Játékok

[MEGOLDVA][KERESEM] PC GURU 2014/02 száma The Incredible Adventures of Van Helsing útmutató

Fórumok

Sziasztok!

Keresem a PC GURU 2014 februári számát, pontosabban a benne lévő The Incredible Adventures of Van Helsing négy oldalas útmutatót.

Ha valakinek megvan megtenné nekem, hogy elküldi valamilyen formában.

Köszönöm.

Frissítés

Mindenkinek köszönöm aki segíteni próbált.

A retroujsag oldal tulaja tudott segíteni.

Quake 4 mai PC-ken

Fórumok

Az Id soft egy ideig kiadta a játékaik forráskódját. A Quake 4 is még ezekhez a forráskóddal kiadott játékaikhoz tartozik. Készült a Quake 4 forráskódjának felhasználásával egy mai pc technológiákat jobban támogató, kihasználó opensource kiadás? Ami leginkább hiányzik az a game controller támogatása, xbox360 controller. Egyébként megjelent Xbox 360 konzolra is a Quake 4 ezért a game controlleres támogatást már a kiadásánál megoldották, csak valamiért kimaradt a PC verzióból. Grafikus update jó ha van, de nem feltétel. Quake 3-hoz elég sok opensource alter verziót találtam, de Quake 4-hez nem. Steam-ről van meg, ami tartalmaz extra game controller támogatást, de azzal sem működött. Ezért jobb lenne olyan opensource alapú nem hivatalos változat ami alaból tud ilyet. 

Segítsetek játék kontrollert találni!

Fórumok

A gyerekeknek szeretnék valami játék kontrollert, amivel tudnak az Amazon Fire Stick-en futó minecrafttal játszani meg az én laptopomon illetve az anyjuk laptopján futó játékkal játszani.

Ez eddig három különböző eszköz, négy különböző rendszerrel (Android, Windows/Linux, MacOS). Nagyon nem szeretnék ehhez 2-3 különböző kontrollert venni. Ha ezeken felül andoridos telefonnal illetve iPaddel is működne, az jó lenne, de nem kötelező.

Vezeték nélküli kapcsolatot szeretnék (hogy ne essen senki hasra a kábelekben, ne rántsanak semmit le a játék hevében, stb. + a Fire Stick-en nincs USB port. És ezért az a megoldás nem jó, hogy a kontrollerhez adnak egy dongle-t és azt be kéne dugni, mert nincs hova.

A Google szerint a Fire Stick-hez simán Bluetooth-t támogató kontroller kellene. Na, gondoltam, az fasza lenne, mert BT az van a laptopokban is, meg a telefonokban is, akkor az bizonyára működik mindennel.

Találtam olyan cikkeket, ahol azt elemzik, hogy melyik kontrollerek jók a Fire Stick-hez, de a javasolt eszköz (Matricom g-pad) nem kapható.

Nem értek a témához, bizonyára van valami, amit figyelnem kellene. Amazonon próbáltam keresni, illetve rendelni, de eddig lukra futottam. Rákeresek arra, hogy game controller for amazon fire stick, jön egy csomó találat, de ugye az Amazonon híresen rosszul lehet keresni, és a találatok egy része (legalább az a része, amit meg is rendeltem + az összes vezetékes) egyáltalán nem felel meg.

Eddig rendeltem két Ninendo Switch kompatibilis eszközt. Ezekről ugyan azt írták, hogy bluetooth meg megy PC-vel is, az egyiknél Androidot is említettek, de valójában PC-vel úgy megy mindkettő, ha USB kábellel összekötöm, és hiába bluetooth, telefonnal, PC-vel keresve nem jelennek meg a listában (Fire stickkel nem próbáltam még egyiket se, először szeretném, ha legalább a PC-vel működne wireless). A Fire Stick-nél azt írják, hogy akkor tedd párosítás módba a kontrollert... na ezt eddig egyik kontroller leírása se említette, hogy hogyan lehetne.

Ma rendeltem 3 másikat, amikre azt írják, hogy bluetooth, PC, PS3, ... Egy érkezett meg még csak, de még az elméletileg legalapabb működést, hogy a PC-be bedugott USB dongle-lel wireless kommunikáljon, azt se sikerült elérni. De ha menne, valószínű akkor se lenne jó, mert dongle nélkül szinte biztos, hogy nem működne. A Nintendós kontrollerekhez és a Matricomhoz nincs dongle.

Eléggé elkeserítő ez így.

