Nyomtatók

Windows alapú automatikus nyugta/A4 printszerver

Fórumok

Sziasztok,

egy kis cégnek kell csinálnom egy windows 10-en futó print szervert. 

A feladat viszonylag egyszerű: 
Van több kliens gép, amire egy szem hálózati, virtuális nyomtató kell, hogy legyen telepítve. Erre kiküldhetnek 2 fajta dokumentumot, amit kötelezően a nyugtanyomtatóra kell továbbítani, minden más mehet az A4-es normálisra. 

Elsőre linux alapon próbáltam megoldani, azonban a nyugtanyomtató sehogyan nem akart életre kelni, szóval maradt a Windows. 
Itt a clawPDF van megosztva, mint virtuális nyomtató. Nyomtatás esetén meghív egy batch fájlt, OCR átalakítja szöveggé a pdf mellett a tartalmat. Ezen egy kód átfut, és ha megtalálja a nyugtapapíron lévő standard szövegeket vagy épp nem, akkor ennek megfelelően egy PDFtoPrinter nevű programmal elküldöm a pdf-et a megfelelő nyomtatóra.

A szétválogatás tök jól megy, de a balhé ott van, hogy az egyik nyugtapapír A4 formátumban kerül a szerverre, mert a számlázó app csak így tudja generálni. Ezért hiába küldöm rá a nyugtásra, szétcsúszik.
Erre tud valaki megoldást, hogy hogyan lehetne a pdf-nek csak a jobb széléből visszacropolni windows alatt batch fájlban?
Esetleg az egész rendszerre valami hatékonyabb megoldást?

HP DeskJet Ink Advantage 4625 nyomtatási probléma: fekete nyomtatófej beszáradt?

Fórumok

Szert tettem egy HP DeskJet Ink Advantage 4625 multifunkciós gépre. A szkennelés megy, de a fekete színnel probléma van. Kb 25%-os töltöttséget jelzett minden színre. Első körben cseréltem a fekete patront. Ez nemhogy javított a dolgon, hanem most már a nyomokban halványan látható szürke nyomok helyett a fekete-fehér nyomtatás során hófehér lapokat ad ki. Természetesen lefuttattam többször az első és a második szintű fejtisztítást.

Ez egy nem cserélhető fejű nyomtató. Nem látom, hogy árulnának hozzá nyomtató fejet. Nyilván valahogy be van száradva a fej. Ezt mivel érdemes kitisztítani? Az addig rendben van, hogy szétkapom, de onnan hogyan tovább? Aki csinált már hasonlót, kérem dobjon meg egy pár jó tanáccsal. Még nem kukáznám a gépet, a sárga, cián és telekom színekkel jól nyomtat.

Thx: Dw.

[Update] Windows Update = nyomtatáskor kékhalál

Fórumok

A heti móka és kacagás is megvan, mindenkit szeretettel várunk a WUIK-ban (Windos Update Ima Kör)

Bizonyos Kyocera és Ricoh nyomtatókkal biztosan csinálja, az MS tud róla, javítja. A Kyocerához van megkerülő megoldás addig:

https://www.globalunion.hu/tamogatas

Windows 10 operációs rendszer KB5000802 / KB5000808 / KB5000809 / KB5000822 frissítés után nyomtatáskor a számítógép kék halál képernyőt ad, vagy/és újraindul (2020.03.10)

Az említett frissítés a KX illesztőprogramokra van ilyen hatással, a 8.1.1109 verzióig bezárólag.

A hibát megszüntetni kétféleképpen lehet:

  1. El kell távolítani a kérdéses frissítést. Ezt a következő menüpontban lehet megtenni: Gépház - Frissítés és biztonság - Frissítési előzmények megjelenítése - Frissítések eltávolítása
  2. A KX drivert le kell cserélni más illesztőprogramra pl. KX_V4 driver

Legegyszerűbb megoldásként az elsőt javasoljuk, amíg vagy a Microsoft, vagy a Kyocera nem ad ki új frissítést. 

Leírás a frissítésről, valamint a hibával kapcsolatos információk a Microsoft oldalán találhatók: Link

[Update]

Az Ms javította a hibát a KB5001568 frissítéssel:

https://support.microsoft.com/hu-hu/topic/2021-m%C3%A1rcius-15-kb500156…

Teszteltem, több gépen és terminál szerveren is "megjavult" a nyomtatás.

HP C5180 nyomtató hiba

Fórumok

HP C5180 nyomtató 0xc05d1381 hibakódot jelez, és kiírja: nyomtató rendszer hiba nem lehet nyomtatni. A neten talált reset eljárásokat kipróbáltam, de nem segített. A sok próbálkozás között egyszer 0xc05d1281-re váltott a hibakód.

Nem tud valaki segíteni?

Tonercsere után HPCP1215 - elcsúszás

Fórumok

Kedves Fórumtársak!

 

Tonert cseréltem a HP LaserJet 1215-ös nyomtatómban. Kicsit döcögve, de sikerült újra szórabírni a nyomtatót. Viszont megjelent egy olyan jelenség, hogy kb negyed oldalnyival elcsúszva halványan ismétlődik a korábban kinyomtatott kép/szöveg. Van-e valakinek típpje-tapasztalata ennek orvoslására?

 

A válaszokat előre is köszönöm.

