- A program eddig nem kereste a gjs interpretert. (Azt se tudtam, hogy van ilyen. :P )

Bugfixek:
- A media title-ben, ha szóköz volt, csak a legelső szót írta ki az ablak címébe a player. (Az MPV legalábbis.)

Az 1.19.3 changelogja:

Bugfixek:
- A YT nem ad méretet azoknál a formátumoknál, ami audio és videosávot is tartalmaz, viszont az 1.19.1-ben bekerült, hogy a 0-ás méretű formátumokat pakolja ignore-ra, így, ha a filter ignored opció élt, akkor a "best" formátum (ami egyébként nem tudom mitől best, amikor mindig alacsonyabb felbontású/bitrátájú, mint a formátumok többsége) eltűnt a formátumok közül.

Bugfixek:
- Ha újratöltöttünk egy oldalt, ami nem a tetejére volt scrollozva, akkor az első látható entry description dobozába volt, hogy nem az került, aminek kerülnie kellett.
- Egyes rendszereken a tray icont induláskor nem tudta hozzáadni a tálcához és elhasalt a program. Az ok nem derült ki, de mindenesetre ha nem sikerült hozzáadni, az innentől le van kezelve és kap a felhasználó tájékoztatást.

Az 1.19.2 changelogja:

Bugfixek:
- Az 1.19.1-ben bekerült fókusz-fix kivételt dobott, ha úgy küldtünk a program élő példányának URL-t, hogy a program ablaka nem volt látható.

Az 1.19.1 changelogja:

A legfontosabbak:
- Van Mac támogatás: régi Core OSX Carbon és Cocoa GUI-val, Core 2-es OSX Cocoa GUI-val és M1-es macOS Cocoa GUI-val; ez utóbbit sajnos csak leforgatni tudom, futtatni - azaz tesztelni és debuggolni - nem.

Bugfixek:
- A macport-os path-ben (/opt/local/bin) eddig nem keresett a program és a macport-os binárisneveket (vlc3, node, stb.) sem ismerte. (Jóhogy...)

Bugfixek:
- Ha nem volt elérhető a stream, mert eltávolították, akkor a play csak csöndben visszatért. Mostantól feldob egy üzenetet, hogy nem elérhető.
- A playerek cyclingje (a fenti labelre kattintva) nem cserélgette a flageket is.
- A default VLC commandline-ből hiányzott a subtitle és a vindow-title placeholdere.
- A VLC video window-title-beállító flag-jét nem ismerte a program.
- Ha egy adott formátum valami miatt nem elérhető (503-as hiba, stb.) a YT-n és ez miatt zéró byte-nak jelöli a méretét, akkor a formátumlistában sem fog megjelenni.
- A nem kétsávos (értsd: audio és video, külön) formátumoknál, ha elhasalt a letöltés, akkor a letöltésgomb nem lett újra engedélyezve.
- Letöltésnél 25 db 0-ás, vagy 404-es hiba után sem adta fel, hogy letöltse a fragmentet (meg a stream-et).
- Eddig letöltésnél az 503-as (Service unavailable) hibákat is blockerként kezelte a program. (Ez speciel direkt volt így, de nem volt jó így.)
- Ha a Qt5-öt használó verzióban "rátehénkedtünk" (értsd: nem engedtük el villámgyorsan send-kor) a return gombra a keresőmezőn, akkor - mivel a Qt5 nem engedi, hogy semmilyen elem ne legyen fókuszban - a fókuszba került history back gomb aktiválódott és kinyírta a keresést. (Ez egyébként a mac-es carbon-os felület kapcsán derült ki, mert az is ugyanezt a baromságot csinálta. A GTK2-es verziók - és egyébként Mac-en a cocoa-s verziók sem - voltak érintettek.)

Az 1.19.0 changelogja:

Itt egy újabb release néhány újdonsággal, meg egy "fix"-szel.

A legfontosabbak:
- asch kérése, a konfiguráció alapértelmezettre visszaállításának lehetősége implementálva.

