Nyomtatók

Hibás HP Color Laserjet 2480 ingyen elvihető

Fórumok

Sziasztok,

hibás HP Color Laserjet 2480 ingyen elvihető.

Két hibája is van:

- csak sárga színnel nyomtat,

- toner cserénél elfordulnak a tonerek a helyes pozícióból, és kell egy kis bűvészkedés a helyükre forgatáshoz

Az első hiba javítására találtam videót, de nekem nincs hozzá türelmem, mert nagyon szét kell szedni hozzá.

A szkenner része jó, és van benne egy ethernet adapter is.

Budapesten a 10. kerületbe kellene érte jönni.

https://photos.app.goo.gl/knBpC8iyfTqqzUALA

Nyomtató SMB Scan nem mukodik

Fórumok

Sziasztok. Adott egy halozat upc modem es egyben router + dlink 320L NAS ---- ez volt eddig.

Ez az oskovulet most upgradelve lett egy synology nas-ra + mikrotik routerre. (A modem még nem került bridge módba köszönhetően a rendkívül jó support miatt.Pénteken kértem de nem dolgozott senki aki egy prefixet atirhatott volna, mik vannak..)

Minden beallitva minden mukodik kiveve a nasra valo Scanneles. Gondoltam SMB v1 miatt mivel a nyomtató es NAS se mai kutya, ezt hasznaltak.

Nyomtató: Canon imagerunner 2530i

Syno smb atallitva minimum verzio v1 max v3

Igy sem jó. Minden jogosultsag, eleresi ut, mindent ellenoriztem, kimasoltam regi eleresi ut alapjan is biztos ami biztos de nem mukodik.

Ha visszairom az eleresi utat a regi nasra kivalloan mukodik.. Probaltam FTP-t az sem oke.

Tehát az új mikrotikes hálóból ugyanúgy kiválóan működik a scannelés mint eddig a régi nas-al, ha átírom synora akkor nem. IP rendben,gw rendben, nyomtatás rendben. Ugyanazt mappa szerkezet is létrehoztam, mindent ugyanazzal mint a régin, mert végén már lemenő/felmenőknél jártam, de nem jó. 

Tud valaki megoldast erre? Előre is köszönöm.

Samsung ML-1660 papírt folyamatosan húzza be

Fórumok

Sziasztok,

Samsung ML-1660 nyomtatóm nyomtatáskor folyamatosan veszi fel a papírt. Olyan, mintha nem érzékelné, hogy már van betöltve papír. Az első lapot tökéletesen kinyomtatja, a másodikat pedig félig behúzza, majd hibára fut. Hol van a lapadagoló érzékelője vagy mit kell megtakarítanom, hogy működjön? A felvevő részt már kitisztítottam, de egyszerre csak egy lapot vesz fel, ezzel eddig sem volt gond. Frissítettem drivert is, Windows 10 alatt csinálja. 

 

Előre is köszi a válaszokat!

Milyen nyomtatót?

Fórumok

Sziasztok!

3 hónapja vagyok home office-ban, és most már nagyon idegesít, hogy el kell járkálnom itthonról ha nyomtatni kell jelenléti ívet, szerződést meg hasonlókat. Keresek olyan nyomtatót, ami:

* megbízható
* működjön windows és linux alatt is
* minél kevesebb helyet foglaljon
* hetente kb. 10 lapot fogok vele nyomtatni. A nyomtatási sebesség nem szempont. Nem baj ha lassú.
* hálózatos csatlakozásra nincsen szükség (se kábeles se wifi), de ha van az se gond
* nem fontos, hogy színes legyen, de ha színes az se gond.
* jó lenne ha tudna szkennelni (de ez egy kicsit ellentmond a kis méretnek)

A nyomtató ára nem annyira fontos szempont (lehet drágább is), viszont az jó lenne ha utángyártott festéket megbízható módon be tudna fogadni.

