Linksys WRT54GL + Tomato Transmit power

 ( gedg87 | 2013. március 24., vasárnap - 19:59 )

Sziasztok!

Adott 4 darab Linksys WRT54GL routerem, melyeken tomato 1.28 firmware fut.

A 4 router sajnos elegge lefedett helyen van elhelyezve, így amíg nem állítottam mindegyiken a transmit powert 250-re addig nem is látták egymást stabilan wds+ap modban , így viszont elfogadható a jelminőség.

Az lenne a kérdésem , hogy lehet-e abból valami probléma , hogy a default 42mw-rol 250mw-ra allitottam a transmit powert , problema alatt olyanra gondolok, hogy túlmelegedhet-e a router áramköre , esetleg megsérülhet-e non-stop üzemelés esetén?

Sajnos mas helyekrenem tudom a routereket elhelyezni , az áramellátás miatt , és több routerre pedig nincs pénz:s, így ez volt a legoptimálisabb megoldás hirtelen , ami eszembe jutott.

Előre is köszönöm a válaszokat , és a segítséget!

Hozzászólás megjelenítési lehetőségek

A választott hozzászólás megjelenítési mód a „Beállítás” gombbal rögzíthető.

Olvasmányos cikk: http://tomatousb.org/tut:increasing-wrt54g-transmit-power

Én is játszottam vele, bár én pont lefele, jelenleg a gyári 42 mW helyett 20 mW-on megy, bár én Asussal nyomulok és kb. 3 méterre a routertől. :)

----------
rohamkocka

Nekem is ugyanez a config van már egy pár éve, én is próbálkoztam a teljesítmény változtatásával, de nem értem el vele látványos sikereket. Irányított antennákkal már annál többet, persze ez lehet, hogy nálad nem alkalmazható. Nekem a központi routeren van egy mini-yagi, azzal még 200 m-es távolság is áthidalható egy normál antennás másik ap-re, de már szektorsugárzókkal is könnyen javítható az átvitel.
A routerek egy 10Mbit-es internet megosztását hivatottak ellátni, sikeresen.
A fő gond a teljesítménnyel az, hogy nő vele a zaj és a hőtermelés. Valahol úgy olvastam, hogy max 200 mW-ot engedjünk meg folyamatos üzem esetén, esetleg a hűtését kell megoldani az adó-vevő részének.

--
Lenovo E335, LM 14 & MATE

Melegszik, és nyáron az nem tesz túl jót neki.
100-120 fölé ne nagyon told.
Inkább tegyél rá nagyobb nyereségű antennákat.

+1 a melegedésre és rövid távon gyilkolja a rádiót (az hogy mennyire, ez típus/mák/teljesítmény pontos összhangja).
(sokkal későbbi utólagos megjegyzés: amit kifelejtettem az az, hogy nem mindig célravezető maxra csavarni a teljesítményt, mert ez általában azzal jár hogy leülteti a rádió bemenetét, vagyis ő kiabál, de sokkal süketebb lesz tőle egy szar antennával)

10-15 darabot használtam így kb. 3-4 évig. Az eszközök még mindig jók, de már cseréltük mikrotikre az összeset. A gyári tápegysége viszont nem bírta eddig.