Egyéb újdonságok:
- Van lehetőség a lap típusát (S = Search, P = Playlist, V = Video, H = Hybrid (Playlist + Video), C = Channel) a füleken is feltüntetni. (Alapból kikapcsolva, ahogy eddig.)
- A füleken megjeleníthető karakterek száma szabályozható lett. (16-tól 256-ig, alapból 24, ahogy eddig.)

Bugfixek:
- A tecső átvariálta a keresési oldalak címének JSON-beli elhelyezését, így csak egy '<no title>' díszelgett a keresős lapok paneljeinek fülein.

FAQ:
Q: Hogyan kell ezt használni?
A: Manual itt.
Q: Valami nem működik.
A: Ha valami nem működik, akkor reportolni lehet itt, vagy emailben, de ne csak annyit, hogy nem működik, hanem azt is, hogy milyen rendszeren próbáltad, mit állítottál be, mit csináltál, külsős programot (pl. youtube-dl) használtál-e, ha igen, melyiket, milyen verziójút, stb.
Q: Feature request?
A: Itt, vagy emailben. Ha megoldható és van értelme, szívesen implementálom.
Q: Platform request?
A: Isoraz, annyi extra kikötéssel, hogy ez annak a függvénye is, hogy van-e hozzá hardware-em.
Q: windows verzió?
A: ReactOS verzió majd lesz egyszer. Vagy megy windows alatt vagy sem, de állítólag WSL1 alatt is megy a program.

Letöltések:
- FreeBSD AMD64
- Linux AMD64 GTK2
- Linux AMD64 Qt5
- Linux i686 GTK2
- OpenBSD 7.3+ AMD64 GTK2
- OpenBSD 7.2- AMD64 GTK2
- macOS M1 Cocoa
- OSX Core 2 Cocoa
- OSX Core Cocoa
- Solaris AMD64 GTK2
- Manual
- Online manual
(Az SHA1 ellenőrzőösszegeket a letöltőoldalon kiírja a rendszer.)

Hozzászólások

sajnos a mac M1-es verziora azt irja a gep hogy "ytfe is damaged and can't be opened" :(

Ezzel sajnos nem tudok mit csinálni, mert nincs ARM-os Mac-em. :(
Megpróbálhatod kiszedni az executable-t az app-ból és terminálból futtatni; ha úgy megy, akkor csak valami gixer van az app struktúrájával, azon még lehet segíteni, csak tudnom kéne, mi a baj vele.

Egyébként most direkt lebuildeltem Big Sur alatt is az x86-os verziót (mert Big Sur alatt csak az ARM-osat buildeltem, a többit High Sierra alatt) és az meg fut, szóval nem az app-struktúra a baja.

És nekem meg azt írja az appra, hogy nem támogatott ezen a Mac-en, nem azt, hogy damaged, tehát elvileg a binárisnak is jónak kéne lennie.

file mit mond rá?

ezek mukodnek. legalabbis elindul, a fenti talcan megjelenik az ikonja, de ablak nincs. az ikonra nyomva play/hide/quit opciok vannak, quit-ra kilep.

ezekre es az elozore is ezt irja a file:  ./ytfe: Mach-O 64-bit executable arm64

de a file ugye csak a file elejet nezi... nem ellenorzi az egeszet.

lehet fel kene raknom xcode-ot erre a notira akkor lehetne debuggolni vagy valami...

nem lehet amugy hogy olyan lib-et hasznal ami nekem nincs fenn? linuxon ldd kiirja ezeket de itt nincs ldd parancs.

szerk: na sikerult osszemokolni. valami az .app file jogokkal lehet gond, mert ha az .app-ban lecsereltem a binarist az ujabb, magaban mukodore, arra is azt irta ki hogy damaged. meg parancsosrbol csak a binarist inditva is! mikozben masik konyvtarban ugyanaz megy...  viszont ha az egesz .app dirt atmasoltam mc-vel, kikapcsolva a 'preserve attribs' opciot majd chmod +x a binarisra, akkor muxik az app!

lehet hogy nem zip-be hanem dmg-be kene rakni, valami oka biztos van hogy a mac-es app-ok mindig dmg vagy pkg formatumban kerulnek terjesztesre :)

Ah, köszi, tehát akkor nem a bináris és nem az app a rossz, hanem a jogosultságok, maga a cucc működik! Ez a jobbik eset. Akkor ezt a DMG vagy PKG kreálást még meg kell majd valahogy oldanom.

