Angol nyelvtanulás 10 perc alatt

Múlt héten sürgősen szükségem lett volna egy Win 8.1 Pro licencre. Gyors google, hogy merre tudnám beszerezni, első találatok között egy eBay-es eladó (német cég). Megnézem, jó áron adja, igaz, hogy viszonylag kevés értékelése van, de az majdnem mind pozitív.
Kb. 21:30 körül kosárba teszem, fizetek.
Másnap reggelre meg is kaptam a kulcsot üzenetben. Gyors próba Win 8.1 -> Win 8.1 Pro upgrade, Windows szerint érvénytelen a kulcs. Ok, tegyünk próbát egy clean installal -> ugyanez.
Írok az eladónak (angolul, német csak nagyon alapszinten megy), képernyőmentésekkel megtámogatva a probléma leírását. 2 nap várakozás után jön egy mail ékes német nyelven, kb. ilyen "hülye vagy paraszt, még egy windowst se tudsz aktiválni" stílusban + screenshotok csatolva, hogy hogyan kell megadni a kulcsot (ugyanaz amit én küldtem csak németül) + egy figyelmeztetés, hogy ha sokszor próbálgatom az adott kulcsot, akkor lehet, hogy érvénytelenítik (wtf?).
Írok nekik megint (angolul), hogy köszi, de ha figyelmesen megnézik a levelet amit küldtem, pontosan úgy csináltam mindent.
Eltelik 1 nap. Semmi válasz.
Második nap. Semmi.
Harmadik nap. Eladó még mindig kussol.
Negyedik napon adok nekik egy negatívot eBay-en.
Értékelés megírása után nem egész 10 percen belül jön az eladótól egy felháborodott üzenet, hogy mégis miért adtam nekik negatívat. Hibátlan angollal.
Továbbá felajánlották, hogy ha törlöm az értékelést, akkor küldenek egy működő (!) kulcsot vagy _esetleg_ vissza adják a pénzt.
Épp írom nekik a válaszlevelet, már negyedszer fogalmazom át, mert még mindig nem találom elég durvának :D

Hozzászólások

Azt ugye tudod, h. pénzért vettél illegális/lopott kulcsot, orgazda vagy?
--

Az, hogy mennyire legális ne menjünk bele, de annyira nem meglepő, hogy az OEM kulccsal nem akarta "upgradelni" a 8.1-et 8.1 Prora. :)

Igazából azt a bizniszt nem is értem, ugye 8 óta a nagyok nem matricáznak csak a "3rd party" OEM-ek.
Így vagy a biosból kiolvasott kulcsot árulják ami akkor igazán érdekes, ha utána eladják a gépet külön. (így ugye mindenki szív, az is akinek eladták a licenszt és az is aki megvette a használt gépet :))

Az, hogy mennyire legális ne menjünk bele
Még szerencse, hogy a HUP tele van jogi szakértővel, azt hiszem legközelebb ha tanács kell itt nyitok topikot, nem az ügyvédemhez fordulok (úgy is pofátlanul számláz) :D

de annyira nem meglepő, hogy az OEM kulccsal nem akarta "upgradelni" a 8.1-et 8.1 Prora. :)

Khm...
Gyors próba Win 8.1 -> Win 8.1 Pro upgrade, Windows szerint érvénytelen a kulcs. Ok, tegyünk próbát egy clean installal -> ugyanez.

Amúgy azóta küldtek másik (működő) kulcsot.

--

Aki az Ecserin vesz kulcsot, az így jár... Merthogy az e-Bay az pont az.

Amúgy az aktuális, elérhető szoftvereket vagy közvetlenül az MS-től, vagy az utóbbi időben az egyik partnerüktől szerzem be.
Van jópár O365, Exchange Online (Plan 1 és Kiosk) előfizetésem, szóval most valahogy nem érzem magam tolvajnak ha nem baj.
De például még a WinRAR-t is megvettem és nem eBay-en hanem a hivatalos oldalon :D
De amúgy okoskodás helyett linkelhettek is ám Win 8.1 Pro beszerzési forrásokat ami szerintetek OK.

--

Ebay-en lehet venni windóz kulcsokat is?
wat