[ffmpeg] kommunikáció SIP berendezéssel

Fórumok

Sziasztok,

adott egy SIP-es kaputelefon (http://www.ip-intercoms.com/products/force#specification), ezzel szeretnék egy nem SIP-es intercommal kapcsolatot teremteni. Az ffmpeg-et codec/formátum konvertálásra használnám a két berendezés között, ez szerintem menni fog.
Amiben nem vagyok biztos, az az, hogy ez a SIP alapú kommunikáció egyáltalán érthetö-e az ffmpeg számára illetve kell egy soft-SIP kliens ami fogadja a "hívást" a kaputelefontól és indítja az ffmpeg-et, amint a hívás létre jött?
Hogy lehetne ezt tesztelni (asztali SIP-telefon?), hogy ne kelljen egyböl a kaputelefont megvenni?

Elöre is köszi!

Hozzászólások

Adott egy IP alapú berendezés, TCP/UDP-s kommunikáció egy saját protokoll alapján - nevezzük intelligens kapcsolónak vagy termosztátnak.
Tud valamilyen ui16-os tömörítetlen audio formátumot (pontosan csak holnap tudok utána nézni), amihez a csomagokat valós idöben várja, mivel nincs a beépített cpu-nak puffere. Linket direkt nem írok, mert a honlapjuk még ennél is kevesebb infót ad.

Ezért elsö lépésben azt szeretném, hogy a kaputelefon és a kapcsoló között lévö PC konvertálja és valós idöben továbbítsa a kaputelefontól jövö csomagokat.
Amit még nem tudok:
- hogy épül fel a kommunikáció/hívás? VoIP-nál egy telefonszámot/azonosítót hív a kezdeményezö - ez itt mi lenne (=soft-SIP kliens)?
- utána már csak a RTP-s streamet kell ffmpeg-el konvertálni az egyik irányba illetve a kapcsoló mikrofonjából jövö streamet a másik irányba?

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

A kaputelefonból érkező hívás fogadásához, bontásához egy B2BUA-re van szükséged, pl. asterisk, freeswitch. Ezekhez kell írnod egy channel (vagy endpoint) modult C-ben a speckó protokoll kezelésére :) Az ui16 gondolom unsigned 16 bit PCM-et takar, ami nem túl jó mert az asterisk és a freeswitch signed-et tud, neked kell mókolni pluszba vele. Sokkal olcsóbb és üzembiztosabb, ha veszel egy SIP videotelefont vagy a kaputelefonhoz való "2N Indoor Touch"-t és ezekhez még szerver sem kell.

közben sikerült elö bányásznom, s16le a codec ami kell neki. A kapcsolónak még számos más funkciója is van, a kaputelefon csak egy lenne a sok közül.
Ahogy nézem, az asterix az tud format_sln16, de csak fájlokra és nem csatornákra, szóval az nem elég.. :(

Akkor az asterix/freeswitch az ffmpeg helyett végezné a konvertálást? Ha innen ki tudnánk hámozni az audio adatokat, akkor a PLC-vel már be tudom illeszteni a speckó protokollba az adatokat és ki is tudom öket küldeni a megfelelö intervallumban.

az eredeti terv ez lett volna:
kaputelefon --> SIP --> PC SIP/s16le konvertálás --> PLC-ben adat pufferezés és 31 ezred-mp-ként csomag kiküldés --> kapcsoló --> infó lejátszás
és ugyanez a másik irányba is.

Persze szép lenne a video-t is a a kaputelefontól a kapcsolóig átvinni, a kapcsoló kb. 10fps-el tud képeket megjeleníteni, de ehhez is konvertálni kell egy másik formátumba.

--------
HOWTO: Zentyal+Zarafa+Setup+Outlook+Thunderbird+mobilephone sync

Az ffmpeg önmagában kevés, mert a hívást fogadni és bontani is kell tudnod, ami a B2BUA feladata. Végülis, ha közös hálózaton (NAT nélkül) van a két eszköz, akkor megpróbálkozhatsz perl-ben vagy python-ban írni egy egyszerű B2BUA, ami egy hívást le tud kezelni. A program a hívás fogadására és bontására a szerver soros portját tudná figyelni, ezt kellene összekötni a "kapcsoló" egyik relé kimenetével vagy direktbe egy kapcsolót rákötni.