Mi történik akkor, ha csak simán letöltöd és kicsomagolás után kiadod chmod +x ytfe.app/Contents/MacOS/ytfe parancsot? Akkor fut Finderből futtatva? Mert, ha igen, akkor egy tömörített TAR is megteszi; az tárolja az X flaget.

annak volt x joga megse ment, es ha lecsreeltem a binarist akkor se. szerintem a konyvtar jogai nem voltak jok vagy ilyesmi.

tar/zip ilyenek nem jok mert a mac-en vannak extra jogosultsagok a unix jogokon felul. ott tarolja pl azt is hogy melyik app-hoz van tarsitva egy file vagy hogy netrol toltotted le stb.  gondolom ezert hasznal mindenki dmg vagy pkg formatumot, mert az tudja ezeket is tarolni...

Köszönöm. Akkor probléma megoldva.

Az unidentified developerrel gondolom nem lehet mit kezdeni, mert nem az a baja, hogy nincs kitöltve a developer rész az Info.plist-ben (azt a Lazarus elvileg intézi), hanem az, hogy nincs aláírva, ugye ami itt nem játszik.

igen az alairas / ellenorzes hianyzik neki nyilvan

gondolom amig nem egy szeles koruen hasznalt app, addig nincs is ertelme ezen gorcsolni, aki akarja hasznalni az kibirja azt a + 2 kattintast telepiteskor. ha meg mar olyan popularis lesz akkor meg erdemes regisztralni developernek es felrakni a store-ba is, abbol meg bevetel is lehetne. bar a progi celja, meg ez a JS interpreteres trukkozes nem biztos hogy atmenne naluk a vizsgan :)

Én se hiszem, hogy beengednék a store-ba, de nem is baj, mert eszemben sem volt pénzt keresni a programmal; ez egy freeware cucc, amit azért írtam, hogy én tudjak YT-t nézni, mert a browserben futó JS-ridden YT már teljesen használhatatlan lett. És még csak nem is a reklámok miatt, mert azok nekem addig se jelentek meg: maga az egész JS-sel telibevert felület egy szemétdomb - nem csak a sebessége, de a "feature"-jei miatt is: pl. automatikus videováltás a következő related videóra === agyhalál, lévén a related videók 60-90%-a unrelated (azaz a blacklist is musthave feature). A programot csak azért osztom meg, amiért az összes többi programomat is: hátha van, aki hasznát tudja venni. És általában 1-2 ember azért szokott akadni. Innen is akadt, meg skami fórumáról is. De azt nem hiszem, hogy ez a cucc valaha is populáris lenne; általánosságban valahogy nem jön be a népeknek.

A developerként regisztrálás egyébként mit igényel? Csak mert ezek a követelmények nálam kizáró okok:
- IRL személyes adatok megadása (születési év még belefér, 1970-01-01, oszt' ne', elmúltam 18...)
- Telefonszám megadása (tehát az Apple ID is kiesik, ha az követelmény, mert ahhoz is kell)
- Bankszámla birtoklása
És mindezt rekurzívan, tehát ha ők nem is követelik meg ezeket, de megkövetelik helyette, hogy legyen accountom egy ezeket megkövetelő rendszerben, az ugyanúgy redflag.

> developerként regisztrálás egyébként mit igényel?

fogalmam sincs... en se vagyok az.

nagyon az elejen meg amikro iphone-ra maskepp nem is lehetett sajat appot rakni nezegettem, akkor meg eleg maceras es draga volt, igy hagytam, azota allitolag konnyitettek

> tehát az Apple ID is kiesik, ha az követelmény

hat az 1000% hogy kell hozza... mar letolteni se tudod az xcode-ot anelkul, nemhogy bekuldeni alairasra. amugy miert ekkora para ez neked? igazabol a mac-ek apple id nelkul kb hasznalhatatlanok, ahogy az android is google acc nelkul. minden azzal van osszekotve.

nagyon az elejen meg amikro iphone-ra maskepp nem is lehetett sajat appot rakni nezegettem, akkor meg eleg maceras es draga volt, igy hagytam, azota allitolag konnyitettek

Drága? Úgy érted, csak pénzért lehetsz regisztrált developer? Hát akkor pláne felejtős. Az hogy néz már ki, hogy én fizetek nekik azért, hogy aztán ingyenes alkalmazásokat fejlesszek "nekik" (az ő platformjukra)? :D

mar letolteni se tudod az xcode-ot anelkul, nemhogy bekuldeni alairasra.