Rühellem a papírt, ahol csak tehetem elkerülöm. De ezt most már nem tudom elkerülni. Abszolút semmi tapasztalatom nincsen nyomtatók terén. Ha van itt valaki aki foglalkozik ilyesmivel és van tapasztalata, akkor a fenti kritériumok alapján ajánlhatna valamit. Próbáltam szétnézni neten, de annyira sok fajta nyomtató van, és annyira kevés a tapasztalatom, hogy segítség nélkül esélyem sincs jót választani.

Köszönöm!

Kyocera FS-1320MF PGX

Fórumok

Sziasztok!
Segítséget kérek a fenti jószág elindításához. Gyári ppd fájl nincsen. Az openprinting.org Kyocera néven 120 különféle ppd-t kínál. Melyikkel próbálkozzak? A szkenner működik a gyári meghajtóval.

Egyszerű wifis nyomtatás driver nélkül

Fórumok

A munkahelyemen kétféleképpen tudok nyomtatni Linuxos gépekről:

1. Chrome-ból, ha be vagyok lépve a céges Google accounttal, látom a cég összes nyomtatóját az egész világon, akár otthonról is, ez gondolom a Google Cloud Print-tel van összelőve.

2. Chrome-on kívül (pl. Gimp), ez Google accounttól független, de csak akkor megy, ha a céges hálón vagyok, ekkor szintén látom az összes nyomtatót. Nem tudom, ezek hol vannak regisztrálva.

Egyikhez se állítottam be/telepítettem soha semmit. Azt sejtem, hogy a céges gépemen semmi driver nincs. Ezek ugyanis vegyes márkájú, szekrény méretű gépek, pl. Ricoh C3000, és nincs Ricoh nevű fájl a gépen.

Elég noob vagyok a témában, kétfajta korábbi, ma már rémálom kategóriájú tapasztalatom van saját eszközzel:

1. A nyomtatót USB A-B kábellel kötjük a gépre, és a Windows épp aktuális verziójához vadásszuk a drivert, Linuxon inkább felejtős.

2. Egy házi Linux szerveren volt egy Cups, és a HP LJ 1020 nyomtató szuper egzotikus protokolljához (zjs?) kell szuper egzotikus drivert és firmwaret vadászni a szerveren, meg kiajánlani a drivert Sambán valami mágikus megosztáson, hogy a kliens Windows is lássa.

A feladat: venni akarok egy nyomtatót itthonra, amivel olyan lazán tudok nyomtatni, mint a munkahelyi 1-es és/vagy 2-es módszer, és egyáltalán nem úgy, mint a régebbi saját tapasztalataim szerint. Gondolom, valami generikus protokollok vannak, pl. IPP, meg PS formátum, meg mittudoménmi, amivel a legbutább eszközök is (akár telefon is) broadcasttel felfedezik a helyi hálón a nyomtatót és rögtön tudnak rá nyomtatni driver nélkül.

HP M28w, 178nw vagy hasonló került eddig a látóterembe. Tudják ezek, amit kell? Ha szkennelni is kulturáltan lehet, az bónusz, de igazából attól a résztől kevésbé tartok.

Hálózati nyomtató samba nélkül?

Fórumok

Sziasztok, a tapasztalataitokra volnék kíváncsi hálózati nyomtató beállításához.

Adott egy Ubuntu Server 20.04*, amire most rákerült egy sima egyszerű USB-s nyomtató. Szeretném ezt a hálózatomon megosztani Windows és Linux gépekkel.

Alapjában véve ez menne. Tele az internet segédlettel a samba belövéséhez. Én viszont nem feltétlenül használnám azt (másra nem használom), ha megoldható anélkül, hiszen (ha jól értem) alapból amúgy is futni fog egy CUPS szerver a gépen, és nem megoldhatatlan ennek a Windows alatti használata. 

Amire kíváncsi volnék:

  • Érdemes-e ezzel foglalkozni, vagy csak húzzak fel egy sambát, és jól van? 
  • Működhet ez így? Egyáltalán illik-e kiengedni a cups szervert a hálózaton?
  • Esetleg valami javaslat, tipp, Ubuntu specifikus quirk, amire érdemes figyelni?

---

* Oké, tudom, living on the edge, de most volt felhúzva, és nem akartam régi verzióval indítani, teljesen jó a céljára.