Kodi-hoz magyar szinkronos tartalom

Fórumok

Disclaimer: kerestem hasonló témákat itt a HUP-on és máshol is, de nem kaptam választ.

Adott egy Raspi 3B+ libreelec-el és Kodi-val (a jelenloegi legfrisebb innen, két hete installáltam). Mindez a szüleimnek arra, hogy a TV-jükön tudjanak kényelmesen magyar szinkronos filmeket nézni. A YouTube plugin beüzemelve, megy az egész mint proof of concept.

A következő lépésben kérnék segítséget: melyik Magyarországon elérhető streaming szolgáltatást rendeljem meg nekik a következő peremfeltételek mellett:

1) Csak szinkronos mozifilmek érdekesek, nem filmekre van hagyományos TV-jük, más nyelvet nem beszélnek, feliratokat már nem tudják elolvasni, sorozatok meg nem érdeklik őket (van elég a rendes TVben).

2) Csak olyan érdekel, amit meg tudok rendelni önálló szolgáltatásként, nem szeretnék mellé még három fölösleges kapcsoltárut rendelni. (Nem kell IPTV, légiposta előfizetés, meg hasonlók.)

3) Legyen hozzá megbízható Kodi plugin, amit viszonylag értelmesen lehetőleg távirányítóval használva tudnak irányítani, és válogatni a kínálatból. Az külön plusz pont lenne, ha be lehetne állítani, hogy kizárólag a magyar szinkronos tartalmakat mutassa meg.

Elég ellentmondásos infókat találtam a neten, főleg az nem világos, hogy melyik szolgáltató szinkronos kínálata a legjobb.

Minden infót megköszönök,

Csaba

Hozzászólások

Szia!

Én is libreelecet használok, szerintem hbogo-t érdemes előfizetni, de mivel a libreelec nem hivatalosan támogatott (elméletileg megy, bár nekem nem sikerült működésre bírni nem is nagyon próbálkoztam vele, mivel frissíteni kéne hozzá a libreelecet, most nincsen erre időm). Az hbo go 99%-a szinkronos.
bár lehet , hogy érdemes egy androidos multimédia sticket vásárolni azon biztosan megy az hbogo.

üdv Kepe

Bár kissé offtopic, de a kérdésem az, hogy a youtube reklámok azok megjelennek nálad, vagy nem?
Hogy kerülted ki, ha nem jelennek meg?

Kizártnak tartom, hogy YT Prémium előfizu nélkül bármilyen SW meg tudja oldani, hogy reklám mentes legyen a tartalom.

Viszont ha az adott fiók Prémium, akkor mindenhol reklámmentesen jön a cucc, nem kell kliens oldali támogatás. Nekem a smart TV kliense is írja, hogy Prémium az acc, és teljesen reklám mentes minden.

> Kizártnak tartom, hogy YT Prémium előfizu nélkül bármilyen SW meg tudja oldani, hogy reklám mentes legyen a tartalom.

Akkor válogass kedvedre:

- Kodihoz YT-plugin
- droid-világhoz:
--YT Vance
-- newpipe

(De van még :-) )

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

https://superrepo.org/kodi/addon/repository.movieshark/
https://kodi-addons.club/addon/repository.movieshark/
https://youtu.be/z9x3N4dXdZM?t=161

Mielőtt a szüleidnek felrakod néz meg hogy működik. Elég sok tartalomhoz párosítani kell az ip-t egy szolgáltatónál és még ez után is macerás lehet a filmek elindítása. Lényegében összevadássza az online elérhető filmeket a netről, az meg vagy elindul a kodi-val vagy nem. Én szoktam találni értelmes tartalmat, viszont nem a szinkronost keresem. Mivel ez egy magyar addon még az is lehet, hogy a szinkronos tartalmakkal jobb a helyzet.

Off: itt (rpi) hogy van a távirányító? telefon? az nekem nem jön be.
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Én is teljesen meglepődtem ezen, apu csak összedugta a rpit a TVvel HDMI kábellel, és a TV saját távirányítója minden további nélkül vezérli a Kodit. Gondolom a libreelec felismerte input device-nak, mert semmi beállítási lépés nem volt. (A jel vétele nyilván a TVn történik, az beszél vissza a HDMI-n keresztül a rpinek.)
--
Csaba

Samsung TV-kben Anynet+ -nak híjják a HDMI-CEC-et, és a LibreELEC bootkor a kezdőképernyő megjelenése után nem sokkal fel is dob egy ablakot, hogy egy HDMI-CEC távirányítót lát. (Legalábbis nálam.)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

TV függő, az én tévém állítólag támogatja, de a büdös életben sem láttam még működni. Cserébe végtelen doksikat olvasgattam arról hogy az összevissza mappelt távirányítókat hogyan lehet szép beszédre tanítani. Egyszerűbb felrakni a yatse -t a telefonra. Persze ha simán megy, megy... állítólag :)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Nekem rpi3 van az full HD tartalmat visz és én meg tudom hajtani tv USB portjáról (Kivéve Samsung eddig) azaz bekapcsolom Tv bekapcsol, kikapcsolom kikapcsol
Rpi4 viszi 4k de nem biztos h legtöbb tv elbirja látni táppal ugyanehez a mókához, az már utánajárást igényel

RPi az ökoszisztéma miatt.
Már RPi2 is jó FullHD-re (x264), ha 4K kell meg ilyenek akkor 3 vagy 4, vagy inkább pl. egy Amlogic alapú doboz és Libre/Open/Coreelec (ehhez PH-n segítség az Amlogic S9xx topicban).