 

(Nem gyári tonerek!)

Milyen színes nyomtatót vegyek?

Fórumok

Sziasztok!

Havi 10-20 oldalt fogok nyomtatni színesben, jellemzően scannelt dokumentumokat. Mit vennétek a helyemben?

* legyen megbízható, ne száradjon be
* működjön windows és linux alatt is
* hetente kb. 10 lapot fogok vele nyomtatni. A nyomtatási sebesség nem szempont.
Nem akarok multifunkciósat, scanner és fekete-fehér nyomtató van az irodában. Alapvetően nem tibntasugarasban gondolkodom, de nem vagyok spíler a témávban, ezért is szorulok tanácsra.

Köszi előre is!

Epson AL-M300DN nyomtatót VENNÉK (új, használt, mindegy)

Fórumok

Adott a címben szereplő modell. Kifutott, már nem elérhető.

A körülmények furcsa együttállása miatt egy konkrét speciális feladatra (Full duplex A5 nyomtatás PDF-ből, linux alól) csak ez a típus alkalmas.

Az utódja, az AL-M320DN nem tudja ugyanazt ugyanúgy. Elvileg, papíron igen, de a gyakorlatban órákig próbáltam, a nyomtató és PC beállítások 64 lehetséges kombinációjával, és nem és nem és nem. Mindig rosszul fordítja, rosszul méretezi, nem hajlandó duplex, stb. A testvére, az AL-M400DN is jó valószínűleg, de ahhoz nem találtam jó minőségű utángyártott tintát, így nem gazdaságos számomra a használata. (Évi 50-100 ezer oldalt nyomok vele.)

Ezért ha van valakinek van otthon/cégnél/irodában használt Epson AL-M300DN nyomtatója, akkor megvenném.

Minden más hétköznapi célra egyébként teljesen jó az utódja -- tehát nem veszít senki semmit, aki M300-ról M320-ra vált; kivéve, ha pont A5-re akart duplex nyomtatni.

Köszönettel.

[megvásárolva] Brother, Lexmark vagy Xerox lézernyomtatót vegyek?

Fórumok

Mono, Wifi- és duplex-képes MFP lézernyomtató vásárlásán töröm a fejemet.

A kiszemelt árkategóriában (br. 65e Ft. alatt) a következők jöhetnek szóba:
https://i.imgur.com/Plqmz3C.png

Ezek közül úgy néz ki, hogy a Lexmark felejtős, mert egyetlen helyen találtam hozzá tonert.

A következő legjobban tetsző az a Xerox, erről - mint márkáról - szeretnék véleményeket kérni. Amerikai fórumokon utánaolvasva a márkának 10-ből 9 vélemény az, hogy "ne vedd meg, sz.r, menekülj tőle", míg európai és magyar fórumokon viszont inkább szeretik a márkát. Én nem tudom hova tenni ezt az erős megosztottságot, ezért ha valakinek van első kézből hosszú távú tapasztalata a Xerox márkával, akkor szívesen fogadnám.

A Brother nyomtatókban az nem tetszik, hogy videókat nézve róla gagyinak hat az anyaghasználatuk (valaki meg tudja ezt erősíteni?) és feketék, viszont toner ellátottságban ezek lennének az abszolút befutók.

Amire még keresem a válaszokat:

  1. Mennyire számít a processzor sebessége és a memória nagysága?
  2. Mit akar jelenteni a felbontás adatoknál a "HQ1200" és a "2400 Image Quality"?
  3. Mennyire stabil a toner ellátottság? 5-8-10 év múlva is kapható lesz vajon? Vagy behoznak egy új szériát, új tonerkialakítással és fújhatom az egészet?
  4. Mi a helyzet az op.rendszer támogatottsággal (Windows) Brother és Xerox fronton? Mennyire esik meg, hogy kifutott szériához nem találni már drivert, ezért kukázni kell a nyomtatót?
  5. Mennyire használhatóak a gyári szoftverjeik (Brother, Xerox)? Hálózati scannelés megy külső program alól is vagy rá vagyok kényszerítve a gyári szoftver használatára?
  6. A wifi funkció hogyan értendő? A nyomtató csatlakozik rá a meglévő wifi hálózatra vagy a nyomtató maga szórja a wifi jelet, amire csatlakozni kell, ha nyomtatni/scannelni szeretnék? Azért kérdezem, mert láttam már ilyet is, olyat is és a desktop gépemben nincsen wifi kártya, így problémás lenne rácsatlakozni a nyomtatóra.

Azt leszögezem, hogy nem irodai használatra lesz a nyomtató, tehát kihasználva biztosan nem lesz egyik sem, így lényegtelen a havi terhelhetőségük. Szintén nem érdekel a lapköltség, inkább az lenne a fontos, hogy sokáig kitartson a toner és normális áron lehessen hozzá újat venni, ezt teljesítik a felsorolt nyomtatók. Kizárólag eredeti tonert fogok használni.

Esetleg még azon gondolkozom, hogy Amazon-ról rendelve nem férne-e bele egy Kyocera nyomtató, arról azt hallottam, hogy a lézernyomtatók csúcsa... Ez tényleg így van? (nem fér bele. :-))

Bármilyen véleményre, javaslatra, nemtetszés nyilvánításra nyitott vagyok a leírtakkal kapcsolatban!