Matricahiány

Ezúton pusszantom a szerzői jogvédő hivatalt, amiért kitalálták notebookra is kelljen matricát ragasztani. Nagykerből már két hete nem kapom meg a rendelést, mert nincs elég matricájuk, és anélkül nem adhatják ki a notebookokat.

Hozzászólások

Gyorsan átfutva.. Elmennek ezek a b.d.s p.csába ... :/

Több tároló esetén hogy kerül kiszámításra a fizetendő jogdíj és hány darab matricát kell felragasztani?
Több típusú tároló megléte vagy beépítése esetén a tárolók összkapacitása a jogdíjszámítás alapja. Példaként: egy 250 Gb-os SSD és egy 3 TB-os HDD esetén az összkapacitás 3250 GB, mely alapján a jogdíjat szükséges megfizetni.

4 A tárolóra (merevlemezre) kell felhelyezni a hologramos matricát? Nem. Valamennyi esetben a számítógépre (vagy annak csomagolására) kell a hologramos matricát felhelyezni. A beépíthető merevlemezek jogdíjkötelesek? A beépíthető merevlemezek nem jogdíjkötelesek. A jogdíjközlemény az asztali és személyi számítógépeket nevesíti, mint eszközöket, nem pedig a beépíthető (belső SSD, belső HDD, eMMC) háttértárakat. Ezen kívül továbbra is jogdíjkötelesek a külső háttértároló eszközök az Ü20 tarifa 12. pontja alapján .

Gyönyörű ... nem lett volna egyszerűbb ezt az egész fszságot bevezetni inkább a HDD-kre / egyebekre.. Ragaszgassad szépen a gép oldalára.. a házra..... azt ha esetleg házat cserélsz akkor WTF? :)

"Több típusú tároló megléte vagy beépítése esetén a tárolók összkapacitása a jogdíjszámítás alapja. "

"A beépíthető merevlemezek nem jogdíjkötelesek."

 

Mivaaaan?

Ha beépítem, akkor nem jogdíjköteles, ha beépíthető, akkor igen?

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Yep. Első körben kicsit félreérthető .. Egyedileg gondolom "cég által" összeállított komplett PCkhez kell matrica. Ha az ember magának rakosgatja össze darabokból, akkor gondolom nem kell matrica... Gondolom ez az ilyen HP / Dell / BármiegyébCég PC-Config1 történetre vonatkozhat, de passz :/

Miért, magyar szerzői jog alá tartozó képi/hanganyaggal/szoftverrel feltöltve árulják a laptopot?

Ezekben a matricákban az a jó, hogy ha nem kaparod le, más színű lesz a gépház alatta mint máshol. Kifejezetten (nem) szép.

Mindet le kell szedni, ronda, mint a dögvész.

Marketing.

Az Intel inside kampány előtt a nagy többség nem tudta, hogy ki/mi az Intel. De a kis matricáknak hála rögtön "household name" lettek.

De ettől még én is lekaparom őket. Míg mások úgy agyon ragasztják a gémer gépüket a gyártók logóival mint valami verseny autót. +5 fps/matrica :D

/* No comment */
Ketchup elementál megidézése a sajt síkra

Meh amúgy én is "matrica mániás" vagyok :) Fogalmam sincs honnan jött ez a dolog. De ha jön egy új alaplap, vagy új proci a melóhelyre, egyből keresem benne a "matricát" :) Szépen körbe van ragasztva a monitor / billentyűzet :) Fogalmam sincs miből fakad ez a dolog :) De nem azért ragasztom fel hogy +5FPS legyen :) Valaki bélyeget gyűjt én alaplap / CPU matricákat :)

Jelentem, megjött a szállítmány így kb. 3 hét matricára várakozást követően. És ahogy trey mondja fent, valóban a dobozokra van ragasztva.