RTSP streamek összerakása egy videoba

 ( gergov | 2018. december 10., hétfő - 18:29 )

Sziasztok!

Adott 4 db IP kamera, amikből rtsp-n lehet képet kivarázsolni. Szeretném a négy kamera képét valós időben egy 2x2-es mozaikba összeállítani, hogy be tudjam tenni tvheadend alá csatornaként.
Ismertek olyan headless Ubuntu szerveren futtatható szoftvert, amivel meg lehet ezt csinálni egyszerűen?

Először ffmpeg-el próbálkoztam. Ezzel össze tudtam állítani a képeket, de több baj is van vele:
1.) Akár 10 másodperc is eltelik, mire egy stream "megnyílik". VLC-vel ez 1-2 másodperc.
2.) Ha bemenetként több rtsp streamet adok meg, azokat egymás után sorban nyitja meg, így az indulástól akár 30 másodperc is eltelik, mire van kimenet. A cél max. 2-3 mp lenne.
3.) Az egyes streamekből részletek hiányoznak, gyakran megakadnak, akár "véglegesen" le is fagynak, eközben a konzolt teliszemeteli elveszített comagokra vonatkozó figyelmeztetésekkel. (Ezen segít, ha párhuzamosan 4 ffmpeg példány fogadja a streameket, és ezek kimenetét rakom össze és kódolom egy külön lépcsőben, de így sem tökéletes.)
Próbáltam várakozási időket, pufferméretet, keyframe gyakoriságot állítani, UDP helyett TCP-t használni, de sehogy sem jó.

A második próbálkozásom a VLC volt. Egy blogon talált tutorial alapján összeraktam egy célnak megfelelő vlm fájlt, de rendes kimenet helyett csak zöld/lila téglalapokat, néha láthatóan hibásan dekódolt képkockákat kapok.

Kis keresgéléssel találtam hasonló célra is használható megoldásokat, mint a snowmix vagy a voctomix, de ezek pilótavizsgásnak tűnnek, és annyira nem érzem fontosnak az egészet, hogy órákat töltsek a használatuk elsajátításával.

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Zoneminder nem játszik?

"Mert értek a kutyákhoz."

Nem vagyonvédelmi célú monitorozást szeretnék, hanem kifejezetten azt, hogy a kamerák képét TV-n nézhessem. Különösebb kényelmetlenség nélkül, kodival.

Szia, nálam a "-rtsp_transport tcp" megoldotta a gyors(abb) indulást.

Köszönöm a tippet, de ezt már próbáltam. Több stream bemenetként való megadásakor nem segít.

Igen. Fájl bemenetekkel teljesen jól is működik, de amint RTSP streamekhez próbálom használni, a fentebb leírt problémákba ütközöm.