K&H mobiltárca, OTP Simple, kis összehasonlítás

Egy darabig használtam a Simple alkalmazást, de pár hete az én bankomnál is megjelent a mobiltárca, pár gondolatom lenne ezzel kapcsolatban.

Első belépésnél digitalizálni kell a kártyánkat, meg kell adni a virtuális kártyához használni kívánt PIN kódot.
Visa kártyám volt, amivel a mobilfizetés nem működik, ezért cserélnem kellett kártyát, Mastercard és Maestro kártyákkal működik a fizetés.

Fizetés,
Simple: Fel kellett oldani a telefont, csak úgy tudtam vele fizetni. (Biztonságos)

K&H: Nem szükséges a telefon feloldása, elegendő a kijelzőt felébreszteni és már mehet is a fizetés, ez kicsit bosszant, mert ugyan még nem hagytam el soha egy telefonomat sem, de ha mégis megesik akkor tudnak vele fizetni 5000ft-ig 15 alkalommal. Van az app beállításokban a gyorsfizetés kikapcsolására egy opció, onnantól viszont csak úgy lehet fizetni, hogy belépek az appba, megadom a tárca pin kódját, és utána tartom oda a telefont, ezt nagyon kényelmetlen dolog szerintem, ezért nem is használom a mindennapokban. Az 5000ft feletti vásárlásoknál ha ezt a lépést meg teszem, akkor nem fog a terminál ilyen esetben pin kódot kérni, ezt még nem próbáltam ki.
Magát a mobilbank appot, aminek része a mobiltárca is, lehet ujjlenyomattal is nyitni, érthetetlen itt ez miért nem megy.

Simple: Megjártam párszor a fizetéssel, ha az android rendszer frissített, pl a havi google bizotnsági frissítések miatt, akkor a simple alkalmazásba be tudtam lépni, le tudtam kérdezni a prepaid kártyám egyenlegét, viszont fizetni már nem tudtam vele, csak miután kijelentkeztem az appból, ismét beléptem, jelezte hogy van egy fizetésre alkalmas kártyám, és rá nyomtam hogy engedélyezem a vele történő fizetést, ezeket a lépéseket már az app frissítése után is megcsináltam mindig, bár nem biztos hogy akkor szükséges.
(Trey szerint aki ezt nem tudja, az sima usererror-t követ el, gyikban le van írva.)

K&H: Android rendszer és KH mobilbank alkalmazás frissítés után is simán megy a fizetés felhasználói beavatkozás nélkül.

Fizetéskor a Simple felvillant, és egy bankkártya képét mutatta hogy sikeres volt a fizetés, a K&H appja konkrétan mutatja rögtön a fizetés összegét, idejét, persze ez a terminálról is leolvasható, de nekem valahogy jobban tetszik ez a megoldás.

Mindkét fizetési rendszernél OnePlus3 telefont használtam, amin LineageOS fut, gyári ROOT mellett, nagyon pozitív szerintem hogy ilyen tekintetben nincs megkötés, hogy csak gyári rendszer alatt, vagy adott telefonokkal működik a fizetés.

Nagyjából ennyit szerettem volna veletek megosztani.

Hozzászólások

"(Trey szerint aki ezt nem tudja, az sima usererror-t követ el, gyikban le van írva.)"

Kis megjegyzés (ha már megemlítettél):

Mivel ilyenkor az app ki is írja, hogy a kártya fizetésre "inaktív", nehéz ezt másként felfogni. :) Inaktív kártyával nehéz fizetni.

Egyébként ez a ki/belépés szükségesség már javításra került az újabb verzióban:

OTP Simple:

"OTP Mobil November 23, 2017

Szia, kérjük jelentkezz ki a profilodból (log out-log in) majd vissza, és ezután igényeld újra az érintéses fizetést. A legutóbbi alkalmazásverzió már tartalmazza azt a frissítést, amely kiküszöböli az operációs rendszer frissülésekor jelentkező hibát."

"Fizetéskor a Simple felvillant, és egy bankkártya képét mutatta hogy sikeres volt a fizetés, a K&H appja konkrétan mutatja rögtön a fizetés összegét, idejét, persze ez a terminálról is leolvasható, de nekem valahogy jobban tetszik ez a megoldás."

Ez nem rossz, bár mivel nekem azonnal SMS érkezik a vásárlásról az összeggel, nem egy létkérdés. A tranzakciók ellenőrizhetők a "Vásárlásaim története" menüpontban is visszamenőleg, az összes.

--
trey @ gépház

Pontosítás végett: Ez függ a számlacsomagtól is.

Például a K&H minimum plusz számlacsomag esetében ingyenes. Ennek a csomagnak a havi díja 325 forint, ha az adott hónapban érkezik a számládra legalább a nettó minimálbérnek megfelelő összeg (84788 Ft). Ha ezenkívül van betétként, vagy befektetésként legalább 500 ezer forint a banknál, akkor az adott hónapban ingyenes lesz a számlavezetés.

Ha egyik feltételnek sem felelsz meg, akkor havi 650 forint a számlavezetési díj, ami már elég sok, ha a minimálbérnél kevesebb a havi bevételed. Bár ugyanitt, a lakossági bankszámla havi díja 469 forint. Plusz a mobilinfo havidíj 328 forint. Tehát még akkor sem éri meg a lakossági bankszámla, ha a minimálbérnél kevesebbet keresel. És még nem is beszéltünk az e-bank-ról, mobilbankról, ami minimum plusz számlacsomagnál mind ingyenes.

És tényleg igazad van. :-) Nekem csak azért nem tűnt fel, mert mindent hitelkártyával intézek, így havonta csak 2 SMS jön a betéti számláról. Ez a 68 Ft nem hagyott bennem mély nyomot. A hitelkártya számlánál pedig fix havidíj van, így ott mindegy mennyi SMS jön.

> viszont fizetni már nem tudtam vele, csak miután kijelentkeztem az appból, ismét beléptem, jelezte hogy
én ezt párszor megpróbáltam, de csak egy teljes reinstall oldotta meg :'(

"Fizetéskor a Simple felvillant, és egy bankkártya képét mutatta hogy sikeres volt a fizetés"

Ha pedig ilyenkor rátapicskosz a kártyára, akkor azonnal megjeleníti a fizetési előzményeket, benne az aktuális fizetéssel. Legalábbis ma a fizetésénél nekem így tűnt, amikor véletlenül megnyomtam, de legközelebb célzottan le fogom próbálni.

--
trey @ gépház