google blokkolás de jquery legyen

Fórumok

Hali!

Nem szeretném hogy a google tudjon arról, hogy milyen oldalakat nézegetek, ezért szeretném letiltani teljesen. Sajnos ekkor néhány oldal elromlik, például a stackoverflow is, ami aktívan használja a https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.12.4/jquery.min.js könyvtárat. Szeretném valahogy megoldani, hogy a google le legyen tiltva, de mégis működjön az oldal, például hogy ezt a könyvtárat a böngészőm inkább a saját gépemről töltse le, vagy akárhogy máshogy.

Hogyan/mivel érdemes blockolni és átirányítani a kérést? Vannak erre tapasztalatok?

Hozzászólások

chrome.webRequest.onBeforeRequest.addListener(
  function(request) {
    var url = request.url.replace('googleapis.com', 'lug.ustc.edu.cn');
    url = url.replace('themes.googleusercontent.com', 'google-themes.lug.ustc.edu.cn');
    return {redirectUrl: url};
  },
  {
    urls: [
      "*://ajax.googleapis.com/*",
      "*://fonts.googleapis.com/*",
      "*://themes.googleusercontent.com/*"
    ]
  },
  ["blocking"]
);

Ez egyszerűnek tűnik, de még nem csináltam soha böngészőhöz kiegészítőt. Legutoljára valamelyiket megpróbáltam átírni, és nem sikerült. De majd meglesem ha máshogy nem megy.

Tisztában vagyok vele, hogy nem puszira ad a google CDN-t ilyen projekteknek, mint a jquery. (Egyébként én pont emiatt vagy saját folderbe teszem (pláne ha a szállított "skin" ezt tartalmazza) vagy cdnjs-ről húzatom le a kliensekkel, cdnsj előbb volt mint google cdn). De mégis mennyire épít a google arra, hogy ezt a meglévő adatot analizálja? Mennyire kell "félni", hogy ez is beleszámít a valamibe? Egy referer-es js lib letöltés???

Igen, az is megoldás lehet, hogy a böngészőmet ráveszem arra, hogy ne küldje el a referert. Esetleg valami kamut.

Én teljesen biztos vagyok abban, hogy az Ábécé meg a többi hárombetűs megjegyzi és hozzám kapcsolja hogy én ekkor meglátogattam az adott oldalt. A konkrét példa, vagyis a stackoverflow kérdések engem éppen nem zavarnak annyira, ha ez érdekel. Azt nem tudom megmondani, hogy téged mennyire kell zavarjon.

- - - - - -

Jelenleg feladtam hogy saját gépemről szolgáljam ki (talán a https miatt nem engedi?), de szerencsére van tárhelyem, szóval onnan fogom.

Az a tervem, hogy kérés eltérítése helyett a kérést blokkolom, illetve a jó libet betöltöm. Egyelőre greasemonkey-jel próbálkozom, még nem jött össze,  szerintem az oldal végére rakja, és nekem az elejére kéne.