Tipp Kodi boxra

 ( dap | 2017. április 18., kedd - 21:52 )

Kodiznál? Van egy tippem.

Rendeld be ezt (~13eFt), közben szerezz be egy Micro SD-t és hozzá kártyaolvasót. Az SD-t készítsd elő a következő eljárással:

wget -O /dev/stdout http://kszaq.libreelec.tv/s905/*/LibreELEC-S905.arm-*.img.gz | gunzip | dd of=/dev/sd? bs=64k  # [1]
mount /dev/sd?1 /mnt/t; wget http://kszaq.libreelec.tv/s905/device_trees/gxl_p212_2g.dtb -O /mnt/t/dtb.img; umount /mnt/t

Az SD-t told be a boxba, az alján a reset gombot nyomvatartva helyezd áram alá és már bootol is az ELEC, full GUI setup.

Hardveres gyorsítás és deinterlacing, bluetooth fejhallgató támogatás, wifi és persze a Kodi minden előnye, villámgyors UI-val.

[1] Elérhető verziók, changelog: https://forum.libreelec.tv/thread-2156.html

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

sub
--
ne terelj

SD-ről fut, vagy települ a belső flash-re? (Van kisebb tárhelyű is olcsóbban, ha jól láttam.)
Egy kis tesztet csinálhatnál, esetleg ha van lehetőséged egy RPi3-al összehasonlítva.

Egyelőre SD-ről fut, nem akartam rögtön brickelni. :) RPi3-on egy ismerősnél fut, neki van mellette egy ilyen box is, nála majd összehasonlítom valamikor, de szerintem egyikre sem lesz panaszom.

Ez viszont olcsóbb és egyszerűbb, be van dobozolva, hdmi kábel vele jön, a távirányító egyből működik, kezdéshez mindenképp jobb.

nekem is hasonlo boxom van, en is sd-rol futtatom, de teljesen jol megy onnan nem is tervezem hogy belso flashre nyomom. minek? max 2ezer penz sporolnak, meg hogy nem all ki a dobozbol a kartya. cserebe most ha beszarik valami csak kiveszem a kartyat, laptoprol huzok egy uj img-t, backupbol visszatoltom a beallitasokat es kesz.

amire figyelni kell hogy megfelelo dtb fajlt kell odarakni a kartyara. en elsore rosszat tettem oda, es nemment rendesen az usb, taviranyito.

--
A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Általában a belső flash/emmc gyorsabb szokott lenni. Ezenkívül nincs kontakthiba, bár még a kezdet kezdetén láttam ilyet telefonban előjönni, amit dobáltak. Az néha eldobta a kártyát.
Egy RetroPie vagy hasonló emulátoros teszt is érdekelne. Esetleg Bluetooth Playstation kontrollerrel. RPi2-n nem minden BT stick volt jó a párosításhoz, hiába látszott a BT RPi2-n.

Az ODROID-C2 és a linkelt Kodi box hardvere hasonló.
Az alábbi teszt szerint az ODROID-C2 lényegesen erősebb, mint a Raspberry Pi 3 (várható is volt az előzetes adatok alapján).
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=raspberry-pi3-odroid2&num=1
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=raspberry-pi3-odroid2&num=2

Köszi a tippet! Ugyan nem ilyen eszközöm van, hanem ez, de a libreelec használatával sokkal jobb lett a felhasználói élmény, az animációk szépen gördülékenyen mennek most már, hogy a windows nem futt közben.