Az XCode-ot még be lehet szerezni egy haver segítségével, akinek van Apple ID-je (én is ezt tettem).

amugy miert ekkora para ez neked?

Azért para, mert az EU-s ""tenorpista" ellenes" törvények (értsd: a tenorpistákkal megideologizált nagytestvérkedés - valójában nem a tenorpisták, hanem ellenünk alkalmazzák) értelmében a teflonszámmal szó szerint személyesen azonosítható vagy. Én pedig nem vagyok hajlandó sehol sem azonosítani magamat. Nem szolgáltatom ki magamat a multik/bankok kényének-kedvének.

igazabol a mac-ek apple id nelkul kb hasznalhatatlanok, ahogy az android is google acc nelkul.

Hogy érted, hogy használhatatlanok? Én a macOS-t tudtam használni, csak az XCode beszerzése volt kicsit körülményes, de azt egyszer kellett beszerezni, oszt helló. (A droidot nem tudom, mert droidos eszközöm sose volt.) Azt láttam, hogy az AppStore Big Sur alatt már Apple ID-t kér (a High Sierra nem), de egyrészt a Big Sur tényleg csak azért van ott, hogy forgassak vele ARM-ra, másrészt az AppStore-ban kb. minden is fizetős, azaz felejtős. Se bankszámlám, se pénzem. A MacPorts és a Homebrew viszont ingyenes.

minden azzal van osszekotve.

Ezt az összekötögetést én mindenütt is mellőzőm, rólam nem fognak adatot gyűjteni. Krómból és bugrókából is olyan verziókat használok (Ungoogled Chromium, Pale Moon, IceWeasel), amelyekből az ilyesmik ki vannak gyakva.

> Úgy érted, csak pénzért lehetsz regisztrált developer?

a kezdetekben igen, nem tudom valtozott-e azota. de ez amugy eleg bevett dolog mindenhol, multkor Tuya sdk-ra regisztraltam aztan 30 nap mulva akartak kuldeni 10k $-rol szamlat ha tovabb is szeretnem hasznalni :)  arra, hogy kiolvashassam az okosdugaljukbol a fogyasztast a sajat programommal...

> egy haver segítségével, akinek van Apple ID-je

ennyi erovel a developer alairast is megcsinalhatja a haver...

> Hogy érted, hogy használhatatlanok?

jo hat te csak forditasz rajta, nekem meg az elsodleges desktopom is az. az osszes apple szolgaltatas az id-vel megy, imessage, icloud stb. lehet ezek nelkul is elni, csak akkor minek a mac :)

> rólam nem fognak adatot gyűjteni

o dehogynem! ip cim, passziv fingerprinting (meg atz is megnezik a weboldalak milyen font-ok vannak telepitve a gepre vagy milyen iven mozgatod az egeret) stb. picit nehezited a dolgukat, de csak egy picit.

a kezdetekben igen, nem tudom valtozott-e azota. de ez amugy eleg bevett dolog mindenhol, multkor Tuya sdk-ra regisztraltam aztan 30 nap mulva akartak kuldeni 10k $-rol szamlat ha tovabb is szeretnem hasznalni :) arra, hogy kiolvashassam az okosdugaljukbol a fogyasztast a sajat programommal...

ROFL, menjenek a devnullba...

ennyi erovel a developer alairast is megcsinalhatja a haver...

