Wireless

Mikrotik WifiWave2 - Station-bridging nem támogatott többé

Fórumok

Van egy  hAP ax² és egy hAP ac lite, ami között szerettem volna egy wifi bridge-t létrehozni, de most vettem észre, hogy a wave2-ben nincs többé station-bridge mód. Ha kikapcsolom a wave2-t a hAP ax²-n akkor wifi sincs, mert csak azt támogatja a wifi interface.

Az ac lite hiába tudja station-bridge módot nem csatlakozik rá az ax2-re és station-pseudobridge módban sem. A station mód elég szívás, mert lenne mögötte több hálózati nyomtató.

Van valakinek ötlete mit lehetne csinálni? A wave2-vel a wifi bridge megszűnt?

Egyenlőre úgy tűnik, hogy így jártam.
 

Parental control, lan és wifi korlátozás - otthon

Fórumok

Sziasztok!

 Eljött az idő és úgy tűnik a wifi és lan hozzáférést korlátoznom kell a gyermekeimnél - már nem csak szóban.

 

Ami adott: 

- Vodafone router (firmware: AR01.04.046.17_060822_7244.SIP.10.X1)

- DIR-825ACG1 router, ami AP-ként funkcionál.

A hálózatot az AP-n keresztül érik el (wifi és lan kábel) egyaránt. A vodafone-s cucc, annyira gáz, hogy nem tudok rajta ilyet beállítani - nem is erőlködök rajta. 

A DLINK eszközre pedig nem tudok openwrt-t pakolni. Már volt, hogy a vodafone-s eszközt bridge kapcsoltam és elé raktam egy routert - ezt nem szeretném most.

 

Ami az elképzelésem:

Az AP-t lecserélem egy másik eszközre. Az elvárás: gigabit lan, qos támogatás, 2.5/5 wifi, parental control és/vagy openwrt telepíthetőség.

Tudtok ajánlani eszközt vagy alternatív megoldást?

 

Parental control elvárásom: mac szűrés idő sávban.

 

Előre is köszi!

Arduino IR távirányító adatbázis

Fórumok

Van egy Thomson Life TV-m, amihez nincs távirányító. Gondoltam, ez jó apropó lenne, hogy egy infra led és valami Arduino szerűség segítségével építsek egyet.

Azok a kódok azonban, amiket találtam a neten, azok mind infra érzékelővel először beolvassák a távirányító adatait, és az alapján küldenek ki újat. De nekem nincs infra érzékelőm, és amúgy sincs meg az eredeti távirányító, amit beolvastathatnék vele.

Tudtok valamilyen adatbázisról, modulról, amivel csak egy led segítségével lehetne TV irányító kódokat generálni a TV-hez?

netrádió

Fórumok

Hi!

Valaki meg tudná mondani, miért van az, hogy néha folyamatos a vétel egész nap, máskor meg rendre percekre kimarad? Ugyanaz az adás (Klubrádió) számítógépen nem szakad meg.

usb mass-storage + wifi megosztás

Fórumok

Adott egy digitális zongora amin van USB host és a rádugott pendrivra tud menteni dolgokat.  Azt szretném megoldani, h ne kelljen a zongora és szgép között ki-be dugdosni a pendrive-ot, hanem fixen legyen a zongorába dugva valami, ami wifin keresztül meg tudja osztani ami a zongorából odakerül.  Egy mobilra gondoltam, de azzal kellett szembesülnöm h Android-on már nincs mass-storage protokol így a zongorával nem tud kommunikálni usb-n. 

Klíma offhome távvezérlése infrával

Fórumok

Internetes kapcsolat nélküli Daikin klímát akarok távvezérelni. Mivel minőségben, COP értékben hovatovább jobb minőségű mint a mai modellek ezért biztosan nem cserélem le őket. 

Lehetséges megoldások: 

Raspberry Pi megoldás. Ez lenne a legjobb, de mostanában eléggé irreális szintre mentek az RPi árak ha egyáltalán lehet kapni.

- IR kezelő eszköz Kínából. De ez zsákbamacska, hogy beszéli-e a Daikin infra nyelvét. Természetesen az app-ban semmilyen listát nem ad az infrás eszközök kompatibilitásáról, amíg nincs pársítva az eszközzel. 

