LineageOS 2. rész - Oreo és Pie

 ( Zahy | 2018. augusztus 31., péntek - 13:32 )

Ha már leírtam, hogy történt frissítés a telefonomon, akkor jelzem, hogy - egyelőre nem a napi használatú készüléken, de - továbbléptem.

Mivel egy kollégának van egy ugyanilyen készüléke, amivel épp gyerekek játszadoztak, egy rövid időre kölcsönkértem (és kaptam). Végigmentem ugyanazon a hivatalos procedúrán (csak nyilván már gyorsabban), és lett ezen a gépen is LineageOS 14.1 (azaz 7.1.2), aztán némi nyomogatás után 15.1 (azaz Oreo 8.1.0), majd további nyomogatás után mély lélegzetvétel, és most egy 16.0-s (azaz Pie 9.0) került a készülékre. A 8-as szép, a 9-es ahhoz képest a felületen nem sok változást mutat. Amit ennyire rövid idő alatt láttam - a 7-esnek szép a magyarítása (és a magyar SIM hatására automatikusan ez a nyelvet kínálta fel első bekapcsoláskor), a 8-asban már akadtak le nem fordított menük, a 9-esen egyelőre be se tudtam állítani a magyar nyelvet. Kérhetem, hogy legyen, de nem lesz. A 9-esben a developer menüben megjelent az aptX audio codec (rögtön 2 is, egy normál és egy HD). Nyilván kellene még sokat nyomogatni, majd meglátom. Találok-e még benne újdonságokat, furcsaságokat. Ha van itt valakinek (gyári) Pie a telefonján/tabletjén, adhat tippeket, hogy ő mit talált érdekesnek. (Persze nyilván én is meg tudom keresni a neten a "What's new in Android Pie"-jellegű cikkeket.)

Jav.: a 9-esen átállítottam a nyelvet. Egész szép magyar lett a minimalista felület :-) (Kicsit furcsa az ebben a verzióban megjelent furcsa főmenü lérés.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Egy kicsit kapkodtam a fejemet. Erre a telefonra csak 14.1 van: https://download.lineageos.org/titan
Amiket kipróbáltál nyilván valami hoki-buildek. Amúgy LineageOS 16 az mi? :)

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Elejére a válasz annyi, hogy egyelőre nem-hivatalos:

[ROM][8.1][UNOFFICIAL] LineageOS 15.1 [TITAN]
[ROM][UNOFFICIAL][9.0] LineageOS 16.0 [TITAN]

Végére a válasz:

"és most egy 16.0-s (azaz Pie 9.0) került a készülékre."

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?

Ja, Józsika buildek. Hagyd a francba.

--
debian,libreelec,openmediavault,ubuntu,windows,arch,lineageOS
zbook/elitebook/rpi3/nexus5_hammerhead

Tesztelésre, megismerni kicsit pont jók egy erre a célra adott telefonon. Amúgy pedig mitől lenne rosszabb, mint bármi ami hivatalos? Ma reggel nejem telefonján a teljesen hivatalos Laos-frissítés halt bele - mint estére kiderült - abba, hogy hét közben befrissítettem a 3.1.0-s TWRP-t a legutolsó (3.2.3-s) hivatalosra. Fél napot szoptam vele, mire helyreállt. Kész mázli, hogy ráértem :-)

=====
tl;dr
Egy-két mondatban leírnátok, hogy lehet ellopni egy bitcoin-t?