Nyomtatás böngészőből

Rengeteg féle jó módon meglehetne oldani ezt, persze nem tart ott tudomány még egyik szervezetnél sem, hogy ez így legyen. Most így hirtelen nem is tudom melyiket ekézzem, a Mozillát a javascriptből meghívhatatlan előnézetért vagy Google-t ahol a kontrolpé előnézetért cserébe szoponáré van az oldalszámmal, a fixed elemekkel etc...

Az svg is olyan csodálatos dolog amíg nem akarsz nyomtatni, mert ahhoz hogy a lapmérethez, típushoz(álló, fekvő) skálázódjon, az összes interaktív elemet akkor inline img/svg forrásá kell alakítani, mivel az előnézetekben már nincs resize meg hasonló event csak css móka. Almánál még fosabb a helyzet.

Hozzászólások

Ha meg akarod oldani a problémát, írj részleteket. Egyrészt van lehetőség böngészőből (firefox, chrome) adatot küldeni a kliens gépen levő programnak, ami lehet egy natív nyomtató program. Másrészt van lehetőség websocket-en keresztül adatot küldeni szintén kliensen levő (szerver) programnak, amit láttam azok java-ban írt kliensek (qz.io, és a másikra nem emlékszem). Ezen kívül van pár nyomtató, aminek van böngésző kiegészítője, úgy emlékszem blokknyomtatóknál láttam ilyen eszközt a gyártó részéről, de rég volt. (Böngészőt megkerülő megoldásokat nem listázom, böngészőből indított szerverfolyamatot, ami által előállított fájlt a kliensen levő másik alkalmazás letölt, majd nyomtat, ...) Jelenleg nem tudok telepítés nélküli megoldásról, ha ez a cél mindenképpen.

Nem feltétlen idevaló, de most akartam színeset nyomtatni. Windows 10 alól nem tud a számítógép.
Telefonról nyomtattam végül, arról elsőre.
Fedora/Mint van még a háztartásban, mindkettő gond nélkül.

Köszönöm windows 10 + hp nyomtató.

Igazából az olyan topic-okat, amiknek semmi problémamegoldó funkciója nincs, mert a felvetésre/kérdésre vagy nem jönnek értelmes válaszok, vagy a felvető nem reagál / nem is akar megoldást, nyugodtan lehetne használni afféle elhagyatott vasútállomás falaként, ahogy a graffitisek teszik, szerintem érdemben nem rontanak az univerzumon ezzel (bontáskor mindegy, hogy színes-e a fal, illetve ha rájuk dől az épület igazából tudták mit csinálnak, remélhetőleg).