Megcsinálhatja - Czo fel is ajánlotta - de ellentétben az XCode-dal, ami egyszeri procedúra és "ráér" (mindegy, hogy ma, vagy holnap vágok bele az egészbe), ez minden alkalommal kell és "nem ér rá", hanem instant szükséges, hiszen nem tudok nélküle releaselni, akkor sem, ha sürgős lenne (azaz nem fér bele, hogy meg kell várni, amíg a haver megcsinálja).

jo hat te csak forditasz rajta, nekem meg az elsodleges desktopom is az. az osszes apple szolgaltatas az id-vel megy, imessage, icloud stb. lehet ezek nelkul is elni, csak akkor minek a mac :)

Fordítani. :)
Viccet félretéve, nem látom be, hogy az, hogy elsődleges desktopként használod, az egyben azt is kell, hogy jelentse, hogy az Apple szolgáltatásait kötelező használnod. A macOS egy fasza kis BSD (csak a felülete az, amitől egyre inkább hullik a hajam), használhatod úgy, mint bármelyik BSD-t (csak itt nem lesz gond a driverekkel). Ha meg nagyon kellene valami az AppStore-ból; hát ahogy nézem, meg lehet venni az appokat a fejlesztőktől az AppStore-on kívül is, közvetlenül a neten. Persze az kényelmetlenebb, mint az AppStore, de valamit valamiért.

o dehogynem! ip cim, passziv fingerprinting (meg atz is megnezik a weboldalak milyen font-ok vannak telepitve a gepre vagy milyen iven mozgatod az egeret) stb. picit nehezited a dolgukat, de csak egy picit.

Az IP címem dinamikus (meg van Anonymoxom is), a fingerprintem meg erősen és gyorsan változó (sok browsert használok - méghozzá más-más helyeken mást-és-mást -, a browsereim cache-ét mindig ürítem - gyakran még session közben is - és a browsereim fel vannak vértezve mindenféle blokkolóval és privacy-protecting cuccal: JS-blokkoló, tracking-blokkoló, content-blokkoló, sütiblokkoló stb., szóval nem tudják megnézni, hogy milyen íven mozgatom az egeret, vagy milyen fontjaim vannak). Azonfelül még ha véletlenül a fingerprint alapján össze is tudnak kötni két sessiont és be tudják azonosítani, hogy mindkettő "én" voltam, továbbra sem tudják, hogy ki az az "én", csak azt, hogy ez a két session ugyanarról a végpontról jött. De azt nem, hogy ki volt az; még azt se tudják, hogy egy ember volt, vagy kettő.

Szóval én nem picit nehezítem meg a dolgukat. :)

> hiszen nem tudok nélküle releaselni

miert? eleg gyakori hogy 1-1 app uj verzioja nem egyszerre jelenik meg a kulonbozo platformokra...

> az egyben azt is kell, hogy jelentse, hogy az Apple szolgáltatásait kötelező használnod

nyilvan nem kotelezo, de szeretnem hasznalni, mert megkonnyiti az eletem, munkam... es van ami anelkul nem is menne (app store pl.)

> Szóval én nem picit nehezítem meg a dolgukat. :)

es megeri? :)

es mire mennek az en adataimmal? tudnak egy mac sorozatszamot ami random generalt hisz ez nem is mac hw hanem egy hackintosh, meg tudnak egy telefonszamot amibol az apple meg nem tudja ki vagyok...

miert? eleg gyakori hogy 1-1 app uj verzioja nem egyszerre jelenik meg a kulonbozo platformokra...

Itt a kiélesítést az oscompon egy script végzi és egyszerre élesíti az összeset. Persze ezt át lehet írni, de olyasvalamiért nem akarok kompromisszumokat kötni (meg dolgozni), ami nélkül egyébként minden működik.

nyilvan nem kotelezo, de szeretnem hasznalni, mert megkonnyiti az eletem, munkam... es van ami anelkul nem is menne (app store pl.)

Hát ha te szeretnéd használni, akkor az más...de ettől még más nyugodtan élhet Mac-en ezek nélkül. :) Akár úgy is, hogy elsődleges desktopként használja. Az AppStore meg kikerülhető, megveheted a fejlesztőtől is. Igen, az kompromisszum. Valamit valamiért. Nyilván, ha te ezt a kompromisszumot nem akarod megkötni, az a te döntésed, de a lehetőség adott, aki akar, él vele.
Szóval IMHO használható a Mac Apple ID nélkül, maximum kompromisszumos a használata.

es megeri? :)

Igen. A felkészültség és az óvatosság mindig megéri.

es mire mennek az en adataimmal?

