Napi ROFL

Egy havernak sikerült windóztíz alatt elindítania a YTFE-t, WSL-ből.

Hozzászólások

A WSL egy nativ Linux runtime valódi kernellel, szóval elfut azon minden. Szinte. :)

Nekem mindegy, csak röhögtem rajta egyet. Mondjuk X11-et telepítenie kellett alá, meg a Linux natív MPV-hez fel kellett raknia a windows natív pulseaudio-t, hogy legyen hang, de aztán rájött, hogy a WSL meg tudja hívogatni a windows natív shell parancsokat, azaz a windowsos mpv.exe-t is, úgyhogy a pulse levesbe ment végül, mert a YTFE el tudja indítani az mpv.exe-t a WSL alól...

Korábban probléma volt, hogy ha engedélyezted a Hyper-V-t, azzal megölted a desktop virtualizációs szoftvereket mint a VirtualBox, VMware Player/Workstation. A Windows Hypervisor Platform API megjelenése óta ez megoldott, de el tudok képzelni olyan helyzetet, amikor a Hyper-V valamiért nem használható. Vagyis továbbra is van értelme a WSL1-nek, ezért a Microsoft továbbra is támogatja.

Amúgy a YTFE a gyakorlatban mennyivel praktikusabb mindennapi használatra, mint az SMTube az 'smtube -url "https://m.youtube.com"' paraméterrel elindítva? (Most nem tekintve a youtube-dl külön elindítását letöltéshez.)

+Hiányoltam a ytfe oldaladról az általános leírását, vagy csak annyira bénáztam, hogy nem verte ki a szemem.

thnx

Az SMTube-ot nem ismerem, így erre a kérdésre nem tudok adekvát választ adni. (A youtube-dl külön elindítását melyikhez írtad? A YTFE-nek nem kell, csak opcionálisan használni tudja.)

Általános leírás alatt hirtelen nem értem mit értesz, de a manualjában minden részlet le van írva: http://oscomp.hu/ytfeman/