HOVD 2003-2018: Kedvenc filerendszer

Hozzászólások

Az összerakást köszi, btrfs-t elírtad.

---
A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.

Érdekes az xfs növekvése. Vajon miért?

Azert ez a novekedes egy kicsit olyan habonyarpis.

A 2003-as tiz szazalekrol nott a 2018-as hetegeszharomra. A szavazatok szamaban 400%-os novekedes, egyszotagosrol otszotagosra!

--
When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

hmm, nekem nem jön át ez az ext4 dolog... hogy lehet 2 dolog is 50% felett 2012-14 között?

Ne vedd ki. Meglepő, hogy abban a pár évben, mikor külön opció volt, az ext2+3 páros megelőzte.

Ami engem meglep, az a reisefs hirtelen lejtmenete, sőt a korai jól szereplése is, akkoriban még nagyon friss dolognak számított. A többi fs részesedése nem meglepő, stabilan a béka segge alatt vannak, mérési hibahatáron. Ebből az utóbbi kategóriából a ZFS látszik csak kitörni, de még mindig nem annyira meredeken, hogy biztosra lehessen venni, hogy népszerűbb lesz. Bár ki tudja, mióta egyesítették a ilumnosos és linuxos forkot, lehet tényleg hódítani fog.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Igen ám, de az ext2+3 vonala feljebb fut egy ideig, mint az ext4 hullámvölgye. Lehet én vagyon kisegítős szinten, de nekem ebből az jön le, hogy abban az időben az ext2+ext3>ext4. Ezzel szemben én azt várnám, hogy ext4>ext3>ext2 (ez lehet még így is teljesül), de emellett az ext4>ext2+3-at is várnám. De lehet tényleg az van, hogy az ex4 benne van a felül futó vonalban és az alul futó vonalban is, de akkor meg a grafikon van rosszul elkészítve. Azt egyébként nem is értem, ki a rák használna ext3-at. ext2-nek is max. pendrive-on vagy hasonlón látom értelmét.

Volt a ZFS és a ZoL. Mostantól az elsőt a kutya nem fogja használni, mindenhol a ZoL fog menni, legfeljebb ZFS néven. Lovagolhatunk a szavakon, de nekem ez nagyobb újraegyesítésnek tűnik, mint az NSZK+NDK esetében. Eddig két szálon futott a fejlesztés, most egy szálon fog. Attól még hívhatják aminek akarják.

No keyboard detected... Press F1 to run the SETUP

Soha, semmi bajom nem volt a ReiserFS-sel. 10+ évig volt elsődleges fájlrendszerem laptopon és gépen. A működéséből fakadóan érzékeny volt a rejtett memóriahibákra, szépen kiszűrte, ha egy gépben szar a memória.

Amiket én láttam komolyabb gondokat vele, ott a végén mindig kiderült, hogy fizikai memória hibás volt a gép.

--
trey @ gépház

A korai jó szereplés nem meglepő. Az ext3 még nem igazán létezett, amikor a reiserfs, mint journaling filerendszer elindult. Akkoriban aki rendes journaling fs-t akart, az reiserfs-t használt. Nálam akkoriban elég érdekes dolgot produkált rendszeresen, read-onlyvá változtatta időről időre az Xorg.0.logot (vagy lehet, hogy akkor másként hívták, de a funkció ugyanez), és persze az X nem indult. Soha semmi más problémát nem tapasztaltam vele, ezt viszont többször eljátszotta. Akkor átálltam más filerendszerre, és ilyen probléma sose fordult elő azóta.

Az ext3 előtti korszakban a reiserfs volt a leghasználhatóbb. Az ext2 érzékeny volt az áramszünetekre, sőt bizonyos ékezetes fájlnevekkel is ki lehetett nyírni.
Aztán az ext3-ban már kijavították az ext2 összes nyűgjét, így a reiserfs-t használni okafogyott lett. (azokban a mesebeli időkben egy új verzió még látványos javulást eredményezett az előző verzióhoz képest)

-fs-
Az olyan tárgyakat, amik képesek az mc futtatására, munkaeszköznek nevezzük.

Nehez ezt rendesen leirni?

Legalabb egy kotojelet tegyetek mar be, ha derogal a magyarul.