Ventrilo vs TeamSpeak

 ( RichardRS | 2014. augusztus 3., vasárnap - 15:24 )

Sziasztok!

Rég óta érdekel az emberek véleménye a témában.

Tehát a kérdés: Ki melyiket részesíti előnyben és miért?

Köszönöm a válaszokat!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Régen csak TeamSpeak volt linuxra, így azt használtam inkább. Egyébként van egy új, Mumble a neve. Ez nyílt forráskódú.
---------------------------
Oszt jónapot!

2003 környékén használtam utoljára Ventrilo-t többedmagammal, akkor azért, mert volt akinek olyan gépe volt aminél a TS2 a háttérben szaggatást okozott, továbbá az előbbinek kellően egyszerű, natív windows look&feel ablaka volt.
Ahogy jöttek az erősebb gépek, váltottunk TS2-re, jelenleg pedig a TS3-at használjuk. Az overwolf gombbal, meg a kezdődő reklámcsíkokkal elgondolkodtatott, hogy Mumble-ra váltsak...

Hangminősége kommunikációra szerintem mindnek megfelelő, bár elég botfülű vagyok.

Véleményem szerint a TeamSpeak a legjobb ilyen szoftver. Jó a permission rendszere, viszonylag egyszerű konfigolni, és kliensoldalon ezzel van a legkevesebb probléma. Hangminősége abszolút kifogástalan, az újabb verziók Opus codecet használnak alapértelmezetten a hang kódolására.

Néhány évvel ezelőtt a Ventrilo 2.x-et is sokan használták. Viszonylag problémás volt kliens oldalon, több ember küzdött vele, és instabilabb kapcsolaton hajlamos volt nagyon lagolni. (Talán TCP-t használ a hangátvitelre UDP helyett, de ebben nem vagyok teljesen biztos.)

Mumble-lel nem foglalkoztam túl sokat. Nem tűnt rossznak, de a legtöbb játékos TeamSpeak-et használ, azt szokta meg, és nem igazán hajlandóak az emberek látszólag ok nélkül megtanulni használni egy másik szoftvert.

Ventrilo 2.x volt nalunk a nyero. Teljesen fapad es mivel alig volt beallitasi lehetosege igy elqrni se lehetett. Server oldalrol is hasonlokepp celratoro. Beszelsz hallanak, ha beszelnek hallod elv legjobb megtestesitoje. Platformfuggosege a hatranya, de valljuk be tulnyomoreszt Win a jatek oshazaja.

TS nekem ezek utan tulbonyolitottnak tunt/tunik. Foleg mikor megjelent a v3.

Tobbi is hasonlo okok miatt ki se lett probalva. Azota mar nincs is meg a tarsasag hozza.

-.-'

A Ventrilo 3.x szerver ingyen letölthető verziója max 8 user-ig legális nem kereskedelmi célra, régebbi verziót meg illegális futtatni. Népesebb játékos klánnak az előbbi korlát elég hamar összejön.

meg a regi sokat hasznalt 2.1.4-esre van valami exploit ami kinyirja, illetve mint elottem irtak illegal, mert van ujabb

cs 1.6-os korszakomból (jelentéktelen kis életem ~egyharmada) csak a ventri jöhetett szóba, igaz minőségben nem volt jobb az akkori ts2-nél, de elég fapad volt, hogy mindenkinek működjön
amióta már nem a szávszél és cpu határozza meg ezt a piacot én személy szerint csak ts3-at üzemeltettem illetve használtam. ingyenes, multiplatform (linux klienst mondjuk csak 1x használtam, de jól jött, hogy egy diskless gépen tudtam live rendszer alatt audiosupportot is adni :) próbáltam a mumble-t 1x, megpróbáltam haveri körben bevezetni, de amellett, hogy senki nem kapott rá, nagyon kevés helyen használják, maradtunk/maradunk a ts-nél