Nyomtatók

Epson Ecotank nyomtató

Fórumok

Sziasztok!

Tudom, hogy volt már a nyomtató téma, de egy konkrét típust szeretnék megkérdezni, hogy van-e valakinek jó vagy rossz tapasztalata vele: Egy Epson Ecotank L6270 nyomtató vásárlásán gondolkodom.

Úgy tudom, hogy a nyomtatáskor keletkezett felesleges festéket a nyomtató egy szivacsba takarítja. Hallottam, hogy egy beépített számláló van a nyomtatóban, és egy bizonyos nyomtatás darabszám után megáll a nyomtató, amíg a szivacsot ki nem cseréli a szerviz, és le nem reseteli a számlálót. Ez a csere megoldható otthon is, vagy csak szerviz tudja megcsinálni? Ha szerviz, akkor bármelyik nyomtató szerviz, vagy csak hivatalos Epson márkaszerviz, és postázni kell a nyomtatót nekik, ha jól látom Törökbálintra? Milyen költségei lehetnek ennek a cserének? (remélem amit megnyerek az "ecotank"-al, azt nem itt kell kifizetni. :) )

Másik kérdésem a szublimációs festékkel kapcsolatos. Ha jól olvastam, ez a nyomtató alkalmas szublimációs festék használatára, amit például tárgyakra, pólókra lehet használni a nyomtatás során. Ha esetleg kipróbálom a szublimációs festéket, utána vissza lehet térni a hagyományos nyomtató festék használatára?

A szempontjaim a nyomtató vásárlásakor:

 • Multifunkciós gépet szeretnék (nyomtató, szkenner)
 • Tudjon színesben is nyomtatni
 • Tudjon két oldalasan nyomtatni
 • Legyen automatikus lapadagolója (ADF), és automatikus legyen a kétoldalas nyomtatás is.
 • A4-es méret
 • Linux és Windows alól is szeretném használni
 • Takarékos legyen.

Köszönöm

Mi történt a FixDirect Kft-vel? update ...

Fórumok

Február 26-a óta  van náluk a Brother nyomtatóm(állítólag alkatrészre vár), a pécsi Mediamarkt küldte be nekik.
Senki nem veszi fel ezt a telefont: +36 (1) 452-4670
Tud valaki róluk valamit?
Levelezni tudnak.
Az MM egy hónapig nem foglalkozott vele.
Megy a ping-pong az MM és a FixDirect Kft. Között.
Nekem meg nincs lézernyomtatóm.
Update: Tegnap kész lett. 100%-os a javítási minőség. Well done!

Nyomtato kerestetik - ajanljatok

Fórumok

Sziasztok!

 

1) Tudnátok ajánlani valami oldalt, ahol nyomtató tulajdonságai alapján lehet keresni?

 

2) Avagy ajánlanátok valami egyszerű kis lézer nyomtatót, aminél elég, ha fekete-fehéren nyomtat, és duplex legyen (vagyis a lap mindkét oldalára tudjon nyomtatni, és ne nekem kelljen forgatni a lapokat). Nem kell több, nem kell, hogy tudjon scannelni, vagy ilyesmi. Esetleg wifi-s még lehet, bár ez nem feltétel.

 

Inkább megbízható legyen, és lehetőleg egy tonerrel ne csak 50 oldalt tudjon nyomtatni :- .

 

Linux-szal legyen kompatibilis, de ez sosem volt probléma az elmúlt 10-20 évben.

 

 

 

Köszönöm.

A5 méretben automata duplexre képes nyomtató

Fórumok

Sziasztok!

Olyan nyomtatót keresek, amely képes A5 méretben automatikusan két oldalas nyomtatásra. Nincs fix elképzelés, hogy milyen típusú nyomtató legyen. Méretben minél kisebb (azért az A4 papírt még kezelje), árban pedig olyan 100-120k körül, akár használtan is. Nyomtatás azonban csak windows alól fog menni, ezért a linux kompatibilitás nem lényeges.

Remélem, lesz tapasztalata valakinek ilyen nyomtatóval és tud egy kicsit segíteni, miből is érdemes választani. Guglit végig túrtam már, de nem sok mindent találtam, inkább csak how-to-kat a duplex manuális nyomtatáshoz. De most nem ez kell nekem :) 

Köszönöm szépen előre is a segítséget!

Nyomtató és Mac összedrótozása

Fórumok

Sziasztok.

Egy kedves ismerősöm Siófokon lakik, és nem szakterülete az informatika. Segítséget kérnék neki itt valakitől, ha Siófok épp aktuális valakinek.

A  probléma lényege az, hogy egy Mac laptopot kellene vagy wifin, vagy kábellel összehangolni. Természetesen a fáradozásért illő az anyagi ellenérték. Szerintem egy félórás feladat, ha nincs komoly baj. (Annak is van ára.)
Privátban küldöm az infókat, elérhetőséget.

