Köcsög Xiaomi

 ( zslaszlo | 2018. április 18., szerda - 18:13 )

Ez egy indulatból született puffogás poszt.
Redmi 4x frissítés után az időjárás app hozzáférést kér a telefonhívások kezdeményezéséhez és kezeléséhez,illetve a fotókhoz,fájlokhoz. Anyádhoz férjél hozzá!
Egyébként is ocsmány lett a ui tehát valószínűleg downgrade lesz.
Puffogás off.

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Nézz be a wifis topicomba! Épp ma írta asszem, pzolee, hogy ha reklámot akar tenni az appba, akkor újabban kénytelen ezeket a jogokat kérni.

Apropó: mi van, ha elutasítod? Van app, ami tudomásul veszi, aztán megy tovább a hiányzó jogok ellenére, max. pár dolgot nem tud megcsinálni.

"This app missing a required permission" üzenettel kilép.

Ez olyan, mint a BKK futár app, ami nem tervez útvonalat, ha a Google Play Service nem fér hozzá a kamerához...

--
openSUSE 42.2 x86_64

Nem a location-nel van gond, hanem ha a Google Play Services nem kap kamera permission-t, akkor amikor útvonalat terveznék, beírom a cél helyet, odatesz a térképen, ahol vagyok, majd közli, hogy a Play Service nem elérhető, ezért nem ad útvonalat. Viszont ha kap kamerának jogot, akkor megtervezi az útvonalat. Ha elveszem, megint nem csinálja meg.

--
openSUSE 42.2 x86_64

arra próbáltam célozni, h nálam nem kér camera jogot (a futár app), s működik, de akkor félreértettelek.

most csináltam egy ilyet: https://snag.gy/MkxTgv.jpg
így még mindig tudtam útvonalat tervezni. így tippre nálad másmiatt hal meg akkor a play services - s ha nincs ps, akkor valszeg nincs location a Futár appban.

BTW, ilyenkor a Play Services-en keresztüli kamera-képet megkaphatná a Futár APP? Nem tenne az egy kicsit keresztbe az egész alkalmazás-jogosultságos dolognak?

Your location, Calendar, Phone, Storage van engedélyezve, így nem működik. A powernél, auto-launch, secondary launch és run in background is engedélyezve van. Tehát elvileg megkéne tudnia nyitni, mégse teszi.

Azt nem tudom mit csinál, de pl, képet biztos, hogy nem küld, össz pár kB az adatforgalma egy nap alatt az egész play servicenek, így nem igazán értem...

--
openSUSE 42.2 x86_64

Ajánlom Here WeGo-t, szépen tervez utazást BKK alapján, Play Service nélkül.

Köszi a topic hasznos volt. Ezek szerint köcsög google lenne a helyes megfogalmazás...

Xiaomi-t úgy veszünk hogy tudjuk hogy tudják hogy mi tudjuk hogy ő tudja hogy mi tudtuk ... (nem pontos idézet Macskafogó-ból :) )

Szóval a lényeg, nem tudom milyen ROM-ot használt a 4X-en, de én mindig mindenkinek a MIUIHU rom-ot javaslom, abból kigyomlálnak egy rakás kínai sz.rt amit csak lehet. Ez még nem életbiztosítás tény, ha kell lehet menni LineageOS fele is.

Én egy Mi4c -t hajtok már egy ideje, miuihu rommal, nem volt vele semmi bajom, ha esetleg küldözgetne a kínaiaknak adatot, akkor hajrá ... Örömmel osztom meg velük az egyszerű dolgaimat... Mi fiókba ne regelj.

btw miui ROM kb minden esetben rákérdez ha valamilyen app X vagy Y hozzáféréshez kérne jogosultságot. El tudod dönteni meg adod-e neki vagy sem.

A rendszer alkalmazásokra ez nyilván nem vonatkozik.

De csak azért leírni egy telefont mert "kínai" és "továbbít adatokat" ... az elég gáz. MINDEN továbbít rólad adatokat ha default használod. Vagy vissza lehet térni a Nokia 3220 -ra.

mintha nem lehetne megvonni tőle bármilyen jogot


No rainbow, no sugar

Az bizony tok jo lesz ha minden opt-out lesz...

de ha megsem adnad meg neki, akkor is riportol rolad a telo Kin(j)aba - eleg masszivan, mintha a win10-et akarna spiclisegben utLOLerni. Szoval a kovetkezo telefonom biztosan nem lesz xiaomi...

--
'Amikor az embernek rossz szerencséje van, az rossz szerencse' - Best of Leekens, a foci feltamasztoja (muhahaha)

Nem egészen csak a kínaiakról szól a dolog, úgy tűnik. Az amerikai nagy testvér is szeretné az adataimat...

Ne add meg a jogod és rakj fel helyette másik appot. Nem?

Éppen most akartam visszarakni a MIUI-t az Mi5-re. Marad a LineageOS. Na nem mintha félteném az adataimat, de akkor is, menjenek már a fenébe.

Hasonló gondolatmenet mentén: mi garantálja, hogy az adott LineageOS karbantartó nem rakott valamit a ROM-ba? Illetve, elég kevés low-end telefonra van lineage, épp keresgélek. Kifelé menő adatokra tűzfalazás? Vagy mi kell még ahhoz, hogy tényleg csak én használjam az adataimat?

Úgyis azt csinál a telefonod, amit akarnak, és nem azt, amit megengedsz neki. :)

Időjárás app: nálunk van ablak, ahol kinézek és látszik az égbolt. Ha kinyitom érzem milyen meleg van.

kinéztem, de nem jelezte ki, hogy számíthatok e esőre/hóra/viharra, ha elindulok a célállomásom felé...

Nem elég nézni, látni is kell.

És ellátsz Budapestről Debrecenbe? Esetleg látod, hogy milyen szelek vannak a Balatonon? A légnyomás értékekből fejben előrejelzést is számolsz? Ne nézz már le egy egész szakmát :)

Böngésző + met.hu, és nem kér jogosultságot:-)

--
eutlantis