Nem tudom. De mindegy is. Az információ hatalom. Hatalom annak, aki birtokolja, hatalom afelett, akiről birtokolják. Nem tudom, mihez tudnak kezdeni vele, de semmire se szeretnék lehetőséget adni nekik.

tudnak egy mac sorozatszamot ami random generalt hisz ez nem is mac hw hanem egy hackintosh, meg tudnak egy telefonszamot amibol az apple meg nem tudja ki vagyok...

A Mac sorozatszám oké, hogy fake, de sajnos a telefonszámból már simán tudják, hogy ki vagy. :(
Ne legyenek illúzióid, a nagy cégek úgy adják és veszik az adatainkat, mint piacon a kenyeret szokás. Az Apple-nek is megvannak a maga forrásai, hogy megtudja, hogy egy telefonszám kié: megveszi a telefonszám-adatbázist a trékomtól, a vodkafontól, meg a többitől. Na, ezért nincs nekem okostelefonom és saját telefonszámom. (Családtagnak a nevén van a SIM kártya, amit a butafónomban használok.)

"igazabol a mac-ek apple id nelkul kb hasznalhatatlanok, ahogy az android is google acc nelkul. minden azzal van osszekotve."

 

Kb. a telefonom 1 hónapos korától (akkor unlockoltam a bootloadert), szóval majd 6 éve goggle acc nélkül használom az androidot, és sosem hiányzott. (AOSP, GAPPS nélkül.)

A céges telefonomon ugyan van GAPPS, de a google szolgáltatások és a keretrendszer (illetve az összes GAPPS lófasz) letiltása után már a fiók is eltűnik a letiltással (valamint a fiók törölhető is lenne, de minek, ha eltűnik/letiltódik, és pláne ha pl. csak egy kamu acc).

(A fentiek engedélyezése után meg újra előjön, szóval használható lenne, de hónapok óta nem használtam.)

Nyilván, aki nem tud élni olyan app(ok) nélkül, amiknek kell a GAPPS, az használja a google accot, de pl. nekem tökéletesen felesleges, és nem is használom. Meg ugye a google play nélkül is remekül lehet élni, appok tömkelege telepíthető apk-ból. (Tudom, most bizonyos "izék emberkék" azzal szeretnének jönni, hogy jujj a csúnya vírus majd befigyel az apk telepítésekből, csakhát ugye a Play áruház több millió droidot megfertőzött appjaihoz képest az apk telepítés fertőzöttsége a nullához konvergál. ;) )

Szóval én nem tudom, hogy a mac-ek mennyire használhatatlanok id nélkül, de az android simán használható google acc nélkül. 

Szerkesztve: 2023. 10. 30., h – 09:34

x64-on (BigSur) a "OSX Core 2 Cocoa" verzio elindul. en meg sose hasznaltam ezt az appot, de normalis hogy egy nagy ures ablak van csak? felul vannak gombok de igazabol semmi se mukodik :)

van egy masik text ablak is, az ezeket irja:

Player found at: /opt/local/bin/mpv

External downloader found at: /usr/bin/curl

External pager found at: /usr/bin/curl

Merger found at: /opt/local/bin/ffmpeg

No known JavaScript interpreter found.

No known external format (video quality) list downloader found. Since format list obtaining is not set to external, you can ignore this.

No known external video downloader found. Direct link usage is not set, please setup in Prefs.

Cache path is OK.

For the details of configuration in Prefs, please consult with the manual. (Click the "Man" button or visit "http://oscomp.hu/ytfeman/" manually.)

 

 

Az, hogy semmi se működik, az nem bugreport. :P Mit csináltál és mi történt?

Egyébként a first-run reporter azt mondja, hogy kéne egy külsős JS interpreter, NodeJS, muJS, QuickJS; mondjuk MacPorts-ból port install nodejs21 és akkor a Prefs-ben, a Tools fülön az "External JavaScript interpreter" mezőbe bele lehet vésni az elérési utat, vagy csak simán a Prefs-ben rábökni a Reset-re és akkor megtalálja. Ez mondjuk csak akkor kell, ha direct link módban van a cucc, mert egyébként lehet használni külső video downloaderrel is.