- Fiókban levő Xiaomi mobil IR remoteként való használata Teamviewerrel. Működik már megvan a szükséges eszköz, de körülményes megoldás. 

Vezeték nélküli kijelző működési elve

Fórumok

Sziasztok!

Most találkoztam először a vezeték nélküli kijelzővel a gyakorlatban: karácsonyra kaptunk egy LG 40"-os okostv-t (WebOS rendszerrel), amit mobilról az LG ThinQ alkalmazással tudok távirányítani, valamint ezen belül a telefon képernyőjét is meg tudom osztani.

Itt futottam bele néhány dologba, ami számomra újdonság volt:

1. A telefonom csak akkor volt hajlandó a távoli kijelzőre csatlakozni, ha ugyanarra a Wifire csatlakozott: a telefonom csak a 2.4-es Wifit tudja használni, a TV a router 5G-s hálózatára volt felcsatlakozva, így nem engedte a csatakozást, csak akkor, amikor a TV-t is átraktam a 2.4-es wifire. Természetesen mindkét wifi ugyanabban a hálózatban van.

2. A telefonom látja a szomszédaink tv-jét is a vezeték nélküli kijelzők listájában, holott nem egy hálózatban vagyunk.

Én azt hittem (ezek szerint tévesen), hogy a Miracast technológia a wifis hálózaton keresztül működik. Mit gondolok rosszul?

 

Gábor

Aruba 205 AP-k hálózatban

Fórumok

Szeretnék 3db (most 3, de jön még 2 hozzá később) Aruba 205 AP-t a meglévő rendszerbe illeszteni, a mostani SSID kibővítéseként. Mindegyik egy POE Switch-en keresztül kap táplálást és hálózatot. Sosem csináltam ilyet, ráadásul nem is nagyon találok mást, mint, hogy az eth0-át Bridge módba kellene tenni. Elérem az eszközöket ssh-n, webui-n is (mármint alaphelyzetben), de ha bridge módba helyezem, többé nem látom a hálózaton.

Hogyan kellene ezeket beállítani és ellenőrizni, hogy tényleg működnek?

OpenWRT 22.0.3 WLAN sebesseg

Fórumok

egy D-Link DAP-2695 A1 -re tettem fel az OpenWRT-t, ami mukodik, de... a vegponton tesztelve

bekapcsolt WMM mellett 280-300 Mbit/s le es 0.5-1 Mbit/s fel a sebesseg

kikapcsolt WMM mellett 50-60 Mbit/s le es 40-50 Mbit/s fel a sebesseg

 

Van valami beallitas, ami bekapcsolt WMM mellett is normalis feltoltesi sebesseget produkal?

[ Megoldva ] Wifi térerő bizonytalaság megszűntetése

Fórumok

A kazánomat évek óta egy ESP8266 kapcsolja, wifi-n keresztül. Általában jól működik, a csomagvesztés 0%, de néha ez az érték felmegy 50% köré, és nagyon ritkán eléri a 100%-ot is. Ilyenkor az sem segít, ha elmozdítom az ESP-t, és az sem, ha újraindítom.

Amikor újra elérhetővé válik, akkor az utpime-ból kiderül, hogy nem az eszköz fagyott le.

Nagyon olyan érzésem van, mintha valamilyen külső elektromos jel zavarná be, bár ez egy kertes ház, vagyis 10m feletti távolságból kellene jönnie a zavaró jelnek. Az AP és az ESP között kb 7m távolság van egy szint különbséggel azaz beton gerendákkal nehezítve.

Mivel ritkán történik meg, nagyon még tesztelni sem tudom. A ritkaság miatt azt is kizárnám, hogy egy környékbeli WIfi nyomja el a jelet.

Van-e tippeket, hogy:

- Mi lehet ez? Miből fakadhat ilyen zavar?

- Hogyan tudnék róla többet kideríteni?

- Lehet-e védekezni ilyen ellen? (Mondjuk valamilyen irányból alufóliával körbevenni az ESP-t?)

Megoldás: a "Beacon Interval" értékének 100-ról 200-ra való emelése.