Korsó vagy pohár?

 ( tomsolo | 2018. július 19., csütörtök - 18:55 )

Lehet ez is az öregedéssel függ össze, de most a nyaralás alatti időszakban konstatálnom kellett, hogy sörből immáron sokkal jobban esik a kisebb méret - pohár vagy 0,33l üveg/doboz - mint a nagyobb. (Mondjuk hazajövet fel is tűnt mennyire nem divat nálunk a 0,33-as doboz.)

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nekem már egyik sem. Ha egy gyűszűnyi alkoholt is iszok, rettenetesen fáj utána a fejem. Inkább hanyagolom, pedig ebben a hőségben sokszor megszomjazok és jól esne egy hideg sör.

Ugyan nem ezért, de gyakorlatilag nekem is nullára esett az alkohol fogyasztásom. Nem kívánom. Töménytől már a hideg is kiráz.

+1

Alkoholmentes?

Guminő?

Na igen, ahogy a mondás tartja, az alkoholmentes sör az első lépés a leeresztett guminő felé.

Kerüld a kukoricagrízzel készült lópisiket, ilyen egyszerű. Sajnos vagy sem, a hazai gyártmányok 9x%-a innentől kezdve kerülendő. Az argus Maestic a Lidl-ből például kukoricamentes :-P

Mindegy ha kukoricás sör vagy éppenséggel 6 puttonyos Tokai. Az alkoholtól fáj a fejem, nem a minőségtől.

https://www.synlab.hu/vizsgalat/hisztamin-intolerancia-hisztamin-allergia/

----------------------------
Az emberiség valaha volt legnagyobb tévedése a dízel személyautó...

Nekem mindig is jobban esett a kisebb, mert kevésbé melegszik fel a vége, a probléma általában a vételezési helynél kialakuló sor szokott lenni.

Normális vastagságú/tömegű hideg korsóban felszolgálva nincs vele gond.

Pint!

Sör jacuzzi?:P


No rainbow, no sugar

Itt pintbe mérik?!

@@
"You can hide a semi truck in 300 lines of C."

+1

+1

Ha egy felet kérsz, buzinak néznek.

A hőségriadók szokásos velejárója a szokásos ÁNTSZ ajánlás, igyál sokat, ne menj napra, ne igyál alkoholt. Az alkohol káros hatásaira rádob ugyanis, ha azt melegebb időben fogyasztják (az ereket tágítja a meleg és az alkohol is) vagy napra mennek a hatása alatt. A szokásos: egyensúlyérzék, koordináció, ítélőképesség és reakcióidő. Az ÁNTSZ a hatványozottan növekvő balesetveszély miatt teszi mindig közzé, de mint említettem az alkohol hatására rádob, olyan ez mint szívószállal inni az alkoholt vagy valami "klassz bogyóval" keverni. Úgy érzem, hogy ösztönösen ráéreztél erre, és jól döntöttél, már a nyári évszakban is kevesebbet fogyasztasz. Jól teszed.
A másik dolog, hogy a kor előrehaladtával - bár ez inkább nyugdíjaskortól okoz problémát - csökken a szomjúságérzet, bár a szervezet vízigénye nem csökken, de gyengül az inger. Ezért vannak az "SZTK" rendelők kiplakátolva azzal, hogy az időseknek nyáron mennyi és milyen folyadékot kell fogyasztani szomjúságérzettől függetlenül.

Egy belga kollégám mondta, hogy náluk a 0,33-as már nagynak számít, főleg mert erős söreik vannak. Erdélyben meg elég gyakori a literes sör, ami mondjuk nem gyengébb az átlagnál.
Egyébként amikor a szüleimet látogattam Magyarországon, nem tudtam meginni egy egesz korsó sört este. A pubban ezzel nem szokott gond lenni. Mondjuk nem abból a pocsolyából, amit a barbár angolok melegen és szénsavmentesen szolgálnak fel.