Saunier Duval Renova Star alacsony nyomás - vízhiány

 ( mapee | 2019. április 23., kedd - 21:15 )

Sziasztok!

Adott a tárgyban említett gázkazán, ami a fűtésért és meleg vízért felel. Az egyik szoba kifestése miatt levettük a szobában a radiátort (a csapját előtte elzártuk), erre a kazánon elkezdett villogni a nyomásjelző (1 bar alá esett a nyomás) és az üzemzavar jelző, nincs se fűtés se pedig meleg víz. A használatija szerint (https://www.saunierduval.hu/downloads/missing-downloads/renovastar24kezhu-206045.pdf) ebben az esetben fel kell tölteni a fűtőkört egy kék csap kinyitásával, ám többszöri próbálkozás után sem csinál semmit a készülék a kinyitott csap esetében. Természetesen visszakötöttük a radiátort a helyére.

Ha valakinek lenne egy épkézláb ötlete esetleg megoldása, azért nagyon hálás lennék.
Ha nincs, kénytelenek leszünk szerelőt hívni hozzá, de addig is marad a katonás hideg zuhany.

Üdv,
Péter

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Hasonló módon jártam az Ariston kazánunkkal. A kazán mesekönyve szerint ilyenkor aktiválni kell egy légtelenítő funkciót benne (airpurge) és a kis kék csapot hússzor tovább kell tekerni ahhoz, hogy nyitva legyen és a nyomás elérje a minimumot (nálam 0,6 és 2,0 között kell legyen). Amikor azt hiszed, hogy a csap nyitva van, akkor még nincsen nyitva, tekerd tovább nyugodtan, nem fog leesni.

A kis kék csappal kapcsolatban igazad van, sokáig kell tekerni, de hiába tekertem akadásig, nem történik sajnos semmi. Azért köszi! :)

Szintén az említett típusú kazánnal rendelkezem. Kb. 1,5 éve cserélte szerelő a feltöltő csapot, elmondása szerint ez típus probléma, a műanyag amiből az eredeti készül egy idő után megadja magát, eltörik, az új amire cserélte már fémből van. Azt ígérte, hogy ez már "örökélet" plusz 2 nap...

Ugyanez volt nálad is a probléma, hogy hiába nyitottad ki a csapot, nem töltötte fel? Vagy volt más problémád is ezzel a csappal? Mert törés nyoma nem látszik. Köszi!

Pontosan ugyan ez volt a jelenség, kívülről nekem sem látszott rajta semmi.

Köszönöm! Ha jól látom maga a csap kb. 6-7k körül van.

+1
a cserélt verzió belseje már fém.

Itt is ez volt valóban a probléma, köszi!