[KV] Holnap oltanának

Ha nem estem volna már át rajta.

Kaptam egy korrekt emailt a háziorvosi rendelőből, hogy mehetnék Sputnik-ra, mentem is volna, de mivel kb. 5 hete beteg voltam tipikus tünetekkel, kivárást javasoltak.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 04. 08., cs – 15:14

Így spórolnak az adagon? 

A PCR tesztet még meg is érti az ember, mivel nagyon drága, de a tizedébe se kerülő antigén és szerológiai tesztet már kevésbé, illetve én máig nem értem, hogy miért nem tesztelnek D vitamin szintre és miért nem hívják fel a pótlásra sokkal jobban a figyelmet!

Ez utóbbiban nem vagyunk egyedül, elég általános, de némely országban legalább a kórházba kerülőknél tesztelnek (Franciaország, Spanyolország) és azonnal pótolnak is, ha szükséges, bár ott már kisebb a hatása, de még úgy is az egyik legjobb segítség.

Az is figyelemre méltó, hogy a D vitaminnal legjobban ellátott Finneknél messze a legkisebb az esetszám és a halálozás Európában!!

Asszonykának holnap kell mennie. De már rosszul indul:

- 50 km-re arrébb lévő városba kell menni, mert itt nem oltanak olyannal amivel a tanárokat oltják (pfizer), mert itt nem tudják úgy hűteni ahogy kell.
Nem is értem miért kap valaki ilyet, valaki olyat. Elvileg mindegy nem? 
- Oké utazzunk, persze a benzinpénzt a kutya nem fogja megtéríteni, főleg nem azok akik annyira szorgalmazzák az oltást (Viktor és a kis barátai)
- E-mail értesítőben linkelték a kinyomtatandó beleegyezési lapot. Mivel nincs nyomtatónk (ki nyomtat már 2021-ben valamit is ki?), így remélhetőleg helyben is adnak majd.

Kíváncsi vagyok mennyire megy majd gördülékenyen a dolog, mert arról az oltópontról már nem kevés rosszat hallottam :S 

Marha egyszerű a megoldás, ne menjetek, ha nektek akármelyik problémát jelent. A 100km oda-vissza lóizé, nézzetek a környéken valami kirándulási lehetőséget, kellemest a hasznossal. A beleegyezési nyilatkozat pedig kugli legelső találata, ha nem tudod kinyomtatni, akkor majd ott adnak, 1 perc kitölteni.

Btw itthon is van nyomtatónk. Ritkán, de kell. Erre nekünk is jól jött.

Párom olvasott valahol egy történetet, hogy valakit magyar védettségi igazolvánnyal (nincs rajta, hogy mivel oltottak) beengedtek EU országba, viszont amikor hazaért, azt mondták, hogy kérik a PCR tesztet, vagyis az igazolvány Ferihegyen nem volt jó. Nem látom benne a logikát.

Alapból nem lenne probléma, hogy nekem kell állni, de még minden szarra van pénze a kormánynak, addig elég gáz, hogy erre pont nincs.
Bezzeg választáskor rogyásik tömik választási szeméttel a postaládát, aminek kinyomtatása biztos nem olcsó.
És akkor a stadionokat, meg a többi létfontosságú ojjektumokat ne is említsük.

Szóval jah! Ha ezekre van pénz, akkor az emberek oltási procedúrájának finanszírozására is legyen!

Igen, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy megvédje az életemet. Hiszen ezt szajkózza állandóan Viktorbá, hogy mindenkit megakarnak menteni. 

Így is sok ember elvesztette a munkáját, vagy ép nincs munkája a kialakult helyzet / intézkedések miatt. De azért menjenek azok is önkontóból kilométereket a saját pénzükből oltakozni. 
És most nem is rólam van szó, nem vág földhöz az a 4000 Ft benzinpénz, sőt még jó is volt egyet autózni. De tudom, hogy a városból sokaknak abba a városba kell átmenniük, mert itt nincs az az oltóanyag amit kapniuk kell. És ezek az emberek saját költségen mennek. Arról nem is beszélve, hogy közben a benzinára napról napra emelkedik. 
H pedig busszal megy, akkor pedig lehet pont utazás közben kapja el a vírust.

Szóval ha már nem tudnak mindenhol mindennel oltani, akkor vagy ne kelljen utazni az oltásért, kapjuk azt ami itt van, vagy állják az utazási költséget.