GDI nyomtatót érdemes?

Fórumok

Sziasztok!

Szoba-átpakolás, és khm... női nyomás végett gondolkodok egy új nyomtatón.
Minimális terhelésnek lesz kitéve, inkább amolyan "jó ha van", meg "biztos ami biztos" alapon kell (de akkor nagyon); mondjuk évente 2-4 alkalommal komolyabb dologra, meg a gyereknek színezőket nyomtatni :)
Nézegetem a Samsung SL-M2022/Samsung SL-M2022W (usb/wi-fi) típusokat, de valahol azt olvastam, hogy GDI nyomtatók, azaz se PCL, meg persze pláne PS.
Úgy kábé ennyit (~15e HUF/w ~20e HUF)szánnék rá; a fő oka a típus választásának a kicsi mélysége, ami pont jó lenne. A wifi-s verzió csak hab a tortán, de nyilván az elhelyezést (még) egyszerűbbé teszi.

CSAK Windows alól, dokumentumok, meg bitképek nyomtatásakor jelent ez valamilyen hátrányt, vagy igazából semmi észrevehető? (csak mondjuk 2%-al nagyobb a cpu terhelés nyomtatáskor... :))

Köszi

Hozzászólások

Úgy kábé ennyit szánnék rá; a fő oka a típus választásának a kicsi mélysége, ami pont jó lenne. A wifi-s verzió csak hab a tortán, de nyilván az elhelyezést (még) egyszerűbbé teszi.

Mennyi az az ennyi?

Részben on: én Wi-Fis otthoni nyomtató kategóriában eddig csak olyat láttam, ami kizárólag WEP titkosítást tudott, ami szerintem elég karcsú.

Ár hozzáadva. Az arukereson kupásztam, és ott volt előttem... :)
<-------
You can't grep on dead trees.

Szerintem csak Windows alól semmi észrevehető hátránya nincs a GDI-nek.

Üdv,
Marci

Szia!

Én mondjuk komolyabb irodai használatra használtam GDI-os nyomtatót, de azt mondtam soha többet! Sok problémánk volt vele. Mondjuk a nyomtató sem volt a legjobb, tehát így utólag már nehéz megmondani, hogy CSAK a driver miatt utáltam-e annyira. De az biztos, hogy a Linux támogatottsága, annak a típusnak egy rakás kaki volt. Azóta egy teljesen támogatott MFP-n dolgozunk, teljes elégedettséggel...

"Samsung SL-M2022"

Én linux alatt használok egy ilyet, szerintem teljesen jó.

"azt olvastam, hogy GDI nyomtatók"

A specifiációja alapján az. Nekem egyébként ez nem mond semmit, elméletben van valami hátránya?

Mai napig SL-M2022W-t használ egy ügyfél XP-n, valódi DOS-os Clipper programból (nem röhög, tényleg van ilyen) PCL nyomtatóként egy kis hekkeléssel (pcl2pdf). Nem panaszkodik.

Nem a kérdésedre válasz, csak épp a napokban már beszélgettem erről.

HP DeskJet 3525 e-AllInOne. Életem eddigi egyetlen nyomtatója, ami valójában... _működik_. Szégyenszemre még munkahelyről is hazaviszem a nyomtatót. Mert ez működik.

Wifin. Linux alól. Androidról is. Szkennel is. Tökéletes minőségű fényképet is nyomtat fotópapírra. Nem, két év után sem fakul. Még egyszer mondom, mindezt wifin. Küldöd a doksit, magától felébred, kinyomtat, visszaalszik. 3.000Ft hozzá az új patron.

Én 19k HUFért vettem két éve karácsonyi akció keretében, a-fényképeket-gyorsan-kinyomtatjuk-utána-úgyis-elromlik-kidobjuk alapon, aztán azóta is heti rendszerességgel használom és igazából vettünk még egyet...

Sziasztok,

köszönöm mindenkinek a hozzászólást!
Akkor úgy tűnik, nem kell tőle félni. :)

<-------
You can't grep on dead trees.

Nezd, a wifi-n keresztul nyomtatassal szivni fogsz mindenkeppen. Ha tenyleg ritkan hasznalod a nyomtatot, felejtsd el az egesz wifi+driver dolgot, es siman egy USB stick-re toltsd ra, amit nyomtatni akarsz, dugd a nyomtatoba es hajra.

Nekem egy canon pixma-m van, de a helyzet az, hogy a driver + wifi-vel valo tokoles annyi veszodseg, plane hogy par havonta hasznalom es tipikusan addigra elkurodik valami a konfigjaban :), hogy most mar siman ledobtam a wifirol, es hagytam a tetejen egy usb-kulcsot. Ha nyomtatni kell, felkap, bedug, ramasol, nyomtatoba bedug, print es kesz.

Igen... a wifi kevésbé érdekes, most a GDI volt a fő kérdés. Még meglátom, hogy melyik verzió lesz végül; a wifi (a potenciális szívás ellenére) csábító opció, főleg, hogy az usb is ott van just in case :). Igaz, a wifi-s +5e ft.
<-------
You can't grep on dead trees.

Most tenyleg ki kell fejtenem?
- wifi kliens, ergo ha el akarod erni, engedelyezni kell az AP-ben a kliens-kliens kommunikaciot -> security hole;
- nem lehet guestnet-re rakni, emiatt frankon a rendes otthoni belso halon van -> security hole;
- a google cloud print biztos klafa, de egyben azt is jelenti, hogy 3rd party osztogat parancsokat a ketyerednek interneten keresztul -> security hole;
- olyan helyre lehet csak tenni, ahol van wifi coverage, ergo jobban limitalva vagy, mint egy usb stick-nel;
- egesz biztos, hogy a nyomtato gyarto, aki tipikusan meg egy jo nyomtatot se tud osszerakni, pont a wifi security-re fektetett hatalmas hangsulyt -> security hole;
- legtobb kliensen kell valamilyen driver, hogy wifi-re tudj nyomtatni -> security hole, extra nyug, bloatware es instabilitas;
- tokoreszni kell a beallitasokkal minden nyomtatasnal, 300/600/1200dpi, szines/nemszines, egyoldalas/ketoldalas -> nyug;
- scanner resz hasznalatakor ugyanez, meg egyszer;
- felar a sima usb-s nyomtatohoz kepest.