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

wetek hub-om van 3 db, illetve már csak 2, egy a nappaliban, egy a háloban (folytathatom ittott ahol elkezdtem, tudjátok), vettem egyet a srácoknak is a szobájukba, de hardveresen bukott, és a gyártó már nem tudja potolni, valami kell helyette. alapbol androidos ez, de lassú, a libreelec viszont pörög rajta. még rpi1-em van, arra a disznóólamat nem biznám, olyan instabil. azért kérdem, milyen vas lenne jo potlásnak...
------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Xiaomi mi box s 4k -t vettem. Rendes Android TV van rajta. Csak jót tudok mesélni, és meglepően olcsó a tudásához képest. Erős a hardver. Főként HBO GO -t, és Youtube-ot nézünk a hivatalos appjaikkal, illetve fent van a Kodi is, szintén play store-ból, a lokális tartalmakra. Spoti connect és chromecast is szokott időnként menni. Nagyon pozitív tapasztalataim vannak, negatív semmi.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

wetek hub a legjobb, Libreelec-el (v9) használok hármat, tökéletes (FullHD lejátszás, x264, x265). 4K kellene vagy miért akarod leváltani?
HDMI-CEC gyönyörűen megy rajta, a távirányítót két gombnyomásra használtam (bekapcs, majd hosszan tartva SD boot).

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

nem akarom.
rendeltem 2 éve egyet. szépen ment.
rendeltem májusban mégegyet, az nem volt jo, visszaküldtem, kaptam másikat, jo lett.
most rendeltem még egyet, az sem jo. küldöm vissza. nem cserélhető mert nincs. meg már kezdem elengedni a terméket ennyi szivás után.
nem csere lenne, potlás...

------------------------
uint8_t *data; // tipussal megszorozzuk az adatot. wtf?

Amazon.de-n vettem most egyet tartalékba, ~20€ volt (refurb).
Kopp-kopp de nekem még egy sem halt meg (csak LE-vel használom).

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."

HBO GO korábban ment pluginnel, most nem megy, igaz nem néztem utána hogy frissített-e a mester :) Nálam hibát dob, egy ~fél éve még ment.

https://github.com/billsuxx/plugin.video.hbogohu/commits/master

De ezzel az a baj hogy egyébként is kicsit esett-kelt, plusz a telepítése se éppen user friendly. Nem technikai embereknek rémálom az olyan cucc, ami hibákat dobál, nem tudnak vele mit kezdeni, csak idegeskedni.

A fizetős streaming szolgáltatók és a magyar szinkron iránti igény nem nagyon képez ezen kívül metszetet, marad a külső vinyó ncore-mozival. Vagy elölről kezded amit csináltál, veszel egy androidos tv boxot, és felteszed a hivatalos youtube, hbo go és egyéb appokat, és örülsz, mert az tényleg stabilan fog működni. Én így tettem (mi box s 4k. Ezen amúgy rendes android tv platform van, és a mindenféle egyéb kábeltévés appok, mindig tv app, chromecast, meg a nem is tudom még mi szintén menni fog.)

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Köszönöm, eddig ez volt a legérdemibb komment.

Annyit kérdeznék még, hogy feltételezve egy androidos tv boxot (tudsz linket adni?) és a megfelelő appokat, szerinted melyik szolgáltatásban van a legtöbb magyar szinkronos mozifilm? (Innen Finnországból szinte esélytelen infóhoz jutni a Magyarországon menő szolgáltatások tartalmáról.)

--
Csaba

Én csak az HBO GO -t ismerem, kifejezetten a magyar piacra szánt, szinkronizált tartalommal szolgál (de eddig mindig láttam angol hangsávot és magyar/angol felirat lehetőséget is).
A kábeltévé szolgáltatók szoktak még hasonlókat tolni, de azokat nem ismerem.