új családi, színes lézernyomtató keresése

Fórumok

célok:

 • nem kell rá scanner/fénymásoló rész
 • WIFI kötelező, nincs eth kábel.
 • utángyártott toner legyen olcsó, (pl.: korábbi nyomtatónk egy feka lézer HP LaserJet 1536DNF, kb. _10 éves_ és 1500 Ft a toner bele, kb. 1500 oldalt tudunk nyomtatni belőle!)
 • kb. havi max 50 oldal nyomtatás, színes/feka vegyesen, de legalább 10 évig, magán célra, családnak
 • Ubuntu és Windows desktop, +Android teló supportálja

Természetesen ott az árukereső és társai:

 

https://www.arukereso.hu/nyomtato-c3134/f:nyomtato-tipusa-lezer,igen-szines-nyomtato,wireless-van,ar=0-250000/

 

de esetleg hasznos lenne "nyomtatósabb" szakmában jártas emberektől köpködés :D pl.: hiába látható hozzá olcsóbb utángyártott toner, h. ha egyszer megvesz az ember mindent és "toner hibát" prüttyög a drágán megvett nyomtató... VAGY pl.: adott mennyiségű nyomtatás után software-ileg letilt.. miközben még képes lenne nyomtatásra..

régi feka lézer azért van lecserélve, mert egyre több színes oldalt kell nyomtatni és boltban eléggé drága a nyomtatás

 

Köszi.

OKI C844dnw admin password reset

Fórumok

Sziasztok!

 

Nemrég vásároltunk egy OKI C844dnw nyomtatót. Hálózati nyomtató lesz, ezért nem USB kábellel van egy PC-hez csatlakoztatva, hanem LAN kábellel lóg a hálózaton.

Ma üzembe helyeztem, és telepítettem egy PC-re a drivert a hozzá adott CD-ről. A szoftver által felajánlott lehetőségek közül az Ajánlott telepítést választottam; a telepítési folyamat során jelezte, hogy újabb firmware érhető el, ezért azt is frissítettem. A firmware frissítés során kérte a nyomtató admin jelszavát, megadtam (itt még az alapértelmezett 123456 volt a jelszó), a firmware frissítés sikeresen lefutott.

Majd a telepítés utolsó / utolsó előtti fázisában kérte, hogy végezzem el a nyomtató néhány kezdeti beállítását (Dátum és idő; Nyelvváltás; Rgazd. jelszó vált.). Beállítottam a pontos időt, majd próbáltam megváltoztatni az alapértelmezett admin jelszót. Kétszer beírtam az új jelszót (szintén hat szám), majd az Alkalmazás gombra kattintottam. Erre kiírta, hogy "Nem sikerült a nyomtatóra vonatkozó információ beállítása. Ellenőrizze, hogy megfelelően van-e csatlakoztatva a nyomtató." Újra próbálkoztam, de most azt írta ki, hogy "Nem sikerült a nyomtatóra vonatkozó információ beállítása. Megkeresi újra a nyomtatót?" Megkerestem, kiválasztottam a nyomtatót, majd itt végtelen ciklusba került. Ráhagytam.

Végül megváltoztattam a kijelző nyelvét magyarra.

A fekete leves ezután jött, amikor be akartam lépni a készüléknél az Admin menübe, hogy ott változtassam meg az alapértelmezett admin jelszót. Nem engedett be, sem az alapértelmezett 123456 jelszóval, sem az általam beállítani kívánt új jelszóval.

 

Kérdés: Mi a fene történt? Hogyan lehet resetelni az admin felhasználó jelszavát?

nyomtatóbérlés havi 30000 oldal felett

Fórumok

Sziasztok.

Akár egy hordóméretű nyomtatót is bérelnék, ha erre a célra megfelel:
A4 és B5 duplex, 70 grammos papírra.

Keresem a lehetőségeket. Cégesen is elfogadok minden ajánlatot, érdekelne a toner, a papír, minden. Tudom, hogy vannak erre remek honlapok, de arra is gondoltam, hogy ha van közöttetek olyan budapesti cég, aki a saját elefánt méretű nyomtatóját nem tudja kihasználni -- akkor velem ki tudná. A nyomtatás nem egyszerre történne, hanem amikor épp időm van rá. Határidőm sincs.

Megbeszélés kérdése minden.

cups-bug?

Fórumok

Sziasztok.

Néha amikor megfordítom a nyomtatóban a lapköteget, hogy a páros oldalakat is behúzzam, előfordul, hogy az első lap üresen jön ki, csak utána kezdi a pdf nyomtatását -- tévesen -- a következő oldaltól. Ez kissé idegölő, mert ellenőrizni kell a forgatás utáni első lap mindkét oldalát.

Szerintetek ez mitől jön? Megszokott jelenség?