nokia 9300

 ( bzs | 2019. február 10., vasárnap - 17:42 )

Sziasztok!

Tárgy szóban álló féltéglatelefont szeretném összeköttetésbe hozni egy RPI-vel, lehetőleg vezeték nélkül és nem infrával.
Azt szeretném, hogy az RPI webszerveréről adatok olvasódjanak be (igen, így fogalmaztam) a nokia böngészőjébe.
Szerintetek van erre lehetőség?
Amit esetleg még el szeretnék érni vele:
ssh kapcsolat (állítólag lehetetlen)
..és esetleg a telefonra valami rendes pdf olvasó. Mást el sem várnék tőle.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Ha nem filmforgatás-ra kell, akkor a nokiat kivaltanam egy másik rpi-vel és kijelzővel. A protokollok (wifi, usb) miatt nehézkes lesz. Vagy megoldhatatlan vagy extra sokba kerül. Sms küldés is inkább rpi és ma kapható SIM méret és típus.

Mire lenne jó ez a projekt?

rpi-ről gyorsan leszedni egy böngészővel adatot, majd rpi kikapcsol, nokián txt fájlt szerkeszt

Ha jol latom, ezen a cuccon Symbian van. En hasznaltam n-gaget ugy anno, hogy a linuxon keresztul bluetoothon at osztottam ra internetet. Emlekeim szerint, annyi volt a trukk, hogy rendes nevet (pl. ne legyen benne space, tehat pl LINUXBT) kellett adni a BT eszkoznek, majd parositani kellett bluetoothon a symbianos eszkozt es a linuxot. Ezutan letre kellett hozni egy rfcomm soros portot linuxon, majd beallitani egy internetes "access point"-ot, GPRS tipussal a telefonon, ahol az access point nevenek beturol beture egyeznie kellett a szamitogep BT nevevel. Majd letre kellett hozni egy csatlakozast ezen az access ponton keresztul. Ezutan ha netezni akartam a telefonrol, a korabban letrehozott RFCOMM sorosporton keresztul ppp kapcsolatot probalt kezdemenyezni a telefon, amihez csak egy jol beallitott pppd kellett a gepen es maris volt rajta internet.

Anno letezett Series 60-ra putty, gondolom volt ilyesmi Series 80-ra is. PDF-et kozvetlenul anno sohasem olvastam, igy azt a kerdest passzolom (valami app alakitotta at emeszthetobb formara a pdf-ben megszerzett ebookokat).

---
Apple iMac 27"
áéíóöőúüű

Nekem 9500-m volt, azon ment frankon a Wi-Fi-n az SSH, a bongeszoje is eleg jo volt, valami alap szintu javascript kezelo biztosan volt benne.

sub, történelmi érdekesség és nálam tervben van egy 6310 feltámasztása. :)