Saját tesztem: https://hup.hu/node/165286
https://asztali-multimedia-lejatszo.arukereso.hu/xiaomi/mi-box-s-pfj408…
Én vettem hozzá egy usb-ethernet adaptert (ugreen usb 2.0), mert a wifimen néha akadt a filmlejátszás NAS-ról (van Kodi a play store-ban, azzal toltam), azzal már jól ment - nem biztos hogy érinti a hbo go -t, mert 1080p mkv-kről volt szó, de abból sem mindegyikről.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

"Én így tettem (mi box s 4k. Ezen amúgy rendes android tv platform van"

Sok év RPi-s Kodizás után most én is ezen gondolkozom. Hetek óta nem megy a HBO GO és nincs már energiám ilyenekkel kínlódni. Egy dolog aggaszt, hogy hogy lehet megoldani, hogy a yt reklámmentes legyen (kodin ez ugye alap). Nem akarok úgy járni, hogy a HBO GO miatt váltok, aztán utána meg a yt lesz élvezhetetlen.

Most felraktam, semmi nem indul el vele. Bármire rányomok csak pörög pár másodpercig a homokóra - mintha indulna a film-, aztán nem történik semmi.

Update: mégis megy. Kellett neki egy ujraindítás (facepalm).

Azt be lehet állítani valahol, hogy magyar legyen az alapértelmezett hang?

Habár én a billsuxx féle verziót használom debian alól, openssl miatt nem működött.
Curllel ráhívva egy hbogo playlist(?) urlre a routines:tls12_check_peer_sigalg:wrong signature type hibát kaptam.

Debian issue-ból kiindulva eljutottam a ssllabs issue-ig, majd néhány további kör keresést követőn egy másik debian issue-ig, ahol a Workaround: - Downgrade SECLEVEL from 2 to 1 in /etc/ssl/openssl.cnf javaslat segített.

--
HUP Firefox extension | Hupper hibajelentés

Én Androidon a Newpipe nevű yt klienst használom, meg kell nézni hogy Android TV-n megy-e, vagy van hasonló. Meglepődnék, ha nem lenne. Ajánlottak is itt a hupon nemrég alternativ androi tv-s yt appot, csak elfelejtettem a nevét.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Kb két hónapja próbáltam a HBOGo-t és NetFlix-et életre kelteni málna alatt kodi-val, de sajna akkoriban nem ment (lehet az új frissítések megoldások erre).
Két napja pedig az RTLMost szivat, valamiért nem játszik semmit (1-2 sorozatot szoktunk rajta nézni reklámmentesen).

Igen, az API változások lekövetése el szokott tartani pár napig , de szerencsére netflix és hbo go is friss repokból szinte mindig megoldja gyorsan. (Ga jól emlékszem elmult egy évben netflix esett ki 1-2 napra 2x)
Azért gyanakodtam libwidevine-re mert azt említette, hogy egyik sem sikerült

A Kodi szerintem a legjobb média player stack, de az a baj hogy ezeket a szolgáltatásokat csak unofficial addonokkal lehet elérni. Innentől kezdve pedig bármikor jöhet egy breaking api change, vagy simán csak becsukják azokat a kerülőutakat, kiskapukat amiket ezek kihasználtak. Szóval a szomorú igazság hogy ha elégedett user akarsz lenni és nem akarod hetente frissítgetni, időnként debuggolgatni, akkor Android TV, vagy Apple TV, vagy valami egyéb hivatalos kell... :(
Pedig én szeretem a legjobban szerelgetni és életre lehelni az ilyesmit, de az embernek nem mindig van rá ideje, meg idegei.

--
arch,ubuntu,windows,android
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

"Szóval a szomorú igazság hogy ha elégedett user akarsz lenni és nem akarod hetente frissítgetni, időnként debuggolgatni"

Mondjuk nekem évek óta megy úgy ,hogy nem kellett hozzányúlni semmit. A legutóbbi "hozzányúlás" az volt, amikor kb 4 hónapja felraktam a HBO GO plugint. Az is jól ment mostanáig. Ha a másik -itt ajánlott- plugin megy (fél órát rászánok), akkor lehet még mindig marad a kodi :)
Az a helyzet ,hogy az új kütyütől is félek, beüzemelni is lusta vagyok (még a tv-t is le kellene venni a falról), meg lenne egy plusz távirányító, amitől a hideg kiráz. Ráadásul borítékolható, hogy előbb-utóbb ebben találnék valami hibát/kényelmetlenséget, ami nem tetszik.

pici keresgélés után ráakadtam erre:
https://konstakang.com/devices/rpi3/LineageOS16.0/

fel is bootol a rpi3 vele, aztán lehet kattintgatni ide- oda, de hogy ez mennyire stabil, mennyire friss, nem tudom.

nulla ismeretem van a lineage-ról most láttam életemben először, nem tudom honnan lehetne appokat telepíteni, nem tudom mit érdemes/ajánlott/kötelező beállítani rajta, ezügyben még olvasgatnom kell.

Valaki aki már látott ilyet többet árulja el, hogy érdemes erre időt áldozni? lesz/lehet ebből bármi napi szinten használható valami?

"nem tudom honnan lehetne appokat telepíteni"

Gondolom ahogy más Androidon, pl. Play Store-ból. De ahhoz LOS-on kell egy gApps csomag is, innen: https://opengapps.org/

--

"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."