Keresgélés közben megakadt a szemem ezen: https://smile.amazon.co.uk/Controller-Gamepad-Computer-Windows-Android/…

Ez drótos, szóval helyből kiesik, viszont azt látom, hogy 4 állású üzemmód kapcsolója van, x input, analóg, digitális, android. Ahogy nézem, az x input az, ami a Windows-nak kell. A digital gondolom a régi microsoft-os d-mode, de akkor ezek szerint az Androidnak valami más kell? Ha tudnám a nevét, rá tudnék talán keresni (bár az Amazon úgyis ad majd egy halom irreleváns találatot, de mégis, akkor már tudnék szűrni, nem kellene folyton a postára járni visszaküldeni az összeset). És mi kell a Macbook-nak? A korábbi kontrollerek csak Windows-ról beszéltek, Mac-et nem említette egyik sem. Azért van ez, mert nem is működik vagy csak elfelejtették, ahogy a Linuxot is?

Valaki tudja, hogy mi az, ami nekem kell?

Köszi

Power of Planets - 4X MMO-RTS

Fórumok

Na, van nekem egy ilyen idő-alapú online stratégiai játékom, aminek eleinte Golden Age of Civilizations volt a neve, aztán mivel pár hasonló projekt - aminek a nevében szintén benne volt a Civ vagy Civilization - nevet váltott, így én változtattam, illetve mondhatni kihalt alólam az eredetileg használt keretrendszer (libGDX), mert nem nagyon fejlődött, szóval most Unity alapon újraírom a kliens oldalt.

Van Linux és Windows bináris, még fejlesztés alatt, de már alapvetően játszható, innen tölthető: https://gaborauth.itch.io/pop-e

Akinek van kedve tesztelni, hogy megy-e nála jól, annak megköszönöm a tesztelést... :)

Keresek egy játékot!

Fórumok

Csak halvány emlékeim vannak róla. 2000 körül játszottuk az osztálytársaimmal a CAD-CAM labor nem túl izmos számítógépein.

Hasonlít az Asteroids-ra, de egymást lehetett benne lőni. 3D polygonos volt a grafika.

És szinte biztos vagyok benne, hogy DOS alatt futott.

Cheatkódokkal okozott 9 millió dolláros veszteséget a Wargaming belorusz fejlesztőcégnek

Fórumok

Bíróság elé állították Oroszországban azt a férfit, aki a felperes szerint mintegy 9 millió dolláros veszteséget okozott a World of Tanks és World of Warships online számítógépes játékokat működtető cégnek.

Kirszanovot rosszindulatú számítógépes programok létrehozásával, használatával és terjesztésével vádolják. A férfi elismerte bűnét, és állítása szerint megbánta tevékenységét. Az egyelőre nem világos, mit róhat ki rá az ügyében eljáró bíróság, ugyanis a per precedensteremtő, még nem volt példa ilyen esetre Oroszországban. 

https://index.hu/techtud/2021/12/25/cheatkodokkal-okozott-9-millio-dollaros-veszteseget-a-world-of-tanksnek/

https://www.kommersant.ru/doc/5152013

Fortnite fagyás, Intel 11500 I5-ön

Fórumok

Sziasztok!

Most cseréltem a kölkök gépét a következő konfigurációra:

Intel I5 11500 - Intel UHD750 processzorba épített videókártyával

Asus Prime Z590-A alaplap

Az elsőszámú játék a Fortnite volt eddig, ami most elkezdett crash-elni az új gépen. Ha lejjebb veszem a videó beállításokat, akkor ritkábban crash-el, de teljesen low beállításon is jelentkezik a probléma.

A google-ön rákesetem: Úgy látom Fortnine-al van egy ilyen probléma, szépen végigpróbálgattam a lehetőségeket, amiket írtak: verify, teljes képernyős optimalizálás kikapcsolása - de nem segített.

Más játék jól működik.

Van valakinek ötlete, hogy mi a teendő? (videókártyát nem akarok venni, amíg nem lesz épésszel felfogható ára) 

Tudom, játékok szempontjából jobb lett volna az AMD-s proci, de ez most nem kérdés.

Köszönöm


 

Minőségi Karaoke app

Fórumok

Milyen karaoke app/játékok vannak mostanában. Néhány éve volt egy Just Sing, de úgy látom kinyírta az Ubi már csak az alap telepítés megy. Gondolom a pénzéhes zenekiadók miatt nehezített terep a Karaoke app-ok világa, már ha pénzt is akar keresni a fejlesztő a munkájával. Sok appot azért húznak le a nagy becsű gamerek, mert régiek a számok. Szóval a következő kritériumok alapján keresem a legjobb Karaoke app-ot: 

- Tudjon hangot korrigálni, azaz egy botfülű Győző is úgy szóljon a szoftveres feldolgozás után mint egy Frank Sinatra. Ezt a képességet Auto Tune -nak hívják.

- Legyen PC vagy Android verziója. 

- Lehessen külső forrásból bővíteni a zenetárát. Természetesen elvárhatja, hogy a forrás a szám karaoke verziója legyen. 

- Előny ha képes kamerás szájmozgás követésre, de nem feltétel.