Pratchett - Rendszerhiba az "örök világossághoz"

 ( Nyosigomboc | 2015. április 14., kedd - 2:56 )

Ez a kedvenc reszletem belole. Azt hiszem ez egy kevesse ismert novellaja.

Sose állhattam az emberekbe szerelt gépek gondolatát. Nem helyes. Az emberek azt szokták kérdezni, hé, és mit szólsz a pészmékerekhez, meg azokhoz a művesékhez, meg minden, de bizony azok is csak gépek, mind egykutya.
Egyszer kipróbáltam egy ilyen implantot, másodpercenként egyszer kellett volna fölvillantsa az időt kis, vörös számokkal az ember szemgolyójának bal alsó sarkában. Aszonták, az elfoglalt góréknak való, akiknek mindig tudni kell, érted, tudat alatt, hogy mennyi az idő. Igen ám, de az enyém folyton visszaállt 1980. január elsejére, keddre, valahányszor pislogtam, szóval visszavittem, és az eladó megpróbált rám sózni egy olyat, ami tizenkét különböző fővárosban mutatta az időt, plusz az értéktőzsde híreit meg efféléket. És mindenféle mást is. Kezd olyanná válni a dolog, hogy az ember megveheti ezeket az új cuccokat, aztán elmegy, már elnézést a kifejezésért, hugyozni, és előgördül az a rengeteg kis, vörös szám a lőtávolság meg a pozíció részleteivel, és a vécé vektorgrafikája átúszik a látómezején, bipbipbip, cél befogva, tűz…

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Az eddigi VLC verziokat is az o karaktereirol neveztek el: The Luggage, Twoflower, Rincewind.
Meg persze a Vorbist is.

--
What's worse than finding a worm in your apple?
Finding a U2 album on your iPhone.

Elolvastam - milyen fárasztó, erőltetett stílus. Ja hogy ez Pratchett. A Korongvilágot is ezért tettem le pár oldal után.

----
"Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat."
Instant Coelho

Volt egy iro (amugy asszem biologus vagy biokemikus), Devenyi Tibor. Sok novellaja jelent meg, foleg a Galaktika havilapban, de par konyve is, kozte a "Keptelensegek a XXI. szazadbol kepekkel".

Ott vannak hasonlok, a nagypapi felejt, ezert vesz egy olyan eszkozt, ami segit felidezni az emlekeket. Kisnyugdijas, tehat a japan helyett az olcsobb alban termeket veszi. Vege sejtheto: nagyon sok emlek-toredek felbukkan, ossze-vissza, de az egesznek persze semmi ertelme egeszben.

Sajnos, Devenyi Tibor is meghalt par eve, szamomra Pratchett-nagysagu iro volt. Csak ugye magyar mertekkel :)

Most nezem, ncore-n fent vannak a konyvei :)

--
http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.