Csak épp azt is mondja, hogy külső video downloader sincs (youtube-dl, vagy yt-dlp, vagy valami hasonló; azt is fel lehet rakni MacPorts-ból), de az se kötelező, csak állítsd be a Prefs-ben a Tools fülön a "Video URLs mezőket "Direct stream link"-re. Ehhez viszont a JS interpreter fog kelleni.

Az miért van, hogy a lejátszás sávszélessége össze sem hasonlítható a böngésző sebességével? Közel használhatatlan lett nálam az app ez miatt.
 

A lejátszást külső program végzi (pl. VLC, vagy MPV), szóval azt nem tudom, hogy az, amit te használsz, az miért lassult be; én nem tapasztaltam throttle-t sem MPV-vel való lejátszás, sem közvetlen letöltés közben. Próbáld meg direktben letölteni a YTFE-vel a videót (tehát nem yt-dlp, vagy youtube-dl segítségével, hanem Prefs/Tools/Video URLs passed to downloader és a legördülőből 'Direct stream link, internal download or copy with ext. dl.'); ha úgy nincs belassulás, akkor a hiba a player körül keresendő.

Ha az is lassú, akkor meg a JS interpreter körül. Lehet, hogy az, amit használsz, annak beletörik a bicskája a kugli trutymó-cipherébe. Sajnos az egyetlen biztosan működő interpreter a nodejs, bár skami fórumán többen is azt állítják, hogy qjs-sel is gond nélkül működik.

Egyébként a latest 1.19.5-öt használod?

YTFE v1.19.5  Qt5 Linux

Letöltéskor is nagyon lassú, kb 10s/MiB.  1GiB kb 6 óra.

Sikerült előszednem a direkt linket, szerintem ezzel lesz a baj, mert böngészőbe illesztve is nagyon lassú.

https://youtube.com/watch?v=8zEbauxml7s&pp=ygUFdGVzenQ%3D
direct link:

https://rr4---sn-qpbpu8-c0qs.googlevideo.com/videoplayback?expire=1702425896&ei=yKB4ZfTMGf3A6dsPzdG--Ac&ip=92.249.253.39&id=o-ACKSB71HDCsFXnDrwSXC7bgJqhhhZZcLvfujkPRkp8SZ&itag=137&aitags=133%2C134%2C135%2C136%2C137%2C160%2C242%2C243%2C244%2C247%2C248%2C278&source=youtube&requiressl=yes&xpc=EgVo2aDSNQ%3D%3D&mh=pO&mm=31%2C29&mn=sn-qpbpu8-c0qs%2Csn-c0q7lnse&ms=au%2Crdu&mv=m&mvi=4&pl=27&spc=UWF9f2albFVHmCtqzKRR5HTx5qeYW58qz8O8kGG_rg&vprv=1&svpuc=1&mime=video%2Fmp4&ns=dWLI0Y9ZLDFu3qcMBA0OPWAQ&gir=yes&clen=10228454&dur=103.120&lmt=1701890642635092&mt=1702403852&fvip=3&keepalive=yes&fexp=24007246&beids=24350018&c=WEB&txp=4432434&n=AfvH-_cA53yfCRejE&sparams=expire%2Cei%2Cip%2Cid%2Caitags%2Csource%2Crequiressl%2Cxpc%2Cspc%2Cvprv%2Csvpuc%2Cmime%2Cns%2Cgir%2Cclen%2Cdur%2Clmt&sig=AJfQdSswRgIhALm5bs3CEq8LS7rSa7fx34pL8vPBdobQtQpfSy5JqFXvAiEAy3ifswWljsYV8reK3_fz-XVMEsaHEkOst1P4RhWiguc%3D&lsparams=mh%2Cmm%2Cmn%2Cms%2Cmv%2Cmvi%2Cpl&lsig=AAO5W4owRQIhALDMbwVnIcf0MI1YO9m8Nmg9_eljGlNZIaYKPPqWz7TVAiAO74fhjG6kV7SOU7AtsEYNjo2eZAj4kTh_F-ogwocs6w%3D%3D