"Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárás indított huszonhárom EU-tagország ellen"

Fórumok

Kiemelés tőlem:

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 23 tagországgal és az Európai Unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben, mert nem hajtották végre az audiovizuális média minden platformjára, köztük a hagyományos tévécsatornák és a videómegosztó oldalak uniós szintű koordinációjára vonatkozó új előírásokat.

Az Európai Bizottság hétfői tájékoztatása szerint az audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv átültetésének szeptember 19-i határidejéig csak Magyarország, Dánia, Hollandia és Svédország teljesítette kötelezettségeit. Kiemelték, azért fontos az uniós irányelv nemzeti jogba való átültetése, mert az új előírások a digitális kornak megfelelő szabályozási keretet hoznak létre, biztonságosabb, igazságosabb és sokszínűbb audiovizuális környezetet teremtve. Megerősítik a nézők védelmét, különös tekintettel a legkiszolgáltatottabbak, például kiskorúak biztonságára nézve.

Kiterjesztik a gyűlöletbeszédre vonatkozó szabályokat a videómegosztó platformokra, és elősegítik az audiovizuális média kulturális sokszínűségét. Bevezetik a nemzeti médiaszabályozók új függetlenségi követelményeit és a médiapluralizmus védelmét – közölték.

Link:

https://index.hu/kulfold/2020/11/23/az_europai_bizottsag_kotelezettsegszegesi_eljaras_inditott_huszonharom_eu-tagorszag_ellen/

Hozzászólások

Az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított 23 tagországgal és az Európai Unióból januárban kilépett Egyesült Királysággal szemben

:(

trey @ gépház

van esetleg statisztika róla, hogy az érintett tagállamok közül hányban írt azonnal, hazaszeretettől átfűtve az ellenzék levelet valamelyik csinovnyiknak, hogy "BÜNTESS!!" ?

erre gondolsz?

 

https://24.hu/fn/gazdasag/2006/10/25/orban_elzarna_unios_penzeket/

 

2006. 10. 25. 18:09

Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt.

Strasbourgban, az Európai Parlament néppárti frakciójának keddi tanácskozásán Orbán Viktor többek között azt mondta: a kommunizmus “saját országaiban intézményesítette a korrupciót, az erkölcsi relativizmust, a szegénységet, a kiszolgáltatottságot, a hamis adatokat szolgáltató kormányokat, a felelősséget nem ismerő politikusokat és a politikai hazugságokat”, s ez a bővítés óta immár az EU problémájává is vált. Erre hivatkozva sürgette Orbán az uniós segítségnyújtás megtagadását a “hazug és csaló” kormányoktól.