Belső levelező e-mail szerver

Sziasztok!

Kellene csinálnom egy belső levelező szervert, aminek nem muszály tudnia az internet felé is továbbítani a leveleket.

A lényeg, hogy házón belül Microsoft Outlookal vagy Thunderbird-el lehessen leveleket küldeni és fogadni egymástól.

Mit ajánlanátok erre a célra, aminek aránylag a konfigurálása sem bonyolult. A hálózat amúgy egy Windows 2008-as AD + Ubuntu tűzfal. Exchange-et nem akarok feltenni, mert felesleges. Egy virtuális ubuntu gépre gondoltam. kb. 30 felhasználónak.

Előre is köszönöm a segítséget.

Hozzászólások

Én meg két sörre. Az csak egy ötlet alapja ami alapjaiban rossz mert ha már be kell kérdezni akkor nem biztos, hogy hosszú távon jó lesz egy messziről ismeretlen környezetben elkezdeni tevékenykedni.

hmail a windows-ra, bőven jó lesz főleg hogy címlistát is tud, ad, stb. de van más ingyenes levelező windowsra.
iredmail ha ubuntu-n akarod mindenképpen.

Linuxakadémiának vannak lépésről-lépésre videói erre a témára. AD-vel, AD-nélkül postfix+dovecot+spam+antivir stb kivitelben is. De ha ez nem kell, akkor a hmailserver is létezik, de ez utóbbit én nem használtam, tapasztalatom nincs vele.

" aminek nem muszály tudnia az internet felé is továbbítani a leveleket."
Ez a "kőszerver" receptje a kőleves mese mintájára. :))

Köszönöm a segítséget. A hMailServert megnézem. Csütörtökre kell, addig megoldom, remélhetőleg.

Azért gondolkoztam Ubuntuban, mert úgy gondoltam, arra talán könnyebben találok megoldást. Meg ha gyakrabban szükség lesz rá, akkor van két Ubuntu szerver is, rátettem volna azok közül valamelyikre, miután virtuális gépen működik rendesen.

Viszont a Windows-os is tökéletes.

Mostanában nincs valami hMailServer alternatíva Linux-ra?
Nekem is az a gondom, hogy kellene egy egyszerű IMAP/SMTP/POP3 szerver SSL/TLS támogatással, a hMail mindent tudna, de egy könnyen költöztethető virtuális gépbe kellene, hogy elkerüljek mindenféle licensz problémát.
A Zentyal overkill és nem is valami megbízható (eddigi kevés tapasztalataim alapján).
A Citadel-t már nem nagyon frissítik.
A XEAMS ki tudja mikor lesz teljesen fizetős, sokan használták csak spam filter proxynak, de aztán beintettek és fizetőssé tették azt a részét, ki tudja a mail szerver része is mikor lesz az.
Vannak még mindenféle groupware cuccok, de azok is túl nagyok és bonyolultak, pláne egy hMail-hez képest. Nekem egy olyan Citadel képességű egyszerűbb cucc már pont jó lenne, nem kell se spam szűrő se semmi sallang. Debian vagy Ubi LTS alatt fusson (de CentOS, se baj), és azért ne legyen halott project.
Valami ötlet?

Na pont ezt a katyvaszt kerülném :) már bocs

teljesen igazad van. Emberunk write-only-ban bedobta a sajat konfigjat, ami finoman szolva remalom. Mail szerverre ftp szerver, meg samba? Nice :-)

Szoval neked egyszeruen csak postfix es dovecot kell, es rendben vagy. Felteve, hogy tenyleg nem kell spamszures es mas finomsagok...

250 USD a második évtől, annyit megérnek a fizetős funkciók ahogy látom.

Nekem ez pl. hiányozna:

"Self-Service
Allow end user to manage their own preferences: Password, Mail Forwarding, Whitelists, Blacklists, Quarantined Mails, Spam Policy"

Mondjuk ez elég kemény:

If you have to use TeamViewer or other GUI/web-based tools for remote access, it will cost you extra $99 per hour. Because those tools extremely slow down the process and waste too much time.
$99 per-issue, with direct ssh access.

A Vesta control panel segítségedre lehet (https://vestacp.com/). Webmailnek a SOGo-t ajánlanám (http://www.sogo.nu/). Igaz nem ingyenes, de a nightly build is elég stabil. A főbb funkciók biztosan működnek. A SOGo-nál érdemes imap proxy-t telepíteni, sokkal gördülékenyebb a működése, mert nem kell folyton IMAP logint csinálni (http://www.imapproxy.org/)