HTPC-nek ez a kis "cucc",vagy nézzünk mást?

Fórumok

Sziasztok!
A kérdés adott,ezt a komplett kis gépet vennéd,vagy összeraknál valamit darabokból?

https://ipon.hu/webshop/product/msi_wind_box_dc111_064eu/1069741

Ami számomra kecsegtető a cuccal kapcsolatban az SSD és a legális Windows.Továbbá tettem egy kört,gépösszerakás terén és ilyen szép és kicsi cuccot ennyi pénzből legális Win-nel nem tudnék kihozni.

Mire elég az adott gép felszereltsége(CPU és VGA (APU)).
Nem játékra kell az tuti.

Hozzászólások

ez nem HTPC akart lenni?

--
"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Ércsük mi az taljánnak beszédjit, csak ugye ha valami szerencsétlen keresni próbál (a hülye, ahelyett hogy feltenné a kérdést századjára is), akkor eleve hátrányban lesz. És a cím (is) javítható. Szerencsére a google viszonylag felkészült a villámként gépelőkre, de azért na...

Amúgy amit én csináltam: raspberry pi, ésatöbbi. A tévé előfizetést lemondtam, elsősorban mert nem akartam azért fizetni, hogy reklámokat nézhessek. Az árpin meg kodi + lazytv. Így nézhetem a kedvenc sorozataimat, mert azért kb. bármi letölthető. Icipicit feszengek ugyan, de annyira megutáltam az ordító reklámokat, hogy ennyit még bevállalok.

htpc-re minek windows? szeretnéd másra is használni?

Ha nem akkor, OpenELEC, vagy bármi más ami Kodi-t szállít.

A TVgo elég finnyás egy jószág. Nem települ akármelyik androidos cuccra, és ha települ is, akkor sem biztos, hogy lejátszás helyett nem a "Minőségbiztosítási okokból nem lehetséges" (vagy mi) üzenettel traktál, ha (szerinte) rootolt az eszköz. Ráadásul szerinte ugyan az az eszköz hol rootolt, hol nem.
Van egy androidos TV box-om, azzal pl. egyáltalán nem hajlandó lejátszani.

Nekem ezekkel a kész gépekkel mindig az az egyik bajom hogy mind zsákbamacska a zaj szempontjából. És még csak nem is arról van szó hogy újan mekkora hangja van, hanem hogy később a használat közben ez hogyan fog még változni. Ugyanaz mint a notebook gépeknél. Utólag pedig nagyon kevés a bele nyúlási lehetőség ha ebből a szempontból jobbat szeretnék.
Akkor már inkább valami passzív hűtéses mini ITX-es cucc amire ha mégis kell magam tehetek egy nagyon csöndes Noctua vagy hasonló minőségű hűtőt és olyan zajszinttel járatom ahogy nekem tetszik.

Nekem azért volt, mert kb. egy óra alatt működőképes volt minden és nem volt kedvem eltáncolni azt az esőtáncot, amit a kollégám már évek óta jár a különböző htpc disztribúciókkal, amikkel amúgy minden százszázalékosan működik, csak néha másikat kell felbootolni. Illetve akkor, amikor ezt elkezdte én vettem egy Popcorn Hour klónt és nagyjából tíz perc elteltével már néztem is a filmeket(*), csak a Twitch meg a Chase Jarvis live (Ustream) miatt ácsingóztam HTPC-re.

Most rPI + Kodi, van, Chase Jarvist meg megnézem később a Youtube-on. Részben azért, mert rendszeresen lekéstem az élő adást, ehe.

*) Megfenyegetett, hogy ezt el ne mondjam az asszonyának, hogy a HTPC-re elköltött pénz (kb. 10x) és idő (hehe) hogy aránylik az én befektetésemhez.