FreeBSD 12.2-RELEASE

Megjelent.

Részletek itt.

Hozzászólások

Hát a log alapján releng-12.2-be is commitolták - ráadásul több, mint egy hónapja, szóval esélyes. Ráadásul megnézve a hivatkozott fájlt egy frissített (tehát 12.2-s verziójú) gépen - látszik, hogy ott van a commitID, ott az opt_rss.h - sóval a válasz egyértelmű igen.

Gyorshír:

délután lement a frissítés egy VM-ben.

Kora este egy laptopon.

Nem annyira kora este egy asztali gépen.

Mind a 3 hibátlan volt. Amit tudni kell, minden csomagból feltett *kmod* csomagot kézzel kell portsból feltenni, mert ez viszont nem működik. Nálam az i915kms halálozott el - de ellentétben egy korábbi verzióváltáskori ugyanilyen hibával, most legalább nem panic lett a vége, csak épp nem tudott az X elindulni (egy 19-es hibakódot adott vissza a modul betöltésekor). A csomag force letörlése majd a make install után a következő reboot után vígan megy mind a kép gépen.

Amit pluszban érzékeltem, a laptopban levő wifi határozottan gyorsabb lett. 12.0-ban elég instabil volt, 12.1-ben instabilitást már nem érzékeltem, de nem volt egy sebességbajnok, most viszont kellemesen gyors.

Hát tud lenni, kb 1 GB szabad hely kell neki. Az egyik gépen kb 650 MB-tal kezdtem neki egy 11.4 - 12.2 frissítést. Most megint bohóckodhatok a pendrive-ról kézzel rendbeszedésnek. Micsoda mázli, hogy itt a hétvége.

Nálam is a i915kms-sel volt gond Asus X52F laptopomon: Amikor ezt be akarta tölteni a rendszer, akkor jött a fekete képernyő, majd mindig újra indult a rendszer. A Facebook-on a FreeBSD User Group-ban javasolta valaki, szedjem le a drm-fbsd12.0-kmod csomagot, majd telepítsem újra portból. /etc/rc.confban kommenteltem a kld_list="/boot/modules/i915kms.ko" sort, így bebootolt a rendszer, de nem volt natív (1366x768) felbontásom, csak 1024x768. Frissítettem a portokat, onnan telepítettem a fenti csomagot, majd engedélyeztem a i915kms.ko-t és utána fasza lett minden.