8 év

Emlékszem jól: 17 évesen, amikor bejött a szélsebes 256kb/s-es kábelnet, töltöttem le a pár napja megjelent ubuntu 7.10-et. Elképesztő volt az a rengeteg csomag a synapticban, a compiz, ntfs-3g. Az újságmellékletes uhu és suse után tátva maradt a szám. De ez mind semmi nem volt ahhoz képest, amikor regisztráltam a hup-ra. Szinte áhítattal olvastam a Unix és BSD történelem részeit, A linux-haladó fórum pedig maga volt a boszorkányság :) Valahol itt kezdőtött a szerelem, ami a mai napig tart.
Noha nem lettem informatikus, az élet egészen más irányba sodort, de a hup-ot a mai napig rendszeresen, napi szinten olvasom, illetve maradt a linux is.

Szeretném megköszönni a közösségnek, illetve az üzemeltetőknek, hogy egy ilyen oldal tagja lehetek. A mostanában gyakori szidalmak ellenére én egy barátságos és segítőkész közösségnek gondolom a portál tagjait. Az a pár troll, forrófejű, vagy hiperaktív láma akik megfordulnak az oldalon, engem egyáltalán nem zavarnak, sőt. Ők teszik színesebbé az oldalt. (rip poliverzum, zoltan1992)

Végül pár dolog, amit a 8 év alatt nem sikerült megejtenem:
- Soha nem használtam gentoot (Mondjuk most már nem is akarok)
- Nem tanultam meg programozni alapszinten sem. (Pedig hányszor töltöttem le bash ill. python doksikat)
- Nem lettem semmilyen irc csatornán törzsvendég
- Nem tudtam megszokni a vi-t. Továbbra is nano-t használok.
- Muszájból soha nem fordítottam kernelt (pedig anno igen sokszor futottam ebbe bele, mint megoldásra egy problémához)
- Nem folytam bele durva flame-warokba
- Nem használtam soha huzamosabb ideig KDE-t. Noha mindig is felé húzott a szívem, valahogy pár hétnél tovább sosem bírtam. (a kde3-mat leszámítva, meg az uhu-s időkből). Régebben mert bugos volt, most meg már kinézetre nem tetszik. Pedig régen nagyon pofásnak találtam.
- Nem sikerült freebsd-re áttérnem. Most már szintén nem is akarok, már nem hoz lázba az hogy még a linuxnál is "geek-ebb" rendszert használjak. :)
- Végül nem szoktam le a cigiről :( Remélem 8 év múlva ez már nem lesz a listán.

Szép napot!

Hozzászólások

LOL poliverzum. csúcs volt, hova tűnt?! :D
Ha meglepődtél az ubi sok csomagján, gentoon teljesen lehidaltál volna. Most nem tudom, h hogyan áll, de annó, ami nem volt a portageben, nem is létezett.

Bizony, amikor az egyetemen a 64kbit-es vonalat lecserélték 256k-ra... Szinte lobogott a több, mint 3000 user haja a sebességtől... :-P Ja, hogy ez otthoni 256k